- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Mobil flották
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Erős specifikáció, kompakt formában
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoB
veterán
Megjelent a teljes lista a változásokról: [link]
-
törölt tag
-
Draken
őstag
S2-re végül jönni fog?
-
Timmy0829
csendes tag
HTC Sensationre tudja valaki mikor jön ki? Kiváncsi lennék rá.
-
cqr
aktív tag
válasz
hallerlaller #148 üzenetére
A google i/o idevágó előadásaiban (pl.) sok érdekes információ van, ezekkel érdemes talán kezdeni. Általában ezek kicsit "pozitívabbak" mint a valóság, így a "teljes" képet (pl. miért fordultak elő lagok az eddigi verziókban), idevágó blogok, Romain fejlesztőkkel folytatott vitáinak/hozzászólásainak, vagy éppen bugreportoknál kialakuló beszélgetések olvasásával lehet számtalan apró morzsából összerakni.
De alapvetően az előbb linkelt i/o előadás nagyon sok mindenre kitér, néha egész mélyen belemegy részletekbe, sztem ezzel/ezekkel (minden évben tartanak Romainék előadást) a legjobb kezdeni.
-
cqr
aktív tag
válasz
hallerlaller #146 üzenetére
Természetesen könnyen lehet olyan workloadot generálni, ahol hátrány ha a rajzolandó elemeket külön küldözgetjük a gpu-nak, de "normál" "real world" esetekben általában a jól párhuzamosítható folyamatok a gpu-nak fekszenek jobban, és a kirajzolás többnyire ilyen.
A project butternek nem is a "most már használjuk a gpu-t" mondat a lényege. Talán épp ellenkezőleg, a gpu-t már több kevesebb sikerrel régóta próbálják befogni a munkába. A nagy változás, hogy végre nevén nevezték a dolgot, más a hozzáállás (elég csak belenézni a google io videókba), rengeteg új optimalizációt tettek a kirajzolási folyamatba, figyelnek a 16ms limitre, tényleg küzdenek a ms-ekekért és végre a megakadásokra nem azt mondják "áh, csak egy kis röccenés", hanem megpróbálják teljesen kiküszöbölni.
Nem tudom, hogy mennyire fog ez sikerülni a készülékek széles listáján, de talán ez az első alkalom hogy reális esély van rá, hogy "összejöjjön" a dolog.
-
cqr
aktív tag
Végigfutva a technikai hátterét a "project butter"-nek, úgy látszik, hogy végre mind maga a rendszer, mind az azt támogató eszközkészletek eljutottak arra a szintre, hogy most már tényleg reális esély legyen a teljesen "smooth" működésre.
Érdekes, mintha Haase hozzáállása is megváltozott volna a "á, max picit megröccen, haha"-ról... végre.
-
jacis
nagyúr
válasz
pingwin011 #133 üzenetére
Gyere be a Nexus topikba és olvasd el az utolsó két nap hsz-it.
-
makoj
tag
válasz
Brutális eb #134 üzenetére
Lecseréltem a Launchert Zeam-ra. (Melyik a legjobb Launcher,milyen billentyűzetet tudsz ami kicsi menoriát kér enni?
Azért bántam meg,mett csalodtam a Samsung Supportjában!
A kies mi alapján dönti el hogy bizonyos Samsung telefonokra azt irja ki hogy,nem frissithező a kies rendszerén jeresztül?
Az érintett telefonokban nincs Szoftverfrissités menüpont! (Samsung galaxy S,Galaxy Mini ismerőseim telefonjai)
-
Integra
titán
érdemes végignézni, elég rendesen elmondja a csaj a lényegét.
az offline gmaps azért elégé kapufa lett.... -
r4z
nagyúr
válasz
pingwin011 #128 üzenetére
Már megkapta, ha jól tudom.
-
Everman
addikt
Nekem nincsenek nagy reményeim, hogy ez csak kacsa.
A Samsung ugyanezt játszotta el az SGS-nél is ICS frissítés ügyén és ott is igaz lett, hogy nem adták ki rá, pedig a Nexus S majd teljesen ugyanaz a hardver. -
pingwin011
aktív tag
A Galaxy Nexus egyébként mikor fogja megkapni kb?
Szerintem örvendetes a fejlődés, kellenek az újabb, jobb funkciók, de baromi gyorsan haladnak. Alig van pár készülék, amin ICS fut gyárilag, de máris itt a JB. Na mindegy, a One X megkapja, meg remélhetőleg a K betüs kaja sem marad le az étlapról.
-
Bailey
senior tag
Ebben igazad van. Viszont most először szerintem lesz egy kis hiszti az átlagos felhasználók oldaláról is talán. Persze főleg Amerikában, meg egyes nyugati országokban. Mert az átlagos felhasználó nem is tudja és nem is érdekli hogy milyen android fut a készülékén. Viszont leginkább Amerikában az Apple agyonreklámozza a Sirit, és ott sokan is használják. Az S3-ban lévő S-Voice elég halvány utánzat, de a 4.1- ben lévő hangalapú keresés a youtube videók összehasonlításai szerint van olyan jó mint a Siri. És ha a Google ezt reklámozni fogja, és csak a 4.1-re lesz ez, a régebbiekre nem, akkor az ottani userek követelni fogják remélhetőleg a frissítést, mert ez a feature olyan amire azt mondják hogy ez nekik is kell.
-
Integra
titán
várjuk már meg a samsungo hivatalos közleményét könyörgöm...
azzal viszont maximálisan egyetértek, hogy a touchwiz egy.... -
jacis
nagyúr
Sztem nagyban közrejátszik a gyártóknál az is, hogy ha mindig minden telefonra kiadnák az éppen aktuális rendszert és a telefon mindig friss lenne és egyre jobb akkor senki vagy legalább is csak nagyon kevesen vennének új készüléket. Én pl. ha megkapom a JB-t és tényleg olyan simán és gyorsan fut mint az eddigi videókban volt látható egy jó darabig megelégszem a jelenlegi telefonommal és nem váltok.
-
Bailey
senior tag
Ezek az indokok hazugságok. Ezek szerint az amerikai S3 változatok sem fogják megkapni? Mert azok mind kétmagosok. Meg akor a Galaxy Nexus hogy kapta meg?
És pl. a HTC One S sem fogja megkapni? Mert annak a kijelzője nem HD.
"Low screen resolution 800 x 480 - 1280 x 720p recommended resolution"
A recommended azt jelenti hogy javasolt, nem azt hogy csak azon futhat a JB."Device won't be Smooth with Jelly Bean and TocuhWiz running together"
Ez a szoftverfejlesztőiket minősíti.Az ICS frissítés hiányát is eleinte a nagyobb hardverigényre fogták, aztán jött az Optimus L7 meg a Desire C ICS-el.
Kicsit szánalmas a Samsung, na meg persze a legtöbb gyártó is. -
Draken
őstag
Azért illene egy S2 kaliberű telefonra kiadni a 4.1-et.. pont egy ilyen tavalyi sikertelefonra ne adnák ki?
-
-
DarkByte
addikt
válasz
csatakacsa #106 üzenetére
Mivel a Galaxy Nexus és az S2 hardveresen elég közel vannak, nem kell aggódni. A CM-es srácok megoldják a portot. ICS is van ilyen módon S1-re pedig hivatalosan már a kutyát nem érdekli.
(egyébként most fontolgatom hogy átváltok Galaxy Nexus-ra) -
r4z
nagyúr
válasz
csatakacsa #106 üzenetére
Ez egy vicc, kedves Samsung
-
jacis
nagyúr
Szerintem ez nagyon nagy hiba részükről. Teljesen átlátszó hazugságok miatt nem adják ki rá. A Nexusom gyengébb hardver-el megkapja majd....a Nexus S-ről meg ne is beszéljünk!!!
Samu ezzel egy kicsit motorlásra veszi a figurát. Ki vesz így később samu telefont ha ilyen korán lemondanak a telefonjaik fejlesztéséről?! -
-
Revoltek
aktív tag
Az egyik kolléga írta, hogy a gpu-n fog múlni a rendering. Ebből kiindulva tenném fel a kérdést: nexus s-re elérhető lesz ez a frissítés? Azért kérdem, mert azonos a gpu-ja a galaxy nexuséval.
-
DarkByte
addikt
Soroljatok már légyszíves olyan oldalakat amiket látogattok és lét fontosságú hogy a Flash tartalom működjön rajta. Tényleg kíváncsi vagyok. Én szerintem a Cinema City honlapján túl nem tudok ilyen oldalt ahol nem tudtam megkerülni a flash hiányát (talán már azóta ott is kicserélték a Flash-es menüt), de általában fel sem tűnt. Nem is tudom mióta fel sem rakom Android-on a plugint.
Egyébként tessék megnézni az I/O-t. A HTML5 egy kompetens böngészővel (mint a Chrome) már most javarészt ki tudja váltani a Flash-t. A gond úgy látom inkább ott van hogy akik a Flash szekerét tolják azok nem igazán akarnak váltani.
-
Cyberpunk
félisten
Nekünk sem a kiirtásával van bajunk, mert hogy annyira szeretnénk. Hanem hogy jelenleg nincs más alternatíva. Építsék le oké, de amíg nem nyújt megfelelő alternatívát más, addig legalább támogassa a rendszer az utolsó kiadott verziót. Ennyit igazán meglehetne tenni szerintem, nekem sem Youtube-ozni kell, hanem a hobbimhoz.
-
Beri78
őstag
a flash amúgy is elavult, már rég ki kellett volna irtani a köztudatból
jó lesz, hogy végre áttér minden a html5-re -
-
Hatvan9
senior tag
Ez szép és jó de majd megint várni kell a gyártókra 1 évet.
-
Everman
addikt
válasz
#16820480 #81 üzenetére
"nem csalnak meg az emlékeim, a kezemben volt egy újonnan vásárolt 3GS, amire a tulaj mit sem sejtve otthon szépen feltette a 4-es rendszert, onnantól nagyjából használhatatlan lett a telefon"
Ezt szerintem elé sok 3GS tulaj tudja neked cáfolni, mert konkrétan nem igaz.
A 3G-nél volt ez a probléma, azt lehetetlenül belassította, a 3GS-en a 6-os rendszer is jól fut (legalábbis a b2-vel néztem és semmi gond nem volt vele)."szóval az új funkciókat nem kapta meg, csak verziószámot léptek?"
Ha az OS fejlődése számodra csak a külsőségekben lényeges, akkor igen
-
törölt tag
nem csalnak meg az emlékeim, a kezemben volt egy újonnan vásárolt 3GS, amire a tulaj mit sem sejtve otthon szépen feltette a 4-es rendszert, onnantól nagyjából használhatatlan lett a telefon
de az ilyen különvéleményeket nem szokták szeretni, tudom.
szóval az új funkciókat nem kapta meg, csak verziószámot léptek?
akkor ennyi erővel az egy magos telefonokon is pöpecül megy a JB, nem lesz project butter meg, meg még pár funkció, de megkapják a frissítést (amit innentől ICS-nek hívnak)...
-
Everman
addikt
válasz
#16820480 #79 üzenetére
"hát, nem tudom mit jelent nálad a jól, de az én emlékeim szerint már a 4-es verzió sem futott rajta rendesen "
Emlékeid megcsalnak, mert amire te gondolsz az a sima 3G
"egyébként pedig persze, fut rajta, szépen lebutítva..."
Ja, nincs Siri, meg pár funkció, de a rendszermag ugyanaz és az alkalmazások is.
-
Everman
addikt
"az android végre beérte az ios-t simaságban és sebességben, absz egyenértékű lett vele"
Ez igaz lesz a böngészési élményre is, mivel 4.1-től nincs többé Flash Androidra sem (sőt, ha jól értelmezem augusztus 15-től a régebbi rendszerekre sem lesz elérhető a Play-ből).
-
Integra
titán
hihetetlen, de most mondom életemben először, hogy az android végre beérte az ios-t simaságban és sebességben, absz egyenértékű lett vele. aki ezek után még androidnál lag-on rugózik, az vizsgáltassa meg a szemeit.
amire még kíváncsi leszek, hogy a gyártók által ráhúzott saját ui mennyire vágja majd haza ezt a tökéletességet. reméljük, hogy nem.
-
Petii88
tag
Ha esetleg valakit érdekel, talán itt bővebben látszik hogy milyen lesz
-
Cyberpunk
félisten
És mikkor lesz végre normális multitasking?
-
-
válasz
pingwin011 #1 üzenetére
Nem rossz, remélem ZTE Blade-re legkésőbb nyár végéig meglesz a frissítés.
-
Bilux
veterán
-
Bilux
veterán
Galaxy Nexus-ra megjött OTA-n!
-
SkyLaci
őstag
hát nálam galaxy w-n inkább a RAM szűkössége okoz problémát (ics is állítólag ezért nem jött rá, miközben a sony ugyanerre a hardvere megcsinálta az ics-t, sőt gyengébre is)
nem kell nekem 60 fps és szupi animációk, csak az hogy gyorsan tegye a dolgát a telefon akár animációk nélkül 30 fps-sel, és hogy a RAM ne azokkal az alkalmazásokkal legyen tele amiket nem is használok, és amit használok azt ne zárja be amíg én azt nem módon hogy miatt már nem kell.
-
mtibi
csendes tag
válasz
socialkiller #37 üzenetére
De ők legalább csinálnak is valamit emlékszem a simsang milyen mostohán bánt a spicával még 2.2t is elfelejtették róla
-
Integra
titán
nem tudni, semmi hivatalos. én csak azt mondom, hogy mi egy lehetőség. nagyon nagy a csönd, legkevésbé sem lennék meglepve, ha simán előállnának egy motorola google telefonnal, ami tiszta androidot futtat. én biztos ezt tenném. van házon belül egy piszok jó telefont gyártó cégem, mi a francnak menjek a samsunghoz vissza vagy az asus-hoz összerakatni? saját termelésemből veszek el.. szerintem jelen álláspont szerint csak idő kérdése, hogy a következő nexus a motorolától jön.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
Szidjad csak, elvégre ők frissítették majdnem az összes tavalyi telefonjukat, egy kivételével.. A samsung portáján láttál ilyet? Vagy bármely más gyártóénál?
-
bagkri01
őstag
Azért az dicséretes, hogy nexus s-re is jön a frissítés. Elvileg jöhetne samsung galaxy s-re és a 2011-es xperia sorozatra, bár szerintem a sony meglépi a dolgot. A samsung meg túl pénzéhes ahhoz, hogy kiadja frissítést SGS-re, inkább vegyen a user új telefont.
-
Syl
nagyúr
válasz
Ez érdekes. Az enyém (Ray) már frissítést is kapott (4.0.3 -> 4.0.4).
-
istnag
addikt
Szerintem, nem a CPU -n fog múlni,hanem a GPU-n...
Remélem Arc S-re jönni fog,bár esélyt nem sokat látok rá...(#37) socialkiller : A Sony kiemelkedő frissítésekben
Arc S re már rég kint van és jön sorban a többire is,de félek,hogy ez már sok lesz neki,bár vállalták a 18 hónapos termék támogatást,de ....
-
-
Syl
nagyúr
válasz
socialkiller #32 üzenetére
Ez ugye a Sony-n múlik, nem a Google-ön.
-
Beri78
őstag
hát kíváncsi leszek, mikor ér el kis hazánkba az ide modellekre ez a frissítés
-
socialkiller
tag
Vajon ez a frissítés majd elérhető lesz Sony Xperia U-ra?Jelenleg még az ICS-t se kapta meg...
-
Epsylon
aktív tag
A Google Now-ról egy szó sem volt itt, pedig az előadó szerint az az egyik legfontosabb újítás.. A telefonom majd jól megmondja nekem, hogy mi történik a közelemben, vagy milyen hely van a közelemben, ami engem érdekel.
-
babosmiki
addikt
" felfelé lehúzni a kijelzőről"
-
törölt tag
prioritásról nem volt szó, de valószínű, hogy valamit azért tesznek az ügy érdekében, az erőltetett vxync, meg a tripple buffering ilyesmire utal. plusz az, hogy csináltak valami olyan fejlesztői eszközt, amivel a telefon naplózza, hogy a futás közben mi történik pontosan, és lehet látni, hogy milyen (rész) folyamat fogja meg a rendszert, és ennek megfelelően optimalizálni a továbbiakban.
-
mtibi
csendes tag
Szóval mire kiadják a telómra az ics-t már azonnal elavult leszek
-
csasaKKP
senior tag
Remélem, a Sony a 2011-es Xperia-kra is eljuttatja ezt. Hiszen másfél éven belül vagyunk jóval.
-
chabusch
tag
Nem vagyok szakértő a témában, de idáig nekem nem úgy tűnt, hogy az SGS-em azért akadna meg néha, mert nem elég gyors a felület frissítése. Emiatt lehet, hogy a 60 fps supersmooth, de hiába minden, ha egy másik folyamat annyira lefogja a rendszert, hogy egy másodpercig csak 1 frame-re marad kakaó.
Ahhoz, aki látta a prezit: volt arról szó, hogy a UI és a 60 fps prioritást fog kapni a többi folyamathoz képest?
-
Integra
titán
csak győzzék a gyártók a frissítésekre ráhúzni a saját ui-t...
-
SutiAdi
tag
Szerintem muszáj volt ilyen időben kinyomni a smooth felületű Jelly Bean-t, mert ősszel jön a WP8.
-
MCBASSTION
aktív tag
legyen inkább 30fps és spóroltunk egy rakat akksi üzemidőt
-
SkyLaci
őstag
na azért kíváncsi leszek hogy hogy fogják bírni ezt a 60 fps-t a telefonok, mert az oké hogy a több magos gépeken futni fog, de lassan itt lenne az ideje annak is hogy a gyengébb telefonokon is smooth legyen a rendszer.
-
zéügynök
csendes tag
Vajon a Google Books mikor ér el hozzánk?
Lenne pár újság amire előfizetnék. -
BDave
őstag
Bárcsak végre itthon is tudnánk használni a hangalapú funkciókat magyar nyelven! Igazán megcsinálhatnák már, nagy haszna lenne, szerintem elég sok embernél egy következő szintre jutna a telefonjával, mert ezt is ki tudná használni! Tök poén lenne, ha diktálnám a telefonnak a szöveget!
Ohh...
-
r4z
nagyúr
válasz
pingwin011 #1 üzenetére
Reménykedjünk.
Nekem a frissített értesítési rendszer tetszik a legjobban az új OS-ben, a Butter project csak ráadás
Roxaar: Most komolyan, mi a bajod Jelly Beával?
-
rankesz
veterán
Az üzemidő növelése érdekében az új platform sokkal finomabban szabályozza a processzor órajelét, mely a villámgyors reakció érdekében a kijelző megérintésekor azonnal megemelésre kerül.
Ez a custom kerneleknél elég régóta működő megoldás... de hát a google nem rest hangsúlyozni, hogy sok mindent köszönhet a developereknek, ahogy ezt a nyitóelőadás során párszor meg is tették
-
Roxaar
tag
Jelly bea? Szerintem ird át.
-
pingwin011
aktív tag
Nem rossz, remélem One X-re legkésőbb nyár végéig meglesz a frissítés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Autós topik
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Facebook és Messenger
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest