Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• adm

őstag

válasz #06658560 #16 üzenetére

egyetértünk. én annyival gondoltam tovább, hogy a notebook vonalon itthon - és amennyire tudom külföldön is - szerződéses szervizekkel az asus. ha egy fő termékcsoportnak nem hozott létre saját support-hálozatot, akkor egy mellék vonalnak mért hozna létre? másrészt ezekre a kompakt ws-ekre kiszámíthatatlan mekkora a kereslet egy ilyen kis piacon.

szerintem nincs annyival több hozzáadott érték, mint amennyivel többe kerülhet pl egy hasonló albacomp gépnél. és nem olcsóbb annyival egy hasonló dell/hp/ibm géptől, hogy ellensúlyozza a support hiányát. sőt el tudom képzelni, hogy az albacomp jobb supportot tud adni a saját gépére ma itthon, mint az asus szerződéses szervize.

• adm

őstag

válasz #06658560 #9 üzenetére

ha veszünk egy dell/ibm/hp munkaállomást, akkor a bekerülési költség töredékéért már 4-6 órán belül a helyszínen lehetnek a szerelők javítani, alkatrészt/gépet cserélni. legrosszabb esetben minden megyeszékhelyen hozzátudnak szólni. asus notikból és alkatrészekből kiindulva, itthon legjobb esetben a szerződéses szervizpartner kapja meg és majd kész lesz amikor kész lesz. vagy létrehoznak csak erre a termék-vonalra egy európai szervíz-hálózatot?
    ehhez jön az asus árpolitikája, ami eddig barebone-vonalon nem volt kimondottan kedvező.

az integrált quadro-val a legnagyobb baj - szerintem legalábbis - az integráltság maga. egyrészt még nem láttam hasonló megoldást, másrészt még bonyolultabb alkatrész készült még kisebb helyre. cserélni lehetetlen, még egy ok, hogy elvigyék az egész gépet. ha egy cég tudja tartani a fejlődést, és lehet bővíteni diszkrét vga-val akkor csak porfogónak jó az integrált cucc.

egyetlen pozitívum az optimalizált driverek megléte, valószínű, hogy ez ebben a formában a legolcsóbb quadro driver.

Azért CAD-re egy átlag irodai gép még ma is kevés
    ha tudnád mekkora projektet készülnek összekukázott gépeken pl az építőiparban. meg, hogy hány iroda használnak 3-4 éves xp-ket, 6-7 éves vinyókon.

• adm

őstag

az egyik kérdés, hogy akinek szüksége van a sarki boltban összerakott pc-nél többre/jobbra, az mit kezd az integrált gf 9300-9400 szintű kártyával, amikor egy 30k-s 4850/9800gtx erőből gyorsabb.

a másik, meg, hogy aki megveszi a munkaállomásonkénti többmilliós szoftverparkot, az mit kezd a 0 support-tal. a mérnökök malmoznak, a szoftverek nem termelnek pénzt, amíg a megbonthatatlan gépek visszakerülnek a disztribútor vagy a szerződéses partner szervizébe?

egyre több a "rovattámogatója" pr cikk sajnos. :(((

Új hozzászólás Aktív témák