Hirdetés

2017. november 19., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Phablet rovat

Asus Zenfone Max - Zennek fele sem tréfa

Középkategóriás felszereltség, egész jó ár. Ilyet láttunk már, de hogy emellé még olyan extrák is járjanak, mint a lézeres autofókusz vagy az 5000 mAh-s akku, olyat már kevésbé.

Bevezető, tartozékok

Az Asus meglehetősen csendesen indította az idei évet, pedig tavaly a CES-en több termékkel is előrukkoltak, és hangsúlyozták, hogy prioritásba helyezik az okostelefon piacot, persze mindemellett a tabletek és a számítógépes alkatrészek fejlesztése is kiemelt szerepet kap. Most Las Vegasban semmi újat nem mutattak be, valószínűleg a Mobile World Congress már több meglepetést fog tartogatni, akár a Zenfone 3 család is piacra kerülhet. 2015-ben ugyanis még a második generációs sorozat uralkodott, a família tagjai közé pedig olyan különleges mobilok tartoznak, mint a 256 gigabájtos háttértárolóval szerelt Zenfone 2 Deluxe Edition, de nem szabad megfeledkezni a másik termékcsaládról sem, aminek ékessége az optikai zoommal ellátott Zenfone Zoom.

Elég méretes darab, egy kézzel nehéz kezelni
Elég méretes darab, egy kézzel nehéz kezelni [+]

Az Asusnál igyekeznek meglovagolni a lehetőségeket, november óta már Indiában is gyártanak okostelefonokat, hiszen a fejlődő piac nemcsak a tajvaniak, hanem más techóriások számára is meglehetősen fontos területnek számít. Fel is kell kötni a gatyaszárat, hiszen a tabletpiac rohamosan szűkül, ami az Asust is rendkívül érzékenyen érinti, és azt sem lehet mondani, hogy a Digitimes elemzései után kiosztott tizenötödik hely jól mutatna a gyártó neve mellett. Pedig vannak jó ötletek, sok modellre jön a Marshmallow frissítés, és általában az ár/érték aránnyal sincs gond (a kivételektől eltekintve). Tesztalanyunk, a Zenfone Max a jobbik osztályba került, ugyan a középkategóriás felszereltség manapság már aligha elég, az Asusnak sikerült olyan extrákkal megfűszerezni a külföldön már laza öt hónapja piacon lévő mobilt, ami itthon akár sikeressé is teheti.

A csomag semmi extra tartozékot nem tartalmaz
A csomag semmi extra tartozékot nem tartalmaz [+]

A doboz az átlagnál egy kicsit dizájnosabb, bár nem egy bonyolult dolog, van rajta kép a mobilról, és a megnevezés sem maradt el. Oldalról kell kihúzni azt a papírtálcát, aminek tetején főszereplőnk fekszik, ha pedig ezt is leemeljük a helyéről, akkor a külön „szobákba” pakolt használati útmutatót, a hallójáratba illeszkedő kialakítású headsetet, a microUSB kábelt, illetve az egy amperes töltőfejet pillanthatjuk meg. Utóbbi kicsit csalódás, hiszen a Zenfone Max hatalmas teleppel száll versenybe, ezt pedig elég lassan lehet így feltölteni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

 • Asus Zenfone 2 Laser - korrekciós műtét

  Járt már nálunk öthüvelykes Zenfone 2, a Laser utótagú ZE500KL azonban több lézeres ráncfelvarrásnál: a nagy felbontású kamera és a gyors autófókusz mellett a méretek is az előnyükre változtak.

 • Asus Zenfone Selfie - belenézni a felárba

  Jókora előlapi kamerával jön a tajvani gyártó gépe, amely egyébként a középkategória felső szegmensébe tartozik. Jól kitalált, sokoldalú eszköz, de érnek a szelfik ekkora felárat?

 • ASUS Zenfone 2 - felezőpont

  Az öthüvelykes Zenfone 2 (ZE500CL) feleannyi processzormagot, kijelzőpixelt és RAM-ot tartalmaz, mint az 5,5 hüvelykes fivére, és pont fele annyiba kerül.

 • Asus Zenfone 2 - agya, mint egy planéta

  4 GB RAM-ot kapott a Zenfone 2-es készülékcsalád legkomolyabb darabja, a ZE551ML névre hallgató variáns. Másban is brillírozik, de a fotózás nem az erőssége.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.