- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Nem nyílnak a Foldok?
Új hozzászólás Aktív témák
-
V3RT3X
csendes tag
Pontosan ezért írtam, hogy egyénfüggő. Nekem 2m-ről már-már moziélmény a 49", 60" fölé semmi értelmét nem látom menni, hacsak nem tágítom ki a szobát valahogy.
Ugyanaz a 60 fps kérdésnél, én azért fizetek, amit látok, érzékelek. 30 fps-hez vagyok szokva, nekem nem élethalál kérdés a 60 fps. A DA:I-nál a mesh quality azért ment ultrára, mert befolyásolja a látótávolságot, a megjelenített távoli objektumok számát, ultrán minimális lett a pop-in. Semelyik másik kapcsolónál nem láttam ultra és high között a különbséget, egyenként próbáltam ki őket (kíváncsi vagyok egyébként ki lát különbséget). Olyan ez a kérdés nekem mint a nVIDIA-s tesselation blama, mikor azért kezdtek el őrült módon számolni a GPU-k ultra beállításon (talán GTA V volt az eset), mert számolgatták a vízfelszín alatti geometriát, hiába látta a felhasználó csak a víztükröt, tehát teljesen feleslegesen kattogott a kártya.
Persze van, akinek az számít, hogy "minden csutkán" legyen, mert hát pszichológia. Nekem nem, számomra a látott kép növeli az élményt, a beállítási csúszkák állása nem, úgyhogy nem fáj a high. Még a medium sem, ha nincs hatása csak az fps-re vagy fix framerate-nél csak a GPU hőmérsékletre. Az fáj ha valódi látványtól esek el, mert elfogyott a hardver.
Nem lehet abszolút mércét állítani, számomra, relatív mércén teljesen oké lesz a 1070 vagy ha lesz keret a 1080 teljesítménye 4K-n, de kb. egy évig szerintem még a 970-esemen is.Van pár kilopott képem a játékból, még állóképen is áll-ledobós a hatásuk, pedig hát, "csak" high settings.
Mindig lesz olyan kapcsoló a beállításoknál, ami már megizzasztja a vasat, a határokat szeretik feszegetni (HairFX, TressFX, Tesselation, ésatöbbi) a fejlesztők, csak az nem biztos, hogy van is értelme izzasztani azt a vasat adott esetben.Az AA-val egyetértünk, 4K-n szerintem is teljesen felesleges
-
V3RT3X
csendes tag
Egyetértek, hogy UHD a jövő, azzal viszont nem, hogy TV-nél 85" kell hozzá. Én két méterre ülök egy 49"-os UHD Bravia előtt és hatalmas a különbség FHD-hez képest, egyáltalán nem kell belemászni a képernyőbe ahhoz, hogy lássa az ember. Filmeknél már nem annyira nagy a difi, de játékoknál üt, szinte leugrik a képernyőről a tartalom. A szoba másik végéről nézve lehet, hogy kellene a nagyobb képátló, de akinek akkora nappalija van, az vegyen projektort
Az egy VGA-val is alternatíva legyen a 4k kérdés pedig nagyon-nagyon egyénfüggő. Én kb. '96 óta 30 FPS körüli framerate-tel játszok, így bár látom a különbséget 30 és 60 FPS között, de nem zavar a 30 FPS, amíg az betonstabil, tehát nem esik be 30 alá a framerate. Így lazán megtehettem hogy az elmúlt pár hónapban fix 30 FPS-re állítva toltam végig a Dragon Age Inquisition-t 2160p-n, mindent high-ra állítva (mesh és texture quality ultrán) egy GTX 970-esen. Egyedül az élsimítás volt kikapcsolva mert bár kipróbáltam bekapcsolt AA-val, de nem láttam különbséget több óra játékmenet alatt sem. Na meg a DoF és Motion Blur volt low-n, mert az meg idegesít. Szuper élmény volt, fixen, röccmentesen tartotta a 30 FPS-t a 970-es, 60C max hőmérséklettel egy Frostbite 3-as motoron futó játéknál.
Úgyhogy pl. nekem teljesen megfelel majd a 1070-es mint váltókártya majd kb. egy, másfél év múlva, ha ki tudom belőle hozni, hogy újabb 2-3 évig tudjam tartani a high settings/beton 30FPS/2160p triászt az új címeknél is. Most viszont még feleslegesnek érzem váltani.
Új hozzászólás Aktív témák
- A tökéletes hűtés éjjel-nappal: ARCTIC FREEZER 8A! Most csak 7.500 Ft!
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest