Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• .mf

veterán

válasz fairi #19 üzenetére

Olcsó CULV lehet a Celeron SU2300 is, ami kétmagos, és csak kevesebb, mint egyharmaddal drágább, mint a legolcsóbb CULV processzor.

De nem erre akartam rávilágítani, hanem arra, hogy az "ez nem subnoti, mert abba erős proci kerül" állításod téves, ugyanis a CULV pontosan ugyanaz, mint a Core-alapú ULV, ami a subnotikba kerül(t).

Avval pedig hiába jössz, hogy kétmagos Atom, hiszen az Intel szerint a netbookokba csak egymagos való, így a netbookok 99.9%-ában csak egymagos van, én eddig összesen két vagy három modellről hallottam, amiben az asztali kétmagos 330 van. De még a kétmagos Atom is csak kicsivel erősebb az egymagos CULV-nél.

• .mf

veterán

válasz fairi #14 üzenetére

"11 colra nem mondanám notebook,az a netbookok tartománya,attól h CULV van benne,mit számít,olcsó CULV nemsokkal erőseb mint egy jobb kétmagos atom..
    vagy nevezhetjük subnotebooknak de azok drága masinák kapják meg amik kicsit,de erős proci van bennük
    "

Bocs, de nagy badarságot írtál.
    CULV-be tartoznak nem csak egymagos, de kétmagos processzorok is; de már az 1.2-1.4GHz-es egymagosakkal se kelnek versenyre a netbookok 99%-ban egymagos Atomjai (kétmagos asztali használatra van tervezve, pl. EIST sincs benne).

Vaio TX3 subnotim 11.1"-es, 1.2GHz Core Solo van benne, ami a régi ULV kategória; de egy 1.3-1.4GHz egymagos CULV vagy bármelyik kétmagos CULV röhögve lekőrözi. Itt mosódik el a határ, az ULV-s subnotebook és a CULV egy nagyon erőltetett, mesterkélt különbségtétel, hiszen több CULV processzor is erősebb, mint néhány régebbi ULV processzor (sőt, ma már a teljes maradék Core-alapú ULV-szériát átsorolták CULV-be), viszont azoknál jóval olcsóbb, ahogy az arra épülő gépek is. Ez a különbségtétel hamarosan át is fog alakulni, ahogy a subnotebookokban a CS/CD/C2S/C2D ULV procik helyét végleg az i5 és i3 ULV veszi át, a Core architektúra pedig marad CULV-nek az olcsóbb szegmensben, amíg azt is ki nem futtatják.

• Straw

senior tag

válasz fairi #14 üzenetére

Akkor neked gondolom ez is beletartozik a netbook kategóriába. :D
    Viccet félre téve, sajnos amiről írtam nem túl olcsó culv, ugyanis 1000 USD a kezdő ára, és tudtommal a netbookhoz hozzá tartozik az 500 dollár alatti árcimke.
    Abban viszont teljesen egyet értek hogy a határvonalak már-már teljesen eltüntek. Vannak az olcsó gyenege netbookok és nagyon drága még mindig nem túl erős culv-k és közé kéne valami jó AMD, ami van is, asszem a Congo platform de érthetelen okok miatt egyáltalán nem nyomják.
    Pedig ha jó áron lenne, mindent vinne.

Új hozzászólás Aktív témák