Hirdetés
- Xiaomi Watch 2 - fast fashion
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Galahed
senior tag
Asszem én is olvastam valahol, hogy az Apple a gyártói garanciáját kizárólag a szolgáltatókon keresztül érvényesiti. Az Apple nem forgalmaz jelenleg iPhone-t egyéb csatornákon, aszolgáltatók súlyos pénzeket fizettek a kizárolagosságért.
Ezért megmosolyogtató a hirdetésekben a EU- meg világgarancia iPhone esetében.
Persze iPod, Touch stb esetében ez működik. -
Galahed
senior tag
Nem hiszem. a TFT-ket, kijelzőket is más más gyártja, lehet eltérés. Mint ahogy az Omniára kijelzőjére is mondták megjelenése pillanatában, hogy 1 évvel korábbi generációs panelja van mint a kb vele egyidőben megjelent HTC-k nek.
Az iPhone és a i8910 kilóg a sorból pozitiv irányba( legalábbis én igy láttam) ami közös bennük az a kapacitiv kijelző. (bár más a technológia)
-
Galahed
senior tag
elméletileg van, de sohasem probáltam.
En is ebben a cipőben járok, nemrég előjegyeztem egy 3GS-t, vadászom hozzá a progikat.
Találtam is, ez elvileg tudja:
Intelliscreen.
"Customizable Alert Reminders - Don't forget about a missed call, unread email, unread SMS, or repeating Calendar Alerts"
itt lehet róla olvasni:
http://www.intelliborn.com/products.html
-
Galahed
senior tag
válasz
alma_fan #805 üzenetére
Persze mások vagyunk, kinek mi jön be.
Az én meglátásom szerint, a touch kategóriában jelenleg az iPhone elsöprően vezet a kapacitiv kijelzőjével. Ok, van még a piacon ilyen pl BB Storm, vagy i8910 stb... Párosul hozzá egy szép operációs rendszer, gyönyörűen megrajzolt képernyővel, a hülyék számára is egyértelmű szép nagy menükkel, azaz sok ész nem kell hozzá. De működik minden, teszi a dolgát mindezt villámgyorsan (3GS)
Eddig használtam Omniát, utána HD-t, Xperiát, szal nem kell bemutatni a win operációs rendszert, amit ilyen olyan felületekkel takarnak el a felhasználó elöl. Ha kilépek ezekről a "bájos" felületekről (TF3D, SPB Mobile shell stb) akkor ott a fekete fehér kisbetüs valóság (Win 6.1). Ha meg kergetem a 6.5-ös ROM-okat akkor tutti nem műxik valami úgy ahogy kéne... Szóval nekem elég lenne egy iPhone, ami teszi a dolgát, kommunikációra bőven jó.
Ha meg programozni, rendszert menedzselni van kedvem azt nem fogom a telóról elvégezni.
Mondom ezt úgy hogy kb 10 éve Windows, Novell, SuN Soláris rendszergazdaként van némi rálátásom a különbőző op. rendszerekre. Persze én is tévedhetek, de a fórum azért fórum, hogy az ember leirja a saját véleményét... -
Galahed
senior tag
válasz
Lord Soth #792 üzenetére
Az iPhone kijelzője messze nem jobb min a Samsung-é. (már ami a technológiát illeti.)
Az iPhone "ereje" nem ebben rejlik. Megveszed és használod, minden kézre áll , jól ki van találva. Ellentétben a többi op. rendszerrel. A symbian még csak-csak de a windows az néha rémálom... Az Android is egész jó, komoly ellenfele lehet az iPhone-nak. A BB -t az magasabb szintű nem mezei usernek való, nem is nekik szánták.
Az iPhone .ban a kötöttséget nem szeretem, csak igy csak úgy lehet ezt-azt megoldani, néha kompromisszumos, de aki belefárad az állandó ROM-cserékbe és használható készüléket akar (mint én) annak jó választás.
-
Galahed
senior tag
Nemegszészen igy van....
Csökkenti az sőt nem is jó neki ha 3.9 Volt felett tanyázik folyamatosan.
4.2 Volt - ez a mobiltelóknál általánosan használt fesz, ekkor már egy 4.2- 4.3 voltra feltöltött cellában líthium csapódik ki az anódra valamint katódnal egy oxidációs folyamat indul, a cella elveszti stabilitását, oxigen keletkezik stb stb...Ideális lenne a 3.9Volt. Használják is, persze olyan helyeken, ahol fontos a hosszú élettartam, mérőműszerek ,ipari és katonai berendezesek, márkásabb elektronikai eszközök, ahol maximális ciklusélettartamra tervezik ezeket. Itt a felso ertek 3.9 V .!!!
A telefongyártok igényeit kielégitendő "olcsó" Li ion akksikat 4.2 V re pozicionálják.
(ösztönözvén igy is az akksi kereskedelemet, melleteve egy 5,7V out -s töltőt.../pl: Nokia)
Szóval bárhogy is töltjük, van benne egy védőáramkör. - Ez biztositja azt hogy a leghoszabb életciklust erje el az akksi. Nem engedi 4.2 fölé és 2.5V alá igy védekezvén a az oxidáció/mélykisülés ellen. (a drágább berendezéseknél, ahogy már irtam, 3.9V fölé sem engedi)
Saját tapasztalatom alapján ha ki-be dugdosom a töltőröl, pl autós töltö stb, az akksi élletartama (pl egy NOKIA akksival -eredeti jártunk igy) kb 1 évre csökkent az élettartama. Mindig a csúcson volt a töltöttsége (de tényleg!) azaz 4.2 Volt körül...
A Li-Ion akksi 20Celsius körül és kb 40% -os töltöttségi állapotnál érzi magát a legjobban. Ezt persze butaság lenne betatratni egy működő készüléknél. Ezért én úgy használom ahogy jön, de arra figyelek, hogy indokolatlanul ne töltsem. Van olyan teló ahol a PC-s szinkronnál - ez okból kifplyólag- ki lehet kapcsolni a szinkron közbeni töltést. Azt nem tudom, hogy van-e ilyan az iPhone-ban...
-
Galahed
senior tag
Tedd hozzá, hogy Neked. Itéletet ne mondj, sokan másképp gondolják. Egy másik site-ról jöttem át direkt ide, mert szóltak, hogy van egy idegesitően hü.... fan, aki nem lát tovább az orránál. Szóval hired ment.
Gondoltam elolvasom.
Persze van (rész)igazság abban amit irsz, de én pl használok WinMo-t, iPhone 3G-t Blackberry-t, és eddig talán a Symbiant használtam a legtöbbet...
Szóval nekem messze nem a aziPhone a legideálisabb, ahhoz talán a BB van a legközelebb. Talán majd hamarosan, ha a fejlesztések eljutnak odáig, hogy normálisan tudjak kezelni exchange- office - file műveleteket, és ha tesznek bele hardverbillentyűt, akkor lehet, hogy ez lesz a fő telefonom. Addig azonban nem, hanem marad csilli villi-korlátozott - barátnőnek jó telefon. Hangsúlyozom: számomra. És nem eröltetem rá másokra a véleményem.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Függetlenül már megvásárolható a világot felforgató iPhone harmadik generációja, mely alig különbözik elődjétől.
- Xiaomi Watch 2 - fast fashion
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- World of Tanks - MMO
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- eBay
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen RAM-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...