- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
Expulso
tag
egy két közeli azért jöhetett volna az eredményekről a videóban.. ahogy összecsomagolta az alaplapot, azért az nem volt semmi.
-
Expulso
tag
szép eredmény, grat!
-
toyone
őstag
Minket az Xtreme 3D Team Hungary-t kisegít az MSI és az ASUS is. De a Gigabyte is segített már korábban. Időnként feltűnik egy-egy bolt és magánemberek (leginkább haverok PH! ról.)
De ezek összességében sem teszik ki a saját hardvereinket. Legtöbb dolog saját tulajdon. Külföldön a pro-k hetekkel megjelenés előtt már tesztelik a cuccokat. Itthon nincs ilyen prioritás mert nincs ilyen piac.Nem csak neked mondom hanem nagy általánosságban említeném meg, mert sok a tévhit. Ezek a dolgok hogy van nálunk egy ram kit mondjuk az nem puszira megy. Hogy nekünk jaj de jó legyen. A támogatónak is meg kell hogy érje. Úgy kell csinálni a dolgokat hogy mindenkinek jó legyen. És ha elkérsz egy 150k-s VGA-t aztán nincs vele semmi az ugye elég kellemtelen, szóval azért van némi nyomás meg idegeskedés időnként.
-
fesii
aktív tag
Köszönöm Szépen a normális választ!
Nem akarok belemerülni de ilyen apróságok érdekelnek, hogy vannak kis "csoportok" esetleg hivatalos nagyobb brigád akiket konkrétan támogat akár az intel akár az amd, hogy ilyen jellegű kísérleteket végezzenek?
Elég kis hal vagyok én ilyen téren ezért lehet, hogy ami nektek alap az nálam kérdéses -
toyone
őstag
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm.
(#147) MZperX75
Alapvetően BIOS ban történnek a beállítások. Ha van segédprogram (jelen esetben: MSI Control Center) akkor tudunk windows alól is hangolni. Így egy egy feszültség módosítást vagy órajelemelést újraindítás nélkül is el tudunk végezni. Ez időben jelent spórolást.(#145) evilskati
A minél gyorsabb lefutás a cél.(#152) fesii
Anyagilag semmit. Idehaza nem lehet ebből profitálni. Külföldön lehet, de az más tészta. A lapon és a videokártyán kívül minden saját. Például a procit is csak ezért vettem.
Azt hiszem nem csak a saját hanem a hazai tuningosok nevében szólva mondhatom azt: senki sem anyagi célzattal vág bele. Mert pluszba kijönni gyakorlatilag lehetetten, hanem maga a kíváncsiság, mi mit megy, mennyit lehet kihozni belőle és hogy barátaiddal összeülve át röhögöd a napot. Aztán ha ehhez még némi sikerélmény is társul az már bőven megéri(nekem). -
staccato
tag
Gratulálok Toyone,csak így tovább.
-
fesii
aktív tag
Az lenne a kérdésem, hogy Toyone ebből, hogy profitál? Mert gondolom nem unalmában foglalkozik a tuningal...
-
Tibor_560sec
aktív tag
Le a kalappal ... (bár minden adott volt ...
)
-
tarczali
tag
Király cucc, grat!
-
lipi67
nagyúr
GRATULA!!!!
-
MZperX75
addikt
válasz
subaruwrc #146 üzenetére
Aranyos vagy
,nem kell felkapni a vizet,ha valaki kérdez,az azért van mert nem tudja biztosan."nem is igazán értem te hogy képzelted el hogy windows nélkül van bármi is"
Ilyet én nem is mondtam.
Már csak egy kérdés,a finomhangolás az mit jelent win7 alatt?
(ott tekered igazán meg az órajelet?) -
subaruwrc
félisten
válasz
MZperX75 #144 üzenetére
Ezek szerint nem bios ban tunningolnak!
ezt nem tudom miből következtetted ki
az alap beállítások ott történnek. ( tuningolnak - tuningoltok , merthogy én is többek között, és igen biosban. )szóval igen, biosban történnek a beállítások, windowsban a finomhangolás, ha van rá lehetőség
ezek a rendszerek nem stabilitásra vannak összerakva. nem hosszútávúra. épp csak addig kell stabilnak lenniük ameddig a teszt kidobja az eredményt a lehető legmagasabb órajelen.
'processzor amúgy egy sem pusztult meg sosem '
Erre mérget ne vegyél!most had tudjam már jobban ha az én csapattársamról beszélünk...
Pár hónapja egy E8200-est sütöttünk meg (fesz emelés nélkül) brutál hűtőve
ehhez csak gratulálni tudok.
Akkor mi 12s?
a superpi 1m végeredménye amd FX 6100 cpuval
nem is igazán értem te hogy képzelted el hogy windows nélkül van bármi is
-
evilskati
aktív tag
válasz
MZperX75 #144 üzenetére
Lehet, hogy hülyeség, nem vagyok otthon a témában,de ez nem olyan teszt,ami azt méri hogy mennyi idő alatt fut le maga a terhelés? Szóval a kevesebb idő a jobb eredmény, és így nyilván a tuning is jobb. Nem megpróbálja kizökkenteni a rendszert a stabilitásból, csak azt számolja mennyi idő alatt teljesíti a terhelést. Legalábbis nekem a cikkből ez jött le.
-
MZperX75
addikt
válasz
subaruwrc #143 üzenetére
Ezek szerint nem bios ban tunningolnak!
Egyébként nyugi!
Nem mindenki tart otthon folyékony nitrogént! az OC-hez.
Én régóta a pécéimen mindig biosba állítom be a megfelelő paramétereket,utána nézem ,hogy mennyire stabil a rendszer,régimódi vagyok.
A cikk erre a részletre nem derített fényt ,engedd meg hogy megkérdezzem.'processzor amúgy egy sem pusztult meg sosem '
Erre mérget ne vegyél!Pár hónapja egy E8200-est sütöttünk meg (fesz emelés nélkül) brutál hűtővel.
"utána azt még el is kell menteni, stb
nem 12mp-ig él a rendszer"Akkor mi 12s?
-
Overlocker
veterán
Gratulálok, szép volt!
-
MZperX75
addikt
Grat! Minden versenyzőnek!
Arra kíváncsi lennék a buliban ,hány Buldózer füstölt el végleg?
(már csak a néhány másodperces eredmények láttán)Arra is kíváncsi volnék,hogyan működik ez a dolog,a Win7-es rendszert még boot olni,is kellene,vagy ezt másképpen csinálják?
-
Borgi
aktív tag
Hi,
Ha jól emlékszem gimis éveimre (fizika tagozaton érettségiztem), akkor amikor meglátogattuk a Szegedi egyetem fizika tanszékét mi is játszottunk folyékony nitrogénnal sőt még a kezünkre is locsoltunk, DE csak a felületére ügyelve hogy ne legyen hely amiben megrekedhetne. És a kezeim még megvannak. Persze Fizika tanárom és az ottani fizika prof/adjunktus felügyeletével volt ez. Jó móka volt, nade a rózsa amit belemártottunk, na az kő kemény lett, szét is törtük kalapáccsal.
Szép tuning eredmény, amd proci + nvidia kari az én favorit-om is. Sajna új lapokkal már nem lehet hogy nvidia chip is van
. Mostani lapomban biza még az van: Athlon II +nforce +geforce
üdv,
Borgi -
B-L-A-C-K
titán
-
B-L-A-C-K
titán
Grat a teszthez.
Egy kis témához kapcsolódó dolog...
-
04ahgy
nagyúr
Ez így igaz. Spéci, kívülről tömör gumiborítású vastag anyagú védőkesztyű kell. Sima szövet kesztyűben felitatódik a folyadék, és a Leidenfrost jelenség nem tud érvényesülni (nem "pereg" le a -196°C hőmérsékletű nitrogén), és fagyási, rosszabb esetben égési (!! - a gyors hőelvonás következtében) sérülést okoz.
HGyu
-
-
subaruwrc
félisten
valószínűleg megterheli őket keményen, de olyan esetünk még nem volt, hogy degradálódott volna lap, nitros teszt után. vagy ugyanolyan volt mint új korában, vagy zéróra írtuk
mod
volt már rá példa
olyankor nincs mit tenni
benne van a pakliban, de nem rossz az arányunk. nagyon sok tesztből, nagyon kevés halál eset volt. -
-
subaruwrc
félisten
válasz
banhammer #103 üzenetére
kezdjük ott az alaplapra azért kell a maszkoló szalag hogy meggátolja a pára lecsapódás, alkatrészekhez kerülését , ezáltal rövidzár okozását. ezen felül szokott kerülni egy nedvszívó papírtörlő réteg, szintén a pára ellen, valamint a fekete anyag, ( armaflex) ami a -190 fokot szigeteli el a szobahőtől, hogy ne legyen iszonyat jég mindenhol. ez AMD-nél különösen fontos mert -192-3 fokra behűtve a procit, az egész alaplap felső része az 1. vga slotig, behül nagyon durván. fontos még a pára elvezető ventillátor is. egy ilyen tesztnél az a fő lényeg hogy a pára minimális mértékben érjen a lapra, mert a melegedő alkatrészekhez érve a hideg levegő lecsapódik és víz lesz belőle ami nem túl előnyös. ameddig csak jég addig nem gáz, azt nem kell elkezdeni visszamelegíteni mert víz lesz és befolyik mindenhova.
röviden tömören ennyi, de még lehetne oldalakon keresztül vesézni a témát viszont bizonyos területei kimerítik a szakmai titok fogalmát, ami hosszú idő és sok próbálgatás alatt lett a tudásunk része azt nem fogom ide leírni. -
Góliát
őstag
Gartulálok a remek eredményért.
-
toyone
őstag
Köszönöm srácok
(#105) bmollszeptim
Maszkoló szalag, festők használják. Nem engedi át a nedvességet így amikor lecsapódik a pára nem ázik el a lap.banhammer
Ha lesz ilyenre időm csinálok majd valami tutorial videót is, mit mért. Nagyon sok apróság van amire figyelni kell egy ilyen tesztnél. A videóval pedig csak valamiféle összefoglalót szerettem volna. -
XtremLor
őstag
Tetszett a kis video, szépen elő kell készíteni a munkadarabot
Gratulálok, az eredmények magukért beszélnek! -
banhammer
veterán
válasz
hackeeeee #109 üzenetére
Nem analfabétáztalak le.
Hanem azt írtam, hogy funkcionális analfabéta.
Az analfabéta és a funkcionális analfabéta között eltérések vannak.elsődleges analfabetizmus: az egyén nem tanult meg írni-olvasni. Főként a fejlődő országokban okoz gondot, de máshol is előfordul.
funkcionális analfabetizmus: az érintett tud írni-olvasni, de nagyon rosszul. Kibetűzi a szavakat, de nem érti meg a használati utasítást, és nem tud a saját örömére olvasni. Ez akadályozza a további tanulást. Magyarországon a különböző becslések szerint a felnőttek 16-33%-a funkcionális analfabéta.
BTW:
Nem tudom mit értettél félre ebben a hozzászólásomban, de ennélfaékegyszerűbben nem tudom megfogalmazni azt amit leírtam.Tudom magamról, hogy nem vagyok egy agysebész, aki szabadidejében atomot hasít a fürdőkádban és engem se az eszem miatt fognak elrabolni.
Néha rajtam is kifognak mondatok, pl.: kacifántosan megfogalmazott szerződések, kitöltési útmutatók.
Ilyenkor újra elolvasom az adott részt, ha kell újra és újra amíg nem lesz tiszta, hogy mi van oda írva.
Ha végleg nem jutok dűlőre vele akkor megkérek valakit, hogy segítsen.
Nem szégyen.
Inkább segítsenek ha kell, de ne csináljak hülyeséget, mert valamit félreértettem.
Gondolok itt mondjuk egy hitelszerződésre, hűségnyilatkozatra stb. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
banhammer #99 üzenetére
Szerintem az elért eredmények épp, hogy bizonyítják, hogy tud/tudnak.
Tuningnál máig azt vallom, és szerintem sokan vagyunk így.. Aki tudja, hogy mit, hogy kell, azt próbálkozzon vele, olyan szinten, amit még Ő úgy érez, h mer, de akinek halványlilagőzenincsazegészről.. Az még ne is akarjon hozzányúlni a bios-hoz.. Csakhát, ez nem így van.
-
04ahgy
nagyúr
Grat toyone!
HGyu
-
bmollszeptim
aktív tag
gratulálok toyone,szép volt.lehet egy kérdésem?mi az a ragasztószalagféle fehér anyag amivel az alap lap hátát beborítod,és a felsőjét is beborítod ?és mi szükség van rá?
-
dezz
nagyúr
Gratula!
-
Én is had gratulálajk!
-
banhammer
veterán
Én azért szeretem tudni, hogy mit miért kell csinálni.
Ne csak azért csináljam ha csinálni akarom, mert így láttam mástól, hanem a tudást is akarom ami az egész mögött áll.Mert tudod a tudás különbözteti meg a mestert a betanított munkástól.
Az egyik tudja, hogy miért úgy kell csinálni a másik csak úgy csinálja, mert ez látta. -
foxxmotor
tag
Szép eredmény. Elismerésem.
-
banhammer
veterán
Szép volt.
A videón a zene helyett igazán lehett volna felirat vagy komment, hogy éppen mi történik, mert egy laikus nem sokat ért belőle, hogy mit miért kell csinálni.
-
HaRdCoRe^mp4
tag
Jó cikk, köszi!
-
Na most az aztán nagyon nem számít neki, hogy 105 fokos, vagy 110 fokos kondik vannak a tápban, ha rossz a szellőzés, akkor megsül mindegyik. Arra kell figyelni, hogy a hő jó messze jelentkezzen a kondiktól, illetve hogy legyen lehetőség légáramlásra, többet nem tehet.
Amúgy ezek a plusz rácsavarozott bordák szerintem olyan sokat nem érnek, szilikon ide, vagy oda. nagyon kis felületen kapja a hőt a FET-ek bordáiról, és elég jelentős hőellenállása van a két borda találkozásának.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
atti_2010 #92 üzenetére
ha passazvvá akarod teni, akkor ugye nem elég a fő melegedő részekről a hőt kivinni. mert ugye a passazv tápokon általában 110 fokra hitelesített kondik vannak. (na persze azok is hamar tönkremennek, ha főzve vannak.
esetleg meg lehet próbálni helyben a felületnövelést. méretre fűrészelt kis bordákat beépíteni.
itt a zen szétszedve. valahogy így. oldal közepe...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
atti_2010 #90 üzenetére
hi!
nem. de nagyságrendileg kb. akár 100x. (nem vicc, komoly.)
egy átlagos 8mm-es cső 70 fokon, (persze ez belső nyomás (vákum) adta omtimalizációtól is függ, 50-55-60w-ot tud elszállítani. irtózat sebességgel.
egy tömör részcső meg max pár w-ot. de nagyságrendekkel lassabb a hőszállítás, így a fene megette. gyakorlatilag összehasonlítani sem nagyon van értelme...kb olyan, mintha paksról az áramot nem vezetéken, hanem akumlátoron szállítva kapnánk...
mit kéne hűteni?
-
CoDWaW07
őstag
Grat
-
korion
senior tag
csak így tovább
-
Apika
addikt
Gratulálok ehhez az eredményhez!
-
toyone
őstag
(#79) radi8tor1
Így igaz.(#80) BMW001
(#81) makro
4-5 óra körül van egy átlagos teszt. De függ igazából hogy milyen programokat akarsz futtatni és azokat mennyire kicentizve. -
makro
senior tag
Gratula!
Realtime mennyit szoszoltetek vele?
-
Nagggyon zsír
-
Sanya
nagyúr
ügyes vagy!
-
Madn!ght
addikt
Nem semmi!
Az egyébként megszokott, hogy csak úgy csupasz kézzel kezeli a folyékony nitrogént?
-
Indy69
aktív tag
Honnan lehet szert tenni folyékony nitrogénre
Gondolom nem a TESCO ban -
Muerte
addikt
Gratula
Komolyan jó látni hogy milyen ügyesek a magyarok
-
toyone
őstag
(#46) stigma
Népszerűek ezek.(#50) redbull86
Eddig még senki sem panaszkodott(#51) miresz
Csak ízre nem olyan mint a Lipton.(#62) helkis
Ösztönző háttér, ez volt a funkciója.Akinek esetleg kéne Alice képe [link]
(#64) hackeeeee
Némi utómunka. -
helkis
veterán
toyone! GRAT!
a háttérképes csaj vitte házhoz a lapot?
-
lujó55
addikt
Annyira jók ezek az extrém tuning tesztek. Tíz év múlva egy mezei mobilkommunikációs CPU alapból lenyomja majd ezt az eredményt
-
tombar
senior tag
válasz
atti_2010 #54 üzenetére
kit érdekel h mivel csinálta, az a fő h megcsinálta. viszont öröm látni pavlovi reflexszel kivetíted a saját korlátoltságod.
pentium... már ég egy 3200+szal csapatom -fail-
viszont szintén öröm látni, h bizonyos dolgok nem változnak, vagyis nálad a "személyeskedés" az, h kinek milyen cpu-ja vannőj már fel...
-
rudi
nagyúr
válasz
atti_2010 #52 üzenetére
Hagyd már légy szíves ezt a beledugni dolgot, vagy írt oda, hogy biztonsággal csak nagyon rövid időre, de bele lehet dugni a kezet a folyékony nitróba. Még valaki lesz olyan marha, hogy tényeg bele is nyúl, átmegy azon a határon, amíg él a Leisenfrost hatás és brutális nagy árat fizet érte. Ezer kedvem lenne ezt az egész gondolatmeneret visszatörölni, tán meg is teszem, teljesn fölös rizikót és vitát szül.
-
pschio
őstag
-
-
tombar
senior tag
válasz
atti_2010 #40 üzenetére
ismerve a banjaidat mindenki élt a gyanúperrel h megint okoskodsz, mint mindig...
lool gondolom ha kérdeznénk pár főtételt termodinamikából, meg statikából rögtön rohannál google bácsihoz. ja és azért, mert a periódusos rendszerben a nitrogén vegyjele nagy n, attól még írhatod kicsivel isezek után nem is feltételezem h a leidenfrost effektust is magadtól tudtad
-
-
miresz
veterán
Ez igen gratula!
Jó meleg lehetett a termoszba a tea,mert eléggé gőzölt.
-
redbull86
aktív tag
Gratula teljesítményhez!
(fürge ujjak 5 percén nyernél!)
-
Angel1981
veterán
Ügyes!
-
datatomm
tag
Szép és jó, de mi ennek a haszna? Otthon ilyet senki se csinál. Egyépként szép teljesítmény.
-
mghltm
addikt
-
jones965
Modder
Gratula Toyone.
Szép munka. -
rudi
nagyúr
válasz
matteo_szg #33 üzenetére
Nemá, haverok tudnak a legjobban megvívni
-
rudi
nagyúr
válasz
atti_2010 #29 üzenetére
Ajjaj... éppen azt magyarázza ebmerünk a videón, hogy csak nagyon rövid pillanatra lehet belemártani a kezet. Szerintem egyébként jó nagy marha, mert ezzel a mutatvánnyal az ujjai lefagyását kockáztataj. Szóval, ha Te nagyon meg akarnád csinálni, akkor csináld csak, de másoknak nagyon nem ajánlott a folyékony nitrogénbe nyúkálás - még egy pici pillanatra se, minek fölöslegesen kockáztatni.
-
mrhitoshi
veterán
-
B@ron
csendes tag
válasz
matteo_szg #33 üzenetére
áll még a FB meghívás...
bármikor!
-
Srodney
senior tag
érdekes manapság ez a konfig amd proci és nvidia vga...manapság a többség inkább intel-amd vga párosítást választja.amugy én még mindíg maradok a korábbinál..
-
toyone
őstag
(#18) bitpork
Igen, az.(#19) mrhitoshi
Hozzászoktam már a hideghez.(#20) TheChos3nOne
Igazad van, öreg monitor már, full HD illene. De attól nem gyorsul semmi, játszogatni nem nagyon szoktam. A legtöbb 3D tesztnek meg még mindig 1280*1024 a felbontása. Így elvagyok ezzel is.(#21) atti_2010
Azt inkább ne. Ha látszólag nem is, azért mindannyian körültekintően bánunk vele.(#22) fatallerror
Azon márkák amik előfordulnak a környezetemben(#32) Jack@l
Ha megreked valahol akkor van baj. subaruwrcvel tudnánk mesélni a köröm alá szorul szárazjégdarabok "kellemességéről". -
DonToni
aktív tag
Puszta kézzel töltöd a folyékony nitrogént ?!
Nem vagy semmi ember! -
WayneGace
őstag
Sose értettem ennek mi értelme. Végletekig tuningolt autókban se látok semmi szépséget, mivel azok is lényegében használhatatlanok. De elismerem az eredményt, még ha teljesen érdektelen is számomra. Ja, mielőtt nekem esik valaki, nem a srác hobbiját vagy bármi is ez, akartam leszólni.
(#27) rudi: Egyszer voltam egy kémiai bemutatón. Ott mondta az egyik professzor, hogy kollégája egyszer véletlenül kicsit mellé öntött belőle. Az befolyt a csizmájába. 3-4 lábujja bánta.
-
rudi
nagyúr
válasz
matteo_szg #3 üzenetére
Tudok egy helyet, ahol levonulhattok a konkurenciával, és a nézők szeme előtt játszhatjátok le a meccset, hogy ki a nagyobb legény
-
hackeeeee
Jómunkásember
Te AMD-vel? Hoppá.. Mik nem vannak...
jó látni, hogy van mocorgás a "tuningosok" terén.. Grat az eredményekhez.
-
fatallerror
addikt
-
válasz
nightmare13 #15 üzenetére
Csak az összkép miatt gondoltam, én adnék a kinézetre is. 70k-s VGA, 55k-s lap, 40k-s proci, 1080p-ben felvett videó és egy low-end D-Sub-os monitor, szóval érezni kontrasztot.
-
mrhitoshi
veterán
Húúú azért elég merész kesztyű nélkül ott a -190 fokos Nitrogént öntögetni.
-
-
jozsef m.
tag
Gratulálok az eredményhez szép siker, és jó érzés valamiben elsőnek lenni.
-
B@ron
csendes tag
válasz
matteo_szg #1 üzenetére
LOL
-
CyDoN
senior tag
nagyon szép eredmény gratulálok! Jó gyorsan jár a kezed
-
Gratulálok az eredményhez! Azt viszont hozzá kell tennem, hogy kiábrándító egy majdnem csúcs rendszer mellett egy ilyen low-end D-Sub csatis irodai monitort látni.
-
CyDoN
senior tag
válasz
matteo_szg #3 üzenetére
majd szivárogtat más
-
ledgeri
nagyúr
Csak kérdem, hogy miért kellett a noctua oldalra??
-
MPowerPH
félisten
Grat az eredményekhez.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
matteo_szg #3 üzenetére
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
matteo_szg #1 üzenetére
Valóban, túl korlátozó a cím, de az is nem hangzik jól, mert másról már nincs szó a hírben csak a gyártókról általánosan. De átírtam másra.
-
matteo_szg
őstag
Mármint az MSI "is" segít a hazai tuningolóknak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged