- Google Pixel topik
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Google Pixel 9a rapidteszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rt06
veterán
1: mar portoltak 64bit-re
2: ennel sokkal szamitasigenyesebb cuccokat sem csinalnak meg, legalabb ekkora cegek (ez persze nem mentseg, de emiatt fostalicskazni, meg rohejezni imho picit tulzas - foleg ugy, hogy nem is helytallo -, mikor az alkalmazasok joresze kuzd ezzel a korlattal)bonuszkerdes: milyen bongeszot hasznalsz? nem akarlak meggyozni arrol, hogy masikat hasznalj, csak azert kerdem, mert legjobb tudomasom szerint kizarolag az ie az, ami out-of-the box tud 64 bites kiegeszitot futtatni (szoval amennyiben nem ie-t hasznalsz, ismetcsak ovatosabban fostalicskazz, meg rohejezz kicsit)
-
vakeger
csendes tag
Azért azt se feledjük hogy lassan 10 eve vannak 64 bites processzorok, és ezt a fos flasht azóta nem tudják portolni 64 bitre. Ez azért igen gáz egy ekkora cégtől. Az utobbi pár hónapban ugyan van valami béta buherálós módszer, de az inkább röhej.
Fostalicska az egész.
De azt is aláírom hogy egy kényszer rossz mert nincs más alternatíva,
Wp7 marketja esküszöm az appok mintha a kőkorszakból származnának, android egy fokkal jobb, a prímet meg mindig az iOS viszi. -
philoxenia
MODERÁTOR
Személyeskedés törölve, ne folytassátok !
-
rt06
veterán
a cikk irojatol kerdeznem, hogy mibe is halt bele a flash (merthogy a cim szerint halott, de legalabbis az lesz)?
"While there was some frustration around our dropping development of the Flash Player for mobile browsers, the main thing I saw was concern and confusion about how this would affect the Flash Platform as a whole. Were we still committed to it? Would we stop developing the Flash Player for the desktop? Is Flash really dead?
So, just to be very clear, contrary to what many have declared, Flash is not dead. It’s role and focus has shifted but we feel that it still fills important roles both on the web and mobile platforms.
Adobe AIRWe are continuing to develop Adobe AIR for both the desktop and mobile devices. Indeed, we have seen wide adoption of Adobe AIR for creating mobile applications and there have been a number of blockbuster mobile applications created using Adobe AIR. Some recent examples of applications created for mobile devices using Adobe AIR are Machinarium, Watch ESPN and my personal favorite, tweet hunt.
Flash Player for Desktop BrowsersWe feel that Flash continues to play a vital role of enabling features and functionality on the web that are not otherwise possible. As such, we have a long term commitment to the Flash Player on desktops, and are actively working on the next Flash Player version."
-
Inarus
addikt
A személyeskedő hangnemet szerintem most mellőzzétek!
Amúgy szerintem kicsit fekete-fehér nézetben ítélitek meg a dolgot: Flash alapon is lehet olyan tartalom, amiért kár lenne, bár az is igaz, hogy az eddig támogatott platformokon még elérhető a Flash. Ugyanakkor a natív alkalmazásokat sem kéne alábecsülni, egy megfelelően nagy és bő kínálattal rendelkező Store / Market elég sok alternatívát nyújt akár webes szolgáltatásokhoz írt alkalmazásokból, akár játékokból. Amíg a felhasználók kapnak alternatívát - remélhetőleg minél hamarabb elterjed a html5 emiatt, addig felesleges a nyígás. Ha belegondoltok, akkor még mindig ott tartunk ahol eddig: Flash marad a droidon, iOS-re ezután sem lesz, a html5-tel meg mindenki nyer.
-
DeathAdder
veterán
Hát persze, a Flash is nagyon nagyon felesleges dolog és nagy hülyeség az apple , meg az a pár millió ember szerint, aki kútba ugorna értük. Ahogyan a bluetooth, a memória bővíthetőség, a rádió úgy a flash is egy nagy marhaság.
De a pattasámsnyomó ,macskaveregető , dinnyekopogtató program az nagyon is hasznos.
Látszik, hogy az elpöl sz*rja a spanyol viaszt, és ezt nem rosszmájúságból mondom, ez így van.. minden trollkodási szándékot félretéve..
-
ROBOTER
addikt
válasz
talamasca #56 üzenetére
Bocsánat, igazad van! A képernyőnyalogatós kutyát kihagytam.
Ha ennyire bevette a fejedbe magát a Steve Jobs kór, nem csoda, hogy nem láttál igényes játékokat Flash alapokon, mivel nem is érdekel. Addig nézzed a sminktanácsokat az agyonkorlátozott iOS-es YouTube kliensen.
-
Coyot
őstag
válasz
Depression #32 üzenetére
"Két nagy bivaly eltapos egy egeret, mi meg tapsikolunk hozzá."
Ezzel teljesen egyet értek. Nincs jobb a flashnél még mindig (senki nem mutatott még hasonló tudású alternatívát sem). Főleg az új megvalósításban full3d-s gpu gyorsításos megoldással nagyon odabasznak. Nagyon jó grafikával megáldott játékok fognak menni a böngészőkben és iszonyat pénzeket fognak kaszálni vele ahogy teszik a farmwillel is.
-
Morph89
csendes tag
Egyetértettem azzal a ténnyel, hogy a böngészőből eltörlik.
Én sem használom, hiszen elolvasok egy index.hu, vagy bármely egyéb ezzel kapcsolatos oldalt.Nem szükséges. De van egy átfedés Az Adobe Flash és az Adobe Air között ami sajnos a vásárlók nem értenek, nem bírják felfogni, hogy piacképes termékről beszélünk, és csak azt hajtogatják, hogy nem-nem az flash!!!! Képzelj el egy szituációt amikor mondjuk te bemutatsz egy alkalmazást egy megrendelőnek. Nagyon bejön neki, majd megkérdezi ez miben készült? Erre a válasz Adobe Air-ben. Adobe Air?? Az Flash nem?
Jön a válasz, te meg ott állsz mint egy **** és nem tudsz mit csinálni. Tudni kell, a nagyfőnökök előszeretettel próbálnak okosodni ezekből az oldalakból és csak a fejlesztők alatt vágják a fát sokszor az emberek, ha meggondolatlanul fejtik ki a véleményüket.
Relatíve ezt most azért írom le, mert nemzetközi fejlesztői szinten elég kellemetlen az egész dolog. Próbálsz úgy értékesíteni valamit(már itt Appstore meg Marketről van szó) ami piacképes,úgy hogy közben meg fikázzák melletted azt a szoftvert ami ennek az alapkövét nyújtotta,(Programnyelve megegyezik) így sokan egyeztetik a kettőt.
A Flash Platform mobilalkalmazások kiszolgálására fog átpozícionálódni, ennyi maradt neki ezen a terepen, de ettől még nem rossz egyáltalán. -
talamasca
senior tag
Jesszusom, te miről beszélsz?!
Az értékes és látványos tartalmat az App Storeban találod, nem a gagyi flash tartalmaknál.
Akinek meg mégis a gagyi flash játékokra áll fel, az megtalálja a legtöbb esetben ingyenes átiratát a Storeban (lásd pl. Farmville).Videó lejátszására már régen áttértek a normális szolgáltatók, pl. YouTube, Vimeo.
Maradtak a flash reklám bannerek. Hát, igen, azok meg rohadtul hiányoznak...
-
zotyesz66
őstag
Az Adobe ott cseszte el, hogy OSX-re nem volt képes normálisan megírni a flash-t. Win alatt még elfogadhatóan megy.
-
Prien
addikt
Bár elgondolkoztató és bosszantó ez a hír, véleményem szerint nem kell pánikolni egyelőre a Flash miatt. Már olvashattuk hogy a RIM licenszelni fogja a forráskódot és majd ő fejleszti tovább, ezt pedig meg kell tennie a Google-nak is, hiszen flash nélkül hogy tudná biztosítani a teljes felhasználói élményt a táblagépekre? Ice Cream Sandwich pedig lesz telefonokra is. Egyelőre nem tudok elképzelni webet flash nélkül, ezt nem olyan egyszerű kiváltani. Szvsz.
-
Morph89
csendes tag
Sziasztok,
Imádom mikor, BLIKK szinten posztolnak híreket ezen az oldalon. Senki nem mondta, hogy a FLASH 100%-ig eltűnik. A mobil böngészőkből kiveszik és ennyi. Appokat Adobe Air-el lehet írni továbbra is illetve az asztali böngészőkben továbbra is támogatva lesz.
Érvágásnak mondanám inkább a dolgot. A cím pont arra jó, hogy hergeljük a népet ferdítésekkel.Szerk:
Ja és tök jó lenne, ha a nép nagyrésze (tisztelet a kivételnek) tisztában lenne azzal, mi a HTML 5. Mert picit úgy érzem, hogy dobálózik itt a nép mindennel, de fejlesztői oldalról nem tud semmit. Készüljetek fell a következő időszak nem a premium alkalmazások és oldalak publikálásáról fog szólni mintsem inkább a freemium bénázásokról, ja és a Lunar Landingról. Aki egy picit is konyít a html5 java és css3 hoz az érteni fogja.
-
debrejo
senior tag
Sokáig szerettem a flasht, de amit az Adobe az utóbbi 1-2 évben kiadott flash néven egy halom szemét volt. A legutóbbi 11-es meg egyenesen egy nagy bughalmaz (neeeem, ezt már nem lehet feature-ként eladni
)
Nem a sima yt-nél van a gond flashnél, hanem a beépített videókkal, bannerekkel... Amint ilyen oldalra tévedek, szétesik a böngésző telefonon, de most már az asztalin is egyre többször akad meg.
Szóval én örülnék, ha minél hamarabb kihalna és áttérne minden gyártó, fejlesztő html5-re. -
Depression
veterán
válasz
#30662400 #39 üzenetére
Kb. 2-3 éve teljesen áttértem, csak flash alapú ill. micorpaymentes játékokkal játszom. Míg ezekben többezer óra játékidőm van, addig a rendes telepítős játékoknak talán az 5%-át játszottam végig, miközben szinte minden értelmesnek kikiáltott játék miatt gépet kelletty
De még nem is ez volt a legnagyobb gond, hanem az, hogy míg szerettem az fps-eket, addig azok is áttértek demo hosszúságúra, és csak az agyatlan hentelős multi rész maradt, amit meg utálok.
Másrészt viszont a micropaymentes játékoknál folyamatosan vannak eventek, és minden bugot pillanatok alatt helyre hoznak. -
törölt tag
válasz
Depression #36 üzenetére
Most nem biztos, hogy jól értem, de te a Farmville létezését egy pozitív dolognak tartod?
-
dawheeler
tag
A probléma igazából nem csak a mobilos flashel van, ugyanis az asztali böngészőmet is állandóan a flash fagyasztja szét.
-
Rocksztarger
csendes tag
Vicces, amikor az iOS-ben gyakorlatilag nincs Flash támogatás, azt őmiattuk hal meg ez az egész
-
Depression
veterán
Úgylátszik még nem igazán próbáltál androidos mobillal játszadozni. Számtalan free micropaymentes játékot próbáltam, egytől egyig mind hatalmas bughalmaz, pedig nem is lehet ezeket warezolni, mert eleve ingyenes játékok. Szóval nagyon is mellé lőttél. Ez inkább olyan, mint ahogyan a pc-sek utálják a konzolportokat, pedig lassan csak ilyenek jelennek meg pc-n.
A flash játékok között pedig vannak olyanok, mint a seafight, farmville, backyard monsters. Keress rá html5 játékokra! Ha a flash gagyi, akkor mik a html5-ös játékok, amik még a commodore 64 szintjét sem érik el? -
Blyan
félisten
válasz
Depression #32 üzenetére
Azert irtam, hogy egy darabig, messze meg a w8 tomeges elterjedese - w7 csak most tort az elre, az meg meg sem jelent meg. Az Airt meg simán lehet használni, mert nem függ plugintől.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Depression #26 üzenetére
"Az androidosok már most sz*pnak a vacak ios portok miatt."
Azon elgondolkodtál már, hogy miért van ez így? Csak nem azért, mert az Apple zárt, warezt üldöző rendszerére (bt filekuldes, file manager, sd kartya, stb) megéri anyagilag fejleszteni? A másik oldalon meg csak a lelkes fiataloktól várja mindenki a csodát, mert profi fejlesztő nem hajlandó a szabadidejében ingyen dolgozni? Pont mint a PC-s játékok sorsa.
-
Depression
veterán
Win8 csempés kinézete nem fogja támogatni a flash-t, míg a ms szinte az összes nem csempés widgetet kidobta a letöltőhelyről, már a win újabb változatának megjelenése előtt egy évvel, hogy mindenki csempésítse azokat.
Két nagy bivaly eltapos egy egeret, mi meg tapsikolunk hozzá.
-
cousin333
addikt
válasz
hodostamas #28 üzenetére
Miért ne lenne? Igaz, lassan, de az efféle közös nekibuzdulások már csak ilyenek. De látod, Silverlight már bedobta a törölközőt, és a Flash is visszavonulót fújt.
-
Blyan
félisten
válasz
hodostamas #28 üzenetére
Hogy hogy? Milyen előrelépés kell?
Depression:
Az Adobe Air és az desktop Flash is (ez utóbbi egyideig) megmarad , minek ez a dráma? -
hodostamas
addikt
az tök jó hogy mindenki a html5-ben látja a jövőt, de nem igazán van előrelépés benne
-
joey04
titán
válasz
Depression #26 üzenetére
-
Depression
veterán
Egy ideig védtem a flash-t, de már nem érdekel. Ez nem a flash képességeiről szól, hanem a pénzről. A farmville-t kb. 100millióan játszák. Ez 10x annyi, mint amennyi előfizetője volt valaha is a wow-nak. Persze, hogy az apple nem enged ilyen cuccot az ipadra, hisz nekik ebből nem lenne bevételük. Ezt én sajnáltam. De valójában a farmville tulaja megiratja androidra, ios-ra, wp7-re, és mindenki játszhat tovább. Egy gond van: a pc tulajok szívják meg, mert ők hozzászoktak, hogy böngészőben játszanak, és mutasson nekem valaki ilyen szintű játékot silverlight, vagy html5-ben. Egyrészt nincs, másrészt a silverlight egy szerencsétlen képnézegetőként működve is összecsinálja magát. Tehát lehet itt szídni a flasht, csak akkor mutasson valaki alternatívát. Mert az én gépemet is megkínozza.
Melyik is az a programnyelv, ami minden platformon és gépen működik, és jobb, mint a flash? Én nem tudok. De akkor ezekszerint ugye majd mindenki fog örülni mondjuk ios, wp7, vagy android only játékoknak.
Az androidosok már most sz*pnak a vacak ios portok miatt. Az iPhone tulajoknak az opera miniben nincs betüméret állítási lehetőségük. Minden egyes külön platform külön fejlesztőket igényel, mindegyik tele lesz bugokkal, minden sokkal drágább lesz, és egy csomó játék meg létre sem jön, mert egyetlen platform nem biztos, hogy behozza a befektetett tőkét.
És akkor ez az egés hova vezet? Hát a felhőbe! Ott sem kell külön programozni mindenre. Tehát kihal a flash, akkor az apple következő húzása a velük nem szerződött felhőszerverek elérhetőségének a meggátolása. -
Blyan
félisten
válasz
Maxentius #24 üzenetére
Szerintem kár félni, az Adobe úgy döntött nem erőlteti tovább a Flasht - de ez egy szolgáltatás technológia, ami vagy megtérül, vagy nem. De hogy az Android, a Symbian vagy BB rendszeren megmarad-e a MT és BT, az kizárólag az adott gyártón múlik - ezek nem szolgáltatások, csak funkciók (bug vagy feature, kinek kedve szerint
).
Szvsz a Google nem fogja beadni a derekát hosszú ideig (bár fura, mert ők a felhősítés nagy bajnokai), a RIM még a Flashez is ragaszkodik, a Nokia Symbianja meg nem hiszem, hogy ekkora gyökeres változáson menne keresztűl. -
Maxentius
addikt
Ahogy többen is írták feljebb, én is inkább attól a következménytől félek h több, valóban hasznos technológia fog elsorvadni csak azért mert a két szoftveróriás mindenáron a saját megoldását akarja terjeszteni (oké, a flash-ért nem nagy kár, de ott a BT, ott a mass storage, és a többiek... és nem érdekel az iOS és WP-userek véleménye, mert ezek nekem kellenek és kész
).
-
smkb
őstag
... remélem a micro sd foglalat a mobilokon nem fog az applenek köszönhetően meghalni, meg az usb host funkció sem, de a fájlböngészés és usb háttértárként működés sem... csúnya lenne ...
-
ROBOTER
addikt
Tök mindegy milyen technológia lesz, úgyis az lesz az aktuális közellenség, amivel meg lehet kerülni az iTunest és értékes/látványos tartalmat el lehet juttatni az eszközre. A számítástechnika történetének szégyene, ami ezen a területen történt az utóbbi 1-2 évben.
-
daninet
veterán
-
hito
nagyúr
válasz
PowerBuldog #10 üzenetére
Leginkább flash videókra gondoltam. A többi flash 99%-a tényleg szemét, de ha nem szeretném, hogy betöltsön akkor 2 egyszerű mozdulattal letiltom. Sokszor vettem már hasznát a sok betöltődő flash "szar"-oknak egyébként, de valóban nem ez a jellemző.
daninet: dehogynem a videó részét nézem, hisz nekem az a lényeg. A többi reklám meg ilyen farmville-es szemét engem nem nagyon érdekel. Tiltom böngészőben és ha kell a videók miatt akkor engedélyezem. Én halálosan meg vagyok elégedve vele. Ha nem lenne, azért menne a hiszti. Azért egy 720p flash tartalom mobilon akadás nélkül nem semmi.
-
daninet
veterán
i9000-em van nekem is, 1200Mhz cyanogenmod
Nem mondanám, hogy szuper. Ne youtube-ot nézz, menj pl vimeo-ra. egyébként meg ne a videó lejátszást nézd, hanem, hogy széthullik a görgetés, nagyítás amint flash van az oldalon, nem mondható dinamikusnak.
Próbálj meg egy facebook flashjátékot elindítani (asztali user agent kell) pl farmville. 2D játék 640X480 képernyőn de még egy C2D gép is megszakad alatta 100% procihasználattal.Nyilván nem biztosíthatják az egyes mobilgyárók/OS gyártók, hogy minden menni fog ha van flash a telóban, mert nem fog. Sőt.. ezért szedik ki.
Nemtom emlékeztek-e kb fél éve talán jött ki egy új verzió, és demózták mekkora jó grafikát csináltak vele. Jó volt magához képest, de finoman szólva is vicc, egy 10mb-os játék szintjét hozta.
-
Blyan
félisten
Brühü brühü, szívem szakad meg a Flashért.
-
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem az Adobe-nak akkor kellett volna nyilatkoznia, amikor az Apple elmondta fűnek-fának a flash technológiát, miszerint instabil, a legtöbb fagyásért felelős internet "komponens", illetve túl nagy a hardverigénye. Ez ugye nem ma volt, hanem vagy másfél éve legalább az ipad indulásakor. Szóval akkor kellett volna cáfolni az állításokat, mármint ha tudják cáfolni...ha pedig van igazság a fenti dologban, akkor komolyan ráállni a hibákra, majd bizonyítani az Apple felé, vagy ha ők már nem kíváncsiak rá, akkor a nyilvánosság felé.
Egyébként fura, hogy a flash haláláról beszélnek már ők is, pedig a html5 még sehol sincs. Én ipadot használok és rengeteg helyen ütközök a flash-be, mert mindenhol az van. Ahogy látom, az Apple hozzáállása alig alig változtatott az interneten. Szóval furának tartom az Adobe fehér zászlóját.
-
hito
nagyúr
Butaság! Elmondom, hogy a HTC Shift-em pl. a 480p-s youtube videók alatt elhányta magát és ugyanezt tette számos flash videókat tartalmazó oldallal. Ugyanakkor a Dell Streak-em, vagy az i9000-em kacagva játsza le még a 720p youtube videókat is. Úgyhogy nincs ez rosszul optimalizálva egyáltalán. Vatera ami tele van flash tartalommal sokkal előbb betölt a mobilomon, mint az asztalin. És egyik esetben sem a butított site-ra gondoltam, hanem a teljes desktop oldalra.
-
hemaka
nagyúr
Nem lett volna hanyagolva az iOS-ban sem, ha normálisan működne...
-
hunter84
aktív tag
Engem nem zavar hogy eltűnik, de legyen helyette más. És nem MAJD, hanem MOST!
-
callmeakos
veterán
Gondban vagyok hogy mit írjak ide hogy ne tűnjön a hsz-em trollkodásnak. Mind1. Most az 1x megtartom a véleményemet magamnak.
-
daninet
veterán
Először talán össze kellene rakni valamit, ami egy 15 éves grafikai színvonallal nem fekteti meg a 4magos gépeket.. utána lehet sírni.
Ha egy 3 képből álló hirdetés is kinyír egy mobil böngészőt, nem tudom mit várnak -
b4zsi-
őstag
Ezt szerintem magában mindenki tudta. Ennyiből akkor egy idő után nem is lesz rádió a telefonokban mert az Applebe nincs egy idő után nem lehet BT-n fájlt küldeni mert az Apple nem engedi....érdekes....
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Adobe termékfelelőse szerint a mobil platformok szigorú szabályai ellehetetlenítették a Flash technológia térhódítását.
- Gumi és felni topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós kamerák
- Autós topik
- Futás, futópályák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Automatizált programozóplatformon dolgozik az Apple
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest