- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
Sztem azért vannak komoly különbségek a MacOSX és a Linux között. más tárgykódkönyvtárakat használnak, és más az egész rendszer alapműködése, nem elég csak az OpenGL grafikus rendszer közössége. Szóval igencsak más a portolása. Linux-ra a steam jó ötlet de hogy natívan Linuxra fejlesszenek, azért az merész gondolat. Persze volt erre példa nem is kevés, de azok alaphelyzetben is OpenGL-es játékmotorok voltak (Quake, Quake II). De annyira nem jellemző. A Steam jelenleg az egyetlen életképes dolog, szerintem.
(#36) LordX
Igen ezt pontosan így gondolom én is, a Linux-os játékfejlesztéshez először a Linuxnak mint operációs rendszernek kellene elterjednie, egy picit. De az 1 esetleg 2 %-os piaci Linux Desktop részesedés sokminden de nem sok. Ha igazak a Pletykák az Apple még jobban csökkenteni akarja a Computer üzletág portfólióját, akkor talán lesz esélye a Linux-nak is. De ameddig az MS ennyire egyeduralkodó, addig, nem sok esélye van a Linux-nak. Ebből adódóan a Linux-ra írt játékoknak sem, szerintem.
-
LordX
veterán
Azért ott van az LLP64 vs ILP64 memóriamodell, ami tudhat meglepetést okozni legacy kódban. Nem mondanám azt se, hogy ugyanannyira macera a kettő (Win vs Linux), pölö egyikben C++ az összes API (gyakorlatilag), a másikban C, néhol nagyon nem vékony a wrapper, ami ahhoz kell, hogy közös kódot tudj rájuk építeni. Persze mind ujjgyakorlat kategória egy gyakorlott programozónak, csak idő és pénz kérdése.
Steam-en jelen pillanatban 759 db OS X viszont csak 385 db Linuxos, ez nem épp azt mutatja, hogy "ha az egyikre megcsinaljak, akkor megcsinaljak a masikra."
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Napelem
- Yettel topik
- Formula-1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest