Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Menthirist

veterán

válasz #06658560 #16 üzenetére

hát CAD-ekben saját tapasztalatom nincs, de itt az egyetemen a gépészek állandóan ramra vadásznak a gépükbe. a programok 64 bit alatt minden további nélkül kezelnek irdatlan sok memóriát :)
    arról nem is beszélve, hogy nem szabad leragadnunk a modellek megjelenítése terén, rengeteg cad rendszer tud olyat, mint pl feszültségvizsgálat, szimulációk, stb.., amihez megintcsak sok ram tud kelleni...

• adm

őstag

válasz #06658560 #16 üzenetére

egyetértünk. én annyival gondoltam tovább, hogy a notebook vonalon itthon - és amennyire tudom külföldön is - szerződéses szervizekkel az asus. ha egy fő termékcsoportnak nem hozott létre saját support-hálozatot, akkor egy mellék vonalnak mért hozna létre? másrészt ezekre a kompakt ws-ekre kiszámíthatatlan mekkora a kereslet egy ilyen kis piacon.

szerintem nincs annyival több hozzáadott érték, mint amennyivel többe kerülhet pl egy hasonló albacomp gépnél. és nem olcsóbb annyival egy hasonló dell/hp/ibm géptől, hogy ellensúlyozza a support hiányát. sőt el tudom képzelni, hogy az albacomp jobb supportot tud adni a saját gépére ma itthon, mint az asus szerződéses szervize.

• cucka

addikt

válasz #06658560 #11 üzenetére

Ha csak azokat lhetne WS-nek hívni, akkor nem lennének kisebb Quadro meg egyéb VGA-k ennek a szegmensnek.
    Azt egy percig sem vitattam, hogy ezek az alap quadro-val szerelt gépek nem alkalmasak munkavégzésre. Arra próbáltam rávilágítani, hogy a "workstation" szó nem azt jelenti, hogy "munkára alkalmas számítógép", hanem egész konkrétan a nagy teljesítményű, betonstabil, kizárólag munkára szánt gépeket jelöli. Kevés az a számítógépes munka, amelyhez érdemes egy rendes workstation gépbe beruházni és a gyengébb teljesítményű megoldásoknak is van létjogosultsága. Az egyetlen, ami nem tetszett, hogy asus-ék egy kvázi alap otthoni pc-re aggatják rá a "workstation" jelzőt.

Azért CAD-re egy átlag irodai gép még ma is kevés.
    Nem foglalkozok CAD-al, de ha 3-4 éve elég volt a p4-es proci tejesítménye, akkor most miért nem elég ugyanarra a feladatra egy olcsó core2-es procival szerelt gép? Nem hinném, hogy azóta nagyon sokat változtak volna ezek a szoftverek..

• adm

őstag

válasz #06658560 #9 üzenetére

ha veszünk egy dell/ibm/hp munkaállomást, akkor a bekerülési költség töredékéért már 4-6 órán belül a helyszínen lehetnek a szerelők javítani, alkatrészt/gépet cserélni. legrosszabb esetben minden megyeszékhelyen hozzátudnak szólni. asus notikból és alkatrészekből kiindulva, itthon legjobb esetben a szerződéses szervizpartner kapja meg és majd kész lesz amikor kész lesz. vagy létrehoznak csak erre a termék-vonalra egy európai szervíz-hálózatot?
    ehhez jön az asus árpolitikája, ami eddig barebone-vonalon nem volt kimondottan kedvező.

az integrált quadro-val a legnagyobb baj - szerintem legalábbis - az integráltság maga. egyrészt még nem láttam hasonló megoldást, másrészt még bonyolultabb alkatrész készült még kisebb helyre. cserélni lehetetlen, még egy ok, hogy elvigyék az egész gépet. ha egy cég tudja tartani a fejlődést, és lehet bővíteni diszkrét vga-val akkor csak porfogónak jó az integrált cucc.

egyetlen pozitívum az optimalizált driverek megléte, valószínű, hogy ez ebben a formában a legolcsóbb quadro driver.

Azért CAD-re egy átlag irodai gép még ma is kevés
    ha tudnád mekkora projektet készülnek összekukázott gépeken pl az építőiparban. meg, hogy hány iroda használnak 3-4 éves xp-ket, 6-7 éves vinyókon.

• Menthirist

veterán

válasz #06658560 #11 üzenetére

mondjuk a vga kariknál nem csak a teljesítményt kell nézni hanem a kompatibilitást is... én maya-t használok, és ég és föld a quadro és a nála papíron erősebb Geforceom közti különbség... geforce-al jópár dolog egy bughalmaz (pl a duál monitor használata maya-ban)

amit én inkább vékonynak tartok ebben a konfigban, az a ram. Max 8 giga? hát az nem túl sok. Persze itt megint lehet jönni, hogy minden munkafolyamatra más és másban erős konfig kell, de szerintem a legtöbb helyen a 16 giga nem lenne egy kirívó dolog... Pláne, hogy pl nemrég láttam az egyik legerősseb WS gépet (Apexx8) 8 x 4 magos procival, 2 quadroval és 128 giga (!) rammal :) okés, az egyik legdrágább is, de akkor is... a jelenlegi alaplapomba 16 giga fér, ha jól tudom...

• cucka

addikt

válasz #06658560 #9 üzenetére

Egyébként miért csak az a Ws, amiben a legnagyobb Quadro, FireGl VGA van, meg min 2Xeon proci?
    Azért, mert a Workstation szó ezt jelenti. Ma már a legtöbb számítógépes munkához alap irodai gépek is bőven megfelelőek, attól még ezeket senki nem hívná workstation-nek.
    (A ws megnevezésnek igazából régen volt több értelme, akkor még nem nagyon lehetett elképzelni, hogy valaki átlag otthoni gépen tervezőszoftvereket tudjon használni..)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés