- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hawk02
aktív tag
válasz
#90146340 #511 üzenetére
Szerencsés vagy és mindenki más is!Hetente frissül.Megnézed a honlapot és látható,hogy hetente adják ki a frissítést.Azzal viszont érdemes tisztában lenni,hogy nem lehet visszatenni régebbi romot,még android 14-t sem.Én éppen megfeledkeztem róla és lefrissítettem,ezek után nem lehetséges egy másik custom romot feltenni.(ami régebbi,hiába A14)Pl. crDroid.Saját telefonomra gondolván.
-
Hawk02
aktív tag
válasz
#90146340 #499 üzenetére
Szerintem még kell várni egy kicsit.Én biztosan nem tenném fel még,mert nem biztos,hogy vissza tudnál lépni az A14-re,ha bármi gondod lenne az A15-n.
A másik,hogy nem garantált,hogy minden telefonra lesz LineageOS 22.Nem gyári lineageos már van kint több mint egy hete OP 5T-re. -
Hawk02
aktív tag
válasz
#90146340 #487 üzenetére
Nem engedi "Downgradelni",azaz nem engedi régebbi androidra visszalépni.Pedig az is android 14 volt,de régebbi kiadású rom.Hiba üzenetet dobott a recovery.Már régebb óta van az,hogy magasabb androidról nem lehetséges visszalépni alacsonyabb számúra.Pdl. Android 14-ről Android 13-ra.
-
Hawk02
aktív tag
válasz
#90146340 #483 üzenetére
Bárki,aki visszaakarna váltani a 21-re,annak lehetséges,hogy nem jön össze.Nem mondtam,hogy vissza kell tenned.Azt meg végképp nem tudom,hogy a 22 milyen lesz.Remélem hibátlan lesz.Én arról írtam az előbb,hogy másik romot szerettem volna fel telepíteni és nem engedte.Ez nem ennek a romnak a "hibája".
-
Hawk02
aktív tag
válasz
#90146340 #481 üzenetére
Gondolom,hogy kell alap,amiből elkészül a 22.Annyit azért érdemes tudni,hogy downgrade az nem fog működni,csak úgy egyszerűen.A mai napon szerettem volna egy másik A14 alapú romot kipróbálni és nem engedte olyan könnyen magát.Ha felteszed a 22-t nem enged vissza nagy eséllyel 21-re.Nem engedi magát "downgradelni",de lehetséges,hogy tévedek.
-
balazs1022
őstag
válasz
#90146340 #472 üzenetére
Az én telefonmhoz már van A15 Lineage OS-ből. Igaz még nincs fent a hivatalos LineageOS oldalon, de az XDA oldalán már fent van.
Viszont nem sokkal később már a CrDroid is fent volt A15 alapokon.Miben más? Hat pl a telefonspecifikus dolgok is működnek, amik pl a gyári OS sajátosságai. Pl a az ujjlenyomat olvasó kinézete, animációja. Vagy pl benne van a gyári kamera alkalmazás, vagy a gyári DolbyVison alkalmazás. Továbbá a gyári AOD stílusok, ilyesmik.
+ Van egy csomó extra, amivel paraméterhező a rom. Csak, hogy néhány példát említesek. Ki lehet kapcsolni ezt a Monet engine-t, mikor mindent a háttérkép színéhez színez a telefon. Vagy pl lehet kalibrálni a kijelzőt színét csatornánként. Van egy csimó ikon készlet (wifi, téterő stb ikonja) Be lehet állítani, hány soros legyen az értesítősáv.
Amoled lévén be lehet állítani, kiejlző védelmet. A statikus ikon-okat néha megmozgatja.
Lehet változtatni a hangerő növ/csök léptékén. De lehet a gépeléskor kurzort is irányítni a hangerőgombokkal. Meg még egy csomó minden van. Amúgy youtube-on megnézve lehet jobb értelmezhetőbb, mint ahogy én leírtam. -
Hawk02
aktív tag
válasz
#90146340 #465 üzenetére
Itt fórumban írtam neked,hogy én egy olyan telefonra telepítettem (Xiaomi Mi 11i),amit semmi másra nem használok ,mint zene hallgatás és videók nézése.A fő készülékre fel sem telepíteném,mert buknám azonnal a banki használhatóságot.Most már ott tart az android világa,hogy elég hacsak nyitod a bootloadert és buktad a banki használhatóságot.Be sem tudod regisztrálni a bankkártyádat a google wallet-ban.Amennyiben azt használtad régebben.
A fejlesztői romok adnak egy használható rendszert általában(pl.reklámok kigyomlálva),amivel esetleg gyorsabb lesz a telefonod jobb esetben.
Engem inkább a kíváncsiság hajtott,amiatt tettem fel a lineageos-t.
Ami jelenleg éppen frissíti magát.
Érdekes volt olvasni a kérdésedet a másik fórumban. -
Hawk02
aktív tag
válasz
#90146340 #453 üzenetére
Valami félre siklott valószínűleg.Ha csak fastboot van,akkor szerintem lelett gyalulva a telefonról a régi rendszer.Nem megfelelően lett telepítve az új.Recovery nem lila,ott vannak funkciók ,ami közül lehet választani.
Ha mégis van fastboot mód,akkor abból újraindítható a telefon,ha a rendszer valóban települt.
Abban az esetben,ha nem fog elindulni,akkor újra kell telepíteni.
Első indításkor több perc is lehetséges mire a rendszer elindul. -
törölt tag
válasz
#90146340 #452 üzenetére
Megcsináltam linux alatt. Mindent úgy ahogyan a lineageos oldalán végigvezet. Felment minden ahogy kell. Nem volt hibaüzenet.
Gond van. Nem indul az opendszer. A fastboot indul el. Abból kilépve meg a lila képernyő, vagyis a recovery. Abból kilépve meg újra a fastboot.
Ilyenkor mi van? Hogyan lehet ezekből kilépni?
A recoverynépl írja a fejlécben, hogy a lineageos 21 van fönn. De hogy indul el? -
Hawk02
aktív tag
válasz
#90146340 #435 üzenetére
Ez a telefon,amiről írtam,hogy feltettem rá a lineageos-t nekem csak olyan telefon,hogy zenehallgatásra használom.
Régebben nagyon sok telefonra telepítettem custom romot,de nagyon oda kell figyelni,mert mellé lehet nyúlni telepítéskor és megtörténik a baj.Eddig még nem sikerült táglásítani egyet sem.Nem akarom elvenni a kedved,de gondold át az egészet,szerintem.
Megéri-e ha egy használható telefonból tégla lenne. -
Hawk02
aktív tag
válasz
#90146340 #433 üzenetére
Angol vagy Magyar nyelvű a telefon menüje?
A videót,amit küldtem végig nézted?
Bekapcsoltad a fejlesztői módot?
Ott a videó alapján mutatott MTP-t bekapcsoltad?Te a bootloadert szeretnéd nyitni és nem a fastboot-ot.
Olyanról még nem hallottam,hogy fastboot nyitás.Viszont azt tudnod kell,hogy rom telepítéskor,ha valamit nem a sorrendben teszel "TÉGLA" lehet a telepítés vége.
Sok mindenből visszalehet hozni a telefont,de ahhoz már kell egy kis hozzáértés,hogy mit miért teszel. -
Hawk02
aktív tag
válasz
#90146340 #426 üzenetére
#423 hozzászólást olvastad?linket megnyitottad?
Fastbootba bekapcsoló gomb és hangerő fel gomb együttes megnyomásával tudsz belépni.Semmi köze a sárga háromszöghöz.
Ezt már más is leírta itt,hogy kövesd a leírást.Nekem sárga háromszög az eszközkezelőben a telefon neve mellett volt.Ott kellett az illesztőprogramot frissíteni.Azután felismerte a számítógép a telefont,mint MTP eszközt és fastboot módban tudtam telepíteni a lineageos-t.Természetesen,akkor már nyitva volt a bootloader.Nekem azt egy a készülékhez való programmal kellett végrehajtani.
-
Hawk02
aktív tag
válasz
#90146340 #418 üzenetére
Nekem is volt gondom win10 alatt.Nekem van egy Xiaomi M11i típusú telefonom.Nekem még van egy nehezítés,hogy nem érzékel a kijelző.Ott volt nekem is a sárga háromszög.Usb hibakeresést bekapcsolva számítógéppel összekötve eszközkezelőben kiválasztva az MTP eszköz és utána illesztőszoftver frissítése.Én a számítógépről frissítettem és tökéletes lett.Utána kikapcs és máris mehetett a telefon fastboot módba,utána mindent a leírás alapján tettem telepítés során.
-
MPS001
csendes tag
válasz
#90146340 #410 üzenetére
Igen
a pixelt könnyebb felrakni mint a lineageos-t
én azt láttam nagyon gyorsak a pixel-es telefonok,
mert nincs felesleges extra program rajtukNéha az egyszerűbb jobb és a pixel telefonok is nagyon jók
Pixel Experience
Jellemzők:
A Pixel Experience ROM célja, hogy a Google Pixel élményt hozza el, az eredeti Android élményhez nagyon közeli, egyszerű felülettel és Google integrációval.
Stabilitás:
Általában stabil és letisztult, minimalista felhasználói felületet biztosít.
Hátrány:
Nem annyira testreszabható, mint a Lineage vagy a Resurrection Remix, de cserébe gyors és megbízható. -
törölt tag
válasz
#90146340 #408 üzenetére
Csak két lehetősség van, amiért mindhárom driver sárga háromszöget mutat.
Vagy ebben az op5t készülékben valami nem szabványos USB csatoló van beépítve. Vagy én csinálok valamit rosszul.
Valószínűsítem, hogy az utóbbi történhetett. Csakhogy mindent a leírásban szereplő módon, illetve az ebben a topikban olvasottak szerint csináltam.
Van valami ötletetek mit ronthattam el? -
törölt tag
válasz
#90146340 #407 üzenetére
Mégegyszer próbálkoztam, mert nem vettem észre, hogy azért csak volt egy sárga háromszög. Leszedtem a drivereket, majd egyesével felraktam őket. Először itt a topikba talált op5-ös drivert tettem föl. Újraindótottam a windowst. Kipróbáltam. Eredmény, sárga háromszög. Leszedtem, majd jött a lineageos saját windows drivere. Sárga háromszög. Végül a qualcomm drivere. Sárga háromszög.
Igazán nemértem mi van itt. Tudtok rá mondani valami okosat?
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest