- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
viano
aktív tag
válasz
jailhouse #193 üzenetére
Az attól függ, ha esetleg a gyártó honlapját (Spec.) is megnézed . . .
Szóval van többféle verzió,
a WW van Európának szánva, abban van FDD LTE Band 20 (800MHz) + 7 sáv, Eu. és világ,
az olcsóbban árult kínai verzióban (CN) nincs B20, egyébként is csak egy használható Eu. sáv, a többi TD LTE.
Találsz erről részleteket ebben a topikban és más Zenfone-os topikokban.Ahogy a webshopok a frekvenciákat megadják arról meg inkább ne is beszéljünk, az edigi-nél pl. ömlesztve van a 2, 3 és 4G, nagyon értenek hozzá.
Egy a lényeg, ha kell a B20, akkor feltétlen WW-verziósat kell venni megbízható helyről, még ha külföld is.
170€ körül már van. -
viano
aktív tag
Szerintem, aki türelmesebb inkább várjon vele,
de előtte mindenképpen nézzen be a Laser-es topikba, ott van részletes beszámoló a várható problémákról.Ja és egyébként semmi olyan nincs benne, ami annyira indokolná a gyors frissítést.
-
viano
aktív tag
Azért, ha meg tudod oldani, nézd meg élőben a fehéret, ha nem tervezel Bumper tokot.
. . . de az árkülönbség hatalmas."Mellékelt tartozékok "
megnevezése azért nem semmi,Adapter típusa + csatlakozó
USB kábel
3.5 mm mikrofon adapter
OTG kábel. . . ha ezt is a honlapról szedték,
mert a támogatott frekiket is jól odab.szták,
kíváncsi lennék, hány átlagember tudná megfejteni. -
viano
aktív tag
válasz
matteo_szg #182 üzenetére
Az ASUS doku (a honlapon) EU garanciát emleget . . .
Ez mintha elméletileg kötelező is lenne az EU-ban . . .Mi az igazság ezzel kapcsolatban?
-----------------
Felvetettem pár dolgot mostanában . . .
nem tudom olvastad-e a bejegyzéseket.Új 32GB-os Laser, Max és nyolcmagos verziókkal kapcsolatban valami infó?
Mennyi egy rendelés átfutási ideje az ASUS-nál?
Privátban is jöhet, ha . . . -
viano
aktív tag
Ezek szerint ott kezdték el árulni a 32 GB-osokat, Európában még hírük sincs!
. . . és lecserélted-e? (vagy frissítettél-e, mert OTA ugye nem is lesz így)
mert azért nem gyári WW-vel szoktak jönni ezek a CN cuccok
és örülhet az ember, ha nincs valami Malware vagy shopos kacat belerakva.
Hallottam már rémtörténeteket.Tudod, hogy ezt az eladók (vagy akit megbíznak) teszik rá, tehát nem gyár által lezárva jön a készülék.
Nálad mennyit bír az akku egyébként?
Valami jobb töltőt használsz esetleg, mert a gyári az elég gyenge. -
viano
aktív tag
Ezt a részét tudom, de azért köszi.
OTG alatt, gondolom az OTG kábelt érted (csak hogy mások is értsék).A 32 GB-os ezek szerint CN verzió?
Lehet megvárhattad volna a Snapdragon 615-ös változatot, de persze, ha nem játszol nem biztos, hogy megéri és az új színek sem különösebben érdekesek.
Abból azért lesz 3 GB RAM-mal is.
Ja és jobb helyeken a SoC upgrade és a +16GB (tehát a 2 GB RAM-os verzió) a régi áron került forgalomba, az előzőt pedig leárazták.Amikor először láttam a 32GB-t leírva, azt hittem elírás, annyira nem volt semmi hír még róla.
Nem mintha most sok lenne.
Hiába az élet mostanában nem igazán errefelé zajlik . . . -
viano
aktív tag
Úgy rémlik az edigi forgalmaz Chinaphone-okat is.
A ZenFone-okból remélhetőleg nem, persze az árkülönbség nagyon csábító.
Az ismert LTE-probléma pedig visszatartó erő.El kell tőlük kérni a sorozatszámot és egyeztetni a képviselettel, ha nem tudod élőben megnézni.
A másik felét nem tudom, de ez lenne a normális.
-
viano
aktív tag
válasz
matteo_szg #163 üzenetére
Feltéve, hogy nincs átmatricázva, mert a múltkor írta valaki, hogy még a telóban belülről is volt valami WW jelzés, mégis CN volt a készülék.
Gondolom IMEI alapján betudjátok azonosítani, az lenne csak igazán biztos.
Persze az eladóval sem árt kicsit jobban körüljáni a dolgot, különösen az esetleges visszavétel tekintetében, ha mégse . . .
Ja és az olcsó mindig gyanús!------------------
Berakhatnál egy képet a matricáról vagy az itteni sorozatok azonosítóit legalább.Amit én láttam, ott inkább lentebb voltak az átlag számára értelmezhető azonosítók, pl
ZE551ML-6C505WW
(ez nem hazai, de ez volt most kéznél)
-
viano
aktív tag
Akkor egyetértünk!
Végülis már ott a válasz a posztban.
Csak azt nem értem, hogy hány emberen keresztül megy egy ilyen "alkotás" mielőtt online kerül és senki nem veszi észre?!
Mondjuk az egész téma már túl bonyolult ahhoz, hogy az átlagember át tudja tekinteni.
A bennfentesek is egyre kevésbé - főleg, ha nincs meg a kellő odafigyelés - nem nagyon akkad olyan mobilarénás teszt, speckó sem, amiben ne lennének hasonló hibák.
Akkor érdekesebb a dolog, ha valaki éppen a nem létező, elírt feature miatt vesz meg egy telefont.Ilyen szempontból a "Dual Band" is elég érdekes.
Mondjuk Nyugaton ez nem annyira vészes, mert elég jól (sőt túl jól) működik a visszaadás elég gyakran 1 hónapos határidővel is,--------------------
Egyébként az ASUS Max oldal (bemutató reklám szöveg) fordítására elég nehéz szavakat találni . . .
Ha munkatárs csinálta, akkor nem igazán ért hozzá,
ha fizettek is érte, akkor katasztrófális.
Itt megint jön a téma, hogy az illetékesek közül senki nem érzi, hogy mennyire magyartalan és igénytelenül gyenge lett az "alkotás".Persze reklám szöveget "fordítani" nem egy könnyű feladat, főleg, ha valaki azzal sincs tisztában, hogy nem is lehet, szabad szó szerinti fordításra törekedni, mert annak csak ilyen silány eredménye lehet.
Remélem nem a fórumozó kolléga követte el, mert az kellemetlen lenne, persze a véleményemet vállalom, a "szavak" pedig magukért beszélnek.
Persze a magyar szöveg igénytelensége sem sokakat izgat . . .--------------------
Más típusok bemutató szövegét nem néztem,
mert . . . -
viano
aktív tag
ZenFone Max - Dual-Band WLAN ?
A német ZenFone Max termékismertető - Performance - aloldalán található a kép, ill. idézett szöveg. (Magyarra valószínűleg le sem ferdítették az aloldalakat, nekem nem jött be.)
A címfelirat:
Gyors Dual-Band WLAN
A szöveg lényege:
Otthonában a ZenFone Max stabil "Dual-Band n-WLAN" -nal csatlakozik az internetre.A specifikációnál persze nem tér ki a sávokra, csak annyi van, hogy:
WLAN 802.11 b/g/n-------------------
Az eredeti angol oldalon persze szó nincs ilyesmiről!
Német akció.Fast wireless connectivity
ZenFone Max has 802.11b/g/n Wi-Fi built in, so you benefit from wireless connectivity that’s as fast as it is buttery smooth!
-
viano
aktív tag
Köszi!
A b g n egyértelmű, de miért ír "Dual Band"-et?
Azonkívül, hogy a süket marketingesnek fogalma sincs a műszaki dolgokról,
de azért még szerintem az online előtt egy pár emberkének csak meg kellett néznie az oldalt vagy mindenki csak azt nézte, hogy - hű, de jól nézki". -
viano
aktív tag
Az ASUS honlap, reklám szerint "Dual-Band n-WLAN" ez nálam az 5GHz-t is jelentené . . .
Tudja valaki igazolni?
-
viano
aktív tag
A CN verziónál van valami eredeti garanciajegy (tudom, hogy semmit sem ér, nem azért kérdezem) a dobozban, vagy azt kiveszik?
Ha igen, az eladó mellékeli-e a sajátját vagy csak a neten elérhető?Ha már itt tartunk, milyen kezelési van mellékelve, nem tudom az eredeti többnyelvű-e?
(Ez a kérdés is a CN verzióra vonatkozna.) -
viano
aktív tag
válasz
barcsajani #128 üzenetére
Köszönjük az értékelést.
Azért van egy-két érdekesebb megállapításod is:
A Dual SIM-es telók több, mint 90%-a Dual Standby, ha Dual Active lenne, akkor az egyik SIM csak 2G-t tudna. Akkor kezdték a gyártók lehagyni, amikor az LTE belépett. Mondjuk előtte se sok teló tudta.
Vagy ezt csak tájékoztatásként vetted fel a listára?Az 1A töltő nem a legjobban passzol ehhez a telóhoz, de ártényező.
Van, amikor semmilyet sem adnak, mert azt mondják, hogy úgyis van már mindenkinek.
Én ezzel értek egyet, külön kellene forgalmazni és eldöntöd a rendelésnél, hogy kéred, vagy nem.
Ennek így nem sok teteje van, legtöbben úgyis vesznek majd egy erősebbet hozzá.
Arra azért kíváncsi leszek, hogy a jóval drágább (200-250€) WW-shez mernek-e tenni legalább egy 2A-es töltőt
Adatkábel: töltésnél viszont jobb a rövidebb kábel, akkor most old meg.Hol kerestél tokot?
Tele a net mindenféle tokkal, üveggel, telefon még sehol sem volt, amikor már árulták őket.Eddig én úgy tudtam, hogy ASUS minőségi anyagokat használ, remélem csak a CN verziónak gyengébb az összeszerelése.
Tényleg milyen ROM van a telón?
-
viano
aktív tag
válasz
barcsajani #124 üzenetére
Szerintem - ha már te bevállaltad, akkor először tesztelni kellene egy ideig, hogy nem okoz-e valami galibát és majd utánna ajánlani.
Szoftver témában sosem árt az óvatosság!Pont a Zenfone-oknál is hatalmas galiba volt mostanában, visszavontak jópár frissítést.
Szerencsére úgy tűnik, hogy csak keveseket érintett a dolog, de akit igen, aazt elég keményen. -
viano
aktív tag
Akit esetleg érdekel a WW változat
a spanyol amazon.es -en most 199 € az ára, fehérben is van.Egyébként 220-250 között vannak az árak az EU-ban.
-
viano
aktív tag
válasz
barcsajani #117 üzenetére
Próbálj valami üres helyen egy hosszút nyomni, hátha felajánl valamit.
Elég sokszor ez az út az opciókhoz. -
viano
aktív tag
válasz
barcsajani #108 üzenetére
Az adatlapon (doboz alján) az utolsó sorok valamelyikében, ahol a kamera (MP) adatok is vannak, meg vannak adva a tartozékok, if any.
Úgy tudom, hogy OTG (töltő) kábel is tartozék.
Füles régió, verzió függő.Ez gondolom CN, ha már adaptert emlegetsz.
Európában most kezdik árulni a WW verziót, de az 200-250 €.Ha valaki elvan B20 LTE nélkül, akkor jóval olcsóbb a CN, 120€ alatt is elérhető.
-
viano
aktív tag
válasz
matteo_szg #94 üzenetére
Sajnos nem egy kategória.
Ha már összehasonlítanak, akkor csinálhattak volna még egy kategórián belüli összehasonlítást is.
Mondjuk egy UleFone Power-es mérkőzés egy kicsit izgalmasabb lenne.
-------------------
A digiprime-nak tőletek van?
Kicsit fura paraméterekkel hirdeti:
. . . 3G: 3G/HSPA+ (DL: 21Mbps, UL: 5.76Mbps) 4G/LTE UL:50 Mbps/DL:100 Mbps . . .Egyébként is hamalmas hozzáértésről, odafigyelésről tesz tanúbizonyságot, ha egy ilyen telónál ezt tartják a legfontosabb közlendő tulajdonságnak a címsorban.
Ráadásul még a 3G-vel kezdve . . . (csak azért néztem meg, mert rövidítettt fomában, csak a cíímsor eleje, azaz a 3G -ig, jelenik meg és így már kíváncsi lettem, hogy a 4G egyáltalán megemlítődik-e.).
Csak gratulálni tudok és ez szaküzlet lenne . . . -
viano
aktív tag
válasz
patkánymajom #46 üzenetére
A böngésző-akadás lehet egyébként az oldal hibája is, nem biztos, hogy a teló a sáros, vagy esetleg a pillanatnyi mobil v. adathálózat, szerver stb. túlterhelés.
PC-n is nem ritkán akadozgatnak oldalak.------------
Egyébként nem semmi milyen összevissza vannak a speckós adatok az ASUS oldalain is.
Hiába túl sok már a változat és a C+p lehetőség, az odafigyelés meg egyre kevesebb.Árulják a terméket manual pedig sehol nem elérhető . . .
Nem tudom a telón van-e offline, PDF? -
viano
aktív tag
válasz
patkánymajom #46 üzenetére
Köszi az infókat.
Ezért nem értem én miért rajonganak egyesek a legújabb rendszerekért.
Ha tehetném, ma is a Win XP-t használnám, mert hiába volt ki tudja hány változat azóta, mégsem sikerült még arra a szintre eljutni, hiába az erősebb Hw.Lte témában nem fog változást hozni a WW-ROM mert antenna-hangolás is más kell és ezt eddig tudtommal még nem sikerült sehol összehozni, pedig elméletileg az SD csipsz tudná.
-
viano
aktív tag
válasz
patkánymajom #43 üzenetére
A puding próbája az evés, szokták mondani . . .
Ezt a mikroSD-s dolgot ki kell próbálni, az a legegyszerűbb megoldás.Mint írtam ki kell próbálni,hogy mit tud (mi nincs letiltva) de elméletileg még a 128 is benne lehet.
Minden elektromos dolognak van készenléti fogyasztása is, így a kártyának is.
Más okkal nem indokolható a változtatás, korlátozás,.Az LTE közismerten többet fogyaszt és az rögtön feltűnt, hogy megszűnt az LTE Dual SIM-es támogatása, amit éppen az újabb ZF 2-es sorozatokkal - többek között az SD410-esekkel vezettek be.
Ezért gondolom, hogy a speckó módosítások mind a hosszabb üzemidők érdekében történtek.
Sajnos még az ASUS oldalain sem egyformák az adatok, a változások nem igazán kerültek/nek átvezetésre és ezek a módosítások a bejelentéskor még nem voltak közismertek vagy nem is szerettték volna elárulni.Nem tudom, hogy jön ide az indiai modell, de a Mobilarénás adatokat nyugodtan elfelejtheted, mert rég láttam ennyi valótlan adatot, állítást egy rakáson, mint ebben a tesztnek nem igazán nevezhető cikkben.
Nem tudom honnan szedik a csak két LTE frekit, a 3G-n pedig nem ennyi a max sebesség, legalábbis az SD410-zel, de az ASUS spec szerint sem.
Szóval megalapozott infókat ne errefelé keress!
Az pedig nem tudom, hogy mivel magyarázható, hogy egy spéci-akkus telefonnál semmilyen szempontból nem lett az üzemidő, akkuidők tesztelve.
Sajnos az igazán érdekes dolgokra nem kaptunk választ, az ezerszer olvasott széles a káva, nincs funkció bill. világítás rinya meg ki a francot érdekel.
----------
Szerintem kérdezd meg, hogy honnan sikerült ezt a Data rate-et előbányászni, de nagyon ne keresgélj, mert szerintem ez is csak a szokásos Copy + Paste.Írhatnál a gyakorlati tapasztalatokról, szerintem sokan örülnénk.
-
viano
aktív tag
válasz
patkánymajom #40 üzenetére
A 32Gb bővíthetőség honnan jött?
Az asus oldalán 64 van . . .Gondolom 'copy+paste', én még mindenhol 64GB-t láttam,
a SoC egyébként hivatalosan 128GB-t támogat.
Ennyi van más SD410-es Zenfone-oknál is megadva.Szerintem energiatakarékossági okokból lett lefelé optimalizálva, nem tudom persze ezt hogyan oldják meg a gyakorlatban. Mindig arról lehet olvasni, hogy általában nagyobb kártyákat is kezelnek a telók, mint ami a spec-ben van.
Szóval, ez szerintem olyan ajánlás féle inkább - ez a méret optimális - mintsem egy korlátozás.
(Talán valaki ír majd erről pár gondolatot, hogy mi ennek a HW+SW háttere.)Egyébként a SoC teljesítménye más szempontból is le lett kalibrálva . . .
. . . c+p alkotások helyett talán ezekre kellene egy tesztnél koncentrálni,
persze ehhez először észre kellene venni ezeket az apróságokat.
Szóval a nagyon látványos akkuméret mellett, az ASUS még pár kevésbé feltűnő dolgot is alkalmazott a hosszabb üzemidő érdekében,
sajnos ezek nem ebből a tesztből fognak kiderülni.----------------
eBay vétel?
Mennyiért sikerült megcsípni?
(Most 170$ körül dobott az első keresés.)A gyári tartozékok körében vannak célpiac- régió szerinti eltérések.
Ez más gyártóknál is így van.A sim 2 foglalat CALL ONLY
Ez is az említett jobb akkuidő miatti "optimalizás" keretében lett megnyesve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Windows 11
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest