- iPhone topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Azonnali navigációs kérdések órája
- 8300 mAh, maradhat?
Új hozzászólás Aktív témák
-
oO7
őstag
válasz
Aftereffect #192 üzenetére
egyrészről Windows Phone, másrészről pedig a "top" régiókban 5-10% környékén van a rendszer részesedése... az, hogy globálisan hol áll a részesedése az majdhogynem lényegtelen, mert a WP még csak most kezd beszivárogni az olcsóbb szegmensekbe, fejlődő országokba, ázsiába, stb...
-
válasz
Aftereffect #192 üzenetére
De változott.
-
HuMarc
veterán
válasz
Aftereffect #190 üzenetére
Ezerszer meg lett tárgyalva, hogy ez egy egyéni vélemény. Mindenki elfogadja, hogy neked nem tetszik a csempe, te is fogadd el, hogy másnak tetszik. Ennyi. Gondolj bele, milyen lenne, ha minden férfi ugyanazt a típusú nőt szeretné... Milyen szívás lenne a gyengébbeknek, mert úgyis az erősebb nyerne
-
Aftereffect
tag
Olyan sz×r lenne full HD videofelvétel közben a 3x veszteségmentes zoom, mintha optikai lenne benne.
Nekem a Symbian tojás ikonjai sokkal jobban tetszenek, mint a csempék!! De a szoft többi része...
Az iPhone ikonjai is jobbak a csempéknél! -
SPY0817
aktív tag
válasz
Aftereffect #185 üzenetére
Szerintem ez csak egy rossz viccnek szánta..
Ha nem akkor egyetértek Lalllal
-
Misály
addikt
válasz
Mikor szunnek meg az ilyen hozzaszolasok?
-
HuMarc
veterán
válasz
Minek 808 kamera?
Nekem egy is elég lenne, csak jó minőségű legyen...
-
Lall
veterán
válasz
Ha van Isten, soha!
-
Aftereffect
tag
Mikor fejezik be a hidegburkolást, vagy gyártanak Androidot 808 kamerával???
-
törölt tag
Pa6 +60CF az minek számít? Autóipar egyik legkedveltebb szerkezeti anyaga, acélon túl, szerintem többet találsz bleöle egy autóban, mint aluból.
Fülre nem fúrni kell a furatot, hanem a formában kell kialakítani, stb. Ha aluból kell vékony lemezszerüt formálni, ugyan úgy erösíteni kell, ha öntvény, pont azok lesznek a bajai ,mint a müanyagnak.
-
kromatika
veterán
az alu borítás biztos hogy jó hatással lesz a telóra.
-
Peathee
senior tag
Én nagyon szívesen lecserélem majd egy fémből készült Nokiára a Lumia800-asomat. Ennyi pénzért ne műanyagból legyen egy telefon.
Bár ez is ízlés dolga, a prémium termékeket sem érti meg mindenki.
Nekem még mindig megvan a Benq-Siemens EF81-esem, bár már évek óta nem működik.
(Aki lusta kikeresni mi az: magnézium-alumínium ötvözetű vázból készült kagyló mobil, elöl szálcsiszolt acél borítással, hátul porfestett acél borítással és a külső kijelzőn karcálló zafírüveggel. Na ezt hívom én prémium anyaghasználatnak, nem az üdítősüveg-polikarbonátot!) -
adamadd1
tag
Nem hiszem , hogy bárki is azért venne telefont mert full hd-s kijelzője van egyszerűen csak járni fognak ahhoz a csúcskészülékekhez amiknek a többi tulajdonsága nyeri el a tetszését az adott illetőnek . Mondjuk full hd szerintem se kell , viszont az l800 elég gyenge felbontással operál
(Ha egymás mellé rakom pl . a lumia 920-al)
-
MCGaiwer
addikt
válasz
Cannabis7 #163 üzenetére
semmi baj a szövegértésével. Logikailag hülyeség mágnest használni abban az esetben, ha azt akarod megállapítani, hogy aluminium-e valami. műanyagot nem vonza, meg az alut se, de akkor enyi erővel akár lehet mondjuk fa is, vagy gránit vagy sorolhatnám, mert ugye azt se vonza a mágnes.
másrészt mire számított? mert ha azt gondolta, nem alu, hanem acél, akkor oké. esetleg még titánra gondolhatott, de az se túl gyakori consumtelefonokon...
-
Cannabis7
senior tag
ez elég vonzó, imádm az alu telókat, teljesem más komfortérzetet ad.
anno egy samsunk p300-am(még mindig megvan, nem volt szívem megválni tőle) meg egy nokia 8800-m volt, imádtam mindkettőt, de főleg a samut
Spy0817:
szövegértés egyes... -
xperiasigi
őstag
vajon az árazása milyen lesz..
-
oO7
őstag
válasz
moleculez #155 üzenetére
a második felére a hsz-ednek:
egyrészről sajnos tudjuk nagyon jól, hogy ez a "ha nem kell nem veszem meg" nem egy járható út, mert ez egy trend és minden új mobil ezt követi, nincs ilyen szempontból választási lehetőség... másrészről viszont nem azért "sírjuk tele" a topikot mert a telefon gyártója birka módjára követi a hülye trendet, hanem mert úgytűnik, hogy vannak akik tényleg el is hiszik, hogy erre nekik szükségük van... egy magyar hírportál fórumában folytatott beszélgetések nemhiszem, hogy túl nagy hatással lennének pl a Nokia tervezőire, de ha legalább azt jobb belátásra tudjuk téríteni aki eddig őszinte hívőként terjesztette, hogy a FullHD nemhogy kell, de még kicsi is, akkor már legalább egy emberrel kevesebb fogja még toább terjeszteni ezt a marhaságot... ugyanis nekünk legalább olyan idegesítő hallgatni az "alig várom, hogy FullHD kijelzővel kiadják az XY mboilt", mint neked azt, hogy mi meg emiatt "sírunk"... -
T.Peter
őstag
válasz
Integrale #153 üzenetére
Ez jogos. Viszont csattant már párszor az enyém, aszfalton is nem egyszer, szóval csak lett volna olyan szituáció, amikor éri a hátlapot éppen egy kiálló aszfalt darab. Persze hiszek nektek, meg tudom is, hogy az alu puha fém, de ettől még jó tapasztalatom van az O7-em hátlapjával.
-
moleculez
veterán
Na, felolem tokeletes telo. A tok problemarol annyit, hogy megveszek egy 100k+ os telot, ahol szempont volt a kivalasztasnal az anyaghasznalat. Akkor mi az anyamnak rakjak ra tokot? Akkor nem mind1 az anyaghasznalat, ha ugyis a tokot fogdosom? En plusstokot hasznalok, es ha kiveszem akkor ugyan vedtelen, de nem nagyon ejtem le.
Full hd: legyen 4k, 6col, ha nem kell nem veszem meg, de telesirni minden topikot?? Tenyleg iden kb minden telo fullhds lesz, mindig ezt kell hallgatni??
Az alu meg reszemrol a azert tetszik, mert olyan minosegi, semmi masert. -
blackmajesty
aktív tag
válasz
=Mentor= #143 üzenetére
De miért költsek folyamatosan extra pénzeket tokra? Mert hosszú távon nem bírják azok sem, ha pedig telefont cserélek, vegyek az újhoz is tokot, stb.
Mellesleg az Optimus7-em 1 évig tokban hordtam, ez alatt az idő alatt kissé megkopott a fém hátlap, és kb 1 éve zsebben hordom, nincs újabb kopás rajta. A Nexus S-em pedig a tokban lett karcos, szóval nem biztos, hogy a következő telefonomat állandóan tokban fogom tartani, csak akkor, ha táskába szeretném tenni.
És a tok még plusz súlyt, és vastagságot ad a telefonhoz, így pedig még kényelmetlenebb zsebben hordani. -
Integrale
veterán
LG Arénám és a HTC Legendem sem bírta túl jól, hamarabb meglátszódott a fémen a sérülés, mint a műanyagon.
#151 T.Peter
Optimus 7 hátlapja persze, hogy jól bírja, ha leesik sem a fém felületre, így ez az összehasonlítás nem túl szerencsés. (nekem is O7 van), ha lerakod a telefont sem a hátlap, hanem a kamera és az alja ér le.
A képernyőn soha az életben nem volt fólia és egy karc sincs rajta, pedig unalmamban rendszeresen piszkálom valamilyen fém tárggyal. -
xperiasigi
őstag
Hmmm nekem tetszenek a lumiák "dizájnjai"de nem tudom valahogy a windows phone 8 rendszer nem maradt mwg bennem pedig volt nálam 2hétig htc 8x
-
T.Peter
őstag
Nekem az LG Optimus 7-emen ugyebár fém hátlap van, és az az egyedüli része a telefonnak, ami hibátlan. A többi műanyag részen mindenhol már van ütődés vagy karc (Természetesen a leejtések nem direkt történtek (kicsúszás, beleakadás valamibe, stb)). Persze téged is megértelek, a te eseted is simán előfordulhat, de nálam nagyon jól bírja, jók a tapasztalataim. Viszont kipróbáltam a 920-ast, és az a műanyag ház is legalább olyan minőségérzetet kelt számomra, mint a fém. Én inkább a kijelzőt védő üveggel nem vagyok egyáltalán megelégedve. Simán bereped. Gorilla Glass ellenére is...
-
madd dogg
senior tag
válasz
Cyberpunk #145 üzenetére
Csak random bevezető árat mondtam. De legyen akkor 160, az reálisabb. Pont kint van logout címlapon egy cikk, gyerek 70-ért vett egy kínai ZTE-t a tegra3 miatt, nincs 3g kapcsolata, a romokkal szenved, de örül mint majom a farkának, mert megy rajta a vice city, meg egyéb ótvar játékok. 70-ért az ember xboxot vesz, ha Csak játszani akar... És a geek társadalom fele emiatt defektes, mert lenyomták s torkukon h kell az 1080p 5"-ra, szegény kínai gyerek nem tud olvasni
.... -
Probber
őstag
Egy csiszolatlan, festetlen alumínium ház jól állna a 920-nak.
-
Lall
veterán
Volt HTC Legend-em. Gyönyörű alu unibody ház, de sajnos több hátránya volt mint előnye. Gyengébb WiFi jel (ez persze tervezési hiba is lehet) és az alu készülékház is sérülékeny volt. Szerintem is tartosabb egy jo minőségű műanyag.
-
SPY0817
aktív tag
-
madd dogg
senior tag
-
madd dogg
senior tag
Felbontás buzériához: egy csúcs Merci vége is 250. Nem Azért, mert nem lehetne több, hanem mert felesleges. Mivel már a legtöbb motorral elérik ezt, inkább csinálnak BlueMotion motorokat, hogy kevesebbet fogyasszon. Ezért nincs Gyári 1200 lovas S Merci. Lehetne, csak hülyeség helyett fontosabb dolgokra fordítják az energiát.
Mellesleg egy kurva telefon ne Azért legyen 200, mert 5"-on 1080p kell a hülyegyereknek Vice Cityzni, holott a 10 éves gépén játszhatná egér+billel. Én meg egy teljesítménytúrára vihetem a flagshipet doboznak, mert 1 óra gps + közben zenehallgatás után
egy rohadt fotót nem képes lőni. Ja, bocs, 2-3000mAh ma ennyire elég... -
MCGaiwer
addikt
van egy közel 4, vagy lehet már 5 éves nokia 6300-m, csokibarna színű. Ennek a modelnek a hátlapja aluminium. 5 év alatt azért kapott már párat, tokban sosem volt, nem is vigyáztam rá különösebben.
Ennek ellenére ugyan látszik rajta a kor, de a Te N8adhoz képest még egy újszülött benyomását kelti, pedig 3x annyit volt használva. Ezzel csak azt akartam mondani, átlagos odafigyeléssel, -amit normális ember minden értékes vagy kevésbé értékes tulajdonának megad- az aluminium is bőven bírja addig, amíg a telefon élettartama le nem jár. (ha nem lennék lusta, akár képet is töltenék fel róla) -
AMD Power
titán
Kíváncsian váron őket ,de remélem nem 82" lesz a 920 utóda...
-
MCGaiwer
addikt
válasz
Kepi p4 630 #19 üzenetére
máris belopta magát a szívembe...
-
oceanrush
senior tag
Jelenleg egy 820-at hasznalok es egyre jobban kezd megtetszeni a WP8. Egy 920 forma, S4 Pro-s, 2Gb RAM-os, 1080p kijelzos, aluhazas telefonra szivesen beneveznek... De ha ugyan az a hardver lesz benne mint a 920/820-ban akkor felejtos.
-
SPY0817
aktív tag
Ez KB olyan mint a kijelző méret növelés.. számomra a Lumia 800 mérete pont tökéletes kényelmes.. Oké legyenek 4~5" os készülékek is de már kezd unalmas lenni hogy minden "prémium" készüléket tepsiként hoznak ki.. mozizni nem akarok a telefonon meg semmi ilyesmi.. akkor minek?
Bár a fullHD felbontást én már teljesen nevetségesnek tartom 720p egy teljesen korrekt kéne legyen még felső kategóriában is.. könyörgöm a notimnak van 720p felbontása 15,6"on.. elférne az 1080p de nekem ide is fölös.. nekem ne mondja senki hogy világ vége van 10"al kevesebben muszáj 1080p
-
HuMarc
veterán
válasz
Cyberpunk #30 üzenetére
Az első képet lekicsinyítettem úgy, hogy a 3 mm tényleg 3 mm legyen és tudod, mit láttam? A legpixelesebb olvasható volt, mert vastagabbak voltak a vonalai, de a legnagyobb felbontásúnak a vékony vonalai egyszerűen nem látszottak. Akkor most mi a jó?
A második képet csak úgy tudtam felnagyítani, hogy a 3 mm-es jelzés 5 mm hosszú volt és így az első két karakter a nagyobb felbontású képen szebb, az összes többinél pedig az alsó kép. A latin karaktereknél meg nem látszott különbségEnnyi.
-
kpal
nagyúr
Nem rossz ez polikarbi külső de a fém azért nem fog úgy recsegni , pl az N8 is jó és lehet szorongatni meg se nyikkan .
-
Misály
addikt
válasz
=Mentor= #107 üzenetére
A mobiltelefon használati tárgy nem hímestojás. Nem fogok tokot hordani hozzá, a karórámat se csomagolom be és a kanapémat se bugyolálom nejlonba. Vagy birja a készülék vagy nem, az aluminium alkalmatlan papírvékony kialakításában erre a célra... Nézz meg egy használt N8at vagy egy használt iphone 5öt.
Arról nem is beszélve, hogy baszhatod a designos csodádat ha egy ocsmány szilikontokba rakod és ráhúzod a fóliát...akkor inkabb kopjon.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Oppenheimer #120 üzenetére
Majd hamarosan kiderül. 5"-on ez már 440 ppi.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Oppenheimer #120 üzenetére
Najó, most megnéztem az index címlapot asztali verzióban, és a legkisebb betűkön látszik, hogy lehetnének élesebbek. De ezek olyan kicsi betűk már, hogy nagyon kényelmetlen lenne ekkora méretben olvasni.
-
oO7
őstag
válasz
Cyberpunk #119 üzenetére
Nekem inkább tűnik "kifogásnak" (vagy agymosó marketinghúzásnak) az, hogy mutatnak egy 10x-esre nagyított képet arról az állapotról, amikor már az egyik kijelzőn a megjelenítendő tartalom kissebbre van összehúzva, mint annak a minimális mérete, és melléraknak egy nagyobb felbontású kijelzőt, ahol pedig értelem szerűen már újból a minimális mérete felett lehet kirajzolva az adott tartalom és ennek megfelelően szépen meg is jelenik... mindez kis túlzással mikroszkópikus méretekben...
-
oO7
őstag
válasz
Cyberpunk #115 üzenetére
Miért baj?
- feleslegesen drága a nagyfelbontású kijelző előállítása (4-5" méretről beszélünk ugyebár)
- feleslegesen sokat fogyaszt
- feleslegesen pazarolja a GPU erejét olyan részletekre amit nem fogsz látni... FullHD felbontásban még az asztali gépek is megszenvednek egy jó grafikáért, nem még egy mobil SoC... fejlesszék a kijelzők színhűségét, kontrasztját, javítsanak a fogyasztáson, javítsák a betekintési szögeket, de a felbontásról mostmár le kellene akadni mert kezdenek masszívan túlzásba esni... -
Blyan
félisten
válasz
Cyberpunk #115 üzenetére
Szívem megszakad, hát nem szép... Nem baj, csak kényszeres magyarázatkeresés.
Évek óta a mainál sokkal rosszabb kijelzőn olvastak a sárgák, most meg egyenesen az ő megsegítésükre növelik a felbontást? Háhá, na ez mókás.Azért növelik a felbontást, mert megvan rá a lehetőség, és akkor miért ne? Mert erről szól a világ, semmi nem elég büdös, kell vagy jó lenne még büdösebb - ez a fejlődés, és ezt értem. De a magyarázatok néha izzadtságszagúak.
-
oO7
őstag
válasz
Cyberpunk #110 üzenetére
de olyan részletek vesznek el amik ha ottvannak akkor sem fogod látni mert annyira kicsi... lehet, hogy 10x-es nagyításnál nagyon látványosan kijön a különbség a kisebb dpi-vel szemben, de ezt való életben ~fél méterre tartva magadtól a telefont nem leszel képes észrevenni... valószínűleg ha egyel nagyobb betűmérettel lenne írva és nem ilyen hangyafasznyi betűkkel a szemléltetés végett, akkor máris elenyészőbb lenne a különbség még ilyen nagyítás mellett is
-
Blyan
félisten
És mondjuk még azért is vicces a dolog, mert a távol-keletiek az otthoni 140-150dpis felbontású (ami már bőven közép kategóriának számít) laptopjaikon nem szenvednek az olvasással, de ezek alapján már a 13"-os 226dpis Retina MacBook Prot is kidobják, mert nem tudják olvasni a weboldalakat, leveleket, akármit.
Szegények, azért várják a 4K-t hogy végre elolvassák a régi leveleiket.
-
Juveman
tag
Itt egyszerűen arról van szó,mint fogyasztói gondolkodás,hogy ha 150-200ezer forintot kiadok egy prémium telefonért,nem ugyanazt az anyagot,összeszerelést akarom érezni,mint édesanyám 6000forintos telefonján.Ezért létezik a polikarbonát tömb is.Mert nekem ne mondja senki hogy az a műanyag meg bizonyos ázsiai gyártó
már-már a fogyasztót igénytelennek nézett,pofátlanul,csúcstelefonjánál is alkalmazott silány műanyag közt,nem érez semmi minőségi eltérést.Ezért jön vissza mindig a fém is.Nem technológiai,vagy statikai tulajdonságok miatt.Azért mert ha kézbe veszed,egyből az az érzésed hogy ez top telefon,hogy "meg lett csinálva",nem csak abból tudod,hogy egyébként ilyen meg ilyen proci van benne.Bocs ha sokat írtam,meg kéretlen véleményt fogalmaztam meg.
-
brumi1024
veterán
válasz
=Mentor= #107 üzenetére
Jó de a Note nem is ez a méretkategória. 5,5/5,3 vs 4,5"-os kijelző azért elég jelentős különbség. Az S3 méretre kb ugyanakkora(de a kijelzője nagyobb), és mégis csak 133 gramm. Ennyi erővel azt is lehetne mondani, hogy egy Nexus 10 nehezebb mint a Lumia 920, de nincs sok értelme összehasonlítani. Ha valaki Note-ot vesz, számít egy ilyen tömegre.
-
CYPRIAN
tag
A hozzászólások szerint számottevő érdeklődést keltett a Nokia irányvonala, szóval nem biztos, hogy érdemes temetni a gyártót még.
-
=Mentor=
őstag
Aki nem képes vigyázni a mobiljára annak lehet akár gyémántbevonatú is azt is elkoptatja... Az emberek többsége nem fogja fel, hogy egy okostelefon kényes jószág, nem lehet összevissza dobálni, zsebre vágva koptatni, fizikai behatásoknak kitenni. stb stb Alap dolog, hogy megfelelő tokkal kell ellátni.
A Lumia 920 súlyproblémája egy műbalhé, a Galaxy Note/Note2 se könnyű, mégse sírják tele a netet emiatt...
Az alumínium 920 utód egy kicsit korai még szerintem, a másik kettő jövevény meg annak fényébe érdekes, hogy a Lumia 620 pl még nem is kapható...
-
-
Kashim
őstag
válasz
#06658560 #103 üzenetére
Szénszálas műanyagokról beszéltünk? Nem.
Teljesen más kategória, jóval drágább, mint az általános műanyagok. Ezért is használják speciális területeken.Lehet utómunkálni, de pont a gyengesége miatt nem lehet "bárhogy." Például nem tehetsz furatot egy vékony fülre, mert nagyon könnyen letörik. Bordázni és támasztani kell sok részt, stb... Csavarmenetek is érzékenyebbek. Nem azt mondom, hogy nem lehet, de több a megkötés.
-
oO7
őstag
válasz
Luck Dragon #98 üzenetére
állítólag a VLC csapat dolgozik Win8-as (így WP8-as is) lejátszón, ami remélhetőleg a közeljövőben ha másnem valami beta állapotban testet is ölt majd... beépítetten viszont 100% hogy nem fogja lejátszani neked az mkv-t semmilyen Microsoftos eszköz
-
törölt tag
Milyen teherbíró képességröl beszélünk? Biztos úgy általánosan, ahogy itt írod? Tuti zicher? Szénszálas repülögépekröl hallottál már? Ultrakönnyü gépekröl?
A müanyag pont a puhasága miatt képes lehet bizonyos behatásokkal szemben jobban ellenállni, mint egy fém szerkezet.
Müayagot utómunkálni pont annyira lehet, mitn fémet, incs különbség a kettö között. -
Glenda
addikt
VaporMg kellene egyébként, arra mondjuk váltanék
-
Kashim
őstag
Már hogy ne lenne haszna... sokkal jobb a teherbíró képessége, mint egy azonos térfogatú műanyagé. Nyilván divatból meg fémmániából használják a repülőknél, meg egy csomó más elektronikai eszköznél is.
Sokkal vékonyabb fallal lehet erősebb struktúrát megalkotni, így a készülék súlya összességében kevesebb lesz, jobban ellenáll folyadékoknak, elvezeti a belső alkatrészek hőjét és könnyebben/pontosabban lehet utómunkálni is, nem töredezik meg porzik... (ennek végfelhasználó szempontjából nyilván nincs jelentőssége)
Annyi a műanyag előnye, hogy anyagában színezhető, tehát nincs színkopás, mint az alumíniumnál. Karcolható, (hülyeség azt állítani, hogy nem) de a fentiek miatt nem annyira látszik meg rajta. Tapintásra puhább érzetet kelthet, ha nem tükrösítik a felületet. Viszont ejtésre (főleg hidegben) töredezhet, elpattanhat, nem csak deformálódik, mint a fém. Hosszabb távon napfény (uv) hatására degradálódhat, fakulhat. Ja és persze olcsóbb, sokkal olcsóbb, mint az alumínium. Bár ha CNC marják utána, nem spórolnak olyan sokat.Preferencia kérdése kinek melyik tetszik jobban, de azt egyszerűen hülyeség kijelenteni, hogy nincs előnye. Mindegyiknek van a másikkal szemben, a gyártó dönti el melyik irányba viszi a dolgot. Én jobban szeretem a fém telefonokat, de ha kicsit vékonyabb és kisebb lenne pl. a 920-as Lumia, szívesen elfogadnám azt is, hiába műanyag. Ettől függetlenül pl. Samsung biliműanyagokat már nem annyira komálom.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
#06658560 #94 üzenetére
Meg lehet mindent oldani. Nekem sem a Wave-vel, sem pedig a mostani HTC Radarral nem volt problémám abból kifolyólag, hogy fém borítása van.
Egyébként meg prémiumkategória nem ?(#92) oO7 : És ez fordítva. Attól hogy valami polikarbonát borítást kapott, még nem lesz jobb.
-
Talán ezzel megszűnik a hátlap ""nyoszorgása"" . Már kiváncsian várom hogy milyen lesz , lehet ezt is elfogják majd kapkodni ,ami nem lenne meglepő. Remélem a rendszert is majd frissítik majd és majd mkw-is majd le tudd majd játszani ,annak (személy) szerint tudnék örülni.
-
-
oO7
őstag
válasz
mrhitoshi #90 üzenetére
vagy amikor a szálcsiszolt felületen véletlenül végighúzod a körmöd... priceless... nemértem én ezt a fémmániát... azon túl, hogy valakinek a fém borítás a prémium telefon alapkövetelménye, semmi haszna sincs... sem esztétikailag (najó ez ugye szubjektív), sem ergonómiailag, sem technikailag, sem strapabíróság szempontjából nem jobb, mint mondjuk a polikarbonát... éshát valahogy nem érzem a 920-asomon, hogy gyerekjáték hatást keltene a műanyag borítás...
-
mrhitoshi
veterán
válasz
Oppenheimer #88 üzenetére
Tök mindegy most ebben az esetben, hogy polikarbonát vagy PVC, vagy más műanyag, a műanyag az műanyag.
Egy szál csiszolt fémborítás nem csak szebb (szerintem), de növelni is tudja a készülék árát, és eközben baromi jó fogni is. Mikor érzed, hogy a kezedben felmelegszik az alumínium borítás, felbecsülhetetlen.
Na meg mikor télen a füledhez veszed, de az más tészta. -
Blyan
félisten
válasz
Oppenheimer #88 üzenetére
Szarnak nem szar, de teljesen hétköznapi, csak telefonoknál nem volt eddig felkapva.
Tessék, polikarbonát csúcsfelhasználás:
[link]
-
bladegery
senior tag
Nehogy már, csak nekem jut eszembe más a catwalkról?
-
mrhitoshi
veterán
Végre valami prémiumot is nyomnak a prémiumkategóriába.
Komolyan... 100e Ft felett elvárná az ember, hogy olyan anyagból készüljön a telefon, amihez egyrészt nem a legkönnyebb hozzájutni, másrészt meg műanyag. -
hcpety
tag
Én vettem a 920-asomhoz egy CP-600-as gyári tokot. Nagyon meg vagyok vele elégedve, körbe tökéletesen védi a telót és nagyon elegáns kinézete van. Így sérülést csak valami nagyon extrém körülmények között tudnék okozni a telónak.
-
brumi1024
veterán
-
Integrale
veterán
Szőrszálhasogatásnak tökéletes a hozzászólásod. Olvasd el az előzményeket, nyilván a konkurenciához viszonyítottam/tuk, illetve arra irányult a válaszom, hogy "kapufa".
Egyetemista vagyok, dolgozok mellette, nem kapok ösztöndíjat, és félig meddig magamat látom el. Szüleim 1 telefont vettek nekem (előtte örököltem tőlük 2-őt) 13 éves korom óta magamnak fizetem az ilyenfajta igényeimet. Megtehettem volna, hogy sírok nekik, de utálom ha a seggem alá teszik a dolgokat!
-
Nekem ez a telefon nem kellene... Semmi extra különleges nincs benne...
Nagyon nem jön be nekem a Múmia.
-
Blyan
félisten
válasz
Oppenheimer #74 üzenetére
Mégis akarsz FHD Samoled kijelzőt....
-
Ricardo
titán
Nem rossz. Remélhetőleg nem arany áron jön ki.
A végén még csak összehoznak egy olyan készüléket (és a rendszer is fejlődik szépen), amire érdemes odafigyelni. -
Oppenheimer
nagyúr
Na ez is egy sikeres termék lehet.
a fhd flamewarral kapcsolatban meg oO7-el egyezik a véleményem
-
oO7
őstag
válasz
Cyberpunk #30 üzenetére
ezzel csak annyi a probléma, hogy az alsó képen jelölt 3mm az az én monitoromon 3cm... 10x-es nagyítás... hozhatsz itt mikroszkópos képeket, hogy "látod látod 100x-os nagyításnál jobban olvasható a 3000dpi-s szöveg" de az emberi szem nem lesz képes a kb 300dpi feletti felbontásokat megkülönböztetni, azaz az ilyen 400-500-600dpi -s kijelzők meghajtására pazarolt erőforrások (energia és számításiteljesítmény) tökéletesen feleslegesen vannak elpazarolva...
mellesleg az érzékelt felbontás függ a kontraszttól is, az esetleges recés éleket pedig játékoknál Anti Aliasing szövegeknél meg egy ClearType technológiával gyönyörűen el lehet tűntetni, bár túl sok értelme nincs, mert egy 300dpi-s kijelzőn nem nagyon fogunk pixeleket számolgatni
-
SPY0817
aktív tag
válasz
Eléggé prémium és elegáns kinézete van. Kíváncsi leszek mi lesz a rendes megjelenése
-
aram01
nagyúr
válasz
így tetszene nagyon
-
SPY0817
aktív tag
Nekem tetszik pláne ha meg piszkálja a 920 ezáltal 820 ezáltal 620 árát
tudom az utóbbi még kint sincs..
Az anyaghasználatra visszatérve szerintem nincs tökéletes készülékház még.. egyetlen megoldás használj valami normális tokot vagy NE DOBÁLD
tudom vannak óvatlan pillanatok.. de bármi megsérülhet.. mondjuk a 920 egész jól szerepelt videók alapján.. de egy pici karcot bárki hamar összetud szedni ha ügyetlen.. Emberi hülyeségre nem találtak még fel gyógymódot/appot/alapanyagot..
(sajnos)
-
vince
őstag
válasz
Somogyi03 #61 üzenetére
Az rendben van, hogy innen indultál ki, de menet közben eljuthattál volna a korábban linkelt szolgáltatói oldalakra is, vajh' ott mennyibe kerül a teló. Bő másfél hónapos információból nem vonnék le messzemenő következtetéseket egy abszolút friss technikai eszköz esetében
-
atike
nagyúr
Na ha lesz...
Csak ne olyan áron lenne, amilyenen...
-
Somogyi03
csendes tag
lehet linkelni meg minden nade http://www.youtube.com/watch?v=yYB-pJaGpoI namost ha ezt javították akkor sory de csak innen indultam ki
-
vince
őstag
válasz
Somogyi03 #52 üzenetére
Ha esetleg még magasnak is tűnhet a nyitóár, a kereslet nagy:
Előrendelési listák élén a Lumia 920
A Lumia 920 erősíti a Nokiát
Lumia 920 – 2,5 milliós előrendelés
Lumia 920 – alábecsült piaci igények -
HuMarc
veterán
Nem korai még egy kicsit az utódot reklámozni?
Azért még lesznek páran, akik megveszik a 920-at, nem kéne máris túllépni rajta... De végül is ők tudják...
-
madd dogg
senior tag
válasz
Cyberpunk #32 üzenetére
Tipikus megnyilvánulása vagy a "nem tudjuk mi értelme, de találunk neki" rétegnek. Mióta olvasol TE kínai írásjeleket a mobilodon? Mellesleg nem nagyon értek hozzá, de nekem nagyításkor a 800*480 is tűéles betűszéleket generál. Sosem volt vele problémám. Nem mondom h nem kell fejlődni, de b@szki a 24"-os monitoromnak ez a felbontása. És gyönyörű tűéles képe van filmeknél, netezésnél, stb. Akkor nekem ne mesélje be senki, hogy normál távolságból olvasáskor b@ssza a szemét a rece 720p-n
-
tom956ster
aktív tag
Jól emlékeszel, úgy hívták, hogy Nokia 8810 és 8810i. Volt natúr és fekete színeben. Sajnos, ugyan csak egy gsm antennát kellett elviselnie illetve a 8810i-nek egy BT antennát, de bizony voltak gondok vele, nemcsak a nyitómechanika és a szalagkábel szivatta a népet egy akkor 225000 ft-os telefonnál...
Azért mégiscsak az volt a szívem csücske, mai napig is a minőség és az elegancia etalonja számomra... Ez volt az enyém
Bocsi az offért... -
Somogyi03
csendes tag
Az árra visszatérve remélem nem úgy kezd mint a 920 mert akkor kapufa az eladások szempontjából
-
törölt tag
-
pszili8
aktív tag
Végre rájöttek,hogy a polikarbonát nem jó.A lumia 800-am 1x ejtettem el(kicsúszott a kezemből) két helyen ütődött le a sarka,pedig vastag szőnyegre esett,a gyári szilikon toktól meg foltosodott.
-
Joker88
őstag
jöjjön csak ki..
legalább nyomja majd lefelé az árakat -
Misály
addikt
válasz
#06658560 #34 üzenetére
Milyen konvertalasrol beszelsz? Milyen kuzdesrol? Foleg amikor egy stream felbontasa meg allithato is. Es en gondolkozzak?
@agkri01 : Ertelmes fejlodesnek lenne ertelme (touchscreen, OIS, 140db-ig torzitasmentes hangfelvetel pl azok ) mobiltelefonnal a 4-5" feletti kepernyonek sok ertelme nincs ergonomiai szempontpol, ahogy 1080p-nek sincs uzemido szempontjabol.
@Integra : Engem nem zavarna, csak a specifikaciobuzik miatt egyik gyarto megy a masik hulyesege utan, igy 2 ev mulva nem kapsz felsokategorias telefont ertelmes felbontassal, meg kenyelmes kepernyomerettel.
Gondolom nem csak en emlekszem a handset es maroktelefon kifejezesekre. Manapsag mar ket kezzel kell mindent tolni vagy kosaras kez kell hozza (nekem meg az van, de egy kisebb ember mit csinal) -
törölt tag
Melyik rendszeren tudod nagyítani a beviteli felületet?
miért baj, hogy a telefonnak nem kell megküzdenie a videóid kopnvertálásával, etleges streameléskor, átmásoláskor?Ha nem izgat más mit vár el töled, akkor gondolom felesleges leírnom, elvárnám a minimális godolkodást is, észosztás elött töled!
-
PakoA
csendes tag
válasz
callmeakos #29 üzenetére
Pl kifutó?
-
Misály
addikt
válasz
Cyberpunk #28 üzenetére
Nem izgat mit varsz el. Nagyitani meg mindent lehet, nem 6os meretben kell mandarint olvasni, hisz azt 1080p-n se fogod latni 5" alatt, hisz azok a kocsonyas golyobisok a fejedben nem kepesek felfogni, erteni? Ezt kellene felfogni, nem az eroltetett "fejlodest".
#30: igen latszik, 5 centirol. Ergonomia rulez, pinch-zoom meg bekaphassa.
-
Cyberpunk
félisten
-
callmeakos
veterán
Nokia "macskajárás".
Ennek jelentenie kellk valaminek -
Somogyi03
csendes tag
jól néz ki meg minden és ha megunod a telót kilóra le adhatod a helyi vasasnál
-
Greg-77
aktív tag
Nem biztos, hogy a sok ràdió antennànak amit ma egy mobilba belezsúfolnak nagyon jót tenne egy aluhàz. Valamint az alu elég rideg, könnyen sérül, karcolódik, az éleknél kis behatàstól is csúnya lehet. Lehet, hogy minöségibb egy aluhàz, de nem biztos, hogy jobb. Kevlàr vagy karbon jobb vàlasztàs lenne. A titànról màr nem is beszélve, de ugye ott a nehéz megmunkàlàs és a magas àr miatt nem nagyon jöhet szóba bàr a Nokia pont gyàrtott belöle készüléket ha jólemelékszem!
-
PakoA
csendes tag
Szép az alu, de a polikarbonát szvsz hasznosabb.
Meg a Samu megutáltatta velem a fém házat -
törölt tag
válasz
Blindmouse #6 üzenetére
Erröl kérlek szólj a fizikának!
-
Kepi p4 630
tag
Remélem hasonló lesz:
[link] -
dontdoit
tag
Jo lesz ez. A forma gyonyoru. Az aluminium jo valasztas lesz. Nem ertem miert sirnak a sulyan....egy nokia 2110 mennyi volt anno 200???? Vagy egy 9110...
-
GALARDO
addikt
Lehet, hogy kéne várni?
-
Peterson_
addikt
Na erre kíváncsi vagyok.
Remélem még egy jódarabig tovább viszik ezt a formatervet, szerintem még mindig az egyik legszebb a piacon. -
Tomcat
őstag
Az N8 után ez lehet a következő Nokia telefon amit saját magam megveszek. Valahogy a műanyag telefonok sohasem fogtak meg igazán. Én jobban szeretem a fémet érezni a kezemben ezért pláne ha jobb is lesz mint a 920 akkor én egészen biztosan veszek majd magamnak belőle.
-
SlayR
senior tag
Szerelem első említésre....N8 és Lumia900 után a következő drágaszág
-
oszi666
őstag
Az aluminium burkolat nem gatoljanaz indukcios toltest?
-
vince
őstag
megy a melegítés a seregszemlékre (CES, MWC)?
-
-
Blindmouse
senior tag
válasz
FragMaster #1 üzenetére
Ugyanaz a merevség aluban vékonyabb. Eg. a sűrűsége a duplája, de a merevsége a tízszerese is lehet megfelelő ötvözettel.
Ezek után elgondolkozom megint Nokia telefon vásárlásán -
darvinya
titán
Felismerték, hogy ocsó pici gagyi játék telefon kinézetet le kell cserélni.
Ez a maratott műanyag tömb nem az igazi.
Sok ember meg azt hiszi, hogy ez valami csoda műanyag és összetéveszti a Szénszállassal.
Ez egy fröccsöntött műanyag tömb és abból marják ki, mit az alu testüeket. -
Pete55555
addikt
válasz
FragMaster #1 üzenetére
Mivel nagy visszhangot kavart ez a súly dolog, gondolom úgy döntöttek, könnyítenek rajta. Az Alumínium sem könnyebb mint a polikarbonát, de erősebb, ezért vékonyabb réteg is elég lehet, így 10-15 grammot nyerhetnek talán rajta.
-
gabipaci
őstag
válasz
FragMaster #1 üzenetére
A szolgáltatóm még a 920-at sem adta ki, húzza még egy darabig, de már itt az utód.. Ami mondjuk nem érdekel, mert a 920 teljesen meg fog felelni. 21-én elvileg megjelenik
-
Misály
addikt
válasz
FragMaster #1 üzenetére
Bizony.
Egyebkent mi a szarnak 1080p telefonba? Tenyleg erre van szuksege a sikparasztnak?
-
FragMaster
addikt
A forráscikkből: "In an attempt to make its next flagship lighter and thinner, Nokia is planning on using aluminum for the Lumia 920 successor."
Tehát alumínium burkolattal könnyebb lesz, mint polikarbonáttal?
Minden esetre biztos jó lesz, de szvsz egy matt polikarbonát ház nem csak szintén jó fogású és minőségi érzetet ad, de ellenállóbb is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Sorozatok
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Suzuki topik
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- 15" Workstation és vegyes Lenovo Thinkpad 8-11. gen.
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest