Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Google Pixel topik
- Akkor most mekkora lesz az az akku?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
pakesz
aktív tag
nem ertem minek itten szabvanzositani
csinalja az Intel pont olyanra mint a Brazos platform -
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
"A bolti árat eddig is és eztán is a kereslet határozza meg. Az előállítási költség csökkentésével csak a gyártó haszna nő."
Valaki lógott a "bevezetés a közgadaságtani alapjaiba" óráról
Egyáltalán nem így működik a dolog, az előállítási költség igenis hatással van az árakra (egyedül a színtiszta monopólium tud csak a rezervációs árhoz igazodó árpolitikát elsütni). -
Csabroncka
addikt
LCD PC otthonra... esetleg, de azt hiszem egy korábban beszúrt kép nagyon jól szemlélteti az arányokat.
A csúcs játékokra szánt PC-k mérete nem mostanában fog csökkenni ennyire, ha meg nagyon drága lesz v.mi, akkor már érdemesebb egy vékonyklienst venni mellé.Vállalati ügyfeleknek viszont nem rossz megoldás.
-
A hozzászólás amire reagáltam azt taglalja, hogy legyen minden egy kocka házban diszkrét megoldásokkal.
Lehet tényleg nem a legjobb példát választottam, de nekem nagyon feltűnő volt, hogy ennyire hangsúlyos, hogy vékonyabb az új ipad.
De hozhattam volna a "penge" monitort stb.
(még rajtam is fog az Apple marketing.
) -
LordX
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ha kisebb a belépési küszöb (mert olcsóbb előállítani), akkor idővel több gyártó fog piacra lépni. Nagyobb választék, árverseny, stb. Azt nem mondta senki, hogy amint kijön a szabvány, másnap 20%-al olcsóbb lesz.
-
törölt tag
Olyat tudnák elképzelni hogy a hőtermelő alkatrészek helyét/magasságát szabványosítanák, és ehhez lehetne szabványos hűtést alkotni doboz 1/4-ében levő heatpipe-os lamellasor hűtene, egy 8cm-es lassú ventilátor szellőztetné.
A diszkrét VGA kérdést elég szűk réteget érintene de megoldható.
A nyák élére szerelt pci-express csatlakozóba illeszkedne, egy síkba kerülne a MB-vel.a vastagságban követné az 2U-s megoldásokat kellene követnie(ez lenne ésszerű a hűtés hangja miatt) a mostani IO-shild szerintem pont jó méretű, ezt nem kellene piszkálni

A táp kérdése a bonyolultabb, mert 150-300W-ot leadó csak 12V-ot adó táp mérete hasonló lesz a vga méretével, és így már nagyon nem fog elférni egy 19"-os LCD hátulján/benne.
-
TESCO-Zsömle
titán
-
HookR
addikt
A méret csak egy szempont a sok közül. iMac esetében a mérnökök keze kevésbé van megkötve, könnyebb egyedi alkatrészekkel laposabb, átgondoltabb térkihasználásra optimalizálni. (Már most borítékolható, hogy a szóban forgó, leendő AIO PC-k az iMac-nél csak vastagabbak lesznek.)
Szabványos kialakításnál hangsúlyosabb szempont a költségek lefaragása. A legkisebb, viszonylag szélesebb körben elterjedt alaplapi szabvány a mini-ITX. Hátránya AIO gépekbe való beépítésnél a vastagság, amit enyhítendő, az Intel apró módosítással állt elő, Thin mini-ITX néven. Megjegyzem, utóbbi hangsúlyos mivolta valahogy kimaradt a hírből. Hallod Abu85?
)
További lényeges - a méretet érdemben befolyásoló - szempont a potenciális beépítendő alkatrészek TDP osztálya (65W? - szemben a tabletek <10W-jával), és a felgyülemlő hőt kordában tartani képes, vélhetően szintén szabványos kialakítású hűtők minimális helyfoglalása.
Fentiek fényében nem értem hogy jön ide az iPad.
-
RexpecT
addikt
"amit természetesen meg kellett megtervezni,"
-
HookR
addikt
Na igen, ezzel az erővel akár a mini-DTX-en is alapulhatna... ha nem az AMD ötlötte volna ki
.
De nem feltétlenül akkora gond, hiszen WiFi modult és TV tunert az alaplapi USB kivezetésre és/vagy mini-PCIe slotra is rá lehet kötni. Lásd pl. bizonyos Zotac mini-ITX lapok esetén. -
HookR
addikt
Az Intel is alacsonyabb verzióban gondolkodik:
- Thin Mini-ITX boards will cut device costs, Intel says
- Thin Mini-ITX Based All-in-One PC System Design Guide - Thin Mini-ITX I/O Shield (33. oldal)Ami nem fér az alaplap hátlapjára, azt ki lehet vezetni a nyákról is akárhova, kábelekkel.
-
Duree
veterán
Nerkem tetszenek az LCD PC-k,erösebb vga-val szivesen használnám akár otthon is
-
ROBOTER
addikt
Na végre már! Klasszikus irodai környezetbe már régen nem szabadna mást tenni.
Ezt a szörnyű kábelrengeteget csökkenteni kellene + az egybeépített PC-k jóval kevesebb port gyűjtenek össze, mint a földön vagy egyéb alacsony helyen álló házak. Környezetvédelmi szempontból is nagyon fontos lenne.
A szabványosítás indíthatna el egy erős árcsökkenést.
-
^Clown
addikt
Ez nekünk júzereknek csak jó lehet, ha nem kell többféle gyártósort üzemeltetni a sokfajta lap miatt, hanem csak egyet.
-
UnSkilleD
senior tag
mondjuk ez nemtudom mennyivel csökentené az árakat
-
zoltanz
nagyúr
Rózsaszínek is kell lennie?

Nekem a fekete (méregzöld hasonló) esetleg egy kis arany szín, fehér tetszik. -
anaqer
veterán
Meh... mITX a jelenlegi formájában elég kompromisszumos ( = _vaskos_ ) megoldás lenne. I/O shieldet legalább le kéne felezni, de az emiatt szükségessé váló headeröket az amúgy is zsúfolt lapon öröm lesz elhelyezni...

-
litvitcsak.a
tag
apple az imac esetében elég jól megoldotta a dolgot. Tengeren túli árak lényegesen nem magasabbak mint a többi brand hasonló kiépítésű gépénél. Viszont nagyobb volument adnak el mint a többiek összesen.
Kicsit olyan érzésem van, mintha az innováció és kreativitás a legtöbb brand gyártó esetében átgondolatlan kapkodás lenne. Aki látott már imac-et szétszedve az láthatja, hogy átgondolt tervezéssel egész jól megoldhatók a problémák. Persze ez sem tökéletes de jó ár/teljesítmény aránnyal rendelkezik és még a design is korrekt (ez utóbbi persze erősen szubjektív).
-
LordX
veterán
válasz
Picturemaker
üzenetére
Úgy gondolod, mint a BTX esetében történt? Valahogy abban a formátumban a memória ott volt elhelyezve, hogy integrált memóriavezérlős processzort csak extra vezetékezéssel (=drágábban) lehet elhelyezni.
-
Frigo
őstag
Rohadt Intel!!!!

-
válasz
Picturemaker
üzenetére
Nem kell, elég megvenni a gyártókat kilora.
-
kispalya
tag
Szvsz mar epp ideje volt, persze nem csak akarni kellene. En biztos vevo lennek egy VGA-val bovitheto valtozatra, de az is lehet, hogy par even belul teljesen eltunnek a VGA-k. Egy vagy ket maggal tobb az alaplapon nem sokat szamit...

-
Picturemaker
őstag
Gondolom az Intel a szabvány részévé tenné, hogy csak Intel proci lehet benne.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- LEGO klub
- Elektromos autók - motorok
- Hardverfogócska a kertben
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Z840 - 2x E52697 v4 18 core 2.3GHz - 1125W tap - 32 GB DDR4 - 3 év garanciával
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- 2K Gamer PC - Ryzen 7 5700 / RTX 5060 Ti / B550M / 32GB RAM 3600MHz / 1TB SSD / 650W Silver
- Gamer PC , i9 14900K , RTX 5070 , 32GB DDR5 , 2TB NVME
- I5 8500 RTX 2070 16GB DDR4 500GB NVME 1TB HDD NOCTUA HŰTŐ
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X570 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG ADATA 750W
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 (2020) 16GB/500GB megkímélt állapot 89% 144 ciklus
- RITKASÁG! Avexir Raiden DDR4 4GB/8GB ramok
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB White Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4448
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.