- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
válasz
nagysandor88 #29 üzenetére
Szerintem többen is írták a helyes verziót, nem csak ő...
-
Male
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #19 üzenetére
Igen, nem egyenlő vele, hanem azok közé tartozik, azoknak egy altípusa. (válaszként pontatlanul fogalmaztam)
Egyszerűen a marketingesek próbálják misztifikálni a dolgot, mintha ez valami új és hatalmas találmány lenne, pedig ugyan úgy ez is egy csúszó/siklócsapágy, mint a régebbi "sima" csúszócsapágyas ventiknél volt, csak egy kicsit jobb felépítéssel, amivel megnövelték az élettartamát.
#21: Igen, az... dupla golyósor.
-
Male
nagyúr
válasz
Angel1981 #11 üzenetére
Szerintem tanultam egy ideig a csapágyakról
Azt a speciális folyadékot alapesetben olajnak hívják... ami megtalálható a legtöbb csúszócsapágyban is (na jó, terhelésfüggő, van ahol inkább zsír).
Ami extra lehet, hogy mivel-hogyan tartják ott az kenőanyagot, hogyan érik el, hogy az ne kerüljön ki onnan, a szennyeződés pedig ne jusson be, illetve hogy induláskor is ottlegyen már a kenőanyag, ne csússzon fém a fémen a fordulatszám eléréséig sem. Ezek drágítják meg nagyon a dolgot, és ezen múlik az egésznek a hatékonysága.
Ha nekem nem hiszel, akkor FDB a Wikin, aztán kattintsd át a nyelvet magyarra, és nézd meg mi a cím
DaveJr: A csúszócsapágy nem azt jelenti, hogy fém csúszik a fémen... szóval neked is megy ez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óra topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hálózati / IP kamera
- Xbox Classic / Xbox 360
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Milyen autót vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest