Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gal-l

újonc

válasz Fkris #4462 üzenetére

Nem, ha a dokkolóba rakta, alapból akkor se működött az érintőképernyő, csak a billentyűzetről vissza tudta állítani az alapbeállításokra amitől életre kelt. De ha lecsatlakoztatta újra használhatatlanná vált. Egyébként nálam még a wifi-hez sem volt hajlandó kapcsolódni a gép (látta a routert de csatlakozni nem volt hajlandó).

Bocs hogy csak most reagálok, de haver csak két nap késéssel jött a tablettel, ráadásul hozott egy üveg whisky-t is. Azt még aznap este megtudtuk, hogy a gyors ütemben elfogyasztott egy üveg whisky nem segít a tableten, viszont másfél napig érdektelené teszi az „informatikust” a problémá(k)ra.

Gondoltam megosztom veletek hogyan sikerült életre kelteni az ASUS transformer book t100 érintőképernyőjét (csak azért írtam ki ilyen hosszan, hogy ha valaki rákeres, feldobja neki) hátha segít valakinek majd a jövőben. Először is nézzen be az eszközkezelőbe. Ott ugyanis találtam egy eszközt, aminél jelezte a hibás működést (nem emlékszem a nevére, de az alapján számomra nem is volt egyértelmű hogy az az érintőképernyő), valami olyasmi hibát írt, hogy „az eszköz veszélyeztette a rendszer működését, ezért a windows korlátozta azt” (erre se emlékszem pontosan, de valami ilyesmit). Csak úgy próbaként letiltottam majd engedélyeztem az eszközt (frissíteni meg se próbáltam, mert nem volt internet kapcsolat), és lás csodát az érintőképernyő életre kelt. Érdekes viszont hogy a wifi-nél nem jelezett problémát, azonban miután azon is végrehajtottam a letiltás-engedélyezés kombinációt már hajlandó volt csatlakozni a routerhez. Élek a gyanúperrel hogy a win8.1 valami gyermekbetegségével álltam szemben, amit az internet kapcsolat helyreállítása után letöltött 47 windows frissítés egyike korrigált , mert azóta rendesen működik a ketyere. De ha mégis kiderülne hogy nem a windows 8.1 a hunyó (Ne röhögjetek, van egy halvány lehetősége, hogy így jelzett egy hardveres hibát :D), majd értesítelek titeket.
    ui.: Nem gondolom, hogy feltaláltam volna a spanyol viaszt, viszont olyanoknak mint én (értsd: először találkozik tablettel, és win 8.1-el) segíthet.

• Gal-l

újonc

Sziasztok!
    Egy kis segítséget kérnék. Az egyik ismerősöm megkért, hogy nézzek rá az ASUS Transformer book T100-asára. Ma este majd áthozza.
    A gond a géppel hogy nem hajlandó működni az érintő képernyő, ha visszaállítja a gép alapbeállításait működik, de ha leveszi a dokkolóról újra „érintés érzéketlené válik”.
    Mivel elmondás alapján a probléma inkább tűnik beállítási gondnak, mint hardveres bajnak, ezért megígértem neki hogy rá nézek. De eddig se 8.1-es windows-zal (talán fél óráig volt a gépemen win8.0 kipróbálás céljából, de gyorsan „visszamenekültem” a win7-hez), se tabletekkel nincs tapasztalatom, ezért tőletek kérnék segítséget, tanácsot (az se baj ha szájbarágósan), hogy merre keressem a probléma okát.
    Esetleg volt-e hasonló tapasztalata valakinek?
    A forum átbogarászása után gg72 4411-es és 4432-es hozzászólásában találkoztam hasonlóval, de itt net még van (bár ijesztő hogy ez a gép is alig használt, és csak két hónapos).

Új hozzászólás Aktív témák