- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- iOS alkalmazások
- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
GeryFlash
veterán
,,Tudom amd-nek fele annyiba kerülő kétszer olyan gyors kártyát kellett volna csinálni max annyi fogyasztásból."
Jó ez a szalmabáb érvelés
Ha megnézed leírtam hogy jobb ár/érték arányra mint az új Nvidiák (mármint majd a custom verziók, és akkor ha nem szempont a raytracing).
,,A ryzennel is elkezdték valahol. Lett tapasztalat, finomodott a gyártás jöttek a jobb szériák."
Erre lett volna a Radeon VII, ami köztudottan egy pipecleaner volt. Ezzel jócskán ki lehetett tapasztalni az új node-ot, ha okot keresel akkor inkább a kis chip méretet hozd fel.
-
GeryFlash
veterán
Én ugyan nem akarok a kolléga nevében beszélni, de tippre az lehet hogy:
- gyenge FPS/WATT teljesítmény: [link]
- mind ezt raytracing nélkül (ergo TENSOR magok itt nem dobnak a fogyasztáson)
- mind ezt nem 12nm hanem 7nm-enSzerintem ár/érték aránnyal nincs baj noha nem is akkora best buy ilyen hulladék hűtéssel (nem hűt de cserébe hangos is). Szerintem ezen az áron rendben van ez a 2 ajánlat, szimplán az aggasztó hogy ha enynit tudtak kihozni 180 meg 225 wattbol akkor mi lesz majd amikor kijönnek a ,,nagy kártyák". Persze erre van egy magyarázat, mi szerint nem csak az 5700XT de a sima 5700 is egy low kategóriás kártya amik szét vannak húzva, és ez abból fakad hogy kis chip méretettel dolgoztak, mivel a TSMC 7nm-en pofátlanul drágán méri a nagy chipek gyártását. Olyan mint egy 1.6-os autóból hozni ugyanazt a teljesítményt hozni mint egy 2-2,4 literes autóval szemben, meg lehet csinálni csak nem lesz olyan jó hatásfoka. Ez rendben is van, és persze várható hogy a 2020-as nagy NAVI-k majd jobb perfomance/watt teljesítménnyel jönnek ki vélhetően az olcsóbb gyártás miatt, de addigra jönnek a 7nm-es Nvidia kártyák is Samsung node-on, valószínűleg körbegyalázzák az AMD-t. Meglátjuk, még guríthat nagyot az AMD, egyelőre ez a 2 kártya egy tűzoltás jelleggel jött ki és csak az ár/perfomance volt a lényeg. Mindenestre azért a kis chipméret ellenére is durva hogy 7nm-en rosszabb perfomance/watt teljesjtményt hoztak mint az Nvidia 12nm-en.
-
Dragon3000
nagyúr
RT-vel úgy vagyok, mint minden új dologgal, térjünk vissza rá pár generáció után, akkor már lehet lesz is belőle valami értelmes. A max fogyasztás a leglényegtelenebb dolog a számomra, nekem az a lényeg, hogy böngészés és videónézés közben értelmes fogyasztása legyen a kártyának, mert az idő 90%-ban csak ennyi terhelés éri a vga-t, viszont a maradék 10%-ban szeretem teljes pompájában élvezni a játékokat, ezen kevés idő miatt nem érdekel, hogy havi szinten 50Ft-tal rosszabbul járok
Megvan a teljesítmény, vele a közel azonos fogyasztás, innen kezdve nálunk már csak a magyar árak és a custom megoldások lesznek kérdésesek. Remélem jövőre nem fog megint elhúzni az nvidia, mert akkor megint búcsút lehet majd mondani a normális áraknak és szeretnék vga-t cserélni.
(#145) Seirei
Valahogy a 2070 szintet nem tartom a középkategóriának, én oda inkább a 2060at sorolom, ami meg 110e körül mozog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Túra és kirándulás topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- iPad topik
- Motoros topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged