- Külföldi SIM-ek itthon
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Yettel topik
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macika66
őstag
-
Az "új" szerkesztő még mindig tragikus, váltok vissza inkább a régire.
-
TunerJoe
senior tag
válasz
mjani1172 #90 üzenetére
Ez egy jó készülék, de szerintem nem ez az a minimum, ami egy átlagfelhasználónak elég lehet. Én továbbra is úgy gondolom, hogy ennél olcsóbban is vannak a legtöbb embernek normálisan használható készülékek. Amúgy is, most a telefonok drágulásáról volt szó. Szerintem 2-3 évvel ezelőtt nem kaptál ennyi pénzért sokkal jobb ajánlatot.
-
-
mjani1172
addikt
Szvsz Macika66 eszmefuttatása 90% ban helytálló, de szerintem:
-nagyot nőtt a gyártók profitéhsége látva hogy nagy elődök esnek ki, borzasztó, fantasztilus filmbe illő butaságuk okán.(lg,htc,sony,) , és sajnos más ok miatt a huawei is.
Én most vettem a feleségemnek telefont, és 120 ezer alatt (bár egyedi akcióban vettem olcsóbban) nem találtam olyat ami nem elavult, gyenge, névtelen, borzasztó kamerával, vagy komoly betegséggel küzdene.A redmiben ha jól tudom még nfc sincs, így a bankolás kizárt.
-
TunerJoe
senior tag
Úgy értettem, hogy az átlag ember számára már jól használható készülékek. Azért azok nem kerülnek 70k-ba, tudom, hogy neked speciális igényeid vannak, de az átlagember az telefonálni, messengerezni, internetezni, és dokumentáló céllal fotózni akar, nagyjából 2 évre tervez a telefonjával, és ezt egy Redmi 8 is tudja.
-
TunerJoe
senior tag
Azért az elég erős túlzás hogy egy alsó kategóriás mobil 100k... Ami a jól használható belépő kategória az 30-40k körül van, nem több. Egyébként ugyan a csúcskészülékek drágulnak, azt azért érdemes figyelembe venni, hogy nem csak a csúcskategória létezik. Fentebb írtam, 30-40-ért már elég jól használható készülékek vannak, de pl 100 körül már gyakorlatilag olyan telefont kapsz, ami kb hozza az egy éves csúcs szintjét. A 700-as szériás Qualcomm rendszerchipek már gyakorlatilag minden igényt kielégítenek, ha nem akarsz nagyon nagy zoomátfogást, magas képfrissítésű kijelzőt (mondjuk már ez is kezd leszivárogni a középkategóriába), akkor egyátalán nem érdemes csúcskészülélet venni. Tehát ugyan úgy látszik, hogy a csúcslategória drágult, ami igaz is, de azokat használati értékben megközelítő készülékek továbbra is elég jó áron megvásárolhatók.
-
Macika66
őstag
Meg kell érteni, hogy a mobiltelefonok elértek egy bizonyos felső szintet, ahol már nem nagyon van mit tovább fejleszteni.
Csak elb....orult drágán...
Minden mobilgyártó ott áll, és várja a legújabb, mégszínesebbszagosabb SnapDragon procit, ami még keskenyebb csíkszélességű, mint a korábbiak és még rá tud verni a szintetikus AzTuiTu teszten 15%-ot a korábbiakra.
Röpködnek a 8-12 GB-os RAM-ok (6 felett igazán nincs sok értelme, 8 felett pedig garantáltan kihasználatlan, értelmetlen), 256 és 512 GB-os belső tárhelyek vannak, sok embernek a laptopjában nincs ekkora SSD, 2k-s (4k-s) teljesenirreális felbontású kijelzőket alkalmaznak, nem a max. tudáson kihajtva (de azért jól mutat a feature listán), 90 - 120 Hz-es kijelzőkihajtást használnak (laptopokon, de még asztali gépeken is IGEN ritka), csilliárd megapixeles 3-4-5-6 kamerával, TOF érzékelővel.
Egyszóval drága űrtechnika.
A haszon adott kell legyen, hiszen nem abból élnek a mobilgyártók, hogy szombat-vasárnap munkaszüneti nap van....
Szóval így jönnek ki ezek az árak.
A mostani alsó kategóriás mobilok is lassan 100e-nél indulnak.
Egyszerűen a 9-10-es Android belekergeti a gyártókat a HW-igényességbe, Android 7-tel nem lehet már új mobilt eladni...
Nincs ebben semmi trükk. Idáig jutottunk. -
LordNerve
csendes tag
A barátod szeret ezek szerint akkor szopni, ha az első után még továbbra is ezt tolja
-
AS
félisten
Akkor ezzel reklámmal még gond lesz
[link] -
Macika66
őstag
válasz
mjani1172 #76 üzenetére
Az S5 óta volt már pár IP-minősítésű (meg minősítetlen) telóm, de alapból NEKEM nem azt jelenti, hogy beviHETő a vízbe, hogy be KELL vinni.
Így nem próbálkoztam vele.
A nagyfiam örökölte meg az S5-öt, ő aztán csúszdán forgatott videot lefelé menet, mert NEKI ki KELL próbálnia, hol a szőnyeg széle.
Jó, persze, gyerek...
Be is ázott, pucolgathattam neki napokig...
Mondjuk mai napig megy a teló... -
Speciali
tag
25 éve hasznalok mibiltelefonokat, még sosem volt beázás problemam, pedig anno széllel bélelt telefonok voltak, nulla tomitessel. Most egy oneplus 6 van, zsebemben sport, munka közben izzadsagtol nedves, poros, néha megázok. Persze úszni, fürdeni nem viszem. Ez az ip 68 csak egy felhajtás, egy plecsni csupán.
-
pcnet
addikt
válasz
mjani1172 #69 üzenetére
Igaz, lemaradt a smiley.
A3 nem egyenlő S5 Minivel. Ezért írtam, hogy ilyen alapon....
Fred23: Nekem is A3 2017 a másodtelóm, szeretem, csak kezd gyengülni az akksi. Valóban jó lenne ha cserélhető lenne az akksi. Szeretem, de egy akksi csere többe kerülne, mint amennyit ér a telefon.
-
Mercel
senior tag
Félrevezető kommunikáció és marketing egy kínai cég részéről.
Van csodálkozás? -
mjani1172
addikt
Ja, hogy te azon keresztül tartod a kapcsolatot az ismerőseiddel, netezel rajta, telefonálsz és fotózol vele.Gondolom ha berakod a zsebedbe még csak nem is furcsa.
Maradjon is így.
-
vicze
félisten
Már linkeltek ellenpéldákat is itthonról. Mivel nem tudok olyan készülékről a XZ-ig, aminek nem vált le a kijelzője így mindet cserélni kellett volna. A nyomás próba is egy hülyeség.
Mondom a garanciában sose szerepelt a beázás. Az hogy egyedileg 1-1 esetet vállalt az adott szervíz az az ő elbírálásukon múlott, ahogy a többi gyártónál is így van. -
Wajk
addikt
amennyire én tudom nyomáspróbázták amiket beküldtek nekik. Ha zárt volt az összes takaró és úgy megvolt a nyomás, az azt jelentett valamelyik fedő nyitva volt, vagy mást de akkor nincs gari. Nekem el volt válva a kijelző, így a nyomáspróbán el is hasalt, a leírásban az is benne volt, hogy csöpögött belőle a víz
igen, ezek mind egyedi esetek, mert minden eset egyedi. Ne pörögd túl. Akkor ez így volt, volt garancia beázásra a Sonynál, volt hogy ki próbálták kerülni, mint ahogy elő szokott fordulni a gyártóknál, de én csak róluk tudom, hogy garanciában foglalkoztak beázással.
A többi gyártó elhajtott és tudtommal most is hasonlóval. Ezért írtam azt, hogy a Sony volt az egyetlen aki abban az időszakban gariztatott beázásra. Másról nem tudok...
-
törölt tag
válasz
CptAdamica #60 üzenetére
Amennyiben a disznóemberek alatt azokat az embereket érted akik teletömték az Applet és a Samsungot, akkor igenlő választ kell hogy adjak
Fred23
2017-es verzió pár hetes korában. -
<Lacy85>
addikt
válasz
CptAdamica #60 üzenetére
Azok, akik egymást tapossák a bolt előtt, hogy megvehessék az új, menő 400 ezres telefont.
-
szabakaa
aktív tag
válasz
CptAdamica #1 üzenetére
Én is OnePlus tulaj vagyok, de ilyen elvakult dolgot leírni: "Az árazást továbbra is a Samsung és az Apple baszta el, a többiek követik, mert követniük kell."...
Ne legyél már agyatlan.
-
MrSealRD
veterán
@Bone123 Nem akarok bunkó lenni, de ezt leírni 2020-ban, azért még nekem is durva: "minálunk" A következő cikkben majd mi lesz?! "Há, méggyütt az másiná..."
-
mjani1172
addikt
Ezen az egészen látszódik, hogy hol tart ma az üzleti etika.
Ha megfelelne az IP 68 szabványnak (amit "vízállónak" hirdetnek ) már akkor sem lenne "vízálló", csak fröccsenés álló.Mert ez a szabvány is egy nagy semmi, és még nem is vállalnak rá garanciát.
Már eleve ez is egy átvágás.
De nem felel meg, még "a" semminek csak ha szolgáltató adja el.
Ez már tripla csavar.Van egy kamu szabvánnyal trükköző gyártó, akinek a termékével falsoskodik a szolgáltató.
Szuper. -
herbmann
újonc
Én kivételesen megvédeném az amúgy minden hájjal megkent és sokszor inkorrekt gyártókat, ebben a vízállóság kérdésben szerintem nem nagyon járhatnak el máshogy, mint ahogy teszik. Ennek oka, hogy használat közben az amúgy adott, és valós vízállóság marha könnyen sérülhet. Elég egyszer úgy leejteni a telefont, hogy egy icipicit megnyílik valamelyik illesztésnél (ez akár tokban tartva is összejöhet), és onnantól nyilván nem vízálló az sem, ami előtte az volt. Erre pedig a gyártók nem lehetnek hatással, így miért vállalnának rá garanciát... Én pontosan így jártam a mate 20 prommal, de nekem szerencsém volt. Többször volt víz alatt, fotóztam is vele (nincs hozzá búvártokom), egy horvát nyaralást és több itthoni kiruccanást még gond nélkül bírt a fürdőgatyámban. Aztán egyszer valószínűleg úgy ejtettem le, hogy megsérült, és tavaly nyár végén a Balatonban beázott. Zölden villogó képernyő, stb, onnantól be se kapcsolt a teló. Márpedig ha előtte órákat bírt a víz alatt, akkor nyilván én kellett valamit tegyek, hogy ez változzon, más lehetőség egyszerűen nincs. Jobb választás híján azért elvittem a Huawei szervízbe, és eljátszottam a hülyét, "nem volt víz alatt természetesen, csak kint maradt az erkélyen éjjelre, reggel így találtam rá stb"... Kicsit ciki, de az vesse rám az első követ, aki nem próbálta volna be. :) Szimpi lehettem a szervizes srácnak, sokat dumáltunk, és talán meg is sajnált, mert látta a számlán, hogy launch másnapján, 330-ért vettem a telót. Visszakaptam zsír új kijelzővel és akksival működő állapotban, pedig vszeg látta, hogy vízkár, mert állítólag van bennük egy papír, ami ilyenkor elszíneződik. Ezúton is köszönöm neki.
Az ilyen persze, ahogy itt is írták korábban, egyedi eset, sajnos nem általános. Minden esetre nekem egy szavam nem lett volna, ha akkor azt mondják, így jártam, ez van. Amikor megvettem tudta a telefon az ip68-at, aztán én szetbarmoltam. Ennyi.
-
törölt tag
A bíróságnak semmi értelme ilyenkor ha csak nem csinál az user videót hogy mennyit volt vízben a telefon. Sok gyártó megszab egy időlimitet és egy mélységet amíg bírja a vizet a telefon. Pl 5 perc max fél méter mélységben. A gyártó megtagadja a garanciát mondván hogy biztos tovább és mélyebben volt víz alatt ezért ázott be. (Ha így volt ha nem) Az user ezt hogy fogja bebizonyítani a gyártó vagy a bíróság felé hogy az előírások szerint volt vízben? Sehogy.
-
A szolgáltatóknak nem volt gond fizetni a cert-ért, a OnePlus-nak meg igen -elég gáz ez a hozzáállás, és nagyon kíváncsian várom a magyarázkodásukat, illetve a történet végét.
Cserélhető akkus A3 2017 csap alatt elmosható volt, amíg megvolt.
Nokia 8 Sirocco csak IP67, ezért nem merem vízálló tok nélkül víz alá vinni, de szakadó esőben már legalább 10x fotóztam.
Számít a cert, ha megbízhatóbb cég adja. Ez a OnePlus viszont mintha azt szeretné bebizonyítani teljes erővel, hogy megbízhatatlan.
-
andor80
senior tag
Ez annyira ócska kínai dolog.
De nem mindegyik márkára jellemző.
Haverom huawei mobilját lemosta csap alatt beázott(ip68 p30 pro)
szó kérdés bármi nélkűl kb egy új telót kapott vossza.
Ugyanez a srác sonynál anno agyon lett cumiztatva, samsunggal szintén megjárta.(Mondjuk ott konkrétan tengerparton 20 centis vízben ázott szét de ez kijött a szrbízben...2 éve pereskedik..Szánalmasaak a gyártók... -
Macika66
őstag
válasz
CptAdamica #33 üzenetére
Amúgy segíts már légyszi, melyik készüléknél vállalnak garanciát az IP68-ra?
-
lemelle
csendes újonc
Ha a gyártó szerint nincs IP68 akkor nincs.Ahol pedig ezzel adják el,ott a forgalmazó köteles kártéríteni ha arra kerül a sor.
-
vicze
félisten
Egyrészt egy telefon nem egy műanyag tömítés, mondjuk egy "csöppet" komplexebb.
Ha a műanyag izé beázik a gyártó vállalja a károdat? Megsúgom, hogy nem.
Nagyon szép dolog a minősítés, de a valós életben csak egy ígéret nem pedig biztosíték bármire is.Vannak gyártók, akik vállalnak teljes körű garanciát a vízálló termékeikre, bármilyen károsodás esetében, de biztos, hogy nem a telefon gyártók...
-
Igazából az nagyobb probléma, méghozzá nem is kicsi, hogy szervizelés után már nem lesz vízálló. Ha lenne hivatalos IP68, akkor úgy kéne visszaadni a szervizből, hogy azt a minősítést megtartja, de így már nem kell. Persze ha em kell szervizbe küldened, jól jártál, de elég egy kijelzőcsere, máris buktad a dolgot.
-
törölt tag
Ilyen amikor a tömegek még a semmit is kritizálják. Néha nagyon nevetséges ez a fórum. A cikkről nem is beszélve..
-
Hosssszu
őstag
válasz
CptAdamica #39 üzenetére
Köszi, de ismerem a homárt. (újabban egyre rosszabb a minősége)
Az hogy a gyártók hogy kerülik meg és milyen kiskapukat találnak szerintem mind gusztustalan húzás.
Én csak arra írtam példát, ha ez a mondjuk a villanyszerelésben lenne így és leégne egy épület, akkor már nem lehetne ilyen furcsamód kisbetűs részekre hivatkozni.
Az említett IP68 minden esetben ugyanazt jelenti, legyen az egy bedobozolt újhagyma, vagy egy telefon, esetleg egy kötődoboz. Amelyik nem felel meg, arra nem lehet ráírni. -
enterlaci
senior tag
Szerintem tök egyértelmű a helyzet. IP védettséget kapott a gyártótól a Pro, erre valószínűleg van is valamilyen garancia, meg kellene nézni alaposan a szabályozását ("ÁSZF")
A "sima" 8 pedig pedig a forgalmazók (importőr) maguk döntenek arról mi garis probléma és mi nem, de biztos van egy háttér megállapodás a gyártóval amit nem ismerünk és talán nem js fogunk.Tehát megkapta a végfelhasználó a hőn áhított IP68-at, akár mindkét kivitelre.
Azt is sejtem még, hogy elég sok problémás eset lesz és ezeket kívánta elosztani a gyártó. Ez is feladatuk az importőr/szolgáltató cégeknek.
-
Hosssszu
őstag
-
<Lacy85>
addikt
válasz
CptAdamica #1 üzenetére
Ha szigorúan vesszük, akkor az árazást a vásárlók baszták el.
Ha nem adnának ennyit telefonért, nem kerülne ennyibe. -
CptAdamica
veterán
válasz
MarkCsiha461 #28 üzenetére
Gondolom úgy sem vállalnak a vízkárra garanciát és mivel ugyan úgy van felépítve, mint az IP68-as, ezért igazából tök mindegy, hogy papíron ott van az IP68, vagy nincs...
-
enginev3.0
félisten
Nem fért bele
-
törölt tag
Szerintem ezzel az árazással eleve szűkülni fog az amerikai piacuk. Most már árban is ott vannak a "nagyok" mellett, így szerintem egy hitelesítésen nem kellett volna spórolni az árába talán belefért volna. Ráadásul ott, ha árban azonos a nagyokkal nem 1+ fognak vásárolgatni az emberek, most meg főleg nem.
-
MarkCsiha461
tag
válasz
CptAdamica #23 üzenetére
Attól még ez egy marketing félrevezetés.
-
Hosssszu
őstag
válasz
CptAdamica #23 üzenetére
Biztos így van, de attól szerintem félrevezető a dolog.
Ha ez így nézne ki mondjuk ipari felhasználásban, akkor azonnali csőd lenne a vége. -
Engem sosem izgatott ez az ip történet annyira. Sokkal többször ejted le a telefont, mint éri víz. Nyilván nem túl korrekt a hozzáállás, de hát ez a cég is már mondott sok érdekeset, mint az összes többi, helyén kell kezelni. A tegnapi bemutató cikk alatt is jól szórakoztam, remélem itt is lesz még pár vicces hsz.
-
prolad
addikt
Oké, hogy spórol a Oneplus, 500 dollárnál még oké is lenne, de 700nál már eléggé vicces, ahogy tavaly a 7 pronál is az volt. Persze a végterméken nem változtat, de az OP nagyon ért hozzá, hogy kb az összes új modellnél valamit elhallgassanak/pontatlanul adjanak meg.
-
törölt tag
Nem tudom mit várnak az emberek a kínai dzsunka gyártóktól... Ezek a dolgok velük járnak. Most annyi a pláne, hogy viccesen fog a ceruzájuk.
-
Hosssszu
őstag
Gratulálok!
Remélem hogy villanyszerelési anyagokat nem gyártanak.Bár jobban belegondolva gyártsanak csak maguknak külső "IP68-as" konnektort és használják sokat.
-
Durva azért a "karantén" mit ki nem hoz emberekből itt is...
-
Pfú azért páraknak el kéne olvasnia még párszor a hírt, mert nem értelmezték a szöveget jól szerintem....
-
mjani1172
addikt
válasz
CptAdamica #1 üzenetére
Ez nem hisztéria, hanem sunyi átvágás,lehúzás.
-
Mustaros
aktív tag
Jó dolog az IP68 , de senki se tudja megmondani a szervizben mikor szétszedik , hogy 2m mély vízben volt és úgy ázott be , vagy 5m mély vízben és úgy ázott be...
A felhasználó meg azt mond amit akar természetesen..
Ennél még az volt a szánalmasabb mikor jöttek az iphone 7 reklámok azzal , hogy szörfözni lehet a telefonnal és , hogy még mindig működik.. persze hogyne.. -
futo001
senior tag
válasz
CptAdamica #1 üzenetére
Ha függetlenül veszed, nincs minősítés, nincs garancia ázásra.
Ha szolgáltatónál veszed, a szolgáltató biztosít róla, hogy IP68 védelem megvan, ő vállal rá garanciát.
Szerintem elég egyértelmű. -
TunerJoe
senior tag
Szerintem nem nagyon érdemes kardoskodni, hiszen minden gyártó hivatalos oldalára ki van írva, hogy nem vállalnak semmilyen felelősséget, ha beázik a telefonod. Én személy szerint ezért nem választanék IP védettség alapján telefont, mert semmi nem garantálja neked, hogy jó lesz, de persze sosem árt, hogy van.
-
vicze
félisten
"utoljára a Sony-ról tudtam"
A Sony sose vállalt ilyet a valóságban, és pert is vesztett emiatt a félrevezető marketingért. -
bali
tag
Mit csodálkoztok, kínai gyártó, elhallgat ezt azt, vagy nem fogalmaz egyenesen, van benne gyakorlatuk. Ezen az ember jót mosolyogna, ha a telefonjuk filléres lenne, de a Oneplus már rég nem az a kategória, felnőtt az Iphone, meg Samu árakhoz, sajnos.
-
joey04
titán
Jól elkurvultak.
-
törölt tag
Nevetseges egy ceg.
Ilyen huzasokkal majd szepen elpartolnak toluk. -
Azt hiszem már vége annak az időnek, amikor a OnePlus-t a jó ár/érték arány miatt választotta valaki. Persze továbbra is jó telefonokat gyárt a cég, de már az OP rajongóknak is a zsebükbe kell nyúlniuk.
-
Wajk
addikt
van amelyik gyártó vállal garit beázásra? utoljára a Sony-ról tudtam... mostanában elég sok reklámot láttam, hogy vízbe hajigálják a készülékeket, hogy milyen vízálló, aztán a végén írják, hogy gar egyébként nincs.
-
CptAdamica
veterán
Hisztéria maximumon. Tehát mindegyik IP68 szerint készült, csak a szolgáltatókhoz kerülőket látták el minősítéssel, de gondolom ugyan úgy megvannak a gumi tömítések a kártyafüggetlen telefonok esetében is. Tehát pont annyira vízálló, mint a többi és pont annyira vonatkozik rá a garancia, mint egy Samsung, Apple, vagy Huawei esetében.
"Igen ám, csak elég sok olvasónk szerint kerül sokba a OnePlus 8 nélküle is."
Ilyet sem láttam még egyéb márkáknál.Az árazást továbbra is a Samsung és az Apple baszta el, a többiek követik, mert követniük kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest