- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
noorbertt
őstag
válasz
hallerlaller #86 üzenetére
Nem kell geek-nek lenni.
Bemegy a vasarlo a boltba, elmondja hogy telefont keres. Az elado megmutatja hogy van ez az uj dolog es Te magad varrialhatod ossze a dolgokat Es emellet vannak sablonok is!
Zene?
Kamera?
Aksi?
Mindketto?
Esetleg ebook hatlap?Hidd el, nem kell hozza erteni es megkapod amit akarsz. Penz mas kerdes, de ne magyarisztanbol indulj ki.
-
hallerlaller
addikt
Ezzel megint az a baj, hogy csak a geekek vágynak rá hogy cserélgessék az elemeket. Átlag fogyasztó magasról tesz rá, csak azt fogja látni hogy ugyanaz a spec szétszerelhető kivitelben drágább (mert az biztos, hogy drágább lesz) mintha ugyanazt megvenné egyben.
-
noorbertt
őstag
Jó lesz ez, varom
saját igényekre és szituációkban verhetetlen lesz! Kirándulás, geocaching esetén jobb kamera és nagyobb aksi
-
devast
addikt
Amikre én gondolok a gondolataid alapján:
- tuti nem fognak minden darabot, minden másikkal tesztelni. De tudtommal minden darabot, amit play store-ból lehet majd venni hitelesít a gugli, tehát elvileg működnie kell, ill ha nem működik verheted az asztalt. Ebben spec én nem látok nagy problémát....
- Az hogy drágább lesz-e... Az alap, illetve a modulok közti kommunikáció miatt több cucc van ebben mint egy normál okostelefonban. Ezt majd gondolom a gugli árazza be, biztos vagyok benne, hogy a feltétlenül szükséges chipek ellátásában keményen benne lesz a kezük. Olcsóbb meg attól lehet, hogy (egy modul gyártónak) nem kell marketingelnie igazán, és tényleges verseny lesz talán, kevesebb r&d költség (egy modult kell specifikációhoz illeszteni + egy driver, ahelyett, hogy 500 komponensből összerakni 1 telefont amire aztán rá kell huzni egy androidot stb...)
- Darabokban nem minden drágább. Brand PC ugyanazon specifikációra legózva mindig olcsóbban kihozható. Értem mire célzol, de ebben sem vagyok biztos. Autó teljesen más tészta, ott a raktározás/szállítás/értékesítés dobja meg (plusz gyári alkatrész esetén a gyár is jól lehúz).
- Nem feltétlen nagyobb, inkább mondjuk úgy, hogy ugyanakkora térfogaton kevesebb lehet a "hasznos" alkatrész. Ez tényleg bukó valamennyire, vagy benyeled, vagy nem veszel legós telefontIgazából ez engem annyira nem mozgat még, ők se hülyék: tudják, hogy mekkora a hendikeppel indulnak, és csak az számít a végén mit tudnak letenni az asztalra. Ha valaki más csinálná ezt, azt mondanám instant fail de a guglinak (meg az applenek) van esélye.
- egység felhasználó... tök jól látod a helyzetet. Rohadtul nincs ilyenre szükségeUgyanígy, csúcskészülékekre sincs szükségük... az egységsugarúaknak jó marketinggel lehet eladni bármit, sőt egyáltalán csak úgy lehet sikeres egy termék ha jól marketingelik (függetlenül attól, hogy a termék hulladék vagy jó). Ezt is ugyanúgy simán el lehet adni bárkinek, csak jól kell tálalni. Konkrétan szerintem ez messze a legnagyobb kockázat... nagyon okosan kell csinálniuk, ha ezt el akarják adni.
Nem lenne rossz ha a jövőben nem a "samsung" telefon lenne a menő, hanem pl a sony kamera modul, qualcomm/nvidia/mediatek soc modul, ilyen-olyan noname startup-ok által kis szériában gyártott új technológiás akku modul stb... beindulna valami innováció féle. Mert ami most van, az katasztrófa...
-
afk22
tag
Azt, hogy mi lesz a jovo, azt nehez megmondani, de azert ennek a projectnek szerintem van par hibaja. Szerintem ez siman csak reklam celokat szolgal. Amikre en gondolok:
- minden darabot minden masik darabbal tesztelni kell, hogy jol mukodik-e (nem fognak tesztelni, es valoszinuleg kompatibilitasi problemak leszenek, PC-n is olyan szep es jok az altalanos buszok, megsem megy minden mindennel)
- dragabb, mint egy pont ugyan olyan egybe telefon (plusz altalanos busz, plusz tesztkoltseg, plusz tokozas stb.)
- darabokban minden dragabb (autotol kezdve minden)...
- nagyobb, mint egy pont ugyan olyan egybe telefon (mondhatni latszik is)
- egyseg felhasznalo, akik huzzak a telefon ipart annak nem kell ilyen, mert nem tudja osszevalogatni (nem is akar foglalkozni vele, valoszinuleg kenyelmetlen a fogasa, nagyobb, nehezebb mint az ugyan olyan egybetelefon, ha elromlik valami akkor ugy is beviszi a szervizbe, tehat pont ugyan ugy fogja kezelni, mint az egybetelfonokat)Akik szeretnek buheralni azoknak jo, a tobbieknek meg csak nyug lesz. Raadasul nincs is annyi buheralos, mint gondolnatok, egy kicsit idosebb ember, aki siman ossze tudna rakni (pl. informatikus), az sem fog majd foglalkozni ilyennel, mert plusz nyug foleg gyerekek mellett es/vagy minden mas teendo mellett. Egyszer jatszani jo vele, aztan elmegy a varazsa, hosszutavon inkabb csak nyug szerintem. Tehat en nem nagyon latom ertelmet, egyedul azt, hogy reklam...
-
zolka95
őstag
Adjanak hozzá gyárilag egy pattintós tokot és mindjárt nem esik szét meg mágnesesség sem kell.
és ha lemerül az akksi akkor sem esik szét
amúgy ez a mágneses dolog mennyire eheti az akksit? -
Cathulhu
addikt
válasz
#32839680 #47 üzenetére
Az a baromi nagy gond ezzel, hogy egy asztali PC-nel van hely, a mini itx-es kockatol a felmeteres monstrumokig. Mobil piacon (notebook) evek ota kihalt ez az otlet, mert egyszeruen az interfeszek es a modulok tokozasa tul nagy helyet visz el. Ultramobil piacon ez mernokileg csak nagyon nagy kompromisszumok aran oldhato meg, ezt mondom bejelentes ota. Parasztvakitasra (khmm, elnezest, laikus vasarlok totalis behulyitesere) teljesen jo, de ez csak arra jo, hogy draga lesz, parametereiben erosen kozepszeru, meretben pedig hatalmas. Egy olyan piacon, ahol szazad mm-eken sporolnak es trapez alaku akkukat csinalnak a minel jobb helykihasznalas vegett, ott ez nem megy.
Aki meg azzal jon, hogy ket evente nem kell az egesz telefont kicserelni csak az elavult reszeket, attol kerdem mi az a resze a telefonnak, ami nem avul/hasznalodik el ennyi ido alatt?
Amoled kijelzo jo ha 2 evig birja, akku szinten tonkremegy ennyi ido alatt, SoC elavul, kamera detto (eleg megnezni 2 eve meg nem volt OIS, most lassan alaptartozek).
Szoval reszemrol ttovabbra is azt mondom ez a projekt is menni fog nagyon rovid tavon a tulhypeolt doglott projektek koze, mostanaban ugyis van sok ilyen.
-
válasz
tomistarkapi #22 üzenetére
Igen, ez az egesz addig eletkepes, amig nem kopik ki a rogzites tul hamar, mert utana nagyon mokas lesz kulso szemlelokent, ahogy random legoznak az emberek buszon/villamoson, mert szetpergett a "telefonjuk" a zsebukben egy kis setatol
-
csongi
veterán
Ez a jövő, ezt fogja mindenki követni. Eddig nem mertek belevágni mert a tervezési költségek magasak.
Most meg lehet licencelni majd. Ezzel a megoldással, több gyártó jut piachoz. Végre magam rakhatom össze a vasat.Nagyon jóóóó nincs elkésve, hamar meg lett ez,az okost telefonok korszakához képest.
Köszönjük Google azért vannak jó dolgaid isKíváncsi leszek ez android fronton milyen változásokkal fog járni? Mennyire lesz szigorú a driverezettség. Végre kimozdítja e az Akkumlátorok állapotát a jelenlegi helyzetből? És remélem végre így kevesebb szemét termelődik.
Sajnos Laptop fronton nem történt meg, de lehet ennek hatására, kényszer lépés elé állnak, vagy a tablet piac végképp eltünteti a laptopkat.
És végre innováció a mobil ezközök világában. -
enginev3.0
félisten
válasz
energy4ever #60 üzenetére
Elég valószínű, hogy a Google megtartja magának, mikor ha bedobja közösbe, akkor sokkal nagyobb haszna lesz rajta
-
devast
addikt
válasz
BazsiBazsi #65 üzenetére
Az alap, az állítólag $15 körül lesz. A modul árak... versenytől függően fognak alakulni. Azt is mondták, hogy a belépőszintű alap konfigurációban (fejlődő piacokra) kb $50-100 lesz. Gondolom hardverben kb mint az android one. Onnan meg határ a csillagos ég.
-
BazsiBazsi
aktív tag
Nekem bejön, venném, de biztos csilliárd forint lesz.
-
kocsisdavid5
aktív tag
Szerintem jó ötlet ezt tovább fejleszteni
-
energy4ever
addikt
válasz
enginev3.0 #59 üzenetére
Miert ne "ragadna le a goole-nel"!?
License-el mi lesz... -
enginev3.0
félisten
Az én elképzelésem az ötlettel kapcsolatban
Lesz egy alap készüléked, amin lesz a proci, a ram, a kijelző
Erre lehet később majd szerelni jobb kamerát, több háttértárat, stb... ebből lesz az egyik bevételforrás, minden készülék máshogy néz majd ki, és minden alap készülékhez csak bizonyos eszközök lesznek jók, mert máshogy lesznek rajta a csatlakozók stb... és elég hülyén nézne ki ha egy olyan kamerát tennél rá, ami nem illik a készülékhez, és mondjuk kilóg a sarkánál, mintha egy HTC-re akarnád rátenni a Samsung hátlapját (csak hogy eltudjátok képzelni mit akarok mondani)Szóval minden alap készülékhez lesz 2-3-4 fajta kameramodul, lesz 16-32-64+ gb-os háttértár, lesznek különböző extra kiegészítők, ujjlenyomat olvasó, kártyaolvasó, meg ilyen hülyeségek
És akkor összerakhatod hogy neked mi a fontos, lehet hogy betelik a 16gb-os tárad, leveszed, és felteszed a másikatPersze lesznek kínai cuccok mindenhez, mert a kínaiaknak ebből is kell bevétel
Szóval arról ne is álmodjon senki, hogy egy samsung s12 kamerát rátesz egy HTC One m12-re, mert design beli különbségek miatt hülyén nézne ki
De egy xiaomi lehet hogy gyártani fog mind a kettőhöz kamerát amelyik jobb lesz mint a gyári, és csak meg kell venni és kicserélni
Meg persze lesz a HTC-nek is a saját készülékéhez jobb kamera mint a gyári, amit külön megvehetsz, de lehet hogy nem egy "egységet" foglal el hanem kettőt, így valamiről le kell mondani (kompromisszum)Ezer fajta lehetősége van a gyártóknak, hogy ebből sokkal több pénzt kihúzzanak mint a mostani okostelefonokból
És persze aztán 2 év múlva az alap készüléked már elavult, mert nem megy rá a következő kamera modul, akkor meg kell venned és újra összeépítened a kívánt készüléket
Rengeteg, rengeteg lehetőség van
-
tjb007
nagyúr
válasz
enginev3.0 #50 üzenetére
Pontosabban az Arán futó rendszeren (ami a készülék sajátosságai miatt egy forkolt Andoird) lesz/lett így megoldva a dolog.
(#51) Aweriot
Semmi nem fog történni, mert a rendszer nem azon található, nem arról fut.
A működéshez elengedhetetlen fő komponensek (processzor, RAM stb.) egy modulon belül kapnak helyet, tehát külön-külön ezek nem lesznek cserélhetők. Legalábbis a prototípusnál így van, de nem hinném, hogy változtatnának ezen. -
Šolaire
veterán
Érdekes koncepció van benne ráció ,lehet fejleszteni bővíteni mint a pc-t. Kezdetnek nem rossz később ha jó irányba haladnak vele meg kinövi a gyermekbetegségeit lehet jövője 😊
-
arn
félisten
Amikor a pck is egyre inkabb mennek az integraltsag fele, mobilon nem adnek neki sok eselyt. Biztos lesz aki rakap, de nem fog szeles retegeket erdekelni. Onnantol meg buko.
-
energy4ever
addikt
Nesze nektek Androidos Csempes telefon.
Csodalom, hogy nem az ms talalta ki.
-
jacis
nagyúr
válasz
Darthforce92 #36 üzenetére
Nem. Ennyire nincs kreativitás? Lesz valami kis retesz vagy kapocs ami rögzíti az adott elemet. Kb ennyi.
-
Darthforce92
tag
A leejtés esetén való szétesés ellen meg adnak egy kötelezően hordozandó covert?
-
phanze
aktív tag
Nekem nagyon tetszik
(Remélem az alap olcso lessz és mondjuk aiknek elég a kozepkategorias hardver viszont csucs kamerát szeretne annak is megoldhato lessz pl...) -
maggi1886076
addikt
várjuk
-
törölt tag
Érdekes jövője lesz!
Egyrészt elképzelhető, hogy lesznek különféle alkatrészek. Viszont ezeket driverezni is kell! Akkor majd ott tartunk, mint ahogy megszokhattuk?Vagyis addig van support amin nincs cicaharc. Mert utána közlik, hogy sorry, már nincs driver, emiatt új rendszerfrissítés sem?
Másrészt elképzelhetetlen, hogy a problémák száma ne legyen majd több, mint a pozitív dolgoké!A Glass is jó ötletnek tűnt, aztán, hogy wozzy szavait idézzem "halott ötlet" lett végül az egész. Pedig már nem egy réteg volt aki látott benne jövőt!
Legnagyobb jóindulattal is azt mondom, hogy "Majd meglátjuk mi lesz belőle!".
-
devast
addikt
Mert a fogyasztói társadalom működési elve alapján neked szükséges, hogy minden másfél-2 évben újra megvedd a : kijelzőt, a 4g modemet, a flash hattértárat, a kamerát, és még sorolhatnám.... másrészt szükséged van arra is, ha egy jó kamerát akarsz akkor high-end készüléket kell venned, annak minden sz*rjával együtt amire nincs szükséged, és még lehetne sorolni, hogy miért nem a fogyasztóknak kedvez a jelenlegi rendszer.
Viszont ez a rendszer meg a gyártóknak nem lesz jó, mert nem tudják folyamatosan ugyanazt a hulladékot más néven rásózni az emberekre....
Én spec amint tehetem, benevezek egy ilyenre, és az igényeimnek megfelelő modulokkal fogom felszerelni. És ha változnak az igényeim cserélem a megfelelő modult, és nem az egész készüléket. -
tjb007
nagyúr
válasz
#32839680 #21 üzenetére
Bárki fejleszthet modulokat hozzá, akár még te is. Senkinek sincs megtiltva, senki sincs kizárva. Ha nem így lenne lenne, akkor ők sem sem lennének a partnerek között: Sennheiser, Rockchip, NVIDIA, Marvell, Innolux, Sunny Opotech, Toshiba, Vestigen (szlovák cég), Lapka stb.
A Sony és a Carl Zeiss is fog majd fejleszteni, de csak akkor, ha látják, hogy van is értelme. Én sem ugranék bele egyből akármennyire is innovatív, mert pont az ilyen innovatív dolgok szoktak rövid időn megbukni (aztán pár év múlva előveszik újra, amikor is átütő sikereket fog aratni, ez már csak így szokott menni).
-
tomistarkapi
tag
És akkor nem a hatlapot fogom le-fol pattintgatni a zsebemben hanem valamilyen modult ami majd jól kikopik...
-
kengyel
nagyúr
Ez még egyenlőre idegen, de nem rossz az ötlet.
-
hagymas7up
tag
válasz
fornettisuti #5 üzenetére
+1
-
Penguin95
senior tag
Kövezzetek meg, de én ilyen külsővel is elfogadnám ezért a tudásért cserébe.
Remélem elterjed majd.
-
-
gerii
addikt
Azért bukta mert a gyártók le fogják sajnálni a cuccot. Azért is bukta mert minden elemet külön burkolattal kell ellátni, külön csatlakozó stbstb>>> nagy, nehéz, kis alkotóelem-sűrűségű eszközt kapnak végül.
-
fity
csendes tag
Én benevezek egy ilyenre
-
Matada2.3
veterán
Várjuk majd az MA-s tudósítást.
-
wozzy
tag
halott ötlet
-
azopi74
addikt
Ez a project óriási bukás lesz....
-
w333
félisten
Kíváncsian várjuk !
-
válasz
enginev3.0 #7 üzenetére
Koncepciónak nem rossz. Hátha valamelyik cég rákap és tovább fejleszti.
-
enginev3.0
félisten
Szerintem ez lesz a jövő
Bár persze nem ilyen kinézettel mint ami a képen van -
vm93hun
aktív tag
Én úgy látnám értékelhetőnek ezt a projektet, ha a komponenseket (kamera; hangszóró, stb) nem kívülre, hanem belülre lehet csatlakoztatni, és úgy rá lehessen még tenni egy hátlapot. Akkor nem nézne ki úgy a telefon, mint a Rubik-kocka és a fentebb emlegetett szétesés veszélye is kissebb lenne.
-
fornettisuti
veterán
Én olyat szeretnék, hogy online felületen összeválogatom, mik legyenek a komponensek, és a kész készuléket veszem már át, pc összerakás. Hovatovább, tablet fronton is lehetne ezt művelni, elvégre a komponensek a gyárban is dobozban várják, hogy beépitsék öket.
-
MCGaiwer
addikt
ez olyan, hogy ha leejted, újraélheted gyerekkorod a legózással?
-
steeel35
tag
Mini PC.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delta Force (2024)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Xbox tulajok OFF topicja
- Stellar Blade
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged