Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• icons

addikt

válasz Szpisti #89 üzenetére

Hát igen, erre gondoltam "kifogásolhatatlan minőség" alatt ;) Hogy a legtöbbek így vannak vele, reméljük így is marad :)
    Hát igen, mindig van egy olcsóbb út:P Az egyik ismerősöm nemrég mondta, hogy valami átalakító (valami 2centis kábel volt) 6ezerbe került a MacBookhoz :D

• icons

addikt

válasz Szpisti #87 üzenetére

Azért... nem árulnak új akksit a készülékhez?

Ez melyik (prémium) kategóriás gyártóra igaz még? A filmet én is láttam, és valóban zseniális alkotás! A tervezett elavulás pedig tényleg minden termékre igaz, de általában javítják/árulnak hozzá alkatrészt, az Apple-re ez nem igaz. Pedig miért érdemes Apple terméket venni? Mert prémium kategóriás, és mert kifogásolhatatlan minőséget gyárt. De hogyha mégse, akkor veszel egy újat, és az kifogásolhatatlan lesz, vagy a következő legalábbis vagy...stb.
    Tehát azért ebben az Apple csúnyábban teljesít, mint a többi gyártó, ezt ismerjük el! (pedig talán ezeknél a termékeknél van a legnagyobb esély arra, hogy a felhasználó megveszi az újabb terméket, ahogy kijön, hiszen...tudjuk jól az okokat, miért :) )

És dobtak piacra olyan készülékeket, amik nem ebben a filozófiában készültek, csak az országot Szovjetuniónak hívták, és nem volt túl sikeres (erről is volt szó a filmben :) ), de létezik olyan gazdasági elmélet, ami fenntarthatóvá tenné azt, hogy megjavítjuk a dolgokat, csak hát a piacon nem versenyképes...

• icons

addikt

válasz e30st #81 üzenetére

Wow :) Köszönöm a fejtágítást, majd figyelemmel kísérem az eseményeket, hogy a következő bejelentésnél ne lepődjek meg annyira ;)

• icons

addikt

válasz e30st #79 üzenetére

Örülök, hogy pozitívan fogadtad :).

Nekem, mint írtam, nincsen tapasztalatom velük, és nem igazán követem a bejelentéseket/pletykákat, de például a Siri-ről lehetett előre tudni valamit?

A NYTos érvelés pedig jogos :), csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy ők is nagyon sok dologgal foglalkoznak/sok téren próbálkoznak, amiknek lehet egy jó része nem kerül bele a készülékeikbe, de ha csak egy tizede belekerül, már mindenkit megleptek ;). És ettől lesz minden (~sok) készülékük "must have"!

• icons

addikt

Üdv!

Olvastam a cikkedet, jó hogy ilyen témában is van mit olvasni! :)
    A nagy része (vélemény!) rendben van, de a hologramos cikk nekem nagyon antipatikus.
    "Ezen felül, hogy nézne ki, hogy villamoson előesszük telefonáláshoz az iPhonet...Mellesleg mi van ha kommunikációs partnerünk épp WC-n, vagy kádban van?..."
    Az első oldalon írtad, hogy észérveket hozol fel, hogy elmagyarázd mi miért nem lehetséges. Amit ennél a témánál írtál az az én értelmezésemben nem észérv, sokkal inkább a gyerekes "hogy nézne mááár kii??" kategória, ami nem illik egy komoly cikkbe.
    Ez persze a magánvéleményem.

A másik problémám az egész cikkel, hogy alábecsülöd az Apple-t. Én nem annyira ismerem őket, de egy valami biztos: mindig meglepik az embert. Nem hiába nem jelentenek be mindent előre. Megpróbálnak valami úttörővel előállni. Ez volt pl az óriási kijelző, a Siri. Ezek olyan lépések, amit se te se más nem tud előre megjósolni (nem hiába akkor a hype :) ), de te ezekre sehol nem tértél ki (az is lehet, hogy csak én nem vettem észre). A te jóslataid annyiban kimerülnek nagyrészben, hogy "nagyobb, szebb, erősebb". Ez kevés, az Apple-t az teszi Apple-é, hogy hozzáadja azt a pluszt, amitől különleges lesz az ő terméke. Már mondtam, de fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy senki sem várhatja el, hogy ezeket te egy cikkben pontosan le tudd írni, én azt hiányolom, hogy meg se említetted.

Hogy alátámasszam utóbbi problémámat, nemrég jött ki egy cikk, ami eléggé a 3D irányába húz (ezzel nem azt mondom, hogy szerintem benne lesz az Ipadban, hanem azt, hogy az Apple bármikor képes lehet meglepni minket, és olyannal megelőzni a piacot, amire nem is számítunk!)

No offense ;)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés