- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
Nem tölt ez... A BatteryBar kb. 5000 mW töltést ír csatlakoztatott állapotban, bekapcsoltan mégis veszít a töltöttségéből. Kb. másfél napos töltés után megy 90% fölé a töltöttség és nagyon hamar lemerül. Az adapterből kihúzva -4000 körüli merülési arányt ír, tehát a 10W-os (2 Amperes) töltő nagyjából leadja a BatteryBar szerint az áramot
Garancia már lejárt, már bevizsgáltatni is pénz. Pedig a jótállás ideje alatt többször is volt szervizben, mindig volt valami nyavajája. Az utolsó után hónapokig rá sem néztem, hiba volt, mert rögtön a használatba vétel után már ilyen volt, még visszavihettem volna.
Vajon azz akksi ment tönkre, vagy a töltésvezérlő, vagy más?
-
Crystalheart
őstag
Sziasztok. Nekem is van egy Asus T100TAF, ilyen minimumkonfigos, 1GB RAM-mal, ezért bár egyszer frissítettem Win10-re, de visszatértem a Win8.1-re. Ősszel volt szervizben, ahol újrahúzták, meg alaplapot is cseréltek. Azután hónapokig fel sem nyitottam, közben lejárt a garancia is.
Ezeket csak úgy általános előzményként írom le, a probléma más keletű, ugyanis nem tölt rendesen. A papagájunk régen kicsinálta a saját töltőkábelét, ami mostanra ment teljesen tönkre, más kábelekkel meg nem megy rendesen. Feltettem a BatteryBar alkalmazást, ami egyes olcsóbb kábelekkel egyenest mínuszt ír töltési arányra. Most kipróbáltam egy régi, 20 centis Nokia Lumia520 kábelével, ami mellett már pluszt ír, kedvtől függően kb. 2000-5000 mW töltési arányt. De az akkumulátor emellett is lassan merül, pedig ha jól sejtem, pozitív töltési arány mellett ennek nem így kellene lennie. Holnap még veszek majd egy Hama microUSB kábelt és kipróbálom azzal, de nem nagyon értem az egészet. (Vajon lehet az eredetivel azonos kábelt kapni?)
Volt valakinek hasonló problémája?
-
Crystalheart
őstag
Oh, azt mondtam, hogy 54 ezerért akarták kicserélni a szervizben a repedt érintőképernyőt? (75-ért vettük a masinát.)
Buherálni vagy utángyártott érintőüveget venni (7 ezer?) meg nem merek, mert mi van, ha megint történik vele valami (ezek után már bármit kinézek belőle), ami garanciális, és akkor ugrik az ingyenszerviz. Szóval most van egy repedt kijelzőjű netbookunk, még úgy 1,75 évig. Klafa.
A dokkoló valahogy kontaktos volt, azt egy szigetelő textil beragasztásával oldották meg. Az alaplapot meg az aksit is kicserélték állítólag. De a képernyőt, ami elrepedt, ahogy egy hó használat után egy reggel kinyitottam, azt ugyan nem.
Egy ideig még működött a repedéstől, azaz úgy a szélesség egynegyedétől jobbra minden, egész elviselhető volt, mert lehetett görgetni, nagyítani, meg sok mindenre rámutatni. De aztán egy-két hete a repedésnél elkezdett irtó iramban fals érintéseket kijelezni, úgyhogy le kellett tiltanom az egész érintősdit, mert használhatatlanná vált a rendszer.
-
Crystalheart
őstag
válasz
bluekorall #4025 üzenetére
Üdv, én a budai FixDirect nevű Asus szervizbe vittem be. Nem jósoltak sok jót a képernyő repedésével kapcsolatban. A központi hivatalos állásfoglalás, amit mailen kaptam a fő címükről, azt tartalmazta, hogy amennyiben a repedés elágazik, úgy a jótállás nem fedi le... Klafa, mondom.
Az enyém emellett még kontakthibás a dokkolón, rossz az aksija és púposodik a tapipadja is. Szóval kifogtam, de rendesen.
Azt esetleg meg lehet próbálni, hogy te is a FixDirectbe küldöd vagy viszed be a gépet minél hamarabb és még hivatkozhatnál is rám, így már láthatnák, hogy nem egyedi eset, mellette te is írhatnál a központi ügyfélszolgálatnak, amit az ASUS honlapján tehetsz meg.
Hülye dolog, ja, de mit várjon az ember egy ilyen olcsó cucctól... Csak legalább cserélnék ki, ha már összetört. -
Crystalheart
őstag
válasz
laccy88 #3983 üzenetére
Ez persze a lehető legbutább konfig, de amire nekem kell, arra ez is jó. 32-es (rendszer után olyan 5-6 GB marad, programok után 4), az 1 GB RAM alig elég valamire, mert indulás után is 600-at használ. De Word-özni, Celtx-re, meg netezni jó.
karak_22: Remélem... Mindenesetre kösz mindenkinek a segítő szándékot.
Egyébként elképesztő, milyen könnyű hozzászokni az érintőképernyőhöz, most teljesen butának érzem azt, ami azelőtt természetes volt. Reflexből nyúlok a nem működő képernyő felé...
-
Crystalheart
őstag
válasz
#58000384 #3981 üzenetére
Az emag-ról vettem, Black Friday. Szóval tök új volt.
A repedések a közös pontból futnak ki. Első pillanatban nem voltak ilyen hosszúak, csak amikor megpróbáltam érintéssel vezérelni, akkor végigfutott a képernyő tetejéig, meg a rövidebbek is kicsit hosszabbak lettek. Sejtésem sincs, hogyan, mitől. De ha mondanak egy húszezret a végén, vagy még többet, azt nem tudom állni...Talán még tízet. Ah, beleőrülök. Lehet, hogy már csak így fogom használni, érintés nélkül, meg kontakthibás dokkolóval... Így már nem olyan jó vásár 75-ért.
-
Crystalheart
őstag
válasz
laccy88 #3979 üzenetére
Arra gyanakszom én is, hogy valami feszültség lehetett benne, ami most pattant el, valahogy a zsanér enyhe feszítésére. Normális esetben egy kinyitástól nem pattanhatna meg... Az apró repedések olyan alakot vesznek föl, és a közepe is olyan, mintha belülről kifelé hatott volna erő. De ez csak tipp, nem nagyon értek hozzá. Csak az biztos, hogy normál nyitás közben, normál használat után, mindössze egy hónaposan elrepedt.
Egyébként volt egy egyéb baja is a kis gépnek, ami miatt amúgy is be akartam vinni a szervizbe, hirtelen energiavesztéseket produkál néhány napja, talán egy hete. Egyik percről a másikra csökken a töltöttsége 10-20 százalékot, és hiába a töltöm, átlagos használat mellett csökken az energiaszint (néha ilyen nagy ugrásokkal), ami szerintem nem normális, és nem emlékszem, hogy az elején ezt művelte volna. Néha pedig hiába van töltőn, megáll a töltés, még a Win értesítés is azt mondja, hogy nem tölt, újra kell csatlakoztatnom. Ez kellemetlen, amikor felteszem éjjelre, hogy feltöltsön reggelre, aztán reggel azt látom, hogy még kevesebb is.
Ilyen peches vagyok...
-
Crystalheart
őstag
válasz
Crystalheart #3974 üzenetére
Most, hogy tudom használni a billentyűzetet, tudok képet is feltölteni a törésről. (Nem egyszerű autofókusszal tükröződő felületet fotózni...)
-
Crystalheart
őstag
válasz
#58000384 #3973 üzenetére
Most arra lettem figyelmes, hogy bizonyos állásokban működik a billentyűzet is. Valami érintkezési hiba lesz itt. Még arra gyanakszom, hogy a törött érintőképernyő valami kósza árammal zavarja az inputot. A dokkoló még a legelején, egy hónapja megsérült a sarkán egy érdes felülethez súrlódott, de azt esztétikai problémának tartom, és nem is volt a géphez csatlakoztatva akkor. Nem merem szétbontani, mert még azért fogják rám a törést vagy bármi egyebet...
Biztosan senki nem használta az éjjel, hacsak valami szellem nem akar velem kibabrálni. Minden éjjel gondosan elteszem, még le is takarom, nehogy bármi baja történjen.
Annak idején olyan is volt velem, hogy egy kölcsön HP Paviliont lecsuktam este, regel kiniytottam, és tiszta artifact volt egy foltban, valahogy megrepedt az LCD. Azt sem javította a HP szerviz... De az érintőképernyő olcsóbb dolog, még reménykedem.
Az a csapda a dologban, hogy ha beadom és megvizsgálják, mondanak egy árat, de én elállok, akkor súlyos pénzeket kell kifizetnem csak a szakvéleményért. Nekem meg egy fillérem sincs. Azaz hogy talán még meg tudnám rendelni az érintőképernyőt.
-
Crystalheart
őstag
válasz
#58000384 #3971 üzenetére
Semmi bevitel nem működik. És csak letettem tegnap este, kutya baja, ma meg ez fogad, amikor kinyitom. Fura. Tartok tőle, hogy ezt meg sem tudnám oldani egy egyszerű érintőképernyő-cserével. Azt még rendelhetek 7 ezerért, még kicserélem, ha kell, de egyebekre nem vállalkoznék.
Én meg még azt hittem, milyen jó vásár 75-ért...
-
Crystalheart
őstag
válasz
#58000384 #3967 üzenetére
De ezt hogy bizonyíthatná - teszemaszt ráülök, annak semmi nyoma nem volna, csak hogy elrepedt. Meghajlítom, annak sincs nyoma. És én hogy bizonyíthatnám, a legkisebb peremi karcolásra is ráfoghatnák, hogy az nyoma valaminek.
Na mindegy, úgyis el kell zarándokolnom a szervizbe, de előbb megvárom az ASUS support válaszát.
-
Crystalheart
őstag
Üdv! Egy hónapja vásároltam egy ASUS Transformer Book T100-ast. Ma reggel, amikor kinyitottam, repedten találtam az érintőképernyő üvegét. Semmi nem történt vele az éjjel, csak lecsuktam este és kinyitottam seggel. Időközben pedig hímes tojásként bántam vele, lévén ez az első hordozható masinám...
Szerintetek van esély rá, hogy ezt garanciában megszereljék? Hiszen aligha az én hibám, ha teljesen átlagos használat mellett egyszer csak fogja magát és elreped az érintőképernyő üvege...
Most sem az érintés, sem a klaviatúra nem működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Óra topik
- Microsoft Excel topic
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- Lenovo Legion gamer laptop szép állapotban (RTX 3060, Ryzen 5 5600H)
- Asus Tuf Gamer Laptop i7, GTX 1660 Ti, 24GB RAM!
- HP EliteBook 850 G3, 15,6" FHD, I7-6600 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, AMD VGA, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD IPS , I5-6300UCPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5480, 14" FHD , I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest