- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
"van egy ilyen kiegészítő is (oldal legvégén ajánlják hozzá) : I/O shield + riser card for D945GSEJT
Ez más PCI-os lapokkal is használható lehet ugyanúgy, nem ?"Nem.
"És azt meg lehetne úgy írni, hogy mindenféle kódolással működjön, mint most a tisztán CPU-val lejátszott ? Kétlem..."
A programozókon múlik.
Mercutio_: "A harmadik linken lévő képek közül az a vörös ház kíváncsi lennék mi lehet
"
Ha kellően elszánt vagy, szvsz az utolsó 30-40 oldalon valahol megleled a típusát...
nyunyu: "...60W tappal egyutt."
Erről jut eszembe! Egy kis kuriózum: <450W-os SFX táp 120mm-es ventivel>
Persze sok gyakorlati jelentősége jelenleg nincsen, mert nem tudni, hogy lehet-e kapni egyáltalán, ha igen hol és mennyiért, illetve hogy mennyire megbízható...
-
HookR
addikt
"Tudsz mutatni pár házat, ami a lehető legkissebb ilyen alaplaphoz, valami kicsi táppal (akár külső táp + PicoPSU), 2,5" és SlimDVD helyel ?"
Az igazán apró házakkal kapcsolatban kevésbé vagyok képben, mert engem eredendően a jobban bővíthetőek érdekelnek (Mint pl.: Silvestone SG05). Hirtelen ezeket találtam:
<Inwin>
<Apex>
<Asrock + vegyes>"...nagyobb HTPC házaknál is sajnos ezt látom, hogy baromi hosszúak a házak hátrafelé, és közben meg keskenyek, pedig szerintem pont fordítva férne el sokkal jobban a mai vékony LCD TV-k alá."
Ilyesmire gondoltál, mint ez az Apex MD100?
"Szerintem ez teljesen a jövőben sem fog megváltozni, mert hiába tud többet a GPU, a kódolás megint egy lépéssel előrébb fog járni."
OpenCL, CUDA...
-
HookR
addikt
"Vagy ezeket a Mini-ITX-es alaplapokat bele tudnám rakni valahogy ebbe a Compaq házba ?
Furat gondolom nincs megfelelő helyen, de elférni elférne benne ?"Nem valószínű. Eléggé eltérő a belső kialakítása, aránytalanul sok munka lenne vele.
"Az Asus AT3N7A-I -t viszont elvileg lehet kapni 36e-ért: [link] és a bolt: [link]
Ha ez tényleg ennyi, akkor ez egy kétmagos Atom + ION-os Mini-ITX lapért ez nagyon jó ár lenne, nem?"Relatív. Ha nincs másik (nem tudom) ION-os, PCI-os lap Atom 330-cal, akkor jó ár.
De ha azt nézed, hogy GMA 950-nel, PCI-os, Atom 330-cas lapot már kapsz 19e HUF-ért, akkor már árnyaltabb a kép (Tudom, az nem felel meg a céljaidnak).
Azt se téveszd szem elől, hogy az eddig megjelent IGP-k leginkább a szabványos kódolású filmekkel boldogulnak. Márpedig az innen-onnan letöltött HD rip-ekre ez nem jellemző.
-
HookR
addikt
"És Atomosra, vagy LGA775-re nem tudsz hasonlót ?"
Lásd: #89
"A másik kérdés meg az ára...
Ezek közül mit lehet itthon kapni, és mennyiért ?"Egy éve, hogy néhányan szervezkedtek és rendeltek külföldről közösen:
<Jetway NC81-LF ( Mini ITX !! - amd 780G + sideport alaplap ) rendelési lehetőség>
Kérdezd meg BlueAthlon-t, hogy tud-e neked segíteni... Vagy adj fel apróhirdetést, hogy keresel ilyet! Hátha valaki megválik az övétől. -
HookR
addikt
Ha csak egy slot-nak van hely a nyákon, bölcsebb választás a PCIe x16, elvégre azon túl, hogy nagyobb sávszélességet biztosít, x1-től x16-ig mindenféle PCIe csatolófelületű kártyát rakhatsz bele. Ezért lenne szerencsésebb a mini-DTX formátum terjedése, azon két slot van.
"Milyen Atomos (de nem GMA-val, hanem "HD-dekódolós" VGA-val) , LGA775-ös, vagy AM2/AM3-as ilyen mini lapot tudtok, amin van PCI, és DVI / HDMI is ?"
Pl.: <Jetway IPC Boards>
Jetway NC81-LF (AM2+, 780G+SB700, 2x SO-DIMM (Max. 4GB), PCI, 2x Gb LAN, 4xSATA + 2x eSATA + 1x PATA, VGA/DVI/HDMI)
Jetway NC62K-LF (AM2+, GF8200 (MCP78S), 1x DIMM (Max. 2GB), PCI, 2x Gb LAN, 4x SATA + 1x PATA, VGA/DVI(/HDMI a mellékelt átalakítóval))
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- ASUS notebook topic
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Diablo IV
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Battlefield 6
- gerner1
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Hisense LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Gigabyte GA-F2A88XM-D3HP Alaplap + AMD A10-7800 Radeon R7 + 2x4GB ADATA DDR3 RAM
- INGYEN FOX - GIGABYTE B650 AORUS ELITE AX V2 ÚJSZERŰ - GARIS
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asus B85M-Plus + I3-4130 Processzor
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest