- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
buzuss
tag
Ki az, aki 2 GTX 780 Ti-t vagy egy ilyen dögöt venne egy olyan alaplaphoz, ami nem támogat SLI-t??
-
lenox
veterán
válasz
Lapajbacsi #211 üzenetére
A szaggatás, darabosság filmben, mozgásnál amúgy nem az fps miatt van, hanem a digitális képfeldolgozás miatt... nagy felbontásban a mozgást baromi nehéz folyamatosra renderelni kis adatmennyiségbe sűrítve. Egy 10 gigabájtos blu ray film persze hogy olyan mozgásnál, ahol a teljes fullhd kép mozog (tehát nem statikus háttér előtt egy muki ugrál, hanem az egész kép mozog jelentősen) darabos emiatt. Az az eredeti digitális felvételt megfognánk, ami nem 10 giga ugyebár és azt néznéd 25 fps-el, sem látnád ezt a darabosságot. De hát ki engedhet meg magának ugyebár sok száz gigás filmeket tárolni, a filmstúdió vagy milliárdosok...
Termeszetesen ez nem igy van. Nem a mozgas lesz darabos, ha keves bitre kell az encodernek tomoriteni a kepet, hanem a kep lesz fura, pl. blockos. De bluraynel ez igen valoszinutlen, ugy ertem ha valaki looser, akkor tud esetleg olyat csinalni, de rendes studio rendes filmrol nem ad ki olyat.
-
krx21
nagyúr
válasz
Lapajbacsi #213 üzenetére
Én benne vagyok persze... Egyeztessünk...
-
omnitronik
csendes tag
nem semmi kis jószág
de véleményem szerint, aki teheti az SLI-t csinál
de ez csak az én véleményem...
-
krx21
nagyúr
válasz
Lapajbacsi #211 üzenetére
Én pedig az 1Milla 20%-áért leszek a független bíró!
Indulhat a játék? Mikor hol? -
Lapajbacsi
aktív tag
Tartok tőle, annak valami egész más oka van ha te zavaróan akadónak látod. Egy Blue Ray amúgy sem feltétlen 25 fps-el megy már... van már 60 fps-es is.. Ha néztél már úgy filmet, ott is zavart hogy szaggat?
Az is lehet hogy a szemeddel van valami gond.... nem bántani akarlak...A szaggatás, darabosság filmben, mozgásnál amúgy nem az fps miatt van, hanem a digitális képfeldolgozás miatt... nagy felbontásban a mozgást baromi nehéz folyamatosra renderelni kis adatmennyiségbe sűrítve. Egy 10 gigabájtos blu ray film persze hogy olyan mozgásnál, ahol a teljes fullhd kép mozog (tehát nem statikus háttér előtt egy muki ugrál, hanem az egész kép mozog jelentősen) darabos emiatt. Az az eredeti digitális felvételt megfognánk, ami nem 10 giga ugyebár és azt néznéd 25 fps-el, sem látnád ezt a darabosságot. De hát ki engedhet meg magának ugyebár sok száz gigás filmeket tárolni, a filmstúdió vagy milliárdosok...
Én benne vagyok a fogadásban! A teszt a következőképp zajlik. 3 játékot nézünk. Egy shootert, egy kalandot és egy szimulátort. Mindegyiknél 10 próba van (tehát 3x 10 ugyebár) Ha 10-ből 8-szor eltalálod, az fps-t 40-60 közötti fps-ekről beszélünk (nem 10-ről meg 20-ról, mert azt még én is látom), tehát, láthatod, van bőven tévedési mozgástér is - +- 5-ös tűréssel, tied az egy milla..!!! Ám értelemszerűen ha nem sikerül, ha ennél 6-nál többször tévedsz, akkor én kapok tőled egy millát...tehát már 7 tévedésnél én nyertem, ha csak 6-szor tévedsz a 30 próbából, akkor te nyertél. Közönséges 60 Hz-es display-en persze, mert 200-ason nem tudom mi van, én még olyat nem láttam csak 100-ast... el tudom képzelni hogy ott már valami interferencia vagy ki tudja mi miatt észlelhetőbbek kisebb léptékek is..
Nos áll a fogadás? -
Rexcor
őstag
válasz
Lapajbacsi #204 üzenetére
Akár 1 misibe is fogadni mernék veled, hogy azt is megmondom neked hogy 55 FPS-el megy az adott játék vagy >=60 FPS!!! Nekem a TV és a mozi is elég zavaróan akad. Próbára tettek már ilyen találgatósban, és 5 FPS-es tévedésen belül 60 alatt megmondom neked, hogy kb. mennyivel megy az adott játék, sokan nem hiszik ezt el nekem, de már meg tudtam győzni pár embert és ők is csodálkoztak. Egy színvaknak sem lehet bebizonyítani, hogy az a szín nem az amit mond rá, mint ahogy te sem látod az alacsonyabb FPS-ek közti különbséget, mint ahogy nagyon sokan mások, de hidd el én sem viccből vettem ~200k-s VGA-t 1080p-re anno.
-
Lapajbacsi
aktív tag
Amúgy szerintem ez a jelenség amiről beszélsz, régebbi lcd-kre áll meg. Ezt a bizonyos megcsúszást, már ha erről van szó én is észleltem régebben. De ha 3 évnél nem régebbi ldc-d vagy leded van (és valami normális márka nem valami olcsó szar), azoknál már ez nem, vagy legalábbis kevésbé tapasztalható... eleve milyen hülyeség ez hogy a vga vár... irtózatosan gyors egy komoly vga, nem engedheti meg magának egy rendszer, hogy megtorpanjon... ha mégis megteszi az eleve el van tervezve... ez így is volt valóban régebben, de már jó ideje korrigálták, legalábbis olyan szintre hogy én már nem érzékelem.. ettől még persze lehet hogy te észleled, mert vájtszemű vagy...
-
krx21
nagyúr
Bocsi, volt benne egy duplán ollózott rész a végén...
Remélem nagyjából érthető amit leírtam. Ennek a követelménynek a gépem (profilban benne...) már a FarCry3. Hitman AB, Crysis3 sem tudott maradéktalanul megfelelni és ahogy a tendenciát nézem az aktuális játékok és gépek erre nem alkalmasak sokszor... A képlet az hogy a játék legyen kb. 2 évvel régebbi, mint az aktuális SLI rendszer és akkor tuti lesz...
Avval persze egyet értek, hogy ezt agyon nehéz és költséges összehozni és sok esetben egy "fegyverkezési" mániához vezet, ami már a ló túloldala és a játék élvezete háttérbe szorul...
ui: Én már gyógyult mániákus vagyok... -
Chiller
őstag
válasz
Tazsam01 #155 üzenetére
Vicces amit írsz, de tévedsz
Eleve csak két ilyen kártyát tudsz összekötni SLI-be (mivel egy titan z-n már eleve van egy SLI), tehát az akkor kb 2x 1 millió HuF. Nos ennyiért már nemhogy egy kazánt, de napelemet is vehetsz, nem is rosszat.
Például Egy 15 cellás SHARP ND 245W napelemet (nem napkollektor!! ez konkrétan áramot csinál, nem csak felfűti a vizet) például megkapsz kb ennyiért szereléssel, inverterrel, mindennel. Ez 30 m2 napelem, és ahogy a típus is mutatja 15x245W azaz kb. 3,675 KW-ot tud leadni (az évente kb 130.000 Ft-nyi áram, persze ha ekkora fogyasztást el is tudsz használni/tárolni.Na és akkor még arról még nem is beszéltünk, hogy a napelemed még 20-30 év múlva is meglesz (ha nincs semmi katasztrófa), ez a két kártya meg 5 év múlva már csak fémhulladék lesz.
-
krx21
nagyúr
válasz
Lapajbacsi #204 üzenetére
No, akkor megtaláltad az emberedet... Én bármikor megmondom neked a 40 és a 60 között a különbséget, a mai játékok alatt... De egy kicsit menjünk vissza az alapokhoz: A 25 illetve a mozi 24fps-e nem azért jött létre, mert elmondhatjuk, hogy 25fps-t már folyamatosnak látunk. (De persze biztos van aki tényleg nem lát felette...) Létrejövetele egyrészt általánosítás, másrészt kompromisszum. Ráadásul a videó játékoknál a 25 fps sokkal "darabosabb" mivel a számolt képkockák érkezése nem homogén... Tehát nem mindig 1/25s idő telik el a képek között, hanem hol több, hol kevesebb...
A finom sima mozgás, mindig is az érdeklődési körömben volt és vizsgálódtam is... Még annak idején kísérleteztem 1996-ban, a Quake 1-el amit egy 3Dfx kártyával futtattam, hogyan is fut (illetve látszik) a folyamatosabban egy játék... Állítgattam a képernyőfrissítést és a vertikális szinkronizációt (V-Sync).
Bizony arra a következtetésre jutottam, hogy a legtökéletesebb mozgás akkor látszódik a képernyőn, ha a V-Sync be van kapcsolva és mondjuk 60Hz-es képernyő frissítésnél, két egymás után számolt képnél nem telik el több idő, mint 1/60-ad másodperc... Magyarul 60Hz-nél 60fps felett kell tudni számolni...
Ebben az ideális esetben a monitornak soha nem kell várnia a VGA-ra és minden egyes frissítésnél egy tényleges új, számolt képet tudunk kitenni... Én önfényezés nélkül mondom, minden ettől eltérő esetben látom a különbséget (darabos lesz..) a mozgás... Ez a mai napig így van... A régi játéktermi gépek ilyenek voltak... Siklottak rajta a játékok, mint a penge a vajban... Pont ezért, amit leírtam... Ebben a beállításban ha egy pillanatra is beesik az fps 60 alá, már megröccen a kép... Ha a V-Sync-et ki kapcsoljuk, akkor úgy általában rosszabb lesz a mozgás megjelenítés (még törik is a kép...) , mert sok esetben a számolt képek nincsenek szinkronban a monitorral... Ha egyszer erre ráérzel és látod amiről írok, akkor tudod miért emlegetik sokszor a bűvös 60fps-t...
V-Sync bekapcsolásának előnye: kevésbé melegszik a VGA, mert nem számol olyan mennyiségű képet amit amúgy sem tud a monitor megjeleníteni + simább lesz a mozgás ha a VGA folyamatosan tudja kiszolgálni a monitort... Nem "törik" a kép...
Hátránya: Mivel sok esetben a VGA a monitorra vár, ezért enyhe mértékben növekedik az input lag... (a nagyon hard-core multisok ezért kapcsolják ki...)
Hu, ez jó hosszú volt nekem is....
Hátránya: Kicsit megnövekedik az input lag, mert a VGA vár a monitorra... Ezért szokták a harcore multisok kikapcsolni... -
Lapajbacsi
aktív tag
Aki csak régi játékokkal játszik top hardveren az meg is érdemli...
Bocs ha kicsit sarkosan fogalmaztam, ne vedd magadra... nyilván nem vagy idióta, ha egy monitorral SLI-zel (sőt inkább gazdag ember) de szerintem ágyúval lősz verébre, hacsak nem régebbi vga-id vannak sli-be rakva. De mondjuk két 780-as, pláne két TI-t SLI-be kötni egy monitorra, fulhhd ide vagy oda, az meggyőződésem hogy erős pazarlás.
A sok monitornál a perem szerintem a legkisebb probléma. Mellesleg vannak olyan képernyők jó ideje, amiknek nincs peremük. Inkább az vele a gond, hogy nem látok ésszerű különbséget, ha van egy legalább 80 centis display előttem, amihez közel ülök, mintha távolabb ülök és körbe rakom magam 3 db-al. Már egy 80 centisnél is néha kapkodom a fejem mert perifériásan nem látom rendesen be a területet. Azért hogy távolabb üljek és kapjak egy szélesebb perspektívás élmény (és hát ahhoz nagyon távol kell üljek hogy ne legyen zavaró, deha a meg már túl távol ülök és kicsi lesz minden a képen nekem), adjak ki tripla pénzt, 3 monitor, 3 vga. 3x erősebb táp és hát a vas se lehet gyenge, nem árt dual cpu stb.. tehát költsek el 1-1,5 millió forintot, hogy kapjak egy hasonló, alig jobb, sőt számomra speciel inkább szubjektíve - de nyilván ez ízlés dolga, ROSSZABB ÉLMÉNYRE.. miközben pár százezerből is összerakok egy olyan egymonitoros top gamer rendszert, ami tökéletesen kielégítő...
Nyilván én is fullhd-ban játszom (ma már aki nem, az nem nevezhető igazi gamer-nek) egy 80 centis LG TV a monitorom. Egy db árva 780-asom van (OC Windforce) és alatta a hardver sem a topok topja, de nem is gyenge, nem Corei7-es, hanem AMD 8 magos 4,8 Ghz-es FX.
Top játékok mind tökéletesen szuperül mennek ezen a vason, fullhd, fullgrafika élsímitások bekapcsolva minden maxon 40 fps alá semmi nem megy; 60 fölé meg nem is kell hogy menjen, a vsync miatt, mivel nem 100 Hz-es a monitor... (mellesleg a 100 herzesnek sincs sok értelme, mert NEM LÁTNI a különbséget)Namost aki nekem azt mondja, hogy 40 fps fölött érzékel valamit, tehát látja hogy most pl ez a game nem 40 fps-el megy hanem mondjuk 70-el, vagy nem 70-el hanem 40-el, az szimplán hazudik, mivel nem érzékelhető.... és ezt már spanokkal ezerszer be is bizonyítottam, soha egy ember nem tudta megmondani hogy éppen 40 vagy 60 fps a pillanatnyi!!!! Bárkivel szívesen összejövök szívesen, fogadhatunk is (jó pár rekesz sört nyertem már így
).. 40 és 60 fps között senki halandó nem látja a különbséget, ha meg is mondja néha, az csak ráhibázás, mert találgat...
A vasamon az állítólagos hardvergyilkos játékok mind 50-60 fps-el mennek szépen, mind fullhd és maxgrafika, ezekkel játszottam ezen a hardveren:
- Far Cry 3
- Battlefield 4
- Crysis 3
- Call of Duty Ghosts
- Tomb Raider 2013
- Hitman Absolution
- Mefal of Honor Warfighter
- Metro Last Light
- Need for Speed the Run
...vannak még de többet már minek soroljak...Egyedül az Assasins Creed Black Flag ami időnként lezuhan 25-re is, de alaphelyzetben és általában az is50-60 fps-el megy... tehát azt mondom egy átlag 40 fps megvan, a bezuhanása meg ismerten nem valós hardverigény, hanem bug, mivel egy 32 bites összebarmolt, konzolra fejlesztett gány, legalábis optimalizáltság szempontjából (amúgy baromi jó és szép játék nyilván) és szerintem sanszos, hogy két kártyánál is leesne, esetleg nem 25 fps-re hanem valami 28-30-ra
Lényeg tehát hogy tökéletesen játszható, élvezhető abszolút így is, nem szaggat be (miért is szaggatna 25 fps-en mikor az a szemmel érzékelhető képváltási határ, azaz az alatt már a vájtszeműek látják, de átlag ember inkább 15 fps alatt látja hogy már ez nem jó) tehát csak az MSI AB-n látom itt-ott hogy most épp zuhant be az fps.Kakukktojásként van az Arma 3. Az viszont átlag 15 fps-ekkel megy, ahhoz talán kéne tényleg erősebb hardver, csak minek? Egy game miatt százezreket költeni, az lenne a tébolyult baromság, miközben az összes többi top játék tökéletesen megy; mellesleg szerintem nem is különösebben jó (legalábbis nekem nem tetszik ez a fajta katonásdis cucc) egyfelől, másfelől pedig nyilvánvaló optimalizáltsági probléma van ennél, azaz bughegy a játék, hiszen nem komplexebb semmivel a grafikája, mint egy Batlefield4-nek, Far Cry 3-nak vagy egy Crysis3-nak nyilvánvalóan.
-
krx21
nagyúr
válasz
Lapajbacsi #202 üzenetére
Számomra a több monitoros rendszer értelmetlen a keret miatt... Max munkára...
Több monitoros film sem létezik, nem véletlenül... Van nagy felbontás és még nagyobb, és ugyan így a méret.. A SLI meg simán kell a fullhd-hoz is, vagy mondhatnám, hogy kevés, mert a mai igények és az optimalizálatlanság eléggé indokolja... Magyarán 1080p-ben a mai játékoknál még azért igen csak észre lehet venni a 1 illetve 2 kártya között a teljesítménybeli különbséget... Persze lehet ezt valaki nem értékeli...
Természetesen aktuális gépigényes játékokról beszélünk. és nem régi kisebb gépigényű játékokról...
Én az SLI-t nem bántam meg...
Viszont 2 kártya fölé menni nagyon speciális esetben érdemes csak... -
Lapajbacsi
aktív tag
4-es sli-nek nyilván 3 monitoros rendszereknél van csakis értelme. Aki egy db fullhd monitorhoz, játékra sli-t használ az idióta; hiszen vígan kihajt egy db árva 780-as is szépen egy fullhd egymonitoros rendszert, a legújabb játékok is mennek korrekten rajta.
Szóval sima munkásparaszti ész; annyi vga, ahány monitorod van, azaz majdnem, hiszen egy monitor, egy kártya, 2 monitor, két kártya 3 monitorhoz lehet tenni négy kártyát (4 monitorost azért nem írok, mert ki lehet építeni, de az aztán a teljes idiótaság, már a 3 monitor sem élvezhető valójában, nemhogy több élményt nem ad, hanem inkább zavaró, 20 év game tapasztalattal magabiztosan írom ezt), de játékhoz szerintem már az is ágyúval verébre, főleg Titan Z-vel... Kispénisz komplexusos, teszt-eredmény-zombi, milliomos csemetéknek persze biztos jó kis debil játék: gyönyörködni abban hogy pár fps-el jobban megy a teszt... gyakorlati, érdemi és effektív haszna: egy nagy nulla... sőt leginkább káreseménynek nevezhető...
Ha pénzt akar valaki párologtatni, egyszerűbb inkább a wc-n lehúzni vagy a kandalóba befűteni vele.. esetleg elosztani a szegényeknek (akkor még jót is teszünk ugyebár) mint felesleges kihasználatlan hardverbe ölni...Nyilván nem a profi munkahelyi, speciális felhasználásról beszélek, hanem kizárólag otthoni szórakozásról...
-
törölt tag
Lesz e vajon a fődgolyón olyan emberzet aki ebből csinál 4 way sli-t? mert annak személyesen gratulálnék.
-
allinterez
csendes tag
Na ez nagyon komoly
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz
{Zodiac} #186 üzenetére
A szemöldököm befonom már a pártolást/elfogultságot firtató hozzászólásoktól. Az általad hozott példa pont kapufa. Titan Z órajelek és számítási teljesítmény nélkül nem írhatnak olyan címet ami a tempót fényezi. A 'zAMD esetében pontos specifikáció, célterület és partnerek is vannak már. Az egyik cikkben púder hintés, a másikban egy hír szerepel. Szerintem. Alásszolgája.
-
{Zodiac}
senior tag
Kár, hogy már nem is palástolják a pártállást...
"Brutálisan gyors az AMD..."
"Az NVIDIA bemutatta..."A terjedelembeli különbségekről nem is beszélve, a korábban pár fórumtársam által hiányolt témákkal kapcsolatban.
Pedig a legnagyobb szakértelemmel ezen az oldalon írnak mo.-on.
Összehasonlító eszt lesz?
-
oraihunter
aktív tag
Brutális kártya, és brutális ár. Kérdés, hogy ebből halandó is vásárol majd? Vagy azért ekkora az ár, hogy nehogy valaki véletlenül megvegye, mert csak egyet gyártottak le belőle.
-
Th1sN04ll
senior tag
Persze hogy nem, adott profilú cég minél több munkát tud adott idő alatt elvégezni egyenlő több a profit! Jelen esetben a fórumtárs arra apellált ha jól értem hogy leadta az igényét a "főnöknek" hogy neki ez kell az meg megvette.... mondhatnék erről véleményt, de nem teszem, biztos jó dolog kiadni 500 ezrest, mikor tized annyiból is meg lehetett volna úszni! Ha nem így van akkor elnézést kérek tőle, mert ha ki is van használva hamar profitot fog hozni!
Zoltn:
Ez esetben indokolt a grafikai teljesítmény -
ÁdiBá
veterán
Mint ha a kártyán lényegesen vaskosabb hűtő kapott volna szerepet, mint ami a GTX690 esen volt.
-
Zoltn
senior tag
Azért itt sokan képesek elfelejteni, hogy ezt nem a sima játékosoknak szánják!
A melóhelyen a gépembe nekem is félmilliós quadro kártya van.
Még is el tudnám képzelni, ahogy felmordul a Z mikor belövöm reggelente.
És igen, ha kell a munkához, akkor nem számít a pénz, megveszik! -
dredbiro
senior tag
szép kártya szép árazással,vajon 12 GB Vramot mekkora felbontáson lehet elfogyasztani?
-
Én inkább azt kérdezem, hogy mennyi bőrt húznak még le a Titan névről? Mi lesz a következőnek a neve? Blood Titan? Amúgy miért nem Titan X lett, oké hogy a Z az utolsó betű, de szerintem az előbbi hangzatosabb lett volna.
-
keIdor
titán
válasz
Runner_fxr #159 üzenetére
Ez kikapcsolodas is, es inkabb ez, mint kenyszer kereskedelmi csatorna vagy valami.
AdiBa: nem csak az kerul rajta ennyibe.
-
ÁdiBá
veterán
Nyilvan nem olyanoknak találtàk ki akik ìgy gondolkodnak. Én is elég sokat költöttem a két kártyára 780Ti Sli. Kicsit sokallom a plusz 6 giga memoriaert ezt az árat. Hűtésre kiváncsi vagyok.
-
válasz
tibcsi0407 #36 üzenetére
már tegnap kint volt, főoldalon, pirossal kiemelve.
-
Angel1981
veterán
"az NVIDIA a GeForce GTX Titan Z VGA-ért 2999 dollárt fog kérni."
Ilyen árra azért nem számítottam.
-
pkornel
aktív tag
Van olyan ember aki ezért ennyi pénzt ad? Mert ha igen akkor annak tényleg nincsen élte vagy nem nagyon tud mit kezdeni vele!
Ennyiért veszek egy normális autót, nem egy Vga-t....
-
Th1sN04ll
senior tag
Na akkor jöjjön a konzol vs. pc halálig unott csata, hozok kaját
-
-
-
Djuree
félisten
válasz
BoneDragon #156 üzenetére
ezért kell konzolt venni...
-
Th1sN04ll
senior tag
válasz
Menthirist #153 üzenetére
Így van, azért mert ez a gpu is rendelkezik tekintélyes dupla pontossággal, mert elvben ugyan az mint a tervező modell, még nem az és nem is lesz... így okafogyottá válik az a tény hogy ezeket rakosgassuk szerverekbe, meg munkaállomásokba, főleg nem ebből 4 db-ot, mikor 2 köthető össze belőle sli-ben, olyan borzasztó skálázódással hogy arra fogalom nincs! A 6gb vram meg szép,csak mire kihasználná az ember, addig a gpu kb 2* hal le, mert nem bírja!
-
BoneDragon
veterán
Ez a kártya teljesen felesleges ennyi gigával. Oké van 4 monitorod, de ha már egy bf4 szintű játékot akarsz futtatni ultrán, akkor nem hiszem, hogy tudja tartani a 60 fps-t, ráadásul egyre gépigényesebb játékok lesznek és ahogy elnézem 4k-é a jövő. Mondjuk majd úgyis jönnek tesztek... De ahogy halad a technika (basznak optimalizálni) 2-3 év múlva simán el tudom képzelni, hogy 4-6gigás kártyák lesznek már csak.
-
Tazsam01
tag
4db quad slibe kötve két 1500as táppal. elsőnek talán soknak tűnhet a bekerülési költség de elemezzük picit.
- A kazán eladásából simán kijön egy kártya ára plusz a vízhűtés amit direktbe köthetsz a lakás radiátoraira, így télen a fűtés kvázi ingyen megoldott.
- Nyáron a vízhűtést bekötöd egy gőzturbinába és áramot termelsz vele amiről üzemelhet mondjuk a klíma.Tehát nem csak a számítási teljesítményt veszed meg hanem a házad téli-nyári fűtési-hűtési rendszerét, sőt 4 db ká
lyhartya esetén már a meleg vizet is megtermelheted egy hőcserélővel egész évben.Hülye aki nem ilyet vesz.
-
-
flexxx2
őstag
Milliárdos csemete lennék, megvenném, 2 ilyet, SLI-be, 32GB ram mellé, legdurvább intel, meg SSD 1TB
Ja, és 4k monitorból 3db.
-
Prof
addikt
Nem olyan draga ez, a 12 GB-os K6000 Quadro 5k (ami ugye csak 1db 780Ti GPU - 1.7Tflops duplapontossag). Annal ez a kartya minden szinten gyorsabb lesz es olcsobban.
Mas kerdes, hogy 3 db Titan Black kijon a Z arabol, tehat nem jo vetel, csak ha nincs hely a hazban. (ami nonszensz ilyen szinten)
-
Rexcor
őstag
Brutális. Bár ezzel a hűtővel szerintem sem életképes, hacsak nem 500-600Mhz-en fognak járni a GPU-k.
-
echterion
nagyúr
"...az extra 1500 dollárt csak akkor érdemes a GeForce GTX Titan Z-re költeni, ha az alaplap esetleg nem támogatja az SLI-t, vagy két VGA-nak nincs már hely az adott házban."
Ez ugye nem komoly? 1500 dodóból már elég komoly házat meg alaplapot lehet venni, ez nem érv ezen kártya mellett...
-
Loresz
tag
Ugyan már pár év és megkapod itt 40 K ért phn
-
Jack@l
veterán
Nem hiszem, hogy a balkán és közép Európa lenne a cél
Van ahol ez 2-3 heti kereset, a világ élhetőbb részén. (te is elköltessz ennyit most egy jobb videokártyára)(az igazat megvallva én is nagyon drágállom, 2000 dollár simán "reálisabb" ár lett volna érte, de gondolom elég limited edition lesz)
-
sixpak
nagyúr
Szerintem mostanában biztos nem. Bár ahogy elnézem az adatlapokat, akad néhány Rockefeller és Trump leszármazott, de ez talán még nekik is meredek ár.
Viszont a másik oldalról nézve, simán el tudom képzelni, hogy valaki 200 napos böjtbe kezd, hogy birtokolhasson egy ilyen "csodát".... -
Menslee
tag
Várom már a 4 GPU-s teszteket
Ha teszem azt valaki 4 ilyet akar berakni egy gépbe akkor alaphangon kell neki egy 1500 wattos psu, nem? -
lenox
veterán
válasz
Firestormhun #139 üzenetére
Pl. Melyikbe? Szerintem workstationbe eleg jol el van ez cseszve a 3 slot szelesseggel...
-
Firestormhun
senior tag
-
Djuree
félisten
-
XmoD
senior tag
Brutalis darab lett az biztos.
E-p*nisz noveleshez idealis darab
-
válasz
Firestormhun #8 üzenetére
Ezt, tudom, felfogtam, de kinek van szüksége ilyenre? Mondj valakit, akinek nem céleszköz kell, hanem már megint egy túlárazott hibrid eszköz? Ezt kik fogják használni?
-
Sennalacy
aktív tag
Ha nem adnának el egy darabot sem akkor is az nvidiáról beszélnek mindenhol miatta és nekik már ezért megérte.
-
ÁdiBá
veterán
Elég sok G110 lehet a raktáron tényleg az nvidiánál, hogy ilyeneket meglép.
Idén valószínű más nem is lesz. -
Prof
addikt
válasz
Firestormhun #8 üzenetére
Tudtommal amirol beszelsz az Quadro sorozat. [link]
Ez egy marketing termek, valoszinu jon az AMD 2 GPU-s kartyaja is hamarosan es elementek a bejelentessel. -
westlake
félisten
Két 8pin-es tápcsatlakozó, maximum 450W-os fogyasztással? Egy sima 780 Ti minden tuning nélkül megeszik ~280W-ot. Mégis hogy gondolták ezt a 450W-ot?
Itt valami nekem nagyon sántít. Még akkor is, ha a PCIe slotból jöhet még plusz 70W. Van egy olyan érzésem, hogy MHz-ben nem lesz a 780 Ti ellenfele. Érdekelne, hogy miért nem tettek rá három darab tápcsatlakozót.
#129: Ja, itt megint csak az a lényeg, hogy két GPU van egy panelen.
-
DigitXT
félisten
válasz
Menthirist #122 üzenetére
ez nyugaton annyira nem számít drágának mint nálunk
Mondjuk ez biztosan így van. Nem beszélve, ha itt 3000 EUR lesz.és innen lett szétszedve a mondandóm és 10x-esen túlpörögve
Mert valójában ugyebár SENKI nem állította, hogy ez a termék az
átlagembernek készült volna, az árától függetlenül. Ritkaság lesz,
amit kevés ember engedhet meg magának. Ezt tükrözi az ára. És
ettől még mindig igaz, hogy nyugaton, magasabb életszínvonalon,
alacsonyabb, vagy épp (adott államban) nem is létező ÁFA mellett
igenis olcsóbb lesz relatíve megvenni. Több emberhez juthat ott el.
Ha mondjuk Mo-n fogy is 2-3 ilyen VGA "usákoknál" 2-300 inkább. -
ezmiez36
csendes tag
Ha valakinek van/lesz itt GeForce GTX Titan Z-je, akkor érdekelne csere egy 7300gt ddr 2-vel (pici hibája hogy nem ad képet).
-
Th1sN04ll
senior tag
válasz
Menthirist #122 üzenetére
Nem baj ne gondolj rá, számomra ez a modell csak egy mérnöki gyöngyszem semmi más, pénzt NEKEM nem ér, úgy hogy spóroljon rá más
-
válasz
Th1sN04ll #120 üzenetére
nem...
#42-ben számomra értelmezve arra volt utalás, hogy ez nyugaton annyira nem számít drágának mint nálunk
erre reagáltam #45-ben, hogy azért ott sem számít olcsónak (és mivel pont volt statisztika a közelben és nem szeretek vakon puffogtatni, mellékeltem hogy az átlag (!) embernek mennyire nem elérhető, ergo utalva arra hogy ott is csak a felső x% tudja megfizetni). Átlagról, mert nem a felső tízezerről lett mondva.
Erre jött #46-ban hogy nem lesz népkártya, de simán ki lehet gazdálkodni a fizudból, míg itt anyádat és vesédet el kellene érte adni (megint utalva rá hogy aki akar, az azért simán kispórolhatja). Erre reagáltam még #52-ben, hogy azért ott is kemény költségek vannak az átlagbérből is, tehát nem könnyű 3000 dollárt csak úgy összegazdálkodni az átlagfizuból egy vga-ra, legalábbis nem gyors. Átlagról beszéltem, mert nem a milliomos felső tízezerre volt az utalás 42-ben és 46-ban.és innen lett szétszedve a mondandóm és 10x-esen túlpörögve
-
kpal
nagyúr
-
Th1sN04ll
senior tag
Magyar mentalitásból.... ott megvehető, meg Svájcban, Németországban, Arab-Emírségben, Angliában stb, itt is szvsz mert igen is van az a réteg aki ha akarná meg tudná venni
Bár kis hazánkban is készült már olyan felmérés miszerint az átlagkereset 240 ezres egy hónapba, csak azt felejtették el hogy a felsővezetők, politikusok kicsit megnyomják az átlagot
Ezen kívül akinek kicsi a pénztárcája annak minden olyan dolog felesleges lesz amit nem vehet meg, ezzel egyenes arányosságban törvényszerűen szidni is kell -
DigitXT
félisten
Ez de szemét beszólás volt.
Ja gyári vizes EVGA: most vettem olcsón.
...
Nem sajnos. Én az eladó lennék*, akinek szopóka nyalóka, hogy töredék
áron lehet csak eladni most, amit 3 éve nagyságrendekkel többért vettem.*: már ha érdekelnének az új kártyák azon túl, hogy olvasom róluk a hírt,
és elismerően csettintek, hogy ez igen, azért szép mérnöki teljesítmény,
az ára meg... hagyjuk.Amúgy tök igazad van: nem akasszák ki ezt a
konfigot az új címek sem (talán), bár a "legújabb" játék, amit játszottam,
az a FC3 meg nemrég az AC3 volt. És már kint a 4, de sehol nem tartok.Th1sN04ll: vili, csak akkor nem értem, mit kell azon késhegyig menően
polemizálni, hogy az USA átlagkeresete alapján megvehető-e vagy sem. -
Th1sN04ll
senior tag
"ÁtlagBéla" nem is venne semmi ilyesmit, de újgazdag emberkék akiknek csak azon csillog a szép szeme hogy 12GB azok igen
Persze az ízlés más kategória, előbb vennék ha megtehetném ÉN pl egy Rolls-Royce-t mint egy makettsportkocsit!
580-ból a 3gb-os még elég lehet a másfél gigás modell már igen igen ki tud futni a vramból ami nem előnyös, de természetesen itt is egyéni igények vannak, valaki nem látja a recéket, valaki meg hülyére szűri a gameket még 1440p-ben is, mert placebóból neki még mindig látja a professzionális tekintete az éleket -
DigitXT
félisten
válasz
Th1sN04ll #114 üzenetére
A hírben szereplő kártyánál valóban jobb ár/érték arányban BÁRMI!
(Talán még a Quad SLI is, aminek köztünk szólva sok értelme nincs.)Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy aki megveszi, tesz majd
mellé valami érvet, ami miatt úgy döntött, hogy neki EZ kell, és kész.Halkan jegyzem meg, hogy Ferrarit is vesznek. De nem az átlagbéla.
És hiába kezdi átlagbéla kiszámolni, hogy 2 db Nissan GTR, az jobb.
Mondjuk átlagbéla még azt sem veszi meg. Pláne nem párban, pff.Riva TNT, ne is mondd. Drága mulatság lett volna ám: újgazdagék meg
mondjuk TNT2-t vettek. Nincs új a nap alatt.Vagy Voodoo 5 6000?
(Jó az meg kvázi ki sem jött, ráadásul elment mellette a technológia...)KAMELOT: node mennyi ma egy 580 használtan?
Csak mert nem
hiszem, hogy 400EUR környéke, jó lesz az 150-nek is, és bőven elég...
(Tudom, elő kéne venni a legújabb címeket és lehet, összefosná magát
a konfig. Más dolog, hogy itt internetezek, és nem ezekkel játszom.)
-
Th1sN04ll
senior tag
-
DigitXT
félisten
Valóban. Hogy elröppent 15 év...!
Azzal viszont vitatkoznék, hogy a GTX780
SLI pénzileg és logikusan a legjobb: pénzileg? Mármint végtelen erőforrással?
Meg mi az, hogy legjobb? Pl. a legerősebb? És akkor a QuadSLI-vel mi lesz?
Még azt se mondanám, hogy ár/értékarányban a legjobb... Régebbi kártyákat
utánad dobnak már az aprón (ami eladóként horror, vevőként kánaán), és talán
nincs akkora különbség, ami indokolná az új kártya "felárát". Nyilván van olyan
játék, amiben van. Másban meg nincs. Persze ez nem is "felár", hisz' anno is
annyi volt egy csúcskártya, meg most is: arról nem tehet az nV, hogy közben
a béka segge alá estek a használtpiaci árak, mert presztízsben értéktelenedik
a hardver, miközben életszerű teljesítményben, hát... bőven nem annyira. -
DigitXT
félisten
válasz
Menthirist #89 üzenetére
Nos, továbbra is tudom javasolni a visszaolvasást a fanboy kérdésben:
ha valaki itt elkezdett fanozni, az pont te voltál, és ezt az AMD fanboy
dumát is te hoztad fel, mégpedig úgy, hogy márpedig TE nem vagy az.
Mintha mondta volna Rád előtte bárki... Előre védekezni meg meredek.
De legalábbis nagyon gyanús.Maradjunk annyiban, hogy utálod az
nV-t, ezt nem titkolod. Oké! Ettől valóban nem leszel AMD fanboy. (És
attól sem, hogy amúgy elégedett vagy a jelenlegi AMD kariddal meg a
Mantle-vel stb.) De ne próbáld magad az "objektivitás mintapéldájának"
beállítani, amikor bevallottan szimpatikusabb az "egyik csapat", na.Én annyit bátorkodtam megjegyezni, hogy talán nem a legrelevánsabb
azt levezetni, hogy átlagbéla miért nem tudja ezt a terméket megvenni.
Mert nem tudja. Mert túl van árazva. Mert fúj nVidia: na ez a baromság.
Miért ne árazhatná úgy, ahogy akarja... "Presztízstermék", amit ha vki
akar, akkor megvásárol, még úgy is, hogy egyébként tök nem éri meg.
Más (objektív elemzések) szerint. Neki meg "megéri". Azért vette meg:
hidd el, lesznek, akik megveszik, ilyen áron is. Nem, nem átlagbélák...
Lehet, hogy idióták, lehet, hogy "újgazdagok", és? Ilyenkor azt szokott
az eszembe jutni, hogy "ne fikázd semminek az árát: lehet, hogy csak
nem neked gyártották". És ez mennyire így van. (Én sem venném meg
ezt 3000 dodóért. De hidd el, még a feléért sem, a kifejtett okok miatt.)Tök jó, hogy te is felsoroltad, hogy sok mindent kipróbáltál már (igen, a
386-ost meg a C64-et kihagytam, mert a modern 3D érára fókuszáltam),
mikor saját zsebből vásároltam (használt!) 3D gyorsítókat, épp pár évvel
megjelenésük után, amikor már átlagbélának is megfizethető volt. Azért
egy Voodoo 1 is bőven 30K fölött volt anno - és akkor az picit többet ért.
Amikor én 9K-ért megvettem, akkor már kvázi jól jártam vele. A Voodoo
2 meg egy 5-ösbe fájt... Mondjuk akkoriban nem sokan rohangáltak már
olyan retró géppel, mint ami nekem volt, de hát akkor ennyire tellett...Lényeg: ezek mind NEM fanboy vonások, valóban! DE így beböffenteni
a topikba azzal, hogy "De a fanok megmagyarázzák". Na ez probléma.
Szerintem. (Én pont leszarom, hogy mennyibe kerül, úgysem veszek.)
Csak jön valaki, aki reflexből kezd fanozni, de ő sosenem... Gyanús! -
Facebook vs Oculus Rift: dafuq, NOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
gép: hejj, emlékszem még amikor csorgattam a nyálam a kerámiatokos 233MMX-ekre, mert volt közöttük olyan példány, ami ment 300-on. Persze elérhetetlen álom volt, de egy MAGUS könyv hátuljára írogattam a Balaton parton (!
) hogy milyen alaplapot és procit kellene venni ha lenne billió forintom
(illetve melyik alaplapban mennyi agp, ram és egyéb slot van). Akörül volt a ballagásom ált. suliból, és tudtam hogy gépet kapok, és le se koptam az újságokról hogy milyen játékot fogok venni ha dx2-66, vagy ha dx4-100-om lesz... aztán anyumék úgy vettek gépet hogy nem kérdeztek meg, és sikerült is méregdrágán (60k) venni egy sx25-öt
a sírás kerülgetett, ráadásul mikor megkaptam, másnap mehettem táborba, ahol két hétig másra sem tudtam gondolni, hogy a gépen lévő vagy 6-7 játékból melyikkel fogok játszani elsőnek
Mindig cserélgettem, boltoltam az eszközöket, hogy lehető legolcsóbban kihozzam a lehető legjobb gépet, illetve hogy mindig taszítsak egy picit a tempón.
Meg még emlékszem a számomra mérföldkövekre: Az első színes játékomra, Half Life 1-ben amikor egyszerre ordítottunk fel a háromfejű kopácsoló aliennél hogy EZ A HANGRA JÖN!!!. Vagy amikor Q3DM17-en egyszer felnéztünk a lenti platformon, és láttuk átsüvíteni a sok sok rakétát
Az első T&L-es játékomra, a rongyá tolt Baldurs Gate 2-re, a HL2 elején a játszótérre, ahol egy órát elökörködtem a fizikai motorral, vagy épp az üveg shaderjére
Most hogy én is "perceken belül" harminc leszek, igen, már kevesebb idő van játékra (ez az én formám, amikor már lenne rá pénzem, időm nincs
), de azért még mindig igyekezek 1-2 órát naponta betervezni (hétvégén valamivel többet)
-
MongolZ
addikt
válasz
Menthirist #95 üzenetére
Omg Transport Tycoon.... legjobb játék volt akkoriban!!!
-
-
SzlobiG
félisten
Kíváncsi leszek, hogy itthon fog-e valaki venni.
(nem nem szponzortol kapottra gondolok)
-
TOM-202
senior tag
válasz
Menthirist #89 üzenetére
Érdekes a hasonlóság. Nekem P166MMX volt az első és P3 850 Coppermine az utolsó Intel procim. Azóta csak AMD.
-
kpal
nagyúr
Nem sok ez, Lesz aki így megveszi ,mint egy kiflit
,sőt olyan is akinek ez az összegmegterhelő de vagányságból
#98) DigitXT :Én is így vagyok irtó keveset játszok,vagy HA játszok is akkor valami régivel aminek van hangulata. Úgy tűnik 30 körül már nincs akkora érdeklődés játékok iránt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest