- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszont, ha egy cégnél már egy ideje bevált az OOo vagy a Symphony, és egyéb progik nem kötik a céget a windows-hoz, akkor kézenfekvő a váltás.
Nem reprezentatív, de ex-melóhelyen OOo-ra váltottak pár éve, és a Vista megjelenése után Ubuntura váltottak az új gépeken. Azóta is ezt a párost használják. Itt is van egy XP-s gép Office2003-mal, hogy ha bármi kompatibilitási gebasz van, lehessen konvertálni.
Amíg ott dolgoztam, ez a gép csak néha kellett, és tudtommal azóta virtuális gépre költözött, mert kellett alóla a vas.
Ez csak egy kis 30 fős cég, de mutatja, hogy windows nélkül is van élet - ha nem is mindenhol nélkülözhető. -
-
Senki nem hasonlította össze őket. Igen, mindenki tudja, hogy a Symphony butább az MS Office csomagnál. Ezzel senki nem vitatkozik. Csak annyiról van szó, hogy nem szükséges mindenhova az Ofisz tudása, és az egyre fejlődő ingyenes csomagok is ki tudnják elégíteni a legtöbb felhasználó igényeit, mivel ezek az igények nem feltétlenül nőnek együtt az Ofisz tudásával.
Az is benne van a cikkben, hogy: "...az MS Office használata külön engedélyhez kötött."
Tehát, ha Mancikának többre van szüksége, akkor használhatja az Ofiszt. -
Nem tudom, hogy a Notes milyen, de a Symphony-val én teljesen elégedett vagyok. Nem tud annyit, mint az MS office, vagy az OOo, de a lényeget tudja.
A hír kapcsán került szóba tegnap egyik ismerősömnél, hogy az ő cégüknél is kb. 130 gépen a Symphony van, mert gyorsabb, mit az OOo. Ahova kevés a tudása (pár gép), ott van csak OOo, és összesen 2db gépen van Win + Ms Office 2007, esetleges kompatibilitási problémák leküzdésére.ui.: És nem ez az első hasonlóan kevés MS Office-szal működő cég, amiről hallok.
-
Attól még, hogy munkaeszköz, nem biztos, hogy kell a Word minden funkciója.
Egyik ismerősömnél is ezt használják a cégnél több, mint 200-an, mert gyorsabb, mint az OOo, és mindent tud, amire szükségük van.
Egyáltalán nem olyan buta ez a Symphony.Próbáld ki!
Az IBM-nél meg persze, hoyg lenne lé MS ofiszra, de ha nincs rá szükség, akkor minek? később válthatnak akár linuxra is, ha megszokták a Symphony-t.
Cégvezír létemre én is a saját megoldásokat erőltetném, és csak akkor és oda jöhetne idegen cucc, ahol muszáj.
Itt a cikkben is írták, hog ykülön engedélyhez kötött az MS ofisz használata. Tehát, ha valaki olyanra használja, amit a Symphony nem tud, akkor az hazsnál MS Office-t... Szerintem, ennél ésszerűbb lépés nem nagyon lehetséges. -
"ez inkább a Wordpad-nak az alternatívája mint az Office Word-nek"
Ebből látszik, hogy nem próbáltad ki.
Valóban kevesebbet tud a Word-nél, és társainál, de ez nem jelenti azt, hogy az emberek nagyrészének ne lenne elég - ingyen.
Nem biztos, hogy az IBM-nél úgy hoznak döntéseket, hogy nincsenek tisztában a következményekkel. -
Én is ezt használom már a megjelenése óta, és nagyon elégedett vagyok vele.
Az 1.3-as még gyorsabbnak is tűnik linux alatt, mint a korábbiak.(#1) FRENK1988: Cégen belül jobb az egységes szoftver környezet - szerintem. Gondolom, most látták elérkezettnek az időt, hogy váltsanak, mert már elég jó a progi hozzá. Az lenne furcsa, ha nem a sajátjukat használnák házon belül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest