Új hozzászólás Aktív témák
-
megnezo
csendes tag
Nos tisztelettel,biz kritikát,tipus,gyárto stb illik,kéretik,feltüntetni.Plda, //Samsung Notim 1.éves még garis eltelepitett Win =/64bit/ Home premi Fossal/ melyet mivel csak rejtet F-4 pari/ letörölni,modositani nem lehet.Többszöri levelezésben kértedeztem,mást Linux Ubuntu-Kubuntu lehet futattni.Nem mert Szarrá ég az alaplap,gyárto nyiltan közölte csak ere van tervezve WiniFosi! Nos voltak kik megtették re mást OS-Op-s kinek leégett,háát garis igy szo nélkül csrélgették,Nos mennyiben éri meg ez a gyártonak nem tudni,Viszont garin belül KUSS,Csere.Na ennyit Igazat irni?félni nem kell.ha hibádzik is valami!Sajna a gyártoknak nics érdekében az alakatrész,ill javitás biztositása,Nos ezért nem árt az 1-szerübb olcsobb "asztali gép sem!bövités,csere 1-szerübb olcsobb!
-
DaveJr
őstag
Azt hiszem meg van a márka hogy melyikról van szó
A nyertes még pedig a SamsungLegalábbis pont így jártam vele mint a cikk írója. Igaz nem üzleti (bár szerintem a Samsungnak nincs is üzleti gépe csak annak mondja az ár miatt), de ez is 250 volt annak idején. A hiba jelensége: hogy a kijelzőt védő plexibe 2,5 év után belenyomódott a touchpad kerete és kezd egy kicsit zavaró lenni. Telefon Samsung hivatalos szervízébe, email váltás, majd jön a válasz hogy ehhez a géphez már nem érhető el alkatrész.
-
hallador
addikt
Nekem is van 7 éves D620-am naygon szeretem azt a gépt, sztem azok a Dellek, nagyon el voltak találva, kár, hogy a Dell 2008-ban el kezdett spórolni, mint a hülye. A Vostrok viszon kivétel nélkül 2 év alatt feldobták a talpukat. Soha többet Vostro-t.
(#91) hemaka
Na igen HP-ből ProBook 6xxx/6xx felett érdemes csak foglalkozni, ahhoz lesz alkatrész, Az én is merősom is járt úgy Pavilion-al, hogy 3* vitte vissza a szervizbe, de nem foglalkoztak vele. Szóval Igen a Pavilionokkal vigyázni kell, de még a ProBook 4-es szériával is.
-
hemaka
nagyúr
Mi ugyanigy jartunk, igaz nem a felso kategoriarol van szo, de pontosan az a kabel kellene, de nincs, pedig a gep ~3 eves. Ebbol mondjuk majdnem egy evet a szervizben csucsult, en a nevet bizony kiirom, okuljon mindenki: HP
-
GeorgeV
aktív tag
Mi a cégnél Dell notebookokat használunk (Precision, Vostro, Latitude) napi szinten. Az egyik Latitude már 9 éves, de még mindig megy, a 6 éves Precision helyett is csak azért vettem egy újat, mert az új sokkal gyorsabb.
-
hallador
addikt
Szerintem a ProBook 6000 jobb, a Lati jobban fel van extrázva, de ennyi. Minőségük vacak pláne a 15"-os verziók hulladékok, a 14"-os Lati 5000-k még elmennek. Neked minőség ahogy egy gép 1,5 évesen lötyög zörök mindent csinál, csak nem stabil, akkor rendben. A Latitude 5000 meg a Vostro 3000 között (Ami mostmár Latitude 3000) annyi különbség, hogy a Latitude 5000 nem megy szarrá 2 év alatt ha használod. Röviden.
Arról nem beszélve, hogy a Leti 5000 szerelhetősége erősen vetekszik, egy Acer Aspire-vel.Na közben amit írtam neked egy másik topikban a 150 ProBook 6470/6570-e beüzemeltük, 4 volt problémás, 1-t kellett azonnal visszaküldeni.
Ennyit a ProBook mennyire szar dologról.
De ugye azért azzal tisztában vagy, hogy a Portege-ből nem egy fajta van az R930 ugy vág oda a Latitude 6330-nak, hogy a Latitude nem tudja merre szaladjon. Van olyan Portege is ami valóban lassú és melegszik, de még mindig jobb mint a Dell Vostro 3360 ami mlg egy rakás..... is.
Meg van még a Tecra R940/950 is ami meg a Dell Latitude 5000 szarrá csapkodja, sehol nincs a Dell a Tecra-hoz, pedig egy kategória. A Toshiba most kezdett Igazán a Lati 6000, T, Elitebook szintjén mozogni, az új A, Z, W tecrakkal, de majd kiderül mit tudnak.A fényévekről meg annyit, hogy a Dell még tartja magát a Latitude 6000-es családdal a többi meg csak ugatja a valódi üzleti kategóriát! Egyetlen dolog amiben tud annyit, mint a nagyaok a Support, de az is csak Magyarországon.
A ProBook 6000 legalább pontosan felszerelhető azokkal az extrákkal mint egy EliteBook, kivétel a bill világítás, meg a fémház, Ezen felül amit bele tudsz dugni egy EliteBookba azt a ProBook 6000-be is a Lati 5000-be még a hivatalos Caddy-t úgy kell beszerezni, hogy vagy van vagy nincs... Fényévek
A Mai HP is vacakok, de a dell már 5 éve elkezdett spórolni a Latitude 5000-el, meg a Vostro 3000-el a HP csak tavaly, nagy különbség!
-
premete
veterán
Azért a latitude 5 is fényévekkel jobb, mint egy hp probook, annál rosszabbal csak samsung üzletivel és toshiba portege-vel találkoztam; a portege legalább jól nézett ki, csak olyan hangja volt, mint egy traktornak és el akart olvadni a műanyag, olyan forró volt a förtelmes lassúsága mellett.
-
hallador
addikt
Figyelj a TOSHIBA max 5 évre vállal garit, újabban ez lecsokkent 4 évre a TOSHIBÁ-nak vannak durva Tecra, meg Portege gépei amik odacsapnak simán bármelyik Dell-nek, Vagy HP-nak csak Magyarországon nem annyira elterjedtek.
A Dell Lati 5000 tényleg nem egy nagy true business, de a supportja Magyarországon nagyon jó, nekem sem kellene, soha nem adnám oda a HP-met egy Lati 5000-erért. De a Support jó.
-
hallador
addikt
Igen hát itt nem adták vissza pénzt, de jobban tudod Aceres vagy, kár, hogy a központ, meg a BRNO-i szerviz nem egy szelet fújnak igaz? Mert milyen szépen el lehetne magyarázni milyen jó is az Acer nem létező supportja igaz
"elnézést kérünk, de nem tudjuk javitani a készüléket, ezért visszaadjuk a pénzedet".
Na a magyar nagyker cserélni is alig akarta hiába vettek rá platinum garit. Nem hogy pénzt visszaadni, miután 5-ödszörre jutott el a BRNO-i szerviz, hogy nincs hozzá alaplap, mert 6 héten keresztül kellett visszaküldeni a gépet BRNO-ba, ezt lehet, hogy a magyar Acer Központ így próbálja elhinteni, de a valóságban pontosan úgy működik, mint az EC-CO belenyúlhatsz a gépbe, ha belenyúlsz nincs gari, persze az Acer MO szerint bele lehet nyúlni, csak ez sehol nincs leírva tehát nem! Na erről ennyit....
Ha nem én tapasztalom, akkor nekem is fröcsögés lenne, de mivel a barátom saját bőrén tapasztalta, nem az, Acer meg a support, mint Makó Jerúzsálemtől, hol volt hol nem volt.
Ettől függetlenül az Acet TM P6xx -k jó gépek.
(#79) Peak
Régen tudjuk, hogy az Acer spórol a vásárlókon, ha nem spórolna, akkor lenne magyar szerviz, meg magyar fórum is, de nincs, a HP,DELL, FUJITSU,TOSHIBA,LENOVO pontosan akár 5 éves géphez is képes alkatrészt biztosítani senkit nem érdekel hogyan, de vannak márkák, akiknek ez nem érdeke, mert a support fogalma a vegyél másikat jelenti. Ez USA-ban elmegy, mert a Muki minimálbéres fizetésének a nagyedéből/feléből is vesz egy Acer notebookot, de Európában ez nem edd meg.
-
Szatyor95
senior tag
Ez a fogyasztói társadalom. Az ilyesfajta "spórolás" nem megengedhető, és nem tolerálható, hogy megjavíttatod a régit. Viszont legalább az a kiskapu megmarad még jó sokáig (5-6 évig a támogatás befejezése után mindenképp), hogy innen-onnan veszel alkatrészt, és az kerül bele. Az megint más kérdés, hogy itthon sokan ezzel élnek vissza, és drágábban akarnak utángyártott terméket adni, mint amennyiért külföldről rendelek egy eredetit. (Esetemben még az 1-1 év garancia is stimmelt, és ráadásul nem Kínából rendeltem, hanem Németországból.) Teszem hozzá, én is szeretném tudni, milyen márkájú lapiról szól a cikk. Már csak azért is, mert 250e Ft-ból én szerintem egy igazi üzleti gép nem jön ki. Prémiumnak már lehet nevezni, de egy üzleti laptop azért ennél jóval drágább szokott lenni.
-
cer
tag
Mit használtál? Kihez mentél?
Nagyon kíváncsi vagyok rá, mert több éve foglalkozom HP-val, ezek mellett Dell, Lenovoval és Fujitsu-val 2 éve.
A HP-nál consumerre ( Pavilion ) ha nincs hozzá alkatrész visszaadják a pénzt - még a külföldinél is. Az üzletieknél még 7 éves gépekhez is van alkatrész. ( Talán még ennél öregebbekhez is, de eddig ez volt legidősebb. )Az eseted érdekes, mert Certificed HP szervizben nincs olyan amit nem lehet megoldani garanciális keretek között.
Tippelve szerintem egy maszekot fogtál ki vagy egy Tesco, Auchan -es vásárlás garanciális ügyintézését választottad, ahol bármi előfordulhat.Tehát nagyon kíváncsi vagyok mi lehetett a probléma.
-
TheCif
tag
Törvény írja elő hogy a gyártó köteles x évig alkatrészellátást biztosítani, azt viszont nem, hogy milyen áron és milyen szállítási határidővel.
-
Peak
addikt
egyéb iránt nincs törvényileg szabályozva, hogy egy gyártónak bármennyi ideig is lenne kötelessége alkatrészt biztositani, még garidő alatt sem, t.i. teljesen más a jogalapja a két dolognak.
gar.idő alatt egyszerűen anyagilag, üzletileg éri meg egy gyártónak egy adott modellhez alkatrészt biztositania, azon túl meg nem.egyes gyártók úgy vállalnak jelentősen több garidőt modellekre, gépekre, hogy előre kalkulálva van az orbitális haszon miatt egy veszteség, ami egyszerűen úgy történik, hogy a készüléket "visszavásárolja", vagy "kicseréli" egy másik újabb készülékre, ami számára a jelenben forgalmat, további +1 db eladott terméket jelent a könyvelésben.
-
Peak
addikt
a brno sc csereigazolást ad, ami nem "vásárold le"!!!
ne beszéljünk már orbitális f@xságot!
a csereigazolás azt jelenti, hogy "elnézést kérünk, de nem tudjuk javitani a készüléket, ezért visszaadjuk a pénzedet".
ugye mennyivel másképp hangzik, ha nem a szokásos és általános PH!fórumzó fröcsögést olvasod? -
L@ja
csendes tag
nekem ismerős a sztori egy 2003-as hp-compaq gép miatt.
kijelző szalagkábel megadta magát.
hp hajlandó lett volna javítani 300.000 huf-t (komplett felsőrész cserével, azaz gyak új kijelzővel)mondtam felejtős, újként talán ért ennyit a gép, de most sokkal robosztusabb, újabb gép kapható ennyiért... éshát igen, ez erre megy ki.
végül jól jöttem ki az ügyből, mert találtam utángyártott szalagkábelt a pchub.com -on...
házhozhozták tizenezeré', gép köszöni, azóta elvan, kijelző megy...amúgy müx a site most is, szal nézz szét, hátha...
-
eclipse92
tag
Hát én csak annyit tudok róla hogy üzleti masina
de én szeretem, nagyon megbízható
Ezért is örülök, hogy még kapható hozzá alkatrész , mert még nem volt benne cserélve kijelző átvezető, és kezd meghalni.Tim82: hát igen, de csak lehet kapni itt MO-n is csere alkatrészt ha szükség lesz rá, ha nem, akkor kénytelen leszek egy 10est rákölteni.. de annyit szerintem megér egy ilyen gépre. utána pár évig megint nincs vele gond.
-
vicze
félisten
Igen ezek is vannak csak épp Asus, Acer, Toshiba mind csak 3év gari vállal és nincs bővítési opció, ezért az én szememben ezek ki is esnek. (ugye topik címe)
Fujitsu meg írtam.Ott megvan az 5év is, dokkoló is meg a többi.
Dell Latitude E5xxx viszont soha többet nem szeretnék használni (cseregép volt, amíg szerelték a sajátom), a grrrrrr kategória.
-
eclipse92
tag
Nekem is egy Üzleti laptopom van.. és pont a kijelző átvezető kábele kezdi nálam is bemondani az unalmast..:/ de még megy.. félek hogy ha meghal nem tudok bele szerezni én se... ez egy Fujitsu Celsius H270 üzleti gép.. kicsit régebbi mint 3 év.. de szerintem nem egy ócskavas még
-
hallador
addikt
Ide nyugodtan hozzá lehet venni a Dell Latitude E5000, és a HP ProBook 6-os sorozatot, is de még a Toshiba Tecra gépeket is mindegyikhez meg tudod venni pontosan ugyanazt ami egy Enterprise business gépbe, a ProBook 6 is képes Caddy-t, SmartCard-ot, TPM-et fogadni fel szerelketőek vPro-s processzorokkal,, nagy felbontású nem IPS panelekkel. Dokkolóval, valamint, gyakorlatilag a support is megegyezik a nagyobb testvérekkel.
Az egyetlen különdbég a ház merevség, és az extrák, amit egy EB gép tartalmaz.
-
BlackSoft
addikt
Előfordulnak olyan modellek, ami pont olyan alkatrészekkel van kivitelezve, amik olyan speciálisak, hogy másik laptopban nincsenek. Ezek gyártása általában 4-5 év után leáll, hiszen akkorra már elavul a készülék.
A probléma pedig nagyon könnyen megoldható, donor kell. Így javítottam már legalább 50 laptopot. De volt nagyon régi is nálam, amihez egy lcd szalagkábelt (ami úgy megöregedett, hogy eltört) házilag újragyártottam, és problem solved...Amúgy a szervizekkel van még egy nagy gond. Ha neked van egy XYZ laptopod, amihez kell új billentyűzet, akkor attól függetlenül, hogy XYZ-1 modellbe ugyan olyan megy, és van készleten, nem fognak neked adni, mert azt mondják, hogy a te XYZ laptopodhoz már nincs, vagy nincs magyar nyelvű stb... Utálom a szervizeket, én magam szoktam az ilyesmit megoldani, mert akkora barmok, hogy forog a világ.
-
hallador
addikt
-
Tim82
félisten
Azért azt is elmesélhetnéd hogy a F@szb@ vállal a HP a ProBook 6460B-mre 5 év garanciát, ha nem szállít alkatrészt na mesélj!!!!!
Olvasd újra, értelmezd, hogy mire is reagáltál (ha már első körben nem sikerült), higgadj le.
Orichalcos pusztán annyit írt az előző hozzászólónak, hogy a Probook is üzleti (small business) kategória.
-
hallador
addikt
Azért azt is elmesélhetnéd hogy a F@szb@ vállal a HP a ProBook 6460B-mre 5 év garanciát, ha nem szállít alkatrészt na mesélj!!!!!
Acerre szavazok, én jártam már úgy a BRNO-i szervizzel, hogy 2 éves gépre azt mondták, hogy no alkatrész, vásárold le.
(#2) Def26:
Aki paviliont vesz meg is érdemli, másrészt, meg a HP-re lehet 5 év garit venni, akkor azt hogyan csinálja a HP? Csak kérdezem.
-
demagóg
aktív tag
Ezt mondd a péknek, a geológusnak, a színésznek, de akár egy fémmegmunkálónak. Milyen hülye már, hogy nem áll neki ebay-ről rendelgetni és otthon a konyhaasztalon barkácsolni, mert idézlek: "ez derogál ". Hisz ott az internet, ott van minden infó. Vagy a szomszéd pistike, bárki ismerős vagy akár te. Bár ugye elsőre a szerviz is benézte és mást cserélt, de hát tudjuk, minden szervizes hülye, egy mocsok kontakthiba megvezette őket, te kapásból jól diagnosztizálsz és nem panel cserével indítottál volna. Sőt a családban te is bevállalod az agyműtétet, nagyon jó segédletek vannak a neten (persze ha pont agysebész vagy akkor most jól mellélőttem
).
De én meg is tudnám csinálni, alaplapon is tudnék BGA-t cserélni. Minden felszerelésem megvan hozzá. De nem teszem, mert nekem nem éri meg. Mindenki csinálja inkább azt amihez ért. Amit a konkrét esetben a gyártó akadályoz meg az alkatrész utánpótlás hiánya miatt. Honnan tudjam, hogy az ebay-es cucc nem leharcolt vagy gagyi utángyártott és több a szívás mint ha tényleg kapásból kukáznám a cuccot. -
premete
veterán
Attól, hogy volt 2 elitebookod, amit használtan akár 100 ezerből megvehettél, még nem biztos, hogy tudod, hogy mi az üzleti notebook.
Ha használtál volna is ilyent céges környezetben, akkor tudnád, hogy mi a különbség, jól írta az előtted szóló, hogy Smartcard Reader, TPM, másnapi, helyszíni javítás, cseppálló billentyűzet, masszív zsanérok, matt kijelző, megbízható zsanérok, strapabíró kivitel, plusz a hozzá tartozó szoftverkörnyezet nincs benne a teszkós, notebooknak látszó tárgyakban, akármi is van ráírva.
Arról nem is beszélve, hogy az üzletieket jellemzően 48 hónapra veszik a cégek, és ennyit ki is bírnak általában, nem úgy, mint teszkógazdaságos társaik. Tehát ezek a gyártók nem érdkeltek abban, hogy 1-2év után elromoljanak, sőt a 4 év után is elmennek még éveket általában, komolyabb probléma nélkül.
Jellemzően ezek Thinkpad x/T-k, vagy Dell Latitude 6xxx-ek, vagy HP Elitebookok, esetleg Elitebook Foliok újabban (ezek már gyengébbek).
Kétlem, hogy a felsorolt üzletieknél 3 év után ne lenne alkatrész, illetve a gyártó ne adna azonnal egy újat, ezzel kockáztatva egy ~20 ezer darabos üzletet jövőre. -
Prof
addikt
2 Elitebookom volt, tudom mit hivnak annak. Ami igazan az az abszolut csucskategoria legdragabbja ujonnan. (400-500e-nel kezdodik)
Sok gepet eladnak uzleti jelzovel fele ilyen aron. A hutesuk meg nehany dual-nagyventis gamer-t kiveve rohejesen gyenge akar uzleti akar nem.
Toughbook helyet inkabb vesznek 5 masik gepet meg mindig sokkal olcsobb, nem kell azt a motor utan kotve sarban huzigalni -
z0d1AK
nagyúr
A Gamer (ASUS G-series, Alienware, MSI G-szerint) nem csak azért gamer, mert erős hardver van benne, hanem mert más a kialakítása (gondolva itt a hűtésre például).
Az üzleti notebookoknál ugyan ez a helyzet. A feltevésed ott bukik el, hogy amíg egy üzleti notebookban van TPM chip, matt kijelző, esetleg cseppálló billentyűzet, extra portok (Security Card), addig egy 100 ezer forintos consumer notebook nem fogja tudni ezt és bizony hiányozhat.Hogy példaként éljek, próbálj meg építkezésen használni mérnöki számításokra egy erre dizájnolt Panasonic Toughbookot, ami víz-, por- és ütésálló, vagy egy Lenovo G500-at, amelyiket bármelik Tesco Extra polcáról levehetsz a Panasonic árának tizedéért.
-
Prof
addikt
Sajnalattal olvasom, hogy az emberek a marketing jelzoket, amik valojaban csak egy nagyobb eladasi arat jelentenek meg ennyi ev utan is komolyan vesznek.
(business, gamer, pro, green stb. csak jelzok, hogy legyen alap amiert tobbet elkernek a termekert)A laptop nem csak dragabb es gyorsabban avul el mint a desktop, de az egyik nagy hatranya a bovithetoseg, javithatosag hianya/nehezsege/koltsege. Aki azt vesz, legyen az 1 millios vagy 100 ezres annak ezt tudnia kell.
-
vicze
félisten
Ugyan már ahogy előttem is írták minden ilyen kompakt eszköz ilyen, márkafüggetlenül legyen az Samsung, Asus, Acer stb... Egyre inkább az integráltság felé haladunk, mert pontosan az eldobhatóságot ösztönzi, így az új vásárlását, és akkor itt még az Apple-nél jó vagy mert ők legalább cserélik, más nem fogja olyan könnyen.
Egy üzleti gépet ez is megkülönböztet(ett?) a többitől. (Bár már oda is szivárognak az ultrabookok.
) Egy üzleti gép ripityára szedhető és összerakható bővíthető és strapabíró. Ez az utolsót meg lassan el is felejthetjük 500e-ért is...
-
A helyzet az, hogy a minimalis vekonysag es suly kizarja a konnyu javithatosagot. Ezert is halalraitelt probalkozas a modularis telefon, amivel hulyitette valami muveszlelek a tomeget par honappal ezelott. Ha cserelheto egy akksi, akkor annak kell kulon tok, csomagolas, csatlakozok, satobbi. Ha nem forrasztott az SSD, akkor szinten par mm-el nagyobb az egesz szerkezet. Es ezek osszeadodnak.
-
pakesz
aktív tag
2 lehetoseg van, vagy van sok olcso bontott alkatresz vagy nincsen
ha van sok akkor venni kell, ha nincsen sok, akkor szetkapni es eladni egyenkent -
SShadow
aktív tag
Igazából az a durva hogy az Apple-nél többszázezres gépekről beszélünk, oké hogy cserélik meg mindene de akkor is.
Szerintem ennek pont fordítva kellene működnie a rossz minőségű cuccokat kellene így gariba javítani, hogy kuka és kapsz egy újat, azért mert egy olcsó gépnek az előállítása elméletileg közelít a nullához.
Ergó ezeknek tökmindegy mi lesz vele a cég már úgyis keresett rajtad( lásd a kínai mobilok)Az Apple egy presztizsmárka (már akinek) tehát ennek azt kellene sugallnia hogy qurva jó megbízható, stb
ÉS HOGY HIBA ESETÉN KÖNNYEN ÉS GYORSAN JAVÍTHATÓ.
A környezettudatosság meg smafu mi???OFF:
Vegyünk egy példát a hőn szeretett autós dolgaimból:
Ott a jól elcsépelt W124 a maga korában csúcs volt (pedig VW-es vagyok inkább!!)
Olyan teszteket láttam hogy leesett az állam.
És mindennek ellenére nem volt az az űrtechnika, nem volt direkt befecskendezéses dízel (A FIAT CROMA már azzal jött a 80as években) nem volt változó szelepvezérlés, vagy 4kerék kormányzás mint a Hondába. Semmi és ezzel érték el hogy nem is nagyon dőlt szét egyik sem.
Nem akartak ufót csinálni csak egyszerűen egy jó autót.
ONItt is erre kéne törekedni nem kell beépített aksi olyan áron hogy ne lehessen szerelni tőle a gépet (a la MAC) lehet vastagabb is emiatt, nem kell fényesfekete (amit végre már kezdenek megérteni) hogy DESIGNESEBB legyen.Sokaknak kell a DVD mert azzal dolgoznak és nem érdekli őket hogy spórolnak pár grammot.Ja a szerelőnyílásról nem is beszélve ami nagyban megkönnyíti hogy kitakarítsd a géped!!!!
.
-
vicze
félisten
A cikkíró véleménye valóban alaptalan amúgy, illetve más szempont szerint fikázza. Az más kérdés, hogy az általa vett "üzleti" gép nagyon nem az volt, szinte biztos.
Apple környezettudatosságán azért lenne mit javítani, de így is még a jók közé tartoznak ezzel.
-
nuke7
veterán
mondjuk mindegyik termékük full újrahasznosítható az alu miatt - ezért kapnak nagyon jó környezetvédelmi besorolást.
de értem, hogy mit mondasz, kicsit elbeszéltünk egymás mellett - én inkább a cikkírónak címeztem a hsz-t...
(őt szerintem nem a környezetszennyés aggasztja...)
-
vicze
félisten
De arról beszélünk, hogy van egy eszköz, amiben egy alkatrész elromlik akkor lehet-e javítani?
Apple termékek estén a válasz, hogy nem. Maga az eszköz kuka. Szerintem max. kijelzőt cserének, aksit már nem hiszem, túl nagy eséllyel sérted meg a gép többi részét. (3év után viszont semmi esélyt nem látok bárminemű javíthatóságra 2011-es modelltől felfele.)Az teljen más kérdés, hogy Apple a meghibásodást hogyan kezeli. Gyakorlatilag javítással nem foglakozik, mert pár esetet kivéve új eszközt kapsz egyből. Mint vásárló nem fogsz semmikép se rosszul járni, nem erről beszéltem!
Ebből vagy megérted, hogy eldobható eszközöket gyártanak, vagy nem. Ez nem fikázást, egy puszta ténymegállapítás, ami egy szempontból jó, más szempontból rossz.
-
Szuri
tag
Ebay-en most rendeltem Dell Vostro 1015-höz 1815 Ft-ért (ingyenes szállítás) LCD LVDS kábelt.
-
Nem értem. Az Apple gépet lehet fikázni a cikkben, de hogy milyen termékről van szó, azt tilos beírni?
Nem védeni szeretném az Apple termékeit, mivel nekem is volt kellemetlen tapasztalatom velük, csak furcsa és nem érzem korrektnek. -
nuke7
veterán
1) apple care nélkül magánszemély az eu-ban 2év garit kap.
2) garin kívül akksi lehet - ami 30-50k vagy kijelző ami szint 50k körül van.
ez hol egyenlő egy 400k-s géppel..?
(mert ha valami más - nem fizikai baja - lesz, általában visszahívással cserélik)3) "A kidobás és új gépet kapsz között mi is a különbség? "
az, hogy nem kell venned új gépet, hanem kapsz. Azért ez magyar alapfok szerintem. -
vicze
félisten
Hát izé ugye AppleCare-rel 3év, azonkívül 1év, ezeken kívül pedig horribilis javítási költségek, sőt bármi tönkre megy garin kívül majd annyiba kerül mint egy új gép.
A kidobás és új gépet kapsz között mi is a különbség?Mert eléggé azonos.
Apple azért elég erőteljesen mintapéldája a "cseréld le" jelmondatnak. -
nuke7
veterán
válasz
Blindmouse #41 üzenetére
& vicze1:
Tökmindegy mivel javítják - vagy cserélik majd. A lenyeg, hogy nem kell kidobni majd 3 év utan
-
DaveJr
őstag
Én is kíváncsi lennék a márkára. Elvileg a legtöbb gyártó az üzleti gépekre 3 évet vállal. Még az Acer is.
-
haxiboy
veterán
laptopszalon-t csak ajánlani tudom, nekünk a laptopunk (dell) töltője ment tönkre, a 3 éves garancia magára a gépre vonatkozott a tartozékokra 2 év volt, a 2 év már rég lejárt, de kaptunk egy zsír új bontatlan töltőt, és ha már ott volt cseréltek akksit, illetve nagyon szépen kitisztították a laptopot kívül belül
-
nuke7
veterán
kicsit hirtelen felindulás szaga van a bejegyzésnek..
ugyanis a cikkben savazott mb retina gépet 3 évvel később tuti fogják tudni javítani.
(persze nem olcsón, de most is simán javítgatnak 4-5éves gépeket is)
-
meemee8
újonc
thinkpad r 61 ,5 év után napi 8 óra használat és működik,nem csak irodai használat.
volt rendesen mozgatva ,rángatva.
Most t 420 van,remélem ez is sokáig jó lesz.
Láttam az új lenovokat t 440 ,szerintem azok már nem fogják ilyen sokáig se húzni. -
Benzoldog
tag
Sajnos fogyasztói társadalmat élünk, ezért nem is vennék olyan gépet, amelyhez nem adnak legalább 2-3 év garanciát.
-
zdanee
őstag
Ha többet keresel a gépen, mint annak az értéke (munkaeszköz), akkor a garanciával kitörölheted, olyan nincs, hogy rossz gép miatt 2-3 hét kiessen, szóval hiába van "ingyen" az a javítás, valójában nagyon sokba kerülhet, munkagépnél megéri még a garis gépet is pénzért, de jól és gyorsan megcsinálni (én ilyenkor szoktam új gépet venni, a régi meg mehet a szervizbe addig és utána az apróra). Amúgy egy 1-2 éves valóban üzleti gépre még további 2-1 év garinak kell lennie, alkatrészt pedig még 6-7 év után is találsz hozzájuk. T vagy X szériás ThinkPad, EliteBook, Latitude, ilyesmikról beszélek, ha van pöcökegér, már jó helyen keresgélsz
-
alevan
őstag
Tippre HP, Acer vagy Asus.
Lenovo-t kétlem, főnököm 4 éves Lenovójához simán rendeltek szervizesek alkatrészeket (nem Think). Dell lehetséges, viszont kétlem.
-
ghost364
senior tag
Ezeket sokszor direkt így tervezik... Szégyen.
-
Steve1207
veterán
Pontosan (mint üzleti noti a HP-t magam részéről nem is sorolom ide). Ahogy az előző hozzászólók többsége, a leírtakból én is egyből HP-t mondtam volna, de olyan nincs, hogy ne legyen meg az 5 év support alkatrészileg. Az nem üzleti kategória akkor.
Nem bántam volna, ha említve lett volna a gyártó, típus. -
spirit007
senior tag
Ha 250ezer volt, akkor Acer lesz az az "üzleti" notebook
-
zdanee
őstag
Negyed millióból igazi üzleti gép karcosan jönne ki, szóval kisvállalatinak becézett Thinkpad Edge vagy kisebb Vostro-t és hasonlót tudok elképzelni. Amik valóban, ahogy írod a cikkben, csak nevükben "üzletiek". De ha tanulsz a hibádból, igazi üzleti gépet választasz legközelebb, ami 1-2 évesen ugyanúgy kijön 200k körül, de még 5-6 évig gép is marad.
-
vicze
félisten
Hát nehéz így megítélni a cikket, mivel üzleti gépet 3-an gyártanak. HP, Lenovo, Dell (Na jó van még Pana és Fujitsu, de ők annyira nem elterjedtek mifelénk). Na most az ő gépeikből ismerem a 3évvel ezelőtti kínálatot sőt mindegyikből volt is, és elképzelhetetlennek tartom, hogy azokból ne lenne bármilyen alkatrész, főleg mivel ezek belsőleg lassan változnak pár évente van generáció váltás és 5év az alap support amúgy is.
A többi üzletinek beállított valamiknek semmi köze a kategóriához. Ott viszont a leírt dolgok a "normális" kategóriába tartoznak bármilyen szomorú.Sőt már az említett 250e-s ár is furcsa, mert ennyiért renew-ban kapok egy EliteBook-ot nem újban... ThinkPad-et talán lehet ennyiért kapni. (Más kérdés, hogy a Lenovo sajnos nagyon szétmosta a határvonalat.
)
-
nuri
aktív tag
Ebay, alkatrész megrendel, beszerel.
Persze ha a "fogyasztói társadalomban" ez derogál akkor kuka és lehet újat venni. -
HSM
félisten
Így márka/típus megjelölés nélkül csak az üzleti notik lejáratására jó ez a cikk.
Szerintem itt alapvetően egy gyártóspecifikus dologról lehet szó, nem hiszem, hogy általános lenne, pláne, amikor több modell is kapható opcionálisan 5 éves garival.
-
azbest
félisten
Jaja, 2008--as gyártású thinkpademhez simán rendeltem új alkatrészeket kínából pár gombért. A hűtő ventillátor fogyó anyag és egyszerűbb volt rendelni 3 ezresért másikat. Ahogy emlékszem burkolati elemeket is láttam, de ami még meglepőbb volt számomra, hogy több kínai gyártó komplett alaplapok gyártását is hírdette nagy tételben. Nem lepődnék meg, ha valaki komplett gépet akarna még azt is legyártanák neki, ha elég sokat rendel
-
xedos
addikt
DELL-el nem hiszem, hogy gond lenne...
2gép is van a közelemben, amiben 3. vagy 4. évben cseréltek komplett alaplapot!
Az egyik az egy DELL D620 vagy 630. amásik meg egy Full HD-s nem tudom melyik de gef Go 8600-os VGA-s :-) -
ROBERTOH
őstag
Informatikában én nem csodálkozom semmin.
Nézd meg a gyártó oldalán a márkaszervizek listáját és írj rá mindre, hogy van-e ilyen alkatrészük. -
Tamás88
őstag
Nekem is van egy laptopom, egy Acer Aspire 5732Z, ami már 3 éves (augusztusban lesz 4). Ebben csak a memória lett belerakva, így 4GB memóriával rendelkezik. Hibák még nem jöttek ki (kopp-kopp).
Ezzel szemben a régebbi laptopokkal, ami még P3-as, vagy P4-es gépek a mai napig működnek, ha valami rossz, akkor ott a felhasználó volt a ludas.
-
bendzso
senior tag
Pont a Sony VAIO-s hír topikjában írták, hogy a gyártónak 10 évig biztosítania kell alkatrészt, ezek szerint az a valóságban csak mende-monda?
-
helkis
veterán
én inkább ezt az Asus-okból nézem ki, bár igaz ott inkább a marketing nagy.. viszont a garis-hátterük ramaty... szvsz
másfelől garis Dell notikat szervizelek, ill nem csak garisat, nemrég pont volt egy olyan eset, hogy egy 17"-os dell-nek kitörték a kijelzőjét, mivel nem garis, ezért venni kellett, a szervizhálózaton keresztül ez pont 3hétbe telt, arra hivatkoztak, hogy elsődlegesen a garanciális ügyfeleket kell kiszolgálnijuk, és ezért a sok raktáron lévő cuccból nem adhatnak el! nekik is meg kell rendelni..
ez is megtörtént, meg is jött a kijelző beraktam minden jónak tűnt, tulaj elvitte, majd másnap hozza vissza, hogy kb 1/3-ad, 2/3-at nál van egy-egy csíkban egy pixelugrás, és valóban így volt, valami nem volt kóser a kijelzővel (prémium kateg) szóltam humansoftnak, hogy mi van, de így már garanciába kellett cserélni, másnapra lejött a garis kijelző! ez már hibamentes..
-
Yany
addikt
Nem vágom én sem a titkolózást: tanulságot akarok. Most mit kezdjünk így ezzel a cikkel? Ebben a formában a már unásig elcsépelt "Hjajh, ebben a fogyasztói társadalomban minden sz@r..." üzeneten kívül semmi nem jön át. Kétlem, hogy csak ennyit szerettél volna elérni, kedves cikkíró.
-
rudi
nagyúr
Á, ha a nagy hármastól (Dell, HP, Lenovo) származik az a gép, akkor bőven lesz hozzá tartalék, bontott alkatrész. Persze, ronda dolog ez, de ettől jár a (fogyasztói) társadalom kereke. Amin én mindig sokat gondolkodtam, hogy a Dell hogyan merheti bevállalni a legalapabb Inspiron 15-re is a három év garit. A most még éppen garis, 2011 elején vásárolt N5010-nek még első generációs Core i procija volt, azóta meg kijött már vagy négy újabb Inspiron 15 széria.
-
Meridian
senior tag
Mégis melyik márkáról van szó? Kezdenek elkurvulni a nagyok is üzleti téren is?
Holott pont azért drágább az üzleti kategória, mert egy, jobban letesztelik, kettő, több pótalkatrészt és hosszabb ideig biztosítják hozá. 3 év nem hosszú idő. Az alaplapomra pl 3 év gari van. Ahogyna a vidkártya, monitorom, és CPU-mra is... tápegységre is 2. Stb.Amúgy nekem is HP üzleti(?) (ProBook) notebookom van, de az asztali gépemmel kevesebb gond van az tény...
-
oriic
HÁZIGAZDA
Dell? HP? Lenovo? Netán Toshiba?
#7) Def26
Tippre HP lesz amúgy.
-
Sutty66
tag
Tényleg ez a helyzet a fogyasztói társadalomban ezt eddig is tudtam (-tuk), de te mit vársz ettől a bejegyzéstől? Se a márka, se a típus se a márkakereskedés semmi nem utal a felelős kilétére ,( persze itt nem egy személy) ráadásul még a tanulságot sem lehet levonni hogy mit NE vegyen az emberfia. Hacsak azt nem hogy nincsenek tartós műszaki ,minőségi termékek, csak olyan ami esetleg kicsit tovább bírja mint a másik. Lépj ki bátran az igazsággal és nevezd nevén a dolgokat. Sok sikert az alkatrészvadászathoz.
-
djculture
félisten
Mindegy melyik márkát veszed mindenhol ez megy. 2-3 évente vegyél másikat mert másként nincs meg a folyamatos bevétele a gyártóknak megy.
Ilyen kis 100forintos alkatrészek megfelelő tervezésével ezt biztosítják is.Laptopos szervizes haver már álmában is megmondja hogy a mai nap vásárolt laptopodban mit kell kicserélned ha nem szeretnéd 2-3 év múlva a kukába dobni.
-
Def26
félisten
Én HP -val szívtam meg kb. 2 éve (billentyűzet). Azóta mindenkit lebeszélek a HP -ről.
-
De miért nincs megemlítve a márka?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest