Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
manchester85
veterán
Hmm, nem, teljesen igazad van.
Na, te két mondatban tudtál olyat írni, amire rábólintok, és elismerem, erre a kolléga nem képes, inkább tények nélkül vitatkozik.
De ahogy a cikk is írja, ez kevés ember érint, ettől még persze teljesen jogos a felvetésed, hisz akit érint, az teljes értékűen használhatja. Csak mivel ettől függetlenül a platform nem nagyon terjedt el, így teljesen figyelmen kívül is hagytam, és csak a fontosabbakat csekkoltam le (android, symbian, winm). De hát akkor azt kell mondjam, e tekintetben a Maemo és az iOS holtversenyben van (bár azt a rendszer, sem magát a klienst nem ismerem).
-
manchester85
veterán
Most megint írtál fél oldal marhaságot. A facetime téma rég le volt zárva, fogalmam sincs minek hajtogatod még. Megbeszéltük, hogy az egy korlátolt szolgáltatás, minek fújod újra és újra? Újból felteszem a kérdést. Melyik platformra létezik a legjobb videóhívás lehetősége ingyenesen korlátoktól mentesen? Ehhez a vitához szóltál hozzá, erre reagáltál, ehhez írtad le, hogy más platformon ugyanúgy van rá alkalmazás...
Skype videóhívás van iPhone-ra, iPhone-ról akárhova, többi platformon nincs.
Fring videóhívás van a többi platformon, de a fring már nem támogatja a skype-ot
Te pedig ezt írtad:
"Számos más platformon is elérhetőek ilyen programok" (milyen?)
Na most légy oly' szíves ne mellébeszélni, és a kérdésre válaszolni. Hol és mi? Mert fringgel te nem fogsz tudni egy PC-nél vagy Mac-nél ülő skype felhasználót felhívni.
-
manchester85
veterán
Látom, a kérdésekre nem szeretsz válaszolni. Tőled idézek:
"Számos más platformon is elérhetőek ilyen programok"
Ez volt a vita alaptárgya. Sorold őket! A kérdésemre miért nem válaszoltál? Akár félreértett, akár nem (vagyis, hogy ő is az alkalmazásokra gondolt, nem a szolgáltatói videóhívásra) ugyanaz a téma adott: mitől jobb iPhone-on ez a feature, mint más platformon. Leírtam. Volnál szíves releváns választ adni ködösítés helyett, vagy most azt játsszuk, hogy mikor unom meg a folytonos válaszolgatást? Egy választ kértem, erre se voltál képes, ehelyett olyan dolgokban vitatkozol, amiknek konkrétan utána se néztél, csak hogy tied legyen az utolsó szó. Várom a kérdésre továbbra is a választ.
-
manchester85
veterán
Na, akkor egy rövid, tömör választ kérek, mert megint terelsz, hisz nem azzal kapcsolatosan írsz most se, amelyik vitához hozzászóltál.
Ghost hozzászólása az volt, hogy mivel jobb az iPhone videótelefonálás tekintetében, mint mások, ha a facetime helyett mást kell használni a legtöbb esetben:
-azzal, hogy a hivatalos, teljes képernyős, skype alkalmazást az iOS mobilplatformja egyedüliként tudhatja magáénak videóhívási funkcióval jelen pillanatban, a fring pedig nem használható skype felhasználók körében.
szerk: hoppá, most nézem: a fring már nem támogatja a skype-ot, tehát csak fring felhasználók között működik a móka, skype felhasználókkal nem.
Na, ennek fényében várom a válaszod akkor.
Ehhez szóltál hozzá, tehát erre reagálj légy szíves. Igaz vagy nem?
-
manchester85
veterán
"De hogy megnyugodj, neked a legeslegjobb videóhívás szolgáltatás a facetime, sztem pedig semmivel sem tud többet"
"de ha van pl fring (vagy más, nem néztem meg), ami platform független és működik"
Ez így hiteles.
Szerinted semmivel nem tud többet, de azért konkrétan nem tudod, hogy minél is.
-
manchester85
veterán
Hihetetlen, hogy te minden céllal és eszközzel a magad igazát bizonygatod.
Ezzel mi a gond?:
Abban a posztodban, amire válaszoltam ez szerepelt:
"A vita pedig onnan indult, hogy mivel jobb az iPhone a többinél, ha facetime helyett mást kell használni."Segítek értelmezni: miben jobb az iPhone a többinél (videóhívás tekintetében) ha facetime helyett mást kell használni. Ez elég nyilvánvaló szerintem. Mégis mire utalna a facetime a szövegkörnyezetben? Szó nem volt a videóhívás létjogosultságáról általánosságban abban a vitában, amihez hozzászóltál...
"Most azt írod:
"A vita nem a készülékről, hanem magáról a videóchat használatáról szólt."Igen, ezt írom, mert te behoztad azt, hogy a videóhívástól nálad nem lesz jobb egy készülék. Magyarul egy teljesen más ide nem kapcsolódó irányba terelted el a témát, úgy meg nehéz vitatkozni, ha az egyik fél inkonzekvens dolgokról beszél, aztán még ő kéri ki magának...
Komolyan mondom, amíg más bele nem törődik, hogy neked van igazad, te nem hagyod abba.
-
manchester85
veterán
"Ezektől számomra nem lesz jobb a készülék, igaz nekem huszad rangú dolog a videochat.."
A vita nem a készülékről, hanem magáról a videóchat használatáról szólt. Tehát teljesen irreleváns dolog eldönteni, mennyire jó, hasznos vagy fölösleges ez a funkció, hisz magáról a funkcióról, és annak különféle platformon való összehasonlításáról volt szó.
"ami platform független és működik, egyik sem túl nagy szám."
Ez megint egy felszínes véleménynyilvánítás, csak, hogy neked legyen igazad.
Ahogy működik, az itt a lényeg. A facetime nyújtja a legjobb minőséget, ez vitán felül áll, de ezt vegyük ki a sorból korlátjai miatt. Utána következik a skype, ami nyilvánvaló hogy e tekintetben a legjobb megoldás. Milyen platform független dolgokra gondolsz? Valami kis távol-keleti cég, aki előbukkan a semmiből?
A fring is tulajdonképpen egy 3rd party alkalmazás, hisz az is skype-on keresztül működik, ez pedig nyilvánvaló minőségromlást eredményez.
Nem tudom, mire tartod fel, hogy továbbra is "semmi extra", amikor konkrétumokat nem tudsz felhozni, a tények pedig két dolgot bizonyítanak, de ezt már sokszor leírtam: A legjobb minőségű videóhívás megoldás mobil platformra jelenleg a facetime. Korlátoltságai miatt vegyük ki a számításból, így a következő legjobb megoldás a szinte ezen a téren egyeduralkodó skype, ami ebben a formában szintén csak iPhone-ra érhető el, de a videóhívás bármilyen skype videóhívást támogató eszközzel, PC-vel, Mac-kel működik. Nehéz lenne egyszer elismerni, ha oké, neked van igazad?
Az egész dolog pedig abból indult ki, hogy a Facetime szar, ha meg mást kell használni, az nem csak iPhone-ra van. A skype pedig a világ legtöbb pontján egyet jelent a videóhívással, úgyhogy amíg csak iOS-en van ez a funkció, egyenesen a cégtől, nem ótvar segédprogrammal, addig ez a vita elég értelmetlen lesz szerintem.
-
manchester85
veterán
De eredetileg nem is a facetime-ról volt szó, ghost problémája abból eredt, hogy ha van más megoldás a korlátokra (vagyis nem facetime használat) akkor mivel jobb, mint a többi platform. Én meg leírtam ugyebár ezeket a dolgokat.
Igen, voipra jó a fring, de nem videóhívásra.
És most ugye arról beszélünk.
Nem bántok senkit, iOS-re van skype videóchat, más platformra (jelenleg) nincs. Akkor milyen kötöttségekről beszélünk?
Az nem egyéni ízlés kérdése, hogy a facetime-tól függetlenül a világ legjobb videochat szolgáltatója, a skype saját alkalmazása egyedül iOS platformra biztosítja ezt a funkciót. A vita pedig onnan indult, hogy mivel jobb az iPhone a többinél, ha facetime helyett mást kell használni. Talán ezzel, nem?
-
manchester85
veterán
Nem értem a problémád. Leírtad, hogy a facetime egy mézesmázos csomag az iUserek számára. Én meg leírtam, miért nem az, és miért több annál, mintsem egy létező dolog kisajátítása. (Több, ugyanakkor kevesebb is, de a minőségre mindig vevők az emberek, ugyebár, ez meg elvitathatatlan). A fennmaradó lehetőségek a skype (ami szintén csak iPhone-ra érhető el videóhívással), az általam említett Tango (ami androidra és iOS-re is van) valamint a szóra sem érdemes fring, amely a létező legrosszabb megoldás. Tehát oda jutottunk, hogy Facetime ide vagy oda, az azt követő megoldások is az iPhone felé húznak, már ami az ingyenes szolgáltatásokat illeti, valamint a jelenlegi helyzetet, mert ez nyilván változni fog. De a lényeg: világ legnépszerűbb videóchat alkalmazása, a skype jelenleg csak iOS platformon érhető el videóhívás funkcióval. Ezen nem hiszem, hogy lenne mit tovább magyarázni. Vagy most az a baj, hogy van egy facetime funkció is?
-
manchester85
veterán
"Számos más platformon is elérhetőek ilyen programok"
Akkor mi a probléma? Minden platformon mindent lehet, nem?
Megjegyzem, az a program nagy valószínűséggel a fring lesz, mely még a jelenlegi, kizárólag iOS platformra elkészített skype video chatnél is rosszabb minőség. A facetime pedig ugyebár jelenleg minden megoldást überel. Korlátolt keretek mellett, de a létező legfejlettebb és legjobb minőség mellett.
"Az apple fogott egy már létező dolgot, átcsomagolta és saját exkluzív szolgáltatásként tálalta."
Miért, újra fel kellett volna találni a spanyol viaszt, vagy mi? Ezzel az erővel mondhatnád, hogy az Apple újracsomagolta a már létező érintőképernyős piacot. Igen, voltak az iPhone előtt is érintőképernyős PDA-k, csak épp a minőség a nagyon nem mind1.
Jelenleg viszont a legjobb minőségben videótelefonálni facetime-mal lehet. Jelenleg skype videóchatelni mobil platformon 3rd party alkalmazás nélkül kizárólag iPhone-on lehet. Ott a szenny friing, és a sokkal jobb Tango, ami szintén csak iPhone-ra és Androidra érhető el. Kérdés? Nézd végig a facetime commercialt! A saját exkluzív szolgáltatás nem a videótelefonálás találmánya, hanem a kivitelezés minősége. Soha nem mondta az Apple, hogy a videóchat a saját forradalmi ötletük. A hangsúly a "way never before" stb jelzőkön van, tehát a kivitelezés módján, nem magán a koncepción. Az embereket meg tulajdonképpen ez az, ami érdekli. Kényelmes, használható szolgáltatás, az, hogy létezett korábban is, senkit nem érdekel.
-
manchester85
veterán
válasz
-=Ghost=- #47 üzenetére
"pedig jössz, hogy ott az appstoreban az app, amivel lehet mobilhálózaton is videotelefonálni.... Ez maga a csoda, világújdonság, fantastic, amazing, magical... wait, what? Ja, hogy pont erre képes a többi telefon is?
Vedd le az almás szemüveget..."Hát ezt kicsit félreértetted, pajtás.
A mobilhálózat alatt a 3G adatforgalmat értettem, nem pedig a percdíj alapon működő, szolgáltató által működtetett videóhívást. Vagyis egy olyan, az appstore-ban elérhető alkalmazást, mely mobilhálózaton is működik, mobilnet csomaggal. Tehát egyetlen fillért nem kell érte fizetned, ha mondjuk a csomagodban van adatforgalom is.
Biztos a többi telefonra, platformra is volt ilyen alkalmazás.
Tango a neve, iOS-re és Androidra érhető el.
Mint már le lett írva, mindettől függetlenül rendelkezésre áll a skype videóhívás is, ami wifin és mobilhálózaton egyaránt ingyenesen használható, igaz, valamivel rosszabb minőségben. Külön ezért se kell fizetni, csak az adatforgalomért, amire érdemes előfizetni.
"Akkor most mi is az, ami megváltoztatja az életünket, és térdre kell borulni? "
Hát én most leginkább a sok hülyeségtől szeretnék térdre borulni, amit szépen összehordtál, és még azt is félreértetted, amivel azt hitted, hogy most megmondhatod a frankót.
-
manchester85
veterán
Nyilván nem volt annyira az, hisz az se volt olcsó modell, de szerintem elég sok mobilon volt/van másodlagos kamera, és ez nem csak a legdrágábbakra igaz. Anno a SE 630i-men is volt, ami igencsak messze volt a szűk elittől. Szóval szerintem a másodlagos kamera elég régóta létező dolog, és elég széles kategóriában (mondhatni olcsó telefonokon is) megtalálható ahhoz, hogy már bőven kiforrhatta volna magát, de ez mégsem történt meg. Ennek szerintem a legfőbb okai:
-drága
-rossz képminőség,
-az említett okok, miszerint nincs szükség munka során egymás képét bámulni (emellett akadályozza az egyéb tevékenységeket, vezetés, vagy buszon kapaszkodás, stb )
-magánélet leellenőrizhetősége
-skypeSzóval szerintem az ár és a használatból eredő körülményesség, illetve a célfunkció sokkal jobban visszavetette a terjedését, mint az, hogy ne lett volna elég készülékben másodlagos kamera. (de persze ez csak az én véleményem).
Egyébként a facetime promóciós videó is tök konzekvensen a tényleges funkcióra épít. A papa fekszik egy szállodai szobában, és integet, üdvözli a mamit meg a babát. Szóval én úgy gondolom, a videóhívás nem más, mint egy valós idejű mms üzenet. És hát az se nagyon terjedt el.
Fontos pillanatok megmutatása, bemutatása, de ezek egyszerűen nem tudnak széles körben elterjedni, mert ritka pillanatokra specializálódnak, a hétköznapos helyzetekben meg senki nem akarja bámulni a másik képét, azt meg főleg nem, hogy az övét bámulják.
-
manchester85
veterán
Csak tudod, elfelejtesz egy szót: ingyen. Mikor valami ingyen van, akkor a korlátok nem tűnnek drámai dolgoknak.
Igen, a mobilos videóhívás nem valami praktikus dolog. Többek között ezért se futott be ez a projekt, hiába létezik évek óta. Meg azért, mert drága volt. De ha engem kérdezel, én előbb fogok videótelefonálni ingyen wifi mellett, minőségi képpel, minőségi megoldással, mint mondjuk 150ft-ért percenként, ratyi széteső képpel.
Pont az említett okok miatt. A videóchat amúgy se váltja ki a tényleges hangalapú kommunikációt, mert szükségtelen munkaidőben ezzel bohóckodni. Viszont a szükségtelen, de helyzettől függően jópofa mókára, ritka pillanatokra ingyenes alternatívát nyújt, jó minőség mellett. Tudod, pont ezért jó dolog, mert ezért senki se fizetne, sőt, senki se fizetett, ingyen pedig minden más. Ami meg ingyenes, ott ne beszéljünk már a megkötésekről.
-
manchester85
veterán
Látom, bizonyos dolgok elkerülték a figyelmed, leírom még egyszer. Az appstore-ban található egy tango nevű alkalmazás, mellyel 3G-n is lehet videó telefonálni.
Na de mondok egy jobbat: eddig a videótelefonálás maximum szolgáltatónál volt elérhető, (most tekintsünk el a skype-tól, az se a többi gyártó találmánya) a facetime pedig egy ingyenes szolgáltatás. Ha van egy régebbi nokiád, külföldön vagy, wifis helyen, akkor hogyan fogsz tudni ingyen videótelefonálni esetleg a világ másik pontjára?
A webkamera csak akkor adott, ha mondjuk egy noteszt is viszel magaddal, wifi meg nem csak otthon van. Tény, a facetime nem feltétlenül jó mindennapi helyzetekre, de ebben erősen közrejátszik az is, hogy maga a videóchat nehezen illeszthető be a mindennapi kommunikációba. Most te arról akarsz meggyőzni, hogy rosszabb dolog, hogy valami ingyen elérhető, bizonyos körülmények mellett, mintha csak fizetősen lenne elérhető, mint volt az az 5 éves nokiáknál, sokkal rosszabb kép- és hangminőséggel?
-
manchester85
veterán
Értem! Tök értelmetlen ingyen videótelefonálni, sokkal jobb megoldás pénzért, szolgáltatón keresztül. Egyébként az appstore-ban van egy tango nevű alkalmazás, amin 3G-n is lehet videóchatelni, nem csak wifin. Amúgy a hozzászólásod utolsó pontjával egyetértek, a "pfff-fel!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Apple saját videótelefonálási módszerrel örvendeztette meg a világot, melyről nagyon elismerően nyilatkoznak. Megnéztük mi is.
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Fűnyíró topik
- Xbox Series X|S
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Óra topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- HP Envy 17,3" FullHD,core i7,GTX850 4/8GB 128BIT VGA,8-16GB RAM,SSD,
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- AMD Ryzen 7 7700X / RX 6950 XT 16GB / 32GB DDR5 RAM / 3TB SSD konfig eladó ÁRON ALUL!!!
- Eladó Új Steam Deck 1TB, 3 év jótállásal
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Targus Universal USB 3.0 - (DisplayLink)
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest