- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wajk
addikt
inkább erre van a szaktopik, de ha elindították a függetlenítést akkor már jó nyomon vagy. Mac gép nem kell, de iTunes program igen (Win/Mac mind1). Emailre nem kell várnod, rádugod a telefont a gépre amikor az iTunes már fut. És ha az Apple szerverről már azt az infót kapja a készülék az iTunes-on keresztül, hogy függetlenítve lett, akkor kapsz egy szép kis ablakot.
átfutási idő a kérvénytől az ablakig kb. 1 nap - 1 hét
-
Xeon7
aktív tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni hivatalos függetlenítéssel kapcsolatosan, hátha itt tudja valaki a választ.
Adott egy iPhone 11 pro készülék amiről 2021.10.21-én lejárt a 2 év Vodafone hűség.
Ma bementem a Budapest Árkádba lévő Vodához, ahol elhajtottak, hogy vigyem be a készüléket és ők ott a helyszínen függetlenítik.
Átsétáltam a Sugárba lévő Voda üzletbe, ahol minden szó nélkül ( mivel én vagyok a számla tulajdonos) elindítottak a függetlenítő kód kérését, amit elméletileg ma mail-be meg is kellene kapnom, és ha ez megvan akkor akkor egy Mac gépre dugva tudom függetleníteni a telefont
Az ügyfélszolgálatot nem tudom egyszerűen elérni, nem veszik fel. igazából az lenne a kérdésem, hogy tényleg ilyen balfasz módon megy a Vodás iphone telefonok függetlenítése, vagy az ott ülő dolgozok nem értenek hozzá?A segítségeteket előre is köszönöm.
-
HuSzy1990
csendes tag
Használ valaki anker powerbankot? Honnan érdemes rendelni?
-
perge666
veterán
Úgy értem hogy akku widgetet raktam ki a főképernyőre.
Az ébresztőnél én nem szoktam teljesen lehúzni,csak jobb felülre bökök,picit lentebb húzom és egyböl látszik hogy be van e kapcsolva az ébresztő,vagy rábökök az ébresztés ikonra.
Egyértelmű hogy a régi telefonokon jól bevált egyszerű megoldások a legjobbak,de itt sajnos így oldották meg,pedig szerintem itt is elférne az a plusz 1-2 ikon a notch mellett.
De hátha valamelyik frissítéssel előbb-utóbb meglepnek vele. -
Atalata
tag
válasz
perge666 #395 üzenetére
Hali. Hogy érted, hogy kiváltható? Mondjuk az még nem zavarna de az h az ébresztő ikont se mutatja csak akkor amikor lehúzom a sávot ez már azért kellemetlen. Plusz ami még zavar h írásnál nem a billentyűzeten tarva kurzorozok hanem a szövegen. Persze mindent nem lehet.
De h legyen pozitiv hamar meg lehet dzokni. Face id eddig flottul megy. Akku is bírja azt ami nekem kell. Plusz végre egy normális telefon méret.
-
Atalata
tag
Sziasztok. Ma leptem meg magam egy 13 minivel. 8rol jöttem át. Vagyis még folyamatban.
Ami érdekelne: felső ikonok (wifijel,akku ikon) szerkeszthető? Pl ebresztő ikon nincs. Akku % nincs.
Egykezes mód bekapcsolása. (Kerestem nem találtam)
Tárcsázón még mindig nincs lehetőség beleszerkeszteni?
hirtelen ennyi. -
zoo8800
veterán
Sziasztok!
Hol lehet most (lehet-e egyáltalán) ilyen telefont kapni az országban? A 128 GB-os verzió érdekelne, szín mindegy. Sufni GSM-ektől tartok kissé. -
TDX
tag
válasz
SidCorky #389 üzenetére
Pontosan, nem attól lesz kompatibilis. Viszont ha a hátlapot nem fedi el, akkor egyértelműen kompatibilis, függetlenül attól, hogy toknak hívod vagy sem.
A termékleírás alapján pedig igenis egy tok a fentebb írt termék, és tapasztalat alapján is, mert ha leejtettem a telefonom, is a tok sérült nem a telefon. De ha te azt szeretnéd, hívd nyugodtan nem toknak -
TDX
tag
Én egy Rhinoshield Mod NX tokot használok. Ami jó benne, hogy kétféleképp használható: vagy a berakott hátlappal (amit bármilyen mintával is rendelhetsz, bár én átlátszóval rendeltem), "Standard" módban, vagy "Bumper" módban, ahol nem rakod be a hátlapot, hanem csak azt a műanyag plusz keretet ami a rakd össze a saját tokod résznél is látható.
Nem hinném hogy mindenkinek tetszene ez a tok, szóval nem mondom hogy biztos jó választás számodra, de nekem nagyon tetszett alapból és be is jött
Szerk.: én általában bumper módban használom, úgy lemértem és a magsafe töltő ráfér a hátlapjára (nincs olyan töltőm, de megnéztem a méreteit). Ha hátlappal van, akkor a hátlap egy síkban van a kamerákkal, talán egy fél miliméternyire ki van emelve a kamera körül a hátlap, de tényleg nagyon kicsi a kiemelkedése. -
csab2
veterán
Tudtok ajánlani olyan tokot iPhone 13 minire, ami Magsafe-es, és teljesen egy síkban van a telefon hátlapja? Tehát nem áll ki a kamera. És azért ne legyen valami bumfordi rondaság.
-
perge666
veterán
válasz
ForgeszHUN #383 üzenetére
Dehogy haragszom.
Összességében szerintem mindent tud amire szükséged van és amit droidon is használsz.Én 2 éve vissza akartam térni Androidra,de 10 hónapig áltattam magam hogy jó az nekem de végül visszajöttem IOS-ra.
Van aki pedig az IOS-al nem tud élni,nincs abbol semmi probléma,ki kell próbálni és megtudja az ember.
Én annó úgy csináltam hogy vettem egy régebbi olcsó Iphonet,mert ha nem jönne be akkor vissza térek droidra,de 1 hónap után már vettem is egy új Iphonet,mert engem elcsábított.
Ezért javaslom hogy inkább próbálj te is valami régebbi modellt néhány napig/hétig ha teheted.
“ Az evés próbája a puding “vagyis fordítva
-
perge666
veterán
válasz
ForgeszHUN #381 üzenetére
Hasonlítani maximum a 8-al tudom mert előtte olyanom volt.
13-ban elvileg nagyobb akku van és jobban birja….
Igen vannak albumok,zenét is lehet rá másolni,azért annyira ne nézd már le az ios-t.
Töltőfej mind jó hozzá amibe bele tudod dugni a kábelt,max a sebesség változik.
A Geart is össze tudod vele párosítani,de tudtommal nem lesz teljes értékű,ahhoz Apple Watch kellene.
Nekem 2-es acél watchom van és teljesértékűen működik a 2 eszköz egymással. -
ForgeszHUN
friss újonc
Sziasztok!
Kis segítségre szorulnék, több kérdéssel kapcsolatban.
Eddig androidos voltam, viszont vágyom valami újításra, valami másra. Végre visszatért az iphonoknak az a formája, ami anno az 5-ös szériában megtetszett. jelenleg Samsung s9+-om van és a váltáson gondolkozok, iPhone 13 mini, illetve a sima 13 a két készülék ami megtetszett.
Olvastam több helyen is teszteket, de nem tudok dűlőre jutni. A mininek tetszik a mérete, teljesen jól kezelhető egy kézzel, viszont fontos lenne az üzemidő is. Mekkora különbség van a két telefon üzemideje között a valójában, illetve összességében mennyi különbség van a kettő között? :D
Teljesen átlagos felhasználó vagyok, olyasmi dolgokra vagyok kíváncsi amit átlag használat mellett észre lehet venni. :DEgyéb érdekességek jutottak még eszembe:
A galériában lehet albumokat létrehozni vagy csak időrendi sorrendben jeleníti meg őket? ( Munka miatt érdekes)A Samsung s9+ gyári (gyors) töltőfej jó lehet vagy érdemes megvenni a gyári 20wattost?
Zenéket lehet letölteni rá vagy csak Spotify és egyéb hasonló programokon keresztül lehet hallgatni? ( Régi módi vagyok, még mindig youtuberol töltöm őket :D)
Van egy Samsung gear watch órám. Össze lehet kapcsolni az iPhonet vele?
Egyelőre ennyi jutott eszembe, nagyon szépen köszönöm ha valaki segít nekem :D
-
szkuvi
tag
válasz
palfitom #374 üzenetére
Köszi, a 256-ot én is kicsit overkill-nek érzem, a mostani használati szokásaimból kiindulva.
Bár nem tudom, nem volt még iPhone-om, de olvastam olyat, hogy az idő előrehaladtával az "Egyéb" tárhely hajlamos nagyon meghízni, és erre nemigazán van párkattintásos megoldás.
Eladás nem igazán téma nálam, szeretem megtartani a korábbi telefonokat
-
szkuvi
tag
válasz
palfitom #372 üzenetére
No igen, jelenleg ez a 40 gb úgy néz ki, hogy 17 a rendszer, 21 gb appok. Ebből cirka 10GB a spotify (kb 2000 letöltött dallal).
Nem vagyok nagy fotós, jelenleg - covid miatt is - alig van fotó a telefonomon, de tegnap számolgattam kicsit. Durván kerekítve 10MB/kép esetén (ezzel valószínűleg eléggé felfele lőttem), kb 6000 fotó 60GB-ot jelentene (amit valószínűleg vagy felhőbe, vagy külső merevlemezre mentve tárolnám ilyen-olyan okokból).
Szerintem életemben nem készítettem még ennyi képet, de még így is el tudnék lenni 128-on. -
szkuvi
tag
Sziasztok,
szerintetek mekkora tárhellyel lenne érdemes minit venni? 128 és 256 között vacillálok, de nehezen jutok dűlőre... jelenlegi telefonon kb 40GB foglalt a 128-ból majdnem 1 év után.
Ezek alapján szerintem a kisebb tárhely elég lenne, de kérdés, hosszabb távú használat során is elegendő-e?
-
E_Roland
csendes tag
Megérkezett ma a kis erőmű, de csak kevés időm volt vele foglalkozni, viszont 2 dolog így is feltűnt.
Az egyik az, hogy ha fényképet készítek, majd rákattintok a bal alsó sarokban a képre, hogy átváltson a kameráról és megnézzem az eredményt, akkor egy pillanatra elmosódott a kép, majd beélesedik. Ezt követően viszont mindig éles ha megnyitom a galériából, de azért fura, hogy olyan mintha akkor töltené be a képet és időre lenne szüksége.
A másik, hogy a kamera környékén eléggé melegszik a telefon, amit az i8-on sose tapasztaltam (pedig nem volt játék elindítva, meg igazából semmi amiről azt gondolnám, hogy erőforrás igényes).
Holnap még nyomkodom, hátha csak a frissítések akasztották a rendszert.
Valaki tapasztalt hasonlót? -
TDX
tag
Sziasztok, szerintem ritka eset leszek, de egy hónapja váltottam, ez az első iphoneom, előtte Samsung S8+-t használtam. Igaz egy 12.9-es ipad prot használok már egyetemhez másfél éve, szóval az op rendszer nem teljesen ismeretlen. Ami meglepő volt, hogy hiába óriási a méretkülönbség az s8+-hoz (tokkal együtt majdnem olyan széles mint amaz tok nélkül), annyival nem érződik kisebbnek, bár nekem viszonylag nagy kezeim vannak, a samut is átértem egy kézzel ha nagyon akartam.
Drágának viszonylag drága, de csúcs közeli és nem akartam nem felsőkategóriásra váltani (s8+ az csúcs volt annak idején). Alapvetően az ösztönzött a váltásra, hogy már eléggé össze volt törve a régi és féltem hogy a kijelző megadja hamarosan magát, előlapi kamera pókhálós (a kijelző/üveg csere egyáltalán nem megérős dolog samun), oprendszer 3 éves és nem frissíthető és gyakran volt lassú is a telefon. Tetszett hogy sokkal kisebb méret, iOS együtt jobb az ipaddel, nagyobb alkalmazásválaszték, jobb kamerák. Ezek igazak is, de nem nagyon használtam eddig ki ezeket. Ami nem tetszett, hogy lightning, de mit van mit tenni. Plusz egy kábel, na bumm. Persze kényelmetlen hogy cserélni kell (az ipadem töltőfején) a kábelt, sokkal egyszerűbb lenne type C, de azért tűrhető. Másik kicsit zavaró dolog hogy az NFC nem használható bármire, így ha csatlakoztatni akarom az xm3 fejhallgatóm, nem elég csak hozzáérinteni a telefon hátlapjához hanem bekapcsolni a gombbal és csatlakozni, de ez se egy nagy hátrány.A váltás sima volt, talán csak egy alkalmazás nem ment át amit még androidon vettem (de nem is fontos, és ha akarnám itt is létezik). A jelszavakat sajnos nem vitte át amiket a Samsung Passben mentettem el, de gyorsan hozzá lehet őket adni. Az mindenképp segített hogy az ipadet használtam már jó ideje, különben nem ment volna egyből a gesztusvezérlés az biztos.
Összességében nagyon tetszik, meg vagyok vele elégedve. Pár évre mindenképp megvan a telefonom -
tuzpenge
őstag
Sziasztok!
Beléptem a klubba én is egy ezüst készülékkel. Egy X-et váltott. Igazából a költözés egy picit rögös (de nem veszélyes) útja után, szinte onnan folytattam ahol az X-el abbahagytam. Alig vettem észre változást. Nem is volt az a woow faktor. Ami viszont egyből szembe tűnt, hogy az alkalmazások mikor háttérbe küldöm őket az X-en félúton meg-megakadtak, darabosak voltak. Na ez itt nincs meg. Illetve a FID mintha gyorsabb lenne és nagyobb szögből érzékelne (illetve ez biztos hogy nagyobb szögből érzékel). A készülék kicsi, aranyos, a képernyője alig kisebb mint az X-é, viszont a fizikai mérete pont jó. Legalábbis nekem. Pont egy hangyaf@sznyival kisebb mint az X, de pont annyival hogy kényelmesebb legyen. Ez tényleg egykezes már, még az X nem teljesen. Kamerát, egyebeket még nem néztem, nem teszteltem, bár azokkal az X-en se volt semmi probléma. -
E_Roland
csendes tag
13 mini megrendelve
!
iphone 8-at fog váltani, ami még mindig egy kiváló telefon szinte minden téren, kivéve persze a kamera, ezért jön a csere..
Gondolkodtam a pixel 6-on, hogy megnézzem mit tud a nagybetűs android telefon(samsung teljesen kizárt a régebbi tapasztalataim alapján, xiaomi pedig nem tűnik időtállónak szoftveres téren..), de az sem egy kezes telefon, plussz nem is kapható.
Azért kíváncsi vagyok van-e köztünk olyan aki használta már a pixel 6os szériát és az i13-at is. Szívesen olvasnám a tapasztalatait. -
HuSzy1990
csendes tag
Néha beszokott akadni egy kereső oldal, siri javaslatok. Ki lehet ezt kapcsolni sehogy nem tudtam eltűntetni.. töltöre tettem attól tűnt el. 3hét alatt nem győzőtt meg az ios…
-
dud998
őstag
válasz
perge666 #356 üzenetére
Semmi gond.
Igazából a 12 minit elhamarkodottan vettem meg még júliusban. Nem bírtam várni, a 13 minire.
A kamera miatt megéri váltani mert klasszisokkal jobb. A többi csak bónusz, kisebb notch, nagyobb akku. Kicsit a hangszórók is jobbak amúgy. Na és ez a piros szín, ez valami gyönyörű. -
perge666
veterán
Én ha veszek valamit,nem nézegetem hogy mennyit ér hanem használom. Rászántam a pénzt,és ha eladásra kerül a sor akkor az az összeg amiért eladom pótol az újba.
Mint irtam,tényleg nem kötekedésböl kérdeztem,csak szeretném megérteni mások gondolkodásmenetét is.
Vagyis elfogadom mások véleményét is.
Nekem is vannak olyan döntéseim amin mások csak pislognak…. -
evo87
őstag
válasz
perge666 #356 üzenetére
Én is 12-ről váltottam... gondolom az a kérdés, hogy miért vál valaki generációnként. Szerintem több oka is lehet, péládul hogy van valami szimpatikus vagy vonzó újdonság a friss szériában, illetve anyagilag is talán vagy úgy éri meg legjobban, úgy a legkisebb a bukó ha évente cseréled. Személyes véleményem, hogy vagy 3-4 évente kell cserélni vagy évente... ez a két modell éri meg legjobban talán, a köztes kevésbé.
-
perge666
veterán
-
törölt tag
válasz
YosheeLocote #352 üzenetére
Kényszerített újraindítást próbálj. Amúgy simán lehet iOS 15 bug, eléggé sietve adták ki a rendszert, valakinél 15.1 és appok frissítése javított az értesítéseken. (fb messenger volt gyakori panasz) Nekem régebbi iPhone még 14.8-on van, amíg kikalapálják a kisebb hibákat, ugye az új iPhone-ra azt már nem lehet rávarázsolni. Nincs más hátra, menekülés előre frissíts mindent rajta amit lehet. 15.2 is közel már, azt vagy a .3-at már én is felrakom.
-
dud998
őstag
Sziasztok!
Mai napon csatlakozok egy pirossal, talán én vagyok egyedül aki 12 miniről vált. De azért vannak emellett szóló érvek.
-
YosheeLocote
csendes tag
Sziasztok!
Androidról váltottam erre a kis csodára, mert megfogott az összeszedettsége az ökoszisztémának… viszont rögtön beleakadtam egy elég (számomra) bosszantó hibába (lévén összvissz 2 napos a kütyü):
az értesítések nem hajlandóak rendben működni, hiába van az egyes (lentebb részletezett) alkalmazásoknak engedélyezve minden (minden csúszka a helyén):
-Telegram: értesítés engedélyezve; hang, jelvény—-jelvény megjelenik, majd hosszú időre beragad (nem tűnik el olvasásra sem)
-Facebook: értesítés be; hang, jelvény—— hang nincs
-Kréta: értesítés engedve; hang, jelvény; —-jelvény nincs….
Ha ebben lennétek szívesek segíteni, nem-e mégis én csinálok valamit rosszul….
Nagyon köszönöm: József -
evo87
őstag
Sziasztok!
Sima 12-ről érkeztem és brutálisan tetszik a 13 Mini. Úgyhogy csatlakozom.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Lehet, hogy a következő generációs iPhone-ok között már nem lesz mini verzió. Pedig ez a telefon pont az, ami után folyamatosan sír egy hangos közeg.
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest