- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Fotók, videók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rendben, akkor nem minősíti, de akkor az sem minősíti, hogy egy hozzá nem értő csinálhat benne szart.
Próbaképpen SL-al csináltam egy animációt, és a végeleges formájában is nagyobb volt, mint az .swf, ráadásul sok olyan funkciót nem támogat, amit a Flash igen.
Ne érts félre, nem szidom a SL-t, sőt szerintem web progik készítésére sokkal alkalmasabb, mint a Flash, de nem is pont ugyanarra való a kettő.
A Flash grafikusoknak való grafikával telepakolt cuccok készítésére (rajzfilm, játék, stb.), a SL pedig programozóknak alapszintű grafikai, és animációs funkciókkal.Az .swf valóban csak úgy fejthető vissza, hogy a script csak egyenértékű lesz, de nem ugyanaz. Ez néha előny, néha viszont hátrány. Ha valakinek visszafejthető kód kell, akkor elmenti egy külső szövegfájlba, amit az swf egy szál parancs segítségével meghív futás közben.
-
Flash mögött sikerült lehúznom kb. 5 évet. Még az 5-ös verzióval kezdtem.
A timeline szerű elrendezés bizonyos esetben átok, máskor meg áldás. Az, hogy a movie Clip-eknek lehet scriptet adni, az meg addig gáz, amíg meg nem tanulja az ember használni. Kicsit más, mint a többi. Egyébkét a Flash lehetőséget ad arra, hogy külön .as fájlban, vagy fájlokban (sima szöveg fájl) legyen az összes kód, amit egy szál paranccssal kell meghívni a helyére.Az eddigi legnagyobb Flash-es munkám egy komplett webáruház volt. Semmilyen böngésző alatt nem lassult be, nem evett sok memóriát és nem is fagyott soha.
Persze, picit lassabban készült el, mitha HTML+PHP oldal lett volna, de feltétel volt, hogy net nélkül is menjen, ha a gépen van az adatbázis.A Silverlight szerintem más tészta, bár csak felületesen ismerem.
Annyi biztos, hogy ha gazdagon van megszórva vektoros grafikai elemekkel a dolog, akkor a SL hamar többszáz kByte méretűle hízlalja a XAML fájlt, míg az .swf akár egy nagyságrenddel kisebb lehet - minél több grafika, annál nagyobb a difi.
Ráadásul a timeline kezelése sem túl jó a Flash-hez viszonyítva.
A SL szerintem inkább alkalmazások készítésére való, és kevésbé a grafikára fókuszál, mint a Flash. Ráadásul .swf-et jelenleg sokkal több rajzfilmes, és vektor animációs progi tud exportálni, ami sok esetben hatalmas előny.
Ennek ellenére jó a SL, én mindenképpen meg fogok ismerkedni vele, és a JavaFX is elég komoly eszköznek látszik. -
Nem értem, miért ez a hangnem.
Miből gondolod, hogy okoskodni akarok?
"...de ezek velejárója, h a bonyolultság növekedésével egyre könnyebb elveszíteni a fonalat..."
Mondj légyszíves olyan megoldást a Flash-en belül, ami ezt alátámasztja!
Nyilván nem a C++ az összehasonlítási alap, hanem bármilyen más script nyelv.Egyébként nem arról van szó, hogy egy (a Flash rendeltetéséhez képest) nagyon bonyolult alkalmazás belassul, hanem arról, hogy egy közönséges banner képes bedönteni a böngészőt.
Ez aztán végképp nem írható a "megengedő nyelvek" számlájára. -
Pontosan ez a helyzet.
Ha az hátrány, hogy a hozzá nem értő is tud benne programozni, akkor valóban a Flash hibája.
Viszont ez nem jelenti azt, hogy hozzáértő ne tudna normális kódot írni Flash-ben.
Ami viszont kifejezetten gáz, hogy a Flash, és a Dreamweaver is olyan módon illeszti be a html-be a Flash-t, ami nem szabványos.(#40) D1Rect: Igen, tudom.
-
Tudom, én is ezeket utálom a legjobban, de nem azért, mert Flash-es, hanem, mert sokszor az orromba tolják, vagy túlságosan mozog. Ezeket én is letiltom egyből.
Viszont, egy Flash-es reklámot meg lehet csinálni szépre és érdekesre, mindezt úgy, hogy ne legyen zavaró azok számára sem, akiket nem érdekel, sőt, még a böngészőt se lassítsa le.
Egyébként nem árt tudni, hogy a Flash miatti behalások nem maga Flash techológia miatt van, és még csak nem is a Flash player a szar (csak néha), hanem a fejlesztők hülyék (vagy nincs idejük). Ha normálisan van megcsinálva az swf file, és normálisan van beillesztve, akkor semmi gondot nem okozhat. Egy rendesen megcsinált swf kevésbé terheli a gépet, mint egy animált gif. -
Őőő, a 20% 5%-a 1%.
A warez biztos több ennél.
Nem állítottam azt, hogy egyforma kárt okoz a kettő, de attól még ugyanúgy bevétel kiesést okozol a weblap üzelemeltetőinek.
Sőt, a warez esetén még lehet mondani, hogy úgysem kerül semmibe a cégnek, ha te lemásolod és használod, de a weblap esetén terheled a szervert, és a hálózati kapcsolatot. Ez persze egy forgalmas weblapnál nyilván elenyésző.Egyébként, ha Flash-es reklámról van szó, akkor normális reklámozó úgy oldja meg a reklám megjelenítésének számlálását, hogy csak akkor számoljon, ha meg is jelenik a reklám. Ezt Flash-ban lazán meg lehet oldani, és akkor semit nem ér a letöltöm-de-nem-jelenítem-meg elmélet.
-
Attól függ, hogy mi számít erős párhuzamnak.
Ha abból indulok ki, hogy mit szoktak mondani a warez-t ellenzők, akkor azt mondom, hogy:
Ha nem tetszik a reklám (=nem akarsz fizetni a szoftverért), akkor ne nézd az oldalt reklámblokkolóval, ne foglald a sávszélességet, ne terheld a szervert az oldal olvasásával (=ne töltsd le a szoftvert/zenét/filmet). -
Persze, tiszta sor, vágom, hogy nem jó a mostani helyzet.
Én is amellett vagyok, hogy nem a felugró ablakokkal, vagy a sok mozgással kell a reklámnak felhívnia magára a figyelmet, mert ezzel eltereli a figyelmet a weboldal tartalmáról.(#16) Narxis: Nem jogi értelemben gondoltam, hogy warez, inkább úgy, hogy kicsit hasonlít arra, mert meggátolja a blokkoló, hogy a weblap üzemeltetője pénzhez jusson, de mégis igénybe veszi a szolgáltatást.
-
Tutira népszerűtlen leszek, de a reklám blokkolás kicsit olyan, mint a warez. A reklámok nézésével fizeted ki a szolgáltatást, amit a weblap nyújt neked.
Vannak drágább weblapok (sok, és idegesítő reklám), és olcsóbbak (kevés vagy nem mozgó reklám).Ennek ellenére én is blokkolok bizonyos reklámokat, de csak azokat, amik nagyon zavarnak.
Amik nem zavarnak, azok miatt minek szúrjak ki a weboldal üzemeltetőivel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Hardcore café
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Valós időben generálhatja a jövőben a GPU a fákat
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ZEN.com
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest