Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• banhammer

veterán

válasz hackeeeee #109 üzenetére

Nem analfabétáztalak le.

Hanem azt írtam, hogy funkcionális analfabéta.
    Az analfabéta és a funkcionális analfabéta között eltérések vannak.

elsődleges analfabetizmus: az egyén nem tanult meg írni-olvasni. Főként a fejlődő országokban okoz gondot, de máshol is előfordul.

funkcionális analfabetizmus: az érintett tud írni-olvasni, de nagyon rosszul. Kibetűzi a szavakat, de nem érti meg a használati utasítást, és nem tud a saját örömére olvasni. Ez akadályozza a további tanulást. Magyarországon a különböző becslések szerint a felnőttek 16-33%-a funkcionális analfabéta.

Wikipédia

BTW:
    Nem tudom mit értettél félre ebben a hozzászólásomban, de ennél faék egyszerűbben nem tudom megfogalmazni azt amit leírtam.

Tudom magamról, hogy nem vagyok egy agysebész, aki szabadidejében atomot hasít a fürdőkádban és engem se az eszem miatt fognak elrabolni.
    Néha rajtam is kifognak mondatok, pl.: kacifántosan megfogalmazott szerződések, kitöltési útmutatók.
    Ilyenkor újra elolvasom az adott részt, ha kell újra és újra amíg nem lesz tiszta, hogy mi van oda írva.
    Ha végleg nem jutok dűlőre vele akkor megkérek valakit, hogy segítsen.
    Nem szégyen.
    Inkább segítsenek ha kell, de ne csináljak hülyeséget, mert valamit félreértettem.
    Gondolok itt mondjuk egy hitelszerződésre, hűségnyilatkozatra stb.

Új hozzászólás Aktív témák