- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beren
aktív tag
Tényleg nem tudom, csak tippelek a gyári specifikáció alapján. Ha ez lényeges neked, akkor kérdezz rá a boltban, ahol vennéd, vagy valamelyik ASUS képviseletnél. Egyébként szerintem ez elég alapvető elvárás egy mai telefonnál, fura lenne, ha nem lenne valahogy megoldva. A füleddel nem fogsz elállítani semmit, ahhoz egy 7"-es cucc esetén elefántnak kellene lenned...
-
Beren
aktív tag
Üdv!
Ha jól látom, akkor az ASUS oldalán a lefrissebb firmware már Lollipop alapú ehhez a telóhoz. Szvsz ezt érdemes feltenni, nekem ugyan egy ME372CG van, de azon sokat javított sebességben. Egyébként nem szükséges feltétlenül frissíteni, de ha lehet, akkor miért ne?
Saját tapasztalat alapján érdemes a full firmware-t leszedni a support oldalról, majd azt SD kártyáról telepíteni. Az OTA (On The Air) frissítések többször hibára futottak (nem okoztak problémát, csak nem települtek fel), SD kártyáról ilyen gondom nem volt.
Az iGO Szülinapp nekem simán fut, pedig az én telóm is 7"-es. Viszont meg kell mondanom, nem vagyok elájulva ettől az iGO-tól, elég fapados a cucc...
Beren
-
Beren
aktív tag
Volt egy olyan hiba, hogy hiáőba tapogattad a képernyőt, az nem reagált semmire. Ilyenkor a fizikai kikapcsoló gombbal kellett ki- majd visszakapcsolni a képernyőt, akkor működött tovább... Akinek ez mindennapos probléma volt, azt biztosan idegesítette, nekem szerencsére csak ritkán került elő. A frissítés óta viszont még egyszer sem, kopp-kopp.
-
Beren
aktív tag
válasz
szoszo1973 #1551 üzenetére
Egyelőre én is elégedett vagyok. Nálam is volt a képernyőprobléma, de valahogy én türelmesebb vagyok és nem zavart a dolog túlzottan. De azért jó, hogy javították... (
)
-
Beren
aktív tag
Akinek gondjai vannak a Lollipoppal, annak jó hír lehet, hogy nemsokára jön egy frissítés (a kínai változat már elérhető, de remélem, lassan a WW is meglesz). Érdemes időnként csekkolni a support oldalt.
-
Beren
aktív tag
Nem a Lollipop lassú, hanem a sok felesleges bloatware, amit az ASUS felpakol. Root után le kell tiltani a felesleget. Törölni nem érdemes, mert gyári visszaállításkor kellhetnek (én pl. az ASUS billentyűzetet is letiltom, de ha törölném, akkor gyári visszaállítás után ez lenne a default, azaz nincs billentyűzet). Én ezzel intézem a dolgot, kiválóan működik.
-
Beren
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #1543 üzenetére
Kösz. Én eleve hanyagolom az OTA frissítéseket, egyrészt kevésbé bízom bennük (bár nem tudom megmagyarázni, miért, de úgy tűnik, lehet valami benne), másrészt az OTA frissítések mindig később jönnek, mint ahogy a friss firmware-k megjelennek az ASUS oldalán.
-
Beren
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #1541 üzenetére
Leírnád bővebben, hogy mi volt a gond? Csak közszolgálatilag érdekel, hogy más ne fusson bele ugyanabba a hibába.
-
Beren
aktív tag
válasz
Thor Steinar #1539 üzenetére
Aki nagyon akarta, annak már jó ideje fenn van...
-
Beren
aktív tag
válasz
szoszo1973 #1537 üzenetére
Akkor ezek szerint lehet olyan firm-et telepíteni, aminek nem megfelelő az SKU-ja? Ha ez így van, az komoly probléma, nehéz elhinni, hogy elkövetnének egy ilyet. Persze nem lehetetlen, a support oldalon elég komolyan sipítozzák, hogy nézd meg, mit töltesz le, szóval nem tudom...
Szerviz menüről nem tudok, de érdemes csatlakozni a megfelelő Google+ csoporthoz, eléggé pörög, valaki biztosan válaszol a kérdésedre.
Azt tudom, mi az MD5 ellenőrzés (ha jó a kedvem, programozónak hazudom magam, ha rossz, akkor site builder-nek...
), de mintha tényleg rémlene, hogy a teló maga is végigszalad a frissítési fájlon, mielőtt nekiesne. Mondjuk azt nem tudom, hogy honnan tudna MD5 sumot, de létezik más metódus is, nem csak az MD5.
-
Beren
aktív tag
válasz
szoszo1973 #1533 üzenetére
Eddig úgy vettem észre, hogy ha hibás egy-egy fájl, akkor azt simán visszadobja a teló frissítés sikertelen üzenettel, szóval ebből még nem volt bajom. A frissítéseknél mintha egyébként is lenne egy telepítés előtti ellenőrzés, legalábbis rémlik valami ilyesmi, ahogy elindul a teló, amikor egy frissítés van az SD kártyán. Ja, a frissítéseket az ASUS support oldaláról szoktam leszedni, annál nincs biztosabb...
-
Beren
aktív tag
válasz
szoszo1973 #1534 üzenetére
Beállítások > Névjegy > Szoftverinformáció > Build-szám. A build kódjában benne van a területre vonatkozó rövidítés.
-
Beren
aktív tag
válasz
old rocker #1530 üzenetére
Mi a LOL oka? A jelenség maga, vagy hogy én is belefutottam?
Sajnos tényleg probléma a downgrade, ha áttúrod a kapcsolódó fórumokat, millióan kérdezik, hogy downgrade után hogyan lehet visszaállítani az IMEI-t. Az eddigi megoldások közül az alaplapcsere az egyetlen, ami működik. Elvileg ezen az oldalon van egy "biztosan működő" megoldás a downgrade-re, de én ez alapján csináltam, tégla letta vége, szóval ez sem százas teljesen...
Egyébként ez az egy dolog van a Fonepad-ban, amit nem csípek, azaz hogy a firmware dolgok ennyire vészesek. Előtte egy Samsung Galaxy S Advance-em volt, azon szinte naponta cseréltem firm-et, aztán ha nem volt jó, két kattintással visszatettem a gyárit.
-
Beren
aktív tag
válasz
szoszo1973 #1529 üzenetére
Hm, sikerült a downgrade? Nekem egy alaplapcserébe fájt annak idején...
A frissítésekkel nekem is volt hasonló problémám, de már nem emlékszem, melyik két verzió között. Akkor az volt a megoldás, hogy nem a frissítést próbáltam meg SD kártyáról feltenni, hanem leszedtem az új firm teljes verzióját, az hiba nélkül felment az SD-ről.
Ha esetleg nem kimondottan hivatalos forrásból vetted a telót
, akkor az is lehet, hogy pl. US verziós telóra akarod feltenni a WW frissítést.
Más tippem nincs. Én a frissítéseket a fenti hiba óta mindig a teljes firm-mel csinálom, a Lollipop hiba nélkül megy, nincs érzékelési gond.
-
Beren
aktív tag
válasz
szoszo1973 #1527 üzenetére
Egy dologra figyelj: ha a Lollipop nem válik be, NE downgrade-elj, mert nagy eséllyel megy a levesbe az IMEI számod és lesz egy csinos vágódeszkád a telefon helyett...
-
Beren
aktív tag
válasz
szoszo1973 #1525 üzenetére
Üdv!
Lollipop előtt ez alapján csináltam. Igazából nem bonyolult, nagyjából ennyi:
1. Leszeded a szükséges fájlokat (linkek firmware verzió szerint a hivatkozott hozzászólás végén);
2. Feltelepíted az Intel USB Android driverét;
3. Összedugod a Fonepad-et a számítógéppel;
4. Elindítod a cuccost Droidboot módban (kikapcsolás után hangerő fel+bekapcsoló gomb);
5. Megnyitod a parancssort a számítógépen;
6. Begépeled a szükséges utasítást: fastboot flash update rootx.x.x.zip (az elérési utak, a firmware fájl a te gépeidnek megfelelő legyen);
7. Kb. ennyi, csak meg kell várni, hogy a Fonepad végezzen (egy-két perc). A SuperSU első futtatásakor frissíteni fogja a saját dolgait és kész.Lollipop alatt kicsit bonyolultabb, de az sem egy nagy kaland..
Két dologra vigyázz. Az egyik, hogy mivel így módosítod a szerkentyű szoftverét, ezért utána a frissítések alap esetben nem mennek fel. Ha frissíteni akarsz, akkor kell egy teljes unroot (a SuperSU beállításai között elérhető, ráböksz és letörli magát, mintha ott sem lett volna). A másik, hogy a frissítések előtt érdemes egy gyári visszaállítást csinálni. Ha letörölsz vagy letiltasz alkalmazásokat, akkor azokat érdemes visszatenni a gyári visszaállítás előtt. A magam részéről ezt használom ilyesmire, ez a megfelelő beállításokkal úgy nem törli, hanem kukába teszi az appokat, így szükség esetén vissza lehet állítani bármelyiket.
Ui. A fentieket a saját szakálladra csinálod, ha valami nem okés, tégla lesz a telóból... Viszont a sima root-olást nehéz elrontani, én már vagy 5-6 alkalommal is megcsináltam (firmware frissítések után), de téglát csak a firmware downgrade csinált a telómból.
-
Beren
aktív tag
válasz
szoszo1973 #1523 üzenetére
Lollipop alatt, vagy régebbi változat?
-
Beren
aktív tag
válasz
darthsmoke #1518 üzenetére
Remélem, bevált! :-)
-
Beren
aktív tag
Ha a SIM-et a telóval vetted, akkor még biztosan nincs annyira elkopva, hogy ez gondot okozzon (a kifényesedett vonalak a ki- és behelyezéstől vannak).
Ha hozzá tudsz férni egy sűrített levegős flakonhoz, akkor biztos, ami biztos, fújj bele a foglalatba (csak óvatosan, nem kell egy fél flakon, elég egy-két rövid fújás), illetve némi tiszta alkoholos vattával tisztítsd meg a SIM-et. Így ez a hibalehetőség ki lesz zárva.
Ha ezek után is marad a probléma, akkor lehet a teló hibája, de lehet hibás a SIM kártya is. Ebben az esetben első körben a SIM-et próbálnám meg kicseréltetni, az lényegesen egyszerűbb és gyorsabb, mint a telót javíttatni.
-
Beren
aktív tag
válasz
szoszo1973 #1505 üzenetére
Ha kell a Lollipop, akkor próbáld meg így:
1. Csinálj egy gyári visszaállítást recovery menüből.
2. Töltsd le az ASUS support oldalról a teljes firmware-t.
3. Tedd fel a firm-et külső SD kártyára, dugd be a telefonba és már sikítani is fog a cucc, hogy frissítés érhető el, akarod-e telepíteni.
Nekem így hiba nélkül felment a frissítés, a kijelzővel sincs semmi gond. Ha nálad így is, akkor ott valami más bug van, nem a Lollipop. -
Beren
aktív tag
válasz
AxBattler #1506 üzenetére
Az ME372CG support oldaláról már most le lehet tölteni a Lollipop-os firmware-t (7.3.2). Nekem semmi gondom nem volt a frissítéssel, hiba nélkül lefutott, azóta sincs vele gondom. Root-ra van megoldás, ez is hibátlan. A főzésen mit értesz?
-
Beren
aktív tag
Üdv!
Ugyan írtam, hogy nekem ME372CG telóm van, de nem hiszem, hogy ezen merőben más lenne a frissítés menete, mint a tiéden, ezért nehéz elképzelni, hogy a már leírt megoldások egyike sem működik. Ha egyik megoldás sem megy, akkor a következők lehetnek a problémák:
1. Nem a megfelelő firmware-t töltötted le.
2. Nem engedélyezted az OTA frissítéseket a beállítások között.
3. Valami nem okés a telefonnal. Eben az esetben küldd el a szervizbe, ott csekkolják, ha valami nem oké, javítják. Ehhez kell néhány nap, nekem egy alaplapcsere kb. egy hét nap volt.
4. Nem olvastál elég figyelmesen...A kernel forrással nincs dolga egy átlag halandónak. Ebből készítik (fordítják) a telefonra kerülő, futtatható kernelt (ami egyébként a hardver kezelését végzi, enélkül meg sem mozdulna a teló).
Beren
-
Beren
aktív tag
Üdv!
Nem azt írtam, hogy töltsd le a frissítést WIFI-n. Azt írtam, hogy WIFI-n keresztül frissítsd a telefont. Alap beállításokkal a teló WIFI kapcsolódás esetén ellenőrzi, hogy van-e OTA (On The Air) szoftverfrissítés. Ha van, rákérdez, hogy akarsz-e frissíteni. Ha igen, akkor mindent elintéz automatikusan - letölti, amit kell, újraindul és telepíti a frissítéseket. Ha ez valamiért nem megy, túrd át a beállításokat, valahol manuálisan is el lehet indítani a frissítések keresését (így hirtelen nem találom, szerintem azért, mert letiltottam egy csomó Asus vacakot, de valahol a névjegy menüpont alatt volt, ha jól emlékszem).
Ha meg mégis letöltötted a szükséges fájlt, csomagold ki a zip fájlt, ebben lesz egy másik zip (hogy ennek mi az értelme, azt nem tudom...). Ezt a kicsomagolt fájlt másold át egy SD kártya gyökerébe (azaz ne a telefon saját memóriájába), majd tedd a kártyát a telóba (ha mindezt a telefonnal csináltad, akkor vedd ki, majd tedd vissza a kártyát). Ekkor már szólnia kell a telónak, hogy szoftverfrissítés érhető el, akarod-e telepíteni.
Beren
-
Beren
aktív tag
Üdv!
Szerintem a Bluetooth visszafelé kompatibilis, tehát attól, hogy az egyik 3.0, a másik 4.0, még mennie kéne. Valami más gond lesz ott... Azt írtad, hogy a Fonepad összejön más telóval, a headset pedig bekapcsol, de utóbbit más készülékkel össze tudod-e hozni?
A FW frissítés egyszerű (nekem ME372CG van, de nem hiszem, hogy komoly eltérés lenne a frissítés menetében).
1. Megnézed, hogy a telódon milyen FW változat van. A JP verziót emlegeted, de hacsak nem neten rendelted a világ végéről, kicsi rá az esély, hogy JP, azaz japán verziós firmware van rajta. A Beállítások->Névjegy->Szoftver információ alatt megtalálod a firm-ed verzióját is (ha itthon vetted, nagy eséllyel WW lesz).
2. Ha ez megvan, csekkolod, hogy ehhez a verzióhoz van-e új firm. Nem biztos, hogy lesz, a különböző területi változatok nem egyszerre frissülnek.
3. Ha van, letöltöd, felmásolod egy SD kártyára, azt betolod a telóba és már jelzi is, hogy szoftverfrissítés áll rendelkezésre. A többi magától értetődő.Ha több verziós az eltérés a telón lévő firm és a legfrissebb között, akkor érdemesebb lépésenként haladni, azaz lekapod a legközelebbi verziót, végigcsinálod a fentieket, aztán jöhet a következő, mert nem biztos, hogy minden frissítés tartalmazza visszamenőleg az összes módosítást.
Ellenben sokkal egyszerűbb, ha beállítasz egy WIFI-t és a manuális megoldás helyett a telóra hagyod a frissítést. A teló ilyenkor elintéz mindent - ha van frissítés, letölti és telepíti, ha nincs, akkor meg nem csinál semmit.
Beren
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Megújult a PROHARDVER!
- Hegesztés topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- 3D nyomtatás
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyaralás topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G10 - Ryzen 5 7540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest