- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MMIX
addikt
Magyar árlistás ára, szerintem külföldről hozatva megrendelésre.
85000 Ft. -
Csabroncka
addikt
Most az Enermax-nak nagyon erősen fogott a tolla! Totál csendes gép iszonyúan drága, és ennek a tápnak is csak akkor van értelme, ha a komplett CPU, VGA párosod passzív radiátorral van hűtve.
Egyáltalán nem hangos a gépem a 800-on tekerő NC-k tól, de játék közben megjön a hangja. A zárt "halkabb" silencio ház melegebb is valamivel, még talán házcserén is filózok, hogy a tetején legyen legalább egy 140-es szívó ventilátor.
De pl a "kis" liberty annyira halk, hogy a Noctuák elnyomják.
-
qisqaqas
senior tag
válasz
Dilikutya #60 üzenetére
Majd építek egy laptopot, aztán az majd nem lesz ilyen. Jó vétel volt, aztán kisült hogy az SLI, notebook, Linux hámasból kettőt választhatok. A kicsit olcsóbb változatban lemezolvasó volt, az egyik kari helyén, mondanom sem kell hogy hányszor kellett az elmúlt 6 évben optikai lemezhez nyúlnom. (Talán egyszer.)
Most HDD van ott, szerintem azt ki fogom szervezni egy külső USB-s rackbe, Az adattárolást megoldja a terás -halk- vinyó. Elsődleges rendszerlemeznek meg ott az SSD. Ha majd lesz hangulatom SLI-zni akkor majd visszacsúszik a kártya.
Zaj fóbiám nem kóros nagyon. Ha este fent vagyok (ami gyakori a munkámból is adódóan) szeretem ha csend van. Nem zavaró, de ha lehet halkabb, akkor miért ne? Főleg hogy már a 3 lemez sok ebben a gépben
A billentyűzetemet meg most szereltem fel zajtalanító gumigyűrűkkel.
Ilyesmit vettem, csak éppen TEX által készített gyűrűket. Tök jó, és írni is jobb vele. Mármint miután bejárattam.
Annyira nem is a zaj zavaró, hanem az a kisördög: ha már lehet akkor miért ne?
-
Dare2Live
félisten
Nálam SSD + 3TBs WD RED 5400 van silent rackban. Silent rack rengeteget lefog az amúgy se hangos RED 5400es hanjából.
netezés, word, excel.... közben procin, egy 120as venti ~100%ban áll, 45/55C fölött pörög fel első körben 400ra és nem vmi gyenge hanem bivaly 4790Król van szó.
vgan venti szintén csak terhelés alatt pörög fel.
táp ventije egyedül ami pörög bár tényleg bazi halk de filozok egy venti nélküli vagy olyan tápon ami egy ~150W fogyig nem pörgeti fel a ventijét.
Nálam így és bevált.
-
wolfman
veterán
válasz
Dilikutya #60 üzenetére
Én nekem a szélzaj még nem is annyira zavarna, de a HDD-k búgása már rettenetesen. Tapasztalat, hogy gyengébb és még drágább házakban is sokat elnyel, ha a házak belső részét pár helyen bitumenlappal beragasztjuk.
Egyik haverom úgy csinálta meg a gépét, hogy bekapcsolt állapotban semmi hangja nincs. Lehet hallani a passzív tápegységének a ciripelését közelről.
CPUn és VGA-n is hatalmas hűtőbordák 12cm-es ventikkel minimum fordulaton, HDD-k quietdrive-okban gumin lógnak, táp passzív, ház szellős. Na az már nekem is kicsit sok.
-
qisqaqas
senior tag
Notim elég halk lett mióta kivettem belőle a 2. VGA karit(SLI cucc), aztán optimus. Most a VGA helyére bepakolt 7200as vinyó "üvölt". Ha lesz idő rá, akkor kiszerelem. Esténként nagyon zavar.
(#56) Vesa: Ha sok pénzem lesz akkor csinálok egy folyadékhűtéses modot. A hűtőközeg az olaj lenne, és a hűtőtartályban lenne a gép. Tartályon belül lenne minden alkatrész, természetesen mozgó alkatrészek nélkül.
-
Vesa
veterán
válasz
fordfairlane #42 üzenetére
Nem feltétlenül. Egyre több VGA kapcsolja le a ventiket, ha nem kellenek. Ekkor kvázi passzívak. CPU hűtést is lehet passzívban, ha nem egy tuningolt i7-et kell hűteni. Az egyetlen amit nem lehet megúszni (vagy csak nehezen), az a rendszerhűtés, mert házon belül keletkező hő elvezetését mindenképpen biztosítani kell. Viszont léteznek rendkívül csendes, szinte zajtalan 'óriás' rendszerhűtők, melyekkel a probléma részben orvosolható. Nem lesz 0dBA, de rendkívül csendes lesz.
-
wolfman
veterán
Nekem sem. Próbáltam szilikon alátétet a csavarokhoz, akkor is rezgett. Próbáltam szivacsra tenni, akkor is ugyan az volt. Most úgy van, hogy galléros csavart csavartam a HDD oldal csavar foglalataiba, majd azokba akasztottam tejgumit. Így semmi rezgés nincs, bár ettől még a HDD-k motorhangja megvan.
-
Reggie0
félisten
A digitális szabályozás a hagyományos optocsatolós tápokkal szemben többek között sokkal gyorsabb, pontosabb feszültségszabályozást tesz lehetővé, és a hatásfok növelésében is segít.
Csak en erzek itt egy kis hianyt? A hagyomanyos tapokban sem kotelezo optocsatolot hasznalni es a digitalis vezerlesu tapokban is lehet optocsatolot hasznalni. Levalasztani pedig muszaj valamivel.
-
nubreed
veterán
Így van, főleg pl egy WD caviar black, lehet, hogy gyorsnak gyors (már winyókon belül) de iszonyatos alap "búgása" van, átveszi az egész ház. Egytől már megszabadultam, a helyett egy ssd van már, a másikat még egy jó ideig megtartom de még ettől és csak ettől továbbra is hangos a gépem, legalább is nekem. Valszeg én is gatya gumis megoldással [link] fogom bekussoltatni, eddig bármi mást próbáltam, semmi nem vezetett sikerre.
-
Zsmester89
őstag
Seasonic P-660 -t használok, elég erős géppel, még egyszer sem halottam a ventit
lehet, hogy be sem kapcsolt.. Van értelme a félpasszív megoldásnak, így tuti nem fő meg a cucc és a csend is garantált. Enermax használ külsős cégtől vett alkatrészeket, ehhez képest még túl is áraz..nálam a seasonic az örök.
-
wolfman
veterán
válasz
fordfairlane #42 üzenetére
Korábban egy FSP ZEN 400W-osam volt most egy Seasonic 460W-os Platinum fajta passzívban.
Terhelés közben a VGA hűtése persze mindennél hangosabb, de a passzivitásnak olyankor van értelme, ha zenét hallgatsz, filmezel, netezel VGA nem dolgozik. Játék közben normál esetben a játék moraja elnyomja a gép búgását.
Engem személy szerint a HDD-k mormogása jobban zavar, mert azok nyugalmi állapotban is adnak hangot. -
Azért megnézném,hogy pár órás teljes terhelés után mennyire meleg.
-
törölt tag
Mivel nem tudnak néma PFC-t gyártani, így nem szabad elhinni, hogy egy kapcsolóüzemű táp valóban zajtalan lesz attól, hogy nem kell ventilátor az üzemszerű működéséhez.
User által programozható áramvédelem több mint hasznos, lehet vele olyan problémákat okozni amik eddig nem voltak...
-
Sotho
őstag
válasz
fordfairlane #36 üzenetére
Nem a táp fűti el a gpu teljesítményét.
100% terhelésnél ez a táp kb 50W hőt termel azzal kell megbírkóznia.
-
fordfairlane
veterán
Sőt, továbbgondolva a dolgot, éppenhogy egy nagyteljesítményű passzív hűtésű tápnak van kevesebb értelme. Ezt az 500Wattot valami el is fogja fűteni abban a gépben, amit jóval nehezebb elvezetni passzív módon. Mondjuk egy nagyteljesítményű GPU, ami esetén már szükség lehet ekkora tápra. Márpedig 110-120W-ot akkor sem lehet normálisan passzívan hűteni, ha be sem dobozolod a cuccot.
Tehát pont hogy a kisebb teljesítményű tápoknál lenne értelme, és létjogosultsága a passzív fűtésű változatoknak. Azoknál, amelyekre mondjuk nem is raknak dGPU-t, vagy csak valami kis fűtőértékűt.
-
wolfman
veterán
Jó kis táp ez, de mint előttem is mondták, 350, 400w-os verzió is jöhetne. Bár akkor valszeg romlana az ár érték mutató.
-
nubreed
veterán
Lehet, hogy nem olcsó az Enermax, de rengeteg ilyen táppal volt már dolgom az elmúlt 15 évben, mindegyik tökéletesen működik azóta is különböző gépekben. Soha semmi bajon nem volt velük, iszonyú jó minőségű tápok.
(#1) Benyaking: Nem hiszem, hogy 250 eur lenne. Max a fele, de szerintem még az is túlzás.
-
Vesa
veterán
Kiváló! Csinálják csak, kell a sok passzív cucc a sok zajongó kiváltására...
-
[CsuCsu]
őstag
Ha jól emlékszem a fesszabályzó digitális analóg helyett. Egyenletesebb feszt ad le a táp, de nem sok különbség van, viszont lehet monitorozni. Hogy minek, az már jó kérdés. Corsair már dobott ki ilyet pár éve az AX sorozatban, de én inkább az analógot vettem mert annak jobb belseje volt. 7 év garival az AX720 még a következő 2 gépet is szolgálni fogja, hangja nincs (terhelésre pörög), platinum minősítés és a feszt is egyenletesen adja (hangkártyának sokat számít! Xonar Essence képes hülyülni gagyi táp mellett).
-
kromatika
veterán
Jó vas.Tetszik.
-
mzso
veterán
Mi lehet vezérelni egy tápon és mitől jó hozzá a digitális áramkör?
-
flash-
veterán
-
Dilikutya
félisten
Ez ma már azért szerencsére nincs így. Jó pár döglött táppal találkozunk bent a cégnél, de még egy sem vitt magával semmit. Nem mondom, 10+ éve ez nem így volt, ráadásul akkor még a gagyik közt is volt belépő szintű, pl. a Vargáné és társa meg az Acorp csodák. Azokhoz képest egy Codegen maga volt a minőség.
Soha nem vennék ilyeneket. Az a baj, hogy kisebb teljesítményben tényleg csak gagyik vannak, pedig pl. az én gépem is megáll 120W környékén játékban, így túlzás a 450W-os táp, ellenben jó minőségű. 400W-nál már jönnek a kevésbé ajánlott olcsóbb Chieftec-ek 10 ezerért, alatta meg már semmi nincs. -
Dare2Live
félisten
procira megfelelő bordát raksz simán konfigolhatod úgy lapot, hogy mondjuk 45Cig nem pörög a venti azaz net, word, excel közben nincs hangja.
vgaval detto uez eljátszható, egy 980 emlékeim szerint alaból is tudja.
SSDnek nincs hangja, 5400es WD red, silent rackban.Mi a leghangosabb?
Hát a táp...
ezért én is filozok egy full passzív, vagy terhelés hatására felpörgő tápon... -
DithenS
senior tag
Hát én nem tudom,szerintem pont egy tápegység a leghalkabb cucc egy gépben (már ha nem rossz)
Nekem valami noname szerintem kínai táp van a gépemben és 6-7 éve működik és még mindig rohadt halk!
CPU venti a leghangosabb a gépemben,tápot soha sem hallom csak mikor bekapcsolom akkor akkor 1 másodpercig míg felpörög aztán onnantól kezdve semmi hang.
Ez szerintem azoknak jó vétel akiknek minden cucca ilyen passzív alkatrészekből épül fel,de amúgy részemről felesleges főleg ha nagyon drága. -
lenox
veterán
A Pure Power L8 400 watt az FSP beles:
http://www.kitguru.net/components/power-supplies/zardon/bequiet-pure-power-l8-400w-review/
Sajnos felette HEC beles, pl. a fent emlitett 530 wattos is az.
-
nyunyu
félisten
válasz
rammstein99 #14 üzenetére
Érdeklődnék mint hozzá nem értő, hogy a ZEN 300W-ját milyen géphez alkalmaztad?
Athlon64 3200+, Gef6600GT vagy 7900GTO, mar nem emlekszem.
[szerk:]Itt irogattam rola egy szosszenetet.
Elso tapomat A64+6600GT+3 vinyoval probaltam hasznalni, de nem lehetett bekapcsolni a tapot a tul kicsi terheles miatt, kellett egy negyedik vinyo, hogy 'bebikazzam',
Aztan VGA csere utan ez elmult, viszont a 7900GTO fogyasztasat hosszu tavon nem toleralta.
Nyari nagy hosegben nem lehetett vele jatszani, mert allandoan tulmelegedett es lekapcsolt a tap a ~150W terhelestol, idovel meg is sult. -
F34R
nagyúr
Ez az L8 a rendes FSP beles egyagas csak halkabb ventivel?
-
Angel1981
veterán
Szép, és komoly darab!
-
F34R
nagyúr
Jo kis tap, ultramagas aron. Tenyleg jo volna 300 watt koruli is, vagy legalabb tobb minosegi sfx tap.
-
freestailo
őstag
hát ha ezt max 35 ezerért (Ft) el lehetne hozni, már szaladnék is érte...
-
-=MrLF=-
senior tag
Jó lenne valami hasonlót is néha a tesztekben látni: [PICO-BOX 16-24V 300 Watts DC-DC ATX Power Supply], ha működne is akkor a boltokban is szívesen látnám.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
fordfairlane #6 üzenetére
pont ezért nem is csinálnak, pedig én is vennék. eleve sokkal kevesebb igényes 300W körüli tápegység van, mint a 4-500W kategóriában, ez a szegmens valószínűleg sokkal árérzékenyebb.
-
F e Z o
veterán
Jöhetne egy kisebb verzió is olyan 350-400W környékén.
-
fordfairlane
veterán
Az Fsp Zen szériája még nem volt elég jó hatásfokú (80% körüli érték rémlik), nagyon fűtött. A Seasonic tápjai jók, de sokról hallani, hogy cicereg. Például az enyém is, és bár igaz, az a Gold széria, eggyel a platinum előtti, cicergésproblémát a planiumokról felől is hallani.
Szóval ez a passzív táp probléma ez egész egyszerűen akkora dolog, ami így vagy úgy, de minden gyártó képességét meghaladja. Például az is "érthetetlen", hogy a gyártók miért nem kísértleteznek kisebb teljesítményű passzív tápokkal. Nyilván könnyebb lenne egy 200-250W passzív tápot csinálni, mint egy 500W körülit. Persze ha azt vesszük, hogy egy 200-250W-os tápért mennyit tudnának elkérni, akkor már érthetőbb a dolog.
-
vedini
őstag
lecserélném én is rá az FSP 400-at, igaz nálam hangtalanul teszi a dolgát, csakhát a plusz 150w
-
nyunyu
félisten
300W-os Seasonic kivitelben instaget lenne.
Enermaxban valahogy nem bizom, szokas szerint tul fogjak arazni.
'szameg, ebbol sincs kisebb?
43k-t ir az argep a 400W-osra.Anno volt FSP ZEN 300-am, de hozta a szokasos FSP zajszintet, ugyhogy orultem neki, amikor garis cserebe Seasonic elektronikas Corsair HX520-at kaptam helyette. Ez 6-7 ev utan is halkabb, mint a ventimentes ZEN uj koraban volt.
-
Bloksma
aktív tag
Pedig normális áron de jó lenne. A drága jó FSP tápomat legszívesebben bezúzatnám, annyit zörög.
-
Benyaking
aktív tag
Jó dolog ez de lesz vagy 250euro...
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Viccrovat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- LEGO klub
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- További aktív témák...
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest