Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gzoll

aktív tag

válasz .Farkas. #70 üzenetére

Szerintem ne kockáztass, hanem irány a hivatalos szervíz. Mivel rz nem egy tömegtablet, nem is lehet hozzá mindenféle utángyártott alkatrészeket szerezni, ha meg mégis sikerülne akár egy leselejtezett gépből, a csere szerintem is van annyira bonyolult, hogy ne érjenmeg otthon nekiállni kis csavarhúzóval.
    Mindig mindenkit pumpolok, hogy érintős cuccokra kijelzővédő üveget (!) kell tenni, pár ezer forint, és nem lesz gond. Én még soha nem törtem be kijelzőt, pedig rendszeresen ellenőrzöm, hogy van e még gravitációs vonzása a bolygónak. Ha nem volt védőüveg rajta, akkor sajnos ez lesz a tanulópénz, de szerintem kategóriájában van olyan jó ez a gép, hogy megérje kicseréltetni a kijelző üveget, ha maga a kijelző nem sérült, akkor nem lesz horror összeg.

• gzoll

aktív tag

válasz S1M0N #67 üzenetére

Én pont emiatt használom az Edge böngészőt... Igen kevesebb a funkciója, kevésbé kiforrott, butább mint egy Firefox, de cserébe nem nyírja ki a gép erőforrásait. Persze az IKEA konyhatervező webolddala lehet nem futna tökéletesen, de böngészésre, tartalomfogyasztásra ugyanazt tudja, mint a többi. A mostani frissítéssel egyébként jöttek bele kényelmi funkciók, újítások.

• gzoll

aktív tag

válasz csixy #63 üzenetére

Bár én full nem vagyok szakmabeli, szerintem ezek a konfigurációk nem a legalkalmasabbak az otthon buherált dualboot megoldásokhoz. Igen kínai tabletek tömegei vannak dualboottal ellátva, de mindegyikre rá van írva hogy csak a pillanatnyi állapot működik garantáltan, az oprendszerek frissítései után már nem biztos a dualboot megléte. Plusz ez ugye egy drágább eszköz, biztos hogy van benne egy olyan biztonsági funkció ami mindig elérhetővé teszi a gyári visszaállítást, és én azt feltételezem hogy ennek nyomán hiúsul meg a dualboot megvalósítása ezen a gépen. De ez csak az én feltételezésem...
    Ugye ha valami nagyon elromlik egy ilyen ketyerén akkor nem az van hogy csak úgy belépünk a biosba, meg megy bele a boot floppy ( XD ) meg windows telepítő lemez, ezért gondolom hogy a helyreállító partíció és annak bármikori előhívása csak élvez valami protekciót és védelmet :-)

• gzoll

aktív tag

Szerintem totál egyértelmű hogy ezek a gépek nem hosszú távú munka célú hasznosításra lettek teremtve... De én például egy kávézó árlapját csinálom épp Pulisherben, közben megy a PowerPoint, valamint youtube az edge böngészőben, és nem lassú , nem akad, szépen rendereli a 4k felbontású anyagot. Persze a végleges majd a nagy laptopomon készül el, de pont ezért jó ez a gép, mert amikor négy órát ülök egy terminálban akkor simán lehet rajta ilyeneket is csinálni. Ha csak ezen kellene dolgoznom akkor megbolondulnék, de út közben teljesen jó.

• gzoll

aktív tag

Sziasztok!
    Nekem is pont ugyanilyen gépem van, kb egy hónapja vettem, akkor is 117e volt a MM-ban. Én konkrétan már egy éve kerestem a regi Samsung Galaxy Tab 2 10.1-en utódját, plusz sokat utazom és mindenhova cipelnem kellett a batárnagy Dell laptopom a windows miatt. Szóval először én is TinyDeal-GearBest vonalon nézegettem a Chuwi gépeket meg társait, bár azokhoz nem jár automatikusan billentyűzet (lehet volt amihez igen, én nem találtam olyat anno), no de csak vártam és vártam. A kritérium az volt, hogy levyen Win10, legyen rajta full usb port, és a töltő csatlakozó ne valami egyedi szabvány legyen, hanem microusb, hogy lehessen tölteni powerbankról, valamint hosszú üzemidő kell. És ami legfontosabb: 4 gb ram! Minimum. Nagyon sokat vaciláltam az eu raktáros kínaiakon, mert papíron tényleg jó hardverrel vannak megtömve, de a konklúzió az volt, hogy nincs nekem annyi pénzem hogy ha egy hét után kipurcan akkor vegyek még egyet, inkább kifizetek egyszer sokat de az legyen biztos üzlet és garancia. Na de akkor nem volt 150e alatt a fenti kritériumoknak megfelelő gép. Aztán januárban ráakadtam erre, és nem gondoltam tovább.
    IMÁDOM a gépet. A tabi fém amúgy nem műanyag, a hangszórók elképzelhetetlen jók tablethez képest, megy rajta az office16 (többnyire Publishert használom csak, és gond nélkül viszi), én is az Edge browsert használom, ezen a gépen bőven jó.
    Plusz játszom is rajta, a Sims4 alacsony grafikán teljesen jól fut, a This War of Mine kicsit furán megy, de régi játékokat nagyon szépen visz (najó, most épp a Roller Coaster Tycoon megy rajta ami asszem 1993-as játék, amit talán egy DolceGusto kávégép is visz 2017-ben)...
    Szóval funkciójának tökéletesen megfelel, féltem ennyi pénzt kiadni ilyesmire de nem bántam meg.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés