Hirdetés
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
Új hozzászólás Aktív témák
-
deva
tag
válasz Mr.Csizmás #49 üzenetére
Igen, én voltam a bűnös
It's like being a plumber. When you do your job right, noone should notice, but when you fuck up, everything gets full of shit.
-
deva
tag
Én örülök minden véleménynek, de nehogy az legyen a vége, hogy az, hogy van lehetőség offline mentésre baj legyen, mert nem találom ki valamilyen úton-módon, hogy mennyit késik az a vonat...
Azzal egyébként egyet értek, hogy a "we have an app done for that" filozófia nem a legjobb. Viszont, mostanában ez a trend, és ez a projekt egy félévés egyetemi beadandónak indult számomra, és ez volt az, ami a legjobban tetszett a témák közül. Ráadásul, ingyen és a szabad időmet rááldozva, részben kedvtelésből csináltam. Úgy látszik nem sikerült olyan rosszul ez, 5000+ aktív letöltést ma lépte át, nyilván a Mobilaréna segítségével is(amiért hálás vagyok ), átlagosan 4,6-os értékeléssel, arról nem is beszélve, hogy ez az első android appom.
It's like being a plumber. When you do your job right, noone should notice, but when you fuck up, everything gets full of shit.
-
_NCT
addikt
Akkor máshol vársz Suliból hazafelé dekkolsz a suliban, vagy váróban nem mind1? Így is úgy is várnod kell. Ha meg több órát késik, úgy se a váróban fogsz ácsorogni,vagy ülni, hanem elmész, csinálsz addig valami értelmeset. Otthon meg megnézed mi újság és kész, nem kell ezt túllihegni. Viszont akinek nincs pénze mobilnetre, az se szívjon már, ha esetleg meg kellene néznie, mikor indul a következő vonat. Ez erről szól amit írtam, nem pedig arról, hogy tudjam hanyadik bokornál jár az IC Bivalybasznádfelsőn....
-
Kingfisher1
tag
Nekem tetszik és teljesen megfelel! Köszönöm!
-
flash-
veterán
ez a vonatdroid pedig kaotikus.
nem lehet úgy megadni hogy honnan - hova hogy aztán csak azokat a járatokat listázza ki szépen mint a menetrend droid.
szóval nálam az AZ menetrend és a menetrend droid a nyerő.
Az menetrend a vonatpozicíó figyelés miatt,a menetrend droid pedig azért mert le lehet menteni menetrendet,amit offline is bármikor meg lehet nézni. -
kolosanyi
veterán
Nem azért, vannak nagyon jó és hasznos appok is, amiket sokan szeretünk, de amíg PC vonalon megoldunk mindent a böngészőben, addig egy átlagos okostelefont teleaggatunk mindennel, mint a karácsonyfát, aztán meg csodálkozunk, hogy nem működik jól az oprendszer, vagy szétlaggolja magát, mert a telepített 120 alkalmazás közül mondjuk csak 10 sz@rul van megírva és folyamatosan a memóriában csücsül.
Azt homlokráncolva. de elfogadom, hogy valakinek nincs mobilnete (minek egyébként egy netes szolgáltatásokra épülő ketyere akkor?), ezért kell neki az offline térkép. Bár erősen ritka az olyan szituáció szerintem, amikor az ember a vonat indulása előtt nem jut legalább wifi közelbe, elvégre is ha nagy útra pakol az ember, azt otthon teszi, ott meg úgyis van net, akkor meg már egyszerűbb egy mobil oldalon megnézni, mint egy alkalmazással hülyülni. Ha meg valaki ingázó, akkor valószínűleg nagy vonalakban tisztában van az indulással, így tudja, hogy kb mikor érdemes elindulni a pályaudvarra, ahol meg elég méretes táblákra szokták kiírni az induló járatokat szerintem. No meg az ingázó is itthonról indul el. Ha meg esetleg bent kellett maradni túlórázni és az ember teljesen el van veszve, mert a munkahelyen nincs internet, ráadásul mobilnet sincs, akkor nem igaz, hogy nem tud valaki lemenni az állomásra megnézni az induló vonatokat, esetleg egy közeli kávézóba bemenni és rácsatlakozni a wifire, de ha ez utóbbi nem opció, mert vidéken mondjuk tényleg nem mindenhol van vezeték nélküli hálózat (bár én kaposvári vagyok, ott azért elég gyakori már), akkor végső mentsvárnak ott a telefonos ügyfélszolgálat, ahol nagyon kedves MÁV alkalmazottaknak az a dolga, hogy felhomályosítsanak ez ügyben.
Szóval nem értem azt, hogy a PC-s világ tényleg az egyszerűsödés felé megy - nem véletlenül találta ki a gugli a Chrome OS-t (most tegyük félre azt, hogy mekkora létjogosultsága van itthon még az ilyesminek, mert erről megoszlanak a vélemények) -, mobil vonalon meg mindent túlbonyolítunk ezzel a "there's an app for it" hozzáállással.
-
gaben1117
senior tag
Na ezt meglesem én is. Online jegyrendelés benne van?
-
Mr.Csizmás
titán
az menetrend
vonatdroid
menetrend droidelső minimál, cserébe gyors, második fullextrás, térképpel, állomási késésmutatókkal, a harmadik meg vonat+busz, akár gyorskeresés is előre elmentett útvonalakra.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
logarithm
őstag
Jól használható, hasznos program
(#34) big-J igen
[ Szerkesztve ]
-
big-J
őstag
késéseket is mutassa ?
-
banhammer
veterán
Hm...
Ez tetszik, már fel is installáltam a tabletemre.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
Obi Wan
tag
a vonatdroid sokkal jobb!
meg még a menetrend droid is
van még hova fejlődnie ennek az appnakChuck Norris hülyére vert egy okostelefont :)
-
xperiababu
csendes tag
HA figyelmesen megnéztétek volna, akkor LÁTHATTÁTOK volna, hogy a fejlesztő nem a csicsás dolgokra megy. Atom a progri, nagy lájk a fejlesztőnek!!!!!!!
-
HARDVERAPRÓD
Nem rossz köszi.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke
-
deva
tag
Próbálj meg frissíteni a legutóbbi verzióra, a 2.0.4-re! Sajnos az azelőtti(2.0.2 illetve 2.0.3) verzióba került valami olyasmi, ami a telefonok 95%-án gyorsulást eredményezett, ám de a maradék 5%-on valami rejtélyes hiba miatt nem tudott elindulni... A jelenlegi verzióban elvileg nem lehet semmilyen hiba.
[ Szerkesztve ]
-
zeorsdfd
senior tag
Csak tudnám, hogy tegnap óta miért nem indul el nálam pont ez az alkalmazás..ilyen még egy soha nem volt az egy év alatt amióta megvan a telóm:-(
-
gaborbp
tag
Hát okostelefont nem kell használni mobilnet nélkül... ennyi
-
kaller1
veterán
Ezt még ugyan nem próbáltam, de eddig a vonatdroid jött be a legjobban.
.::> <::.
-
Tybee000
aktív tag
Ja csak most látom hogy te is itt vagy mobilarenan. Akkor megkérdezem itt is: Ha egy hasonló appot szeretnék fejleszteni, akkor a nyers adatokat miből tudom kinyerni? A sima http/html kérésekből -> kvázi csinálok egy html értelmezőt? vagy van a mávnak valami API-ja az ilyesmihez kifele ami megkönnyíti a dolgunkat? Ez a térképnél még izgalmasabb kérdés.
Te hogy csináltad ezeket?
-
crhis86
tag
Még nem próbáltam, mert mindig a desktop változatát használom mobilon is, de ez elvileg az Elvira mobilos változata: http://eticketm.hu
[ Szerkesztve ]
-
Zewa
senior tag
válasz Cyberpunk #16 üzenetére
Pontosan. Mobilnet elbírja adják vissza a rendeset. Első dolgom mindig a "m."-t kitörölni.
Offline programok azért tudnak jók lenni mert nincs mindenkinek mobilnete/wifi illetve van ahol nincs térerő vagy csak nagy gyatra.
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
gaborbp
tag
Nem értem minek erőltetik ezeket az appokat sokkal egyszerűbb lenne egy normálisan megírt mobil oldalt csinálni.
-
_NCT
addikt
Hááátt...Megrögzött vonatozóként nálam még mindig a menetrend droid a nyerő.... A vonatinfo egyedül ami még kéne az említett app-ba,de ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
deva
tag
Sziasztok!
Az alkalmazás folyamatos fejlesztés alatt áll, így a kritikáknak csak örülni tudok. Ahogy látom - szerintem is jogosan - a design az egyik legszembetűnőbb probléma. Ezt valószínűleg újra fogom tervezni, de mivel az utóbbi 2 hétben történt rengeteg fejlődés, ezért minden funkcióhoz egyenként lettek ikonok kiválasztva, az összhatás ellenőrzése valahogy elmaradt
szerk: azt pedig nem tudtam sajnos, hogy a menü ikonoknak nem illik színesnek lenni, ebbe is belenézek
[ Szerkesztve ]
-
toeki
senior tag
legalább 3-at soroltak már fel ami jobb mint a cikkben szereplő program
ezesetben hogy lehet olyat leirni hogy hiánypótló????
vagy a cikkiró ennyire nincs képben? -
puszta123
tag
-
jubilleum
senior tag
Tegnap találtam rá én is jó jó, de valahogy tucat érzésem támadt. Mindennap ingázok. tehát általában ugyanarra szakaszra érdekel a menetrend.
Ami "felróható" neki:
- a vonatdroiddal szemben, hogy nem frissíti magától a térképet. és a jelölők szerintem értelmetlenül nagyok, és nincs is információ tartalmuk(pl, színkóddal vagy számszerűsítve késés vagy vonat szám vagy még inkább érkezési idő). (ráadásul ezek a pirosak az IOS-ből jöttek )
- a menetrenddroiddal szemben: a kedvencek elérése. (itt három katt, ott kettő, viszont ez az aktuális időhöz ugrik rögtön) de lehetne mondjuk 0, egy widgettel amire csak rá kell pillantani. Esetleg egy kedvencek lista mutathatná a következő indulást is.
- valakinek lehet fontos az offline lementett menetrend.Nekem hirtelen ennyi jutott eszembe. Természetesen nem bántás akart lenni, pusztán kritika.
[ Szerkesztve ]
-
Robertoq
őstag
Hasznos app meg elismerés a fejlesztőnek, hogy ingyenes készít ilyen programot, csak pont az ilyen appok miatt nincs egységes design android alatt:
Itt le van írva hogy kell kinézni egy menü ikonnak (Do's and don'ts fejezet), itt ezzel szöges ellentétben színes-szagos ikonok vannak[ Szerkesztve ]
-
pobacsi
csendes tag
Már létezett androidra ilyen app. ("AZ Menetrend - MÁV)
-
Apika
addikt
Egy próbát megér. Ha továbbfejlesztik, és belekerül a jegyvásárlás is, egészen jó lesz...
[ Szerkesztve ]
-
nXu
tag
MenetrendDroid.
-
kolosanyi
veterán
Minden oldalra egy külön app? Ne már. Ahol push szinkronizáció kell, ott megértem, de egy ilyen feladatkör megoldására sokkal jobb lenne, ha a MÁV hajlandó lenne összedobni egy mobil oldalt és kész...
szerk.: Persze amíg az nincs, addig egyeseknek tényleg kényelmesebb lehet egy app, tehát van létjogosultsága. A kidolgozáson még kicsit csiszolni kell és 5*.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
telvira
és tellvilmos mikor lesz? -
sz.gabor11
tag
Kipróbáltam... pontos és jó. praktikus program
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok