Új hozzászólás Aktív témák
-
mongi
senior tag
ne vedd zokon de a gépek amit én használok:
-E8200 @3.2ghz + 2gb ram +9600GT (egyik sem amd!)
-Core i3 + HD6550m (nejem gépe, itt már befigyel az amd-s diszkrét vga)
-AMD Athlon X2 5200@ X4 2800mhz, ATI HD4650, amd785G alaplapban (full amd)tehát nem vagyok fikagyáros az intelre, ezt nagyon benézted. Én csak arra világítok rá, hogy sokszor, nem feltétlen a legdrágábbat kell az emberek nyakába sózni, hanem felmérve az igényeiket, segítve őket a saját döntésükben(!), igyekszek a számukra legideálisabb megoldást prezentálni.
De légy őszinte, amikor az emberek alig 100k-t keresnek (sokszor ennyit sem), szerinted akkor nem fognak 20-30k-t megspórolni azért, hogy elmondhassák hogy számukra tök felesleges dologra (mivel az i3-ast preferáltad ezt írom ide extra vga-val) adjanak ki pénzt.
Akinek csak netre, skype-ra, iskolai munkákhoz kell gép (a legtöbb vevőm!) nem fogom a nyakába varni a drágábbat, mikor az igényeinek megfelelő az olcsóbb is, dedikált vga-val.
-
mongi
senior tag
válasz
Killerbeat #36 üzenetére
Az igaz hogy én is sokszor terelem a népet az asztali konfigok felé (olcsóbb, könnyebben bővíthető később az igényeknek megfelelően, bármikor saját maga is beszerelheti a vett alkatrészt...stb), de a laptop manapság státusz szimbólum (ha van a szomszéd Mariskáé k unokájának akkor lesz a mienknek is!).
-
mongi
senior tag
Én hiába mondok el mindent, a vevő dönt, és errefelé sokszor jobban hisznek a vérpistikéknek (akiknek a legyenbennevgjameg500tbharddisk200gigaram a mentalitásuk). Én kereskedő vagyok, ebből élek, azt adom amit a vevő kér, én nem dönthetek helyette.
Eddig senki sem panaszkodott, sőtt egyre többen jönnek hozzám, de ezt majd privátban ha gondolod...
Amúgy mire is nem elég az az amd egy átlagos felhasználás mellett? Inkább ne ködösíts ezzel, én nem azt írtam hogy nem jobb az i3, de sokkal drágább. A kifuttatás alatt lévő Acer meg jó pont -
mongi
senior tag
A fent felsoroltakra (fészbúk,jutyúb,májvip...stb) az az amd is bőven elég. Ezért tettem be, tudom hogy generációs különbségek vannak
,
de a 370M-is már lejárt lemez... Az átlag user többre értékeli ha van egy különálló ATI HD5470-es 512mb-os vga a gépben mint egy i3-as, integrált HD2000-el. Tapasztalatból mondom, mivel üzletem van és hidd el, 5 eladott AMD-s gépre jó ha elvisznek 1 intelest errefelé (felvidéken, határ közelben).
de akkor lesd meg ezeket:[link]
[link] -
mongi
senior tag
válasz
Killerbeat #11 üzenetére
-
mongi
senior tag
pl. ugyanaz a teljesítmény i3-as gépnél uszkve 20-30 ezerrel többért megy mivel Intel, így majd lesz létjogosultsága. amúgy is notit nem 0,5-1 évre vesznek az emberek, hanem ha lehet 3-5 évre (magyaroszágon és a volt szoci blokkban vennének továbbra is, csak addigra ezek szétesnek...) amiről te beszélsz azok a P6100-p6200-as pentiumos laptopok...
A cégek szemszögéből meg ott a dual APU+GPU crossfire lehetőség is, oszt majd az intel vakarhatja a kobakot, hogy erre mit lépjenek. Core iX + brutal gpu és a fogyasztás az egekben, melegedés detto. Szerintem most lépett a nagyok közé igazán az AMD, mielött bárki fikázna, nem vagyok márkapárti (nekem is van i3+6550m-es rossignol hp-m, meg otthon a htpc-m amd-ati alapokon).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo Ideapad - 15,6 FHD, DDR5 RAM, 4 órás akksi
- Apple Macbook Pro 14" / M4 Pro / 24GB / 512GB / Asztrofekete
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest