Hirdetés
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Megjelent a OnePlus 13T
- VoLTE/VoWiFi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 90 - modellalkat
- Hatalmas aksi és új Snapdragon a Redmi Turbo 4 Próban
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
bartatamas #797 üzenetére
Nekem az is elég lenne. Összesen ha 5 ilyen alkalmazás lenne. Dolphin, Tapatalk, Clipper+, Gmail, SMS. De egyikbe sem tudok belenyúlni. Hihetetlen, hogy a notibáron még külön vizuális visszajelzés is van arról, ami egyébként is elég egyértelmű (már hogy megjelent a virt. billentyűzet, pontosabban beviteli mód változás történt), mégsem lehet felhasználni.
-
bartatamas
senior tag
-
törölt tag
válasz
bartatamas #795 üzenetére
Köszönöm! Én is erre jutottam. Számomra érthetetlen, hogy a rendszerben nincs használható nyoma annak, hogy egy alkalmazás betakarja a fél kijelzőt. Azt is próbáltam, hogy egyedi hangerőt állítok be a billentyűleütéshez (erre van opció az Anysoftban) és a Robotban megpróbálom elcsípni a hangerő változást, majd az adott sávot azonnal némára állítom. De az Anysoft sem akkor állítja át, amikor megjelenik a billentyűzet, hanem....na, erre még nem jöttem rá, mert teljesen rapszodikus, hogy milyen hangerőn szólalnak meg a billenytűk. De már nagyon idegesít ez a bluggyogás, úgyhogy lehet, hogy hagyom a francba az egészet. Még a rezgést megpróbálom eseményként elcsípni, bár a hangeffektnél csak az zavar jobban, ha rezeg a teló az érintésnél. De ha működik, akkor egy billentyűleütésnél elviselem. Aztán a robot rögtön letiltaná.
-
-
Oldman2
nagyúr
válasz
bartatamas #793 üzenetére
Köszi, ez ismét a már szinte megszokott hypergyors support!?
:-)A hívásnaplóban látszanak ezek az események.
-
bartatamas
senior tag
Szia,
Csináltam egy "Nem fogadott hívás" eseményt amely a hívásnapló változásait érzékeli, holnap elküldöm Neked kipróbálásra. Nem tudom hogy az általad említett esemény bekerül-e a hívásnaplóba? Vagyis másként kérdezve az E-Robot látja-e mint "Nem fogadott hívások" kifejezés?
-
Oldman2
nagyúr
A fiamnak a T-nél van előfizetése, ott meg lehet azt csinálni, hogy ha nincs már kimenő hívásra pénz, akkor "rá lehet csörögni" a hívott félre, úgymond "visszahívást" kérve.
Ez esetben viszont nem tényleges csörgetés történik, hanem megjelenik nálam egy "Nem fogadott hívás", értesítő hang nélkül!
Le lehetne-e ezt kezelni E-Robot alól? Azaz a nem fogadott hívások esetén legyen valami külön hang a Robot által elindítva?
-
törölt tag
Persze. Többféleképpen is. Van most ez a riasztós parancsod. Ennek első művelete legyen az, hogy robot parancs tiltása - saját maga. Adj hozzá feltételt úgy, hogy az ést meghagyod, utána kifejezés megváltoztatása - tagadás operátor, az operátorban kapcsolat - van nem fogadott hívás.
Elmented.
Csinálsz egy másik parancsot, aminek eseménye, hogy hívás állapota megváltozott - csörög.
Műveletei: várakozás. Itt vagy egy időt adsz meg, amíg lefut a csengés, vagy van egy "amíg" opció és ott adod meg a csörgést.
Művelet: Robot parancs engedélyezése - a riasztós parancs. Ennek adsz egy "ha van nem fogadott hívás" feltételt.
Mented.
Ez a parancs kivárja a csörgés végét és ha van nem fogadott hívás, akkor engedélyezi a másik parancsot. Az 15 percenként feléled, és jelez. De ha az ébredésnél már nincs nem fogadott hívás, akkor letiltja magát. Így többet nem ébred fel, csak akkor, ha a következő csörgés után a másik parancs nem fogadott hívást talál és engedélyezi neki az ébresztgetést. -
Troy.
addikt
válasz
bartatamas #788 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a választ, bár ebből nem sokat értek. Ezt jelenleg meg lehet csinálni a programmal?
-
törölt tag
Nem boldogulok ezzel a billentyűzet megjelenik - bejövő hívás tilt paranccsal. Gugliztam hozzá és kiderült, hogy a virt bill megjelenéséről a rendszer nem küld kifelé üzenetet. Vicc. Van egy Autonotification nevű Tasker plugin, ami képes érzékelni a bill. ikont az értesítő sávon. De csak 4.3 fölött. De megfigyeltem, hogy a Robot ikonja ilyenkor mindíg arrébb ugrik. Ezt az eseményt nem lehetne valahogy felhasználni? Összekapcsolnám egy "alkalmazáscsoport fókuszban van" feltétellel.
-
bartatamas
senior tag
válasz
#79335424 #787 üzenetére
Ha az esemény az hogy riasztás 15 percenként akkor azt fogja csinálni. Amit írsz az jó ötlet, tehát mondjuk lenne egy másik parancs ami akkor fut le ha a csörgés állapota megváltozik. Ekkor annak függvényében hogy van-e nem fogadott hívás engedélyezné vagy tiltaná a riasztós parancsot.
-
törölt tag
válasz
bartatamas #786 üzenetére
Ez akkor is ébreszt, ha egyébként nem is volt hívás? Mi van akkor, ha az első "nincs nem fogadott esemény" érték esetén a parancs tiltja magát és egy másik parancs, a telefon cseng eseményre engedélyezi? Ha jól gondolom, így csak akkor ébresztene, ha előtte volt bármilyen hívás. Persze ugyanez érvényes SMS -re, e-mail -re.
-
bartatamas
senior tag
Szia, amiket csatoltál az nem hiba, csak futási információk. Azt mutatja hogy felébredt a telefon, megnézte hogy van-e nem fogadott hívás, nem volt így nem hajtotta végre a parancsot.
Ha 15 percenkénti ébresztést állítottál be akkor normális hogy 15 percenként feléled hogy megnézze mi a helyzet.
-
Troy.
addikt
válasz
bartatamas #165 üzenetére
Hello!
E hozzászólás alapján megcsináltam, hogy értesítést kapjak (rezeg a telefon bizonyos időközönként) nem fogadott hívásról.
Viszont így nagyon gyakran "ébresztgeti" a telefont a wakelock detector szerint. Illetve a hibanaplóban is találtam egy-két dolgot!
[link]
[link]Én rontottam volna el valamit? Köszönöm előre is.
üdv
-
Markec
csendes tag
Nekem nagyon bejön!
Furcsa módon az xda-n ajánlották tasker alternatívaként. Nekem a Llama is nagyon bejött, de valamiért a mobiladat és wifi kezelés behalt egy idő után. Pár hétig jó volt, aztán nulla változtatás mellett megszűnt működni. Próbáltam a condi nevű appot, ami az elején jónak tűnt, de gyorsan kiderült, hogy hozzá sem nyúl az adatkapcsolatokhoz.Minden más működött, de az meg nem kellett.
Leginkább olyan progit kerestem, mint a Motorola gyári Smart Action-je, mert azt nagyon megszoktam.
Ez kevésbé noob friendly, viszont sokkal szerteágazóbb beállítási lehetőségek vannak.
Ajánlom! -
bartatamas
senior tag
Sziasztok,
Megcsináltam hogy ki lehessen TTS-el mondatni a hívó személy nevét, még nem tudom mikor telepítem ki. Ehhez kell majd egy Personal add-on frissítés is. Lesz egy új kifejezés: "Telefonszámhoz tartozó név keresése", ehhez meg kell adni a telefonszám paraméterben a hívó számot, amely egyszerűen a "number" változóra való hivatkozás a "Bejövő hívás" esemény esetén.
-
llll
senior tag
igen, az ACR tényleg mindent tud
konkrétan én is azt használtam, amíg az is el nem kezdett vacakolni nálam
(ekkor kezdtem el kényszerből próbálgatni a többit és mára már ott tartok, hogy örülök ha van olyan amelyik képes simán felvenni 1 beszélgetést)de most hogy ránéztem az ACR-re talán megint több a pozitív értékelés, mint a negatív
lehet megint teszek vele 1 próbát -
ltpalermo
csendes tag
válasz
bartatamas #776 üzenetére
aha értem és köszönöm előre is. igazából gondoltam h így van, csak kipróbálni nem tudtam, mivel senki nem küldött sms-t azóta sem
-
Oldman2
nagyúr
válasz
bartatamas #776 üzenetére
Köszi előre is, ez szuper funkció lenne (ismét).
:-) -
ltpalermo
csendes tag
válasz
bartatamas #771 üzenetére
ez nagyon jó, eddig nem is tudtam hogy ez erre való. így tudtam csinálni egy remek születésnap értesítőt, ami már nem csak annyit ír az értesítési sávba h születésnap, hanem azt is kié van éppen
ez alapján viszont egy kérdésem lenne. tudom hogy volt már róla szó, de talán nem ebben a formában. ezekkel a paraméterekkel nem lehetne megoldatni a hívó fél nevének bemondatását? mert látom hogy most a bejövő hívás eseménynél szerepel paraméterként a "number", de "contact" vagy bármi más névjegyre utaló információ nem.
viszont az "sms érkezett"-nél már szerepel a "from" ami gondolom azt adja vissza honnan érkezett az üzenet. most nincs lehetőségem tesztelni, azért kérdezem h ez mit ad vissza? kontakt nevet, vagy telefonszámot? mert ha kontakt nevet akkor ez alapján nem lehetne ezt a paramétert a bejövő hívás eseményhez is hozzárendelni? -
llll
senior tag
...úgy tűnik a gyári hívásrögzítőmmel lesz a gond, mert most már az is csak látszólag rögzít, de nem lehet lejátszani
pedig régen még működött
a call recorder alkalmazást és ezt a robotos parancsot most természetesen letiltottam
egyszerre mindig csak az egyik rögzítési mód van engedélyezve elvileg
szal totál érthetetlen számomra ez a hívásrögzítés
egy darabig mindegyik erre szolgáló app működik, aztán mind meghal -
bartatamas
senior tag
válasz
#79335424 #769 üzenetére
Amikor egy eseményt adsz egy parancshoz akkor látod hogy milyen kimenő paraméterei vannak. Ennek az eseménynek van egy "package" és egy "ticker" paramétere. Ezeket a kimenő paramétereket a parancson belül változóként tudod használni. Szóval például egy Toast üzenet megjelenítése művelettel ki tudod iratni ha kifejezésnek Változó értéke(package) kifejezést állítasz be.
-
llll
senior tag
válasz
bartatamas #765 üzenetére
átállítottam, de sajna ugyanaz a helyzet
úgy tűnik felveszi a beszélgetéseket, de lejátszani nem tudommost vettem észre, hogy már a bejövő híváskor (tehát még mielőtt felvenném a telefont) kiírja, hogy "sikertelen felvétel"
segít ez vmit? -
törölt tag
válasz
bartatamas #768 üzenetére
A virtuális bill. megjelenéséhez szeretnék műveletet. Az Anysoft fókuszba került eseményre nem reagál. Gondolom azért, mert a virt. bill. nem az alkalmazás, hanem csak egy floating ablaka. De a virt. bill. -el párhuzamosan megjelenik az említett értesítési üzenet (bill. ikon). Ezért szeretném ezt felhasználni. Kicsit részleteznéd ezt a "package" -dolgot? Hogy van ez Magyarul és milyen műveletben kéne beírnom?
-
bartatamas
senior tag
válasz
#79335424 #767 üzenetére
Próbáld ki hogy az Új értesítés eseménynek nem adsz meg szűrőt. És műveletben kiiratod a "package" és "ticker" paramétereket. Ebből talán látod hogy milyen package-t kell használni szűrőnek vagy hogy a ticker használható-e. Amúgy arra kell reagálnod ha megjelenik az Anysoft értesítés az értesítési területen? Mert ez az esemény arra szolgál. Ha arra kell reagálnod hogy arra kattintasz akkor arra nem jó.
-
törölt tag
Szia Tamás!
Ismét user error volt a probléma forrása. A kisegítő lehetőségek mittudoménmelyik pontjában kellett engedélyezni a robotot és így már van értesítés eseményem. Működik, teszteltem. Csak az Anysofthoz nem tudom, hogy mit kéne beírnom. Megjelenik egy bill ikon. Ha lehúzom a notibárt, akkor az van hozzá írva, hogy bevitelmód-váltás. Mit kell megadnom a robotnak, hogy erre reagáljon? Ha a beállítások alkalmazást jelölöm ki, akkor nem reagál.
-
llll
senior tag
válasz
bartatamas #765 üzenetére
ment
-
tobias40
veterán
válasz
bartatamas #763 üzenetére
Ha ez sikerülne(a hívó név hangos felolvasás) akkor engem is érdekelne az alkalmazás...
-
bartatamas
senior tag
-
g0dl
addikt
Az eseményeket a program azonnal érzékeli, vagy valamilyen időközönként ellenőrzi az állapotokat? pl. BT autókihangosítóhoz kapcsolódás eseménye mikor váltódik ki?
Illetve miként oldható meg, hogy kihangosítóhoz kapcsolódva vezetés módba ( felolvassa ki hív stb.) kapcsolojon a telefon? S4 mini-ről van szó, amennyiben ez számít?
-
llll
senior tag
válasz
bartatamas #760 üzenetére
android, persze
4.0.4
a telóm pedig haier w910, ha esetleg ennek lehet jelentősége
próbáltam az mx playerrel (mivel rögtön ahhoz társítja a rendszer), a play zene alkalmazással és a total commander beépített lejátszójával
a célszerszámom egyébként (elég sok próbálgatás után) a call recorder app, ami mp3-ban vesz fel és egészen tűrhető minőségbenérdekes módon egyébként nem 1 alkalmazással jártam úgy, hogy eleinte tökéletesen rögzítették a beszélgetéseket, aztán eccer csak használhatatlanná váltak
vagy csak az egyik fél mondandóját rögzítették a továbbiakban, vagy semmit
anélkül, hogy a beállításokban bármit babráltam volna
vagy esetleg először működött, aztán leszedtem és újratelepítés után már a fenti tüneteteket produkálta -
bartatamas
senior tag
Ez a standard fájlformátum android alatt. Biztos van számos lejátszó ami ismeri. Egyébként itt vannak az elérhető formátumok:
http://developer.android.com/reference/android/media/MediaRecorder.OutputFormat.html
A nagy része csak újabb készülékeken érhető el, az mpeg4 gondolom inkább videóra alkalmasabb. Szóval szinte ez az egyetlen lehetőség.
Milyen rendszer alatt nem tudod lejátszani? Android?
-
llll
senior tag
válasz
bartatamas #758 üzenetére
ezzel a beszélgetés rögzítésével én is próbálkoztam időközben
mert gondoltam esetleg kiválthatnám a robottal a külön e célra telepített alkalmazást is
(amire pedig azért van szükség, mert a gyári rögzítőt nem lehet automatára állítani, mindig külön el kellene indítani)
a lényeg, hogy ha jól látom a robot fel is vette 3gp-ben a beszélgetéseket az mnt/sdcard/music/recordings mappába, de semmivel nem tudom őket lejátszani
erre esetleg vmi megoldás?
(talán ha más formátumban rögzítené, vagy mittomén?) -
bartatamas
senior tag
válasz
tobias40 #717 üzenetére
Bocs mindenkinek, spam-be mentek a Prohardver levelek, ezért azt hittem nincs mozgás a topikon.
Sajnos már nem emlékszem anno mi volt a megoldás amit javasoltam. De az egésznek akkor a kimenő hívás hatására kellene elindulni és akkor úgy lenne ahogy szeretnéd, nem? Van ilyen esemény.
A hangfelvétel műveletet kiegészítettem az összes elérhető hangforrás megadásának lehetőségével. Ha írsz egy emailt akkor elküldöm a fejlesztői változatot hogy kipróbáld.
-
törölt tag
Szia Tamás!
Én is elakadtam és az a gyanúm, hogy feature -hiány miatt. Még mindíg ezzel a billentyűzet -üggyel szenvedek. Nem tudom eseményként felhasználni az Anysoft virtuális felületének megjelenését. Érdeklődtem a Tasker topikban, de kiderült, hogy az sem reagál rá. Aztán azt a tippet kaptam, hogy mivel a bevitel megjelenik a notibáron, használjam ezt eseményként. Csakhogy ilyen lehetőséget nem találtam a robotban. Letöltöttem az Autonotification programot, ami Tasker plugin és elvileg van benne ilyen opció. De a plugin nem jelenik meg a külső alkalmazásoknál, mint lehetséges esemény, csak mint lehetséges művelet. Műveletként hogy definiáljak egy értesítési eseményt? Hiába adnám meg feltételként, arra nem lenne reakció, hiszen az eseménylista üres.
Azt esetleg megtehetném, hogy alkalmazáscsoportba teszem az összes lehetséges programot fókuszbakerülés eseményhez, a művelet pedig várakozás, az értesítés megjelenés eseményéig, majd a végrehajtandó művelet. Abban nem vagyok biztos, hogy működne, abban viszont igen, hogy nem ez lenne a "szép" megoldás. -
Siriusb
veterán
Tamás, lennének kérdéseim, kösz előre is a türelmedért:
1) képernyő kikapcsoláshoz minek root (elixir 2 admin add-on)?2) Feladat: Mobilevoip ha fókuszban van és a fülemhez emelem a telefon, kapcsolja le a képernyőt. Eseménynek a közelséget kell megadni, s ahhoz rendelni feltételként az alkalmazás fókuszban-t, ami nekem kicsit furcsa, pont fordítva akartam megadni. Az én logikámnak kicsit fura így elsőre, van valami különösebb
oka, hogy csak ez a sorrend működik?3) Amikor ez a parancs lefut, a proximity sensor bekapcsolva marad. Ezt miként tudom kiküszöbölni?
4) Külön parancs kell ahhoz, hogy amikor eltávolítom a telefont a fülemtől, visszakapcsolja a képernyőt?
Kösz.
-
törölt tag
Ez csak egy személyes vélemény, remélem, Tamás nem haragszik meg érte. Akinek extra karaktereket (nem ASCII) tartalmazó parancsnevei vannak, az ne frissítsen a ma kijött verzióra! Úgy tűnik, hogy van benne egy baki, amitől állandóan leáll a robot. Tamást ismerve biztos vagyok benne, hogy gyorsan javítva lesz.
-
llll
senior tag
...na kérem szépen
Tamás már el is küldött emilben egy - gondolom - javított verziót és most már tökéletesen müxik ez a megerősítés nélküli kikapcsolás mindkét eszközömön
ezt nevezem én segítőkészségnek a készítő részéről!
természetesen ment a 800Ft is
sztem bőven megér ennyit, töltsétek ezerrel -
llll
senior tag
válasz
#79335424 #747 üzenetére
hát...az biztos, hogy nem vagyok 1 mágus, de van SU ikonom, az sd maid szerint is rootolt a telóm és a rootot igénylő alkalmazásoknál is rákérdez a root jogra, ahogy kell
az SU-ban az e-robot is ott van az engedélyezetten között
szal röviden root sztem vanés kipróbáltam szünettel is és anélkül is
na mindegy, írtam már Tamásnak is
hátha...jut eszembe:
magát az SU-t én nem nagyon szokom frissíteni, pedig a play felkínálja
ez lehet gond?
egyrészt azért nem frissítem, mert én mint csekély értelmű medvebocs úgy gondolnám, hogy vagy rootolt 1 telefon, vagy nem
mit lehet ezen frissíteni?
másrészt ez a telóm most nem ír ki időnként vmi "binary" üzenetet a roottal kapcs (ami nekem szintén teljes homály hogy mi lehet), úgyhogy ezért sem bolygatnám -
törölt tag
Akkor ott vmi más hiba van. Pl. mégsincs root, vagy a robotnak nincs root joga, vagy nem pontosan pötyögted be a parancsot.
rebootszünetkötőjelp.
Vagy kellene hozzá az Elixír system addon? Ezt nem tőled kérdezem, mert még nem tudod, hogy az mi és miért kell. Nálam (nálunk) pedig ez már megvan, így a hiba nem jelentkezik.
Erre viszont már tényleg csak Tamás tudja a tutit.Szerk:
Nem. Ezt úgy értem, hogy a készülék nem engedi lefutni a parancsot a leállítás művelettel, felhasználói megerősítés nélkül. De a shellparancsnak akkor is működnie kell. -
llll
senior tag
jaaa...én meg vadul keresni kezdtem a play-en a mini pc nevű alkalmazást
de nekem sajnos így sem kapcsol ki
(megerősítéssel igen)Somatom:
"Ha itt közbelép egy jogosultsági probléma (pl. valamilyen közvetlen felhasználói beavatkozás (érintés) szükségessége), akkor nem hajtódik végre a művelet."
ezt úgy érted, hogy ha éppen játszik a kislányom (vagy akár csak él a kijelző), akkor az kapásból felülbírálja az általam előre megadott kikapcsolás parancsot? -
törölt tag
A bugban nem vagyok biztos, erre majd Tamás biztos írja a tutit. A végeredmény tulképp ugyanaz, de a módszer más. A leállítás művelet gondolom, egy API -n keresztül az oprendszernek "szól". Ha itt közbelép egy jogosultsági probléma (pl. valamilyen közvetlen felhasználói beavatkozás (érintés) szükségessége), akkor nem hajtódik végre a művelet.
A shellparancs tulképp megkerüli az oprendszert és közvetlenül a kernelnek adja ki az utasítást. Ilyen esetben a rendszer logban egy "nem definiált utasítás" -hoz hasonló bejegyzés keletkezik, vagyis átnyúltak az oprendszer feje fölött. -
Oldman2
nagyúr
Az üzenet számodra teljesen mellékes részénél leragadtál...
:-)Egy androidot futtató, miniatűr számítógép (azaz Mini PC)
Ezt állítsd be:
akku%-hoz kötött kikapcsolás:
esemény: akku lemerült> százalék: 5
művelet: egyéb/Shell parancs futtatása/su pipa/parancs: szöveges érték: reboot -p
engedélyezett: pipa
értesítés: pipa
megerősítés: nem szükségesNálam ez működik.
-
llll
senior tag
rootolva van természetesen
de mi az a mini pc?
(bocsi, de 2 napja van arról tudomásom, hogy egyáltalán ilyesmikre is van lehetőség)egyébként pedig végtelenül szimpatikus lenne ez az e-robot ezzel a rengeteg beállítási lehetőséggel
tegnap előtt még azt sem tudtam hogy létezik, ma pedig már igényem van rá
úgyhogy jó volna ha ezzel az 1 progival tudnék intézni mindent -
Oldman2
nagyúr
Somatom leírta a működő megoldást (feltéve, hogy rootolva van a készüléked).
Ha nincs rootolva, akkor passz.
-
llll
senior tag
"Azt, hogy "semmi" túlzás kijelenteni"
oké, de ez nem is kijelentés, hanem kérdés volt részemről
(mert nálam eddig 2-ből semmi)az időponthoz kötött újraindítást így próbáltam:
esemény: dátum & idő>riasztás>itt megadom az időpontot, nincs ismétlés, ne ébressze fel a készüléket>oké
művelet: rendszer>újraindítás>normál újraindítás
értesítés: pipa
megerősítés: nincs megerősítés (vagy futtatás 5mp lejárattal - ez utóbbi végre is hajtódik szépen a mentés után)akku%-hoz kötött kikapcsolás:
esemény: akku lemerült> százalék: 5
művelet: újraindítás> típus: leállítás
értesítés: innen most spec kivettem a pipát
megerősítés: mint az előbbinél és ez is csak az 5mp késleltetéssel hajtódik végre -
törölt tag
Nem mindíg volt leállítás művelet. Előtte mini PC -n én az egyéb - shell parancs futtatása műveletet használtam. A parancsot rootként kell futtatni. A parancs szövege:
reboot -p
Egy próbát megér. -
llll
senior tag
sziasztok
Somatom kolléga ajánlására most kezdtem ismerkedni a progival és nagyon ígéretes
viszont eddig 2 dologra próbáltam használni, de mindkettő befuccsolt:
1. az akku bizonyos %-ra merülésekor szeretném kikapcsoltatni a gépet, hogy a kislányom ne tudja teljesen lemeríteni az aksit
a megfelelő parancsot sztem simán sikerült létrehozni és elmenteni, de ha megerősítés néküli végrehajtásra állítom, akkor megjelenik ugyan a parancs az értesítési sávban, de nem hajtódik végre
ha viszont 5 másodperces lejárattal állítom be, akkor minden oké
próbáltam a telón is, a tableten is és mindkettőn ezt tapasztaltam
(csak ez nekem most nem jó, mert ha a kislányom kilövi akkor ugyanott vagyok, hogy játszik vele tovább)
tehát maga a parancs sztem jó, de megerősítés nélkül szeretném ha végrehajtódna
2. éjszakára szeretném, ha repülő üzemmódba tenné magát
gondolom ezt az ébrentartás módjának beállításánál kellene megadnom(?)
de abból a menüpontból meg simán kidobén bénázok vmit, vagy ezek egyelőre bugok a programban?
Oldman2:
vmit talán segít a dolgon, ha mindig bekapcsolt állapotban hagyod a töltőn
(ezt én is olvastam vhol jótanácsként) -
Oldman2
nagyúr
Valahol olvastam, hogy az aksiknak nem használ se a teljes feltöltés, se a teljes lemerítés.
Meg lehetne-é oldani az E-Robottal, hogy a töltődés pl. 95%-nál leálljon, annak ellenére hogy a töltőn marad a készülék?
-
M.Ryche
csendes tag
válasz
#79335424 #727 üzenetére
Köszi az eddigi infókat!
Szemezgetek az ötletekből..
A felugró ablakos választást csak (elsőre) időzített reboothoz használnám. Riasztásként adott időben elindul, dob egy ablakot, hogy igen vagy nem, (az igenre tovább futna a parancs, a nemre leállna) ha nem választok semmit, akkor x idő után az igent valasztja.A task kilővéses ötletet kipróbálom, jó a tipped, csak kissé "munkaigényes"..
Nem is a háttérben futó taskokat akarom kilőni (az megoldott egy task managerrel), hanem "a legutóbbi alkalmazások" listáját üriteni egyszerűbben, mint egyenként.
Ezen a linken vannak a 2 SIM-es infók:
http://automagic4android.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=2325
A következő módon oldottam meg az automatizálást: egy txt file-ba bemásoltam a scriptet, majd átneveztem .sh-ra, bemásoltam a /system/ könyvtárba (root kell!). SD-ről nem fut, a hibaüzenetet nem igazán értem (nem vagyok programozó)..
Majd a Robotban létrehozott paranccsal (shell futtatása) meghivom, atadva a paramétert "/system/bin/sim.sh 1" ezzel az 1-es SIM-et engedélyezem, ami értelemszerűen a 2-est kikapcsolja, ha mindkettő aktív volt.
Én OT-997D-n próbáltam (ICS 4.0.4), ntom milyen telókon megy még..
A linken az adatkártya váltásról is van infó, de azt még nem próbáltam. Ennek alapján talán az adatkapcsolat váltást (adott SIM marad, de 2G/3G között lehetne váltani paranccsal) ez túlmutat a programozói tudásomon..Hátha lesz valaki, akinek megy...
Az Elixir ilyen kapcsolója nekem csak a beállításokat nyitja meg, pedig jó lenne akku kímélés okán automatikusan váltani (ha alszik, elég a 2G, ha ébren van 3G).
Remélem tudtam segíteni..
-
ltpalermo
csendes tag
válasz
#79335424 #728 üzenetére
szerintem az én megoldásom is hasonló. a Zooper Widget-tel csináltam a kívánt dialógus ablakot (ha nem talál már konfigurált wifit, akkor rákérdez, h mit tegyen, 1. gomb: nyissa meg a wifi beállításokat, h nyilt wifi-t keressek, vagy 2. gomb: indítsa a mobilnetet), felugró ablakot pedig a Popup Widget csinál belőle és ezt már a robotban parancsikonként ki lehet választani.
a dolognak annyi a szépséghibája, h ez a felugró ablak nem tűnik el akkor, ha bármelyik "gombra" kattintok, hanem csak akkor, ha valahol a háttérre, vagy egy meghatározott idő múlva. emiatt érzem úgy, h kicsit megerőszakolása a dolognak, h a kattintás után is még pár másodpercig ott figyel a felugró ablakom
-
törölt tag
válasz
ltpalermo #726 üzenetére
"ezt én végül két másik programmal oldottam meg, kicsit bonyolult és nem is szép megoldás, de működik. ha érdekel, akár privátban is leírom"
Légyszi ne privátban! Engem is érdekelne. Én a Floating Widgets -el már trükköztem ezt-azt, de kíváncsi lennék más ötletekre, lehetőségekre is.
-
törölt tag
Ami a parancsindító kapcsolót illeti, szerintem több módon is megoldható. Úgyhogy a kérdés szerintem inkább az, hogy melyik a legalkalmasabb mód. Ehhez viszont tudni kéne, hogy pontosan mit (miket) szeretnél (mi jelenjen meg, mikor, hol, mit csináljon, stb).
A Taskokat én általában békén szoktam hagyni, de van néhány kivétel. Ilyen pl. a Tapatalk, ami sztem a használathoz képest túl sokat ébresztget. Ezért készítek egy ikont (pl. Play -en az alkalmazás ikonja screenshotból). Készítek egy parancsot, ami vár x percet, miután a Tapatalk kikerül a fókuszból, majd leállítja és letiltja, ha nincs épp fókuszban. Egy másik parancs pedig engedélyezi és indítja. Ez utóbbihoz rendelem a parancsikont, amit a launcherrel behelyeztetek a megfelelő alkalmazáscsoportba. Indításkor olyan, mint ha a Tapatalkot indítanám, de nem kell kilövögetni, mivel magától el sem tud indulni. Ezt a módszert csak egy tippnek, gondolatébresztőnek szántam.
Én kerestem/keresek automatizálható dual sim deaktiváló lehetőséget és nagyon örülnék annak az infónak! Előre is köszönöm! -
ltpalermo
csendes tag
M.Ryche ezt már én is ajánlottam, ill. nem pontosan ezt, én a dialógus ablakot szerettem volna kicsit paraméterezhetővé tenni (hogy ne csak cím és üzenet legyen, hanem 2-3 gomb az üzenet mellett/helyett, melyek parancsikont, robot parancsot sbt. futtathatnának). ezt én végül két másik programmal oldottam meg, kicsit bonyolult és nem is szép megoldás, de működik. ha érdekel, akár privátban is leírom
viszont bennem is felmerült egy ötlet: nem lehetne-e megoldani, hogy ha egy parancshoz több eseményt is adok, akkor azoknál választani lehessen, hogy milyen kapcsolat legyen közöttük. tehát ne alapértelmezetten "vagy" kapcsolat, hanem választhatóan "és" kapcsolat. ennek a szenzorok használatánál látnám értelmét, tehát lefordítom a telefont, majd fel és végrehajt egy parancsot. ha fordítva akkor egy másikat. (nemrég letöltöttem egy programot, ami ezt tudja, de nem működött rendesen)
a másik nem is ötlet, egy hibát vettem észre nemrég. egy-két hete tapasztalom, hogy nem minden esetben kapcsolja le a wifit, ha kikapcsol a kijelző (ilyenkor rezzen is egyet a telefon a parancs végén, hogy biztosan tudjam, h lefutott a parancs). olyan esetekben fordul ez elő, amikor a robot a háttérfolyamatok között nagyon hátul van (nem tudom, h fogalmazzam meg android nyelven, tehát amikor több más program fut a háttérben, és közölük a robot a régebb óta elindultak között van), vagy pedig nincs is a robot a háttérfolyamatok között, tehát nem indítottam el egy ideje. és csak akkor fut le a parancs, ha belépek a robotba és utána zárom le a kijelzőt. ez gondolom azért van mert törlődik a memóriából, de ez korábban nem volt jellemző. a telefonomon nem változott semmi, ugyanaz a rom és a szabad ram is nagyjából ugyanannyi
-
M.Ryche
csendes tag
Sziasztok!
Már jó ideje használom a Robot-ot, és az Elixir-t is -ezúton is gratulálok a fejlesztőnek- most kicsit jobban belemélyedtem, fel is merült néhány kérdés..
Főleg Tamásnak címezném, de mindenki ötleteinek örülök.1. Jó lenne a Robotban egy olyan várakozó parancs, ami addig vár, amíg választok A és B gombok közül. A gomb folytatja a futást, B pedig leállítaná, esetleg lehetne választani, hogy melyik legyen az alapértelmezett, ha x ideig nem reagál a user.. Pl egy automata restart, ami csak akkor fut le, ha engedélyezem. Túl sok feltételt kéne megadni, hogy ne fusson le olyankor amikor idegesítő lehet, ilyen parancs esetén hosznosabb ha beleavatkozhatom. Ha nem látom az értesítést, fusson le nyugodtan, akkor úgysem okoz gondot.. Hasonlóan mint a parancs beállításnál a megerősítés, csak az a legelején jön fel, és nem is tudom melyik parancs kérdez. Akár ha ezt az ablakot el tudnám nevezni, egyéni üzenettel, már az is sokat segítene.
2. A másik javaslatom, ha megoldható, a legutóbbi taskok egy parancsal történő kilővése lenne.
Egy régebbi hsz-ben olvastam, hogy kérdezte valaki, miként lehet dual SIM-es telónál az egyik SIM-et automatán ki-be kapcsolni. Én találtam rá egy futtatható scriptet a neten, amit a Robottal el tudok indítani. Itt volt némi küzdelem vele, mert közvetlen nem futott le, de mentve a scriptet és shell parancs futtatása paranccsal a paramétert átadja, és végrehajtja.
Ha van érdeklődés, esetleg Tamás beépitené a Robotba, előkeresem a forrást, és megosztom veletek.
Köszi az infókat, és a sok jó tippet amit itt találtam.
-
törölt tag
Többször előfordult, hogy egy PH -s HSz közben érkezett egy bejövő hívás és annak befejezése után az üres beviteli ablak jelent meg. Viszlát annak, amit yddig írtam. Nagyon bosszantó. Gondoltam, véget vetek ennek. A ROM -omban van tiltás opció és a Secure Settings kezeli is. Szóval a művelet része rendben. Teszteltem, működik. De nem akarom minden böngészésnél alkalmazni. Gondoltam, a billentyűzet használata jó lenne. De nem találok rá működő opciót. Az Anysoft fókuszba kerülés eseményére nem reagál. Nincs erre valami lehetőség? Hab a tortán, hogy én fizikai billentyűzetet is használok. Ehhez az External Keyboard Helper -t. Ez egy olyan input method, aminek nincs megjelenő virtuális felülete.
-
törölt tag
Szia Tamás!
Screenshot tapasztalatok. Samu a home + power nyomvatartására kép és hangeffekt kíséretében készít egy screenshotot. Csak nem nagyon sikerül ezt a két gombot úgy megnyomni, hogy screenshot legyen az eredény. Gondoltam, majd a robot. Először a gyári művelet activity -jét akartam meghívni, de nem találtam a Secure Settingsben. Maradt az, hogy összerakom. A művelet sikerült, de a gyári megoldással ellentétben nem veszi figyelembe a teló nézetbeállítását. Minden képet álló formátum szerint ment, a képnézők legalábbis így jelenítik meg. Szóval a landscape nézet megjelenítést utólag, képszerkesztőben át kell állítani.
A képeffektet meg sem próbáltam reprodukálni, maradt a kijelző gyors ki-be. A hang viszont kifogott rajtam.
Először a hang lejátszása művelettel próbáltam, de ha nullán van a média hangerő, akkor ez is néma. Beállítottam egy értékre, de hogy tudom azt beállítani, hogy effekt után visszaálljon arra, amin addig volt?
Gondoltam, az értesítő nincs annyit piszkálva, mint a média. Az értesítés megjelenítésénél pipa a hang elé. Ekkor volt egy ablak, amin pl. hangerőt tudtam állítani. De ezt az opciót többször nem tudtam előcsalni. Mitől jelenik meg ez a beállító ablak?
Persze így csak az alapértelmezettet játsza le. Nosza, belevettem a parancsba az alapértelmezett hang beállítását. Ehhez is trükközni kellett, mert az eredeti hang a rendszerhangok között van (/system/media/audio/ui), ez viszont nem szerepel a kiválasztható hangtípusok között. Ok, átmásoltam a noti mappába, így már ki tudtam választani. Most ezzel a beállítással megy, de effekt után a hangerő visszaállítára még nincs megfejtés. Talán az is jó lenne, ha ilyen esetnél kiválasztható lenne, hogy az adott hangfájlhoz egyedi hangerőt használjon, vagy a hangtípus aktuális beállítása szerintit. -
törölt tag
válasz
tobias40 #719 üzenetére
Kicsit agyaltam a dolgon. Nem garantálom a sikert, de ha szeretsz ilyennel játszani, akkor egy próbát megér.
Új parancs - Hivasjelzes enged.
Esemény: hivás állapota megváltozott - készenlét
Művelet : egyéb - robot parancs engedélyezése - Hivasjelzes1Aztán hozz létre még egyet!
Új parancs: Hivasjelzes tilt
Esemény: hivás állapota megváltozott - csörög
Művelet: egyéb - robotparancs tiltása - Hivasjelzes1Az én elképzelésem szerint a csörgés esemény előbb bekövetkezik, mint a beszéd, ezért ha csörgés után jön a beszéd, akkor addigra a hívásjelzés parancs le van tiltva, tehát nem aktiválódhat a beszéd esemény bekövetkezésekor. Ha vége a beszélgetésnek, akkor a teló készenlét állapotba kerül, ami újra aktiválja a hívásjelzés parancsot. Kimenő hívást nem előz meg csörgés, tehát a hívásjelzés aktív marad. Remélem, helyes a logikám!
-
törölt tag
válasz
tobias40 #719 üzenetére
Szerinted én miért írogatom egy-egy ilyen példánál, hogy "ehhez is milyen jó lenne, ha a robot tudna ilyet"?
De most jut eszembe, hogy mintha lenne telefon cseng esemény. Ez viszont csak bejövőnél van. Így lehetne különbséget tenni a parancs számára bejövő és kimenő hívás között. Sőt, talán van bejövő hívás esemény is. -
törölt tag
válasz
tobias40 #717 üzenetére
Ezért is lenne jó, ha activity -t nem csak műveletnek, hanem eseménynek is meg lehetne adni. Akkor feltételnek meg lehetne adni a hívásfogadó ablak activity -jét tagadás operátorral és így csak akkor indulna a parancs, ha az az ablak nem volt fókuszban. A hívásindítónak más az ablaka, ezért kimenőnél lefutna a parancs.
A kétoldalú hívásrögzítés szerintem készülékspecifikus feature. Nem minden droidon működik. Nem biztos, hogy ez a funkció csak Android API segítségével megoldható.
-
tobias40
veterán
Az megoldható hogy csak a kimenő hívásoknál jelezzen a telóm 50 mp-ként?
Bejövőnél felesleges..Más
elvételt lehet beállítani valahogyan hogy mindkettő fél hallható legyen a felvételen?
Mint a callrecorder.. -
Troy.
addikt
válasz
bartatamas #643 üzenetére
Bizony hogy kiszámíthatatlan. Azt veszem észre, hogy nem mindig futtatja a "wifi off" parancsot. Egyszer működik, egyszer nem. Érthetetlen.
-
törölt tag
válasz
bartatamas #712 üzenetére
Egy ezzel kapcsolatos, elméleti kérdés. A műveletek sorban hajtódnak végre. Ha van 4 művelet, amiből a 3. a robot parancs indítása - saját maga, akkor mi lesz a 4. művelettel? Kimarad, vagy...?
-
tobias40
veterán
válasz
bartatamas #712 üzenetére
Nekem így most megfelel de lehet letöltöm majd..
A play áruházból szedjem le? -
tobias40
veterán
válasz
bartatamas #710 üzenetére
Kiadjátok amiket tudtok az emberek meg majd válogatnak,igényeik,készülékük stb. szerint!
(ha már sokan igényelnék,érdemes beletenni a munkát pl. a "pro" verzióba hogy ne dolgozzatok "fölöslegesen" !)
-
törölt tag
válasz
tobias40 #705 üzenetére
Ó, ez még csak a kezdet. Még meg fogod venni az Elixírt és a Secure Settings -t is. Aztán kezdesz majd belemelegedni és csak azt figyeled, hogy melyik program leírásában szerepel, hogy Tasker, Locale plugin (ezek a Robotból is vezérelhetőek). Majd egyre több lehetőséget látsz és sok, korábban telepített programról derül ki, hogy fölösleges, mert Robottal is megoldhatók ugyanezek a funkciók. Aztán kezdesz újra falakba ütközni, mert maga az Android nem partner a továbblépésben (pl. soros port rendszer szintű támogatása lakásautomatizáláshoz, vagy más berendezések vezérléséhez). De addig még nagyon sok örömöd lesz ebben a játékban.
Még tartozom egy magyarázattal. Nem érdemes manuálisan a mentés mappából törölgetni, mert az csak egy másolat. Ugyanez megtalálható a /data/data/com.bartat......blabla mappájában. Ezért látod a parancsok között, a törlés ellenére. -
tobias40
veterán
válasz
#79335424 #701 üzenetére
Megcsináltam a beállításokat és tökéletesen működik!
Van esetleg egy összefoglaló arról hogy milyen hasznos dolgokat csináltatok már meg ezzel a progival?
Mert akkor nem kellene visszaolvasni 700 hsz.-t!Ja és természetesen befizetek a pro változatra mert megérdemli aki ennyit dolgozik egy programmal!!
(nem látom mennyit kell fizetni a pro verzió-ért) -
törölt tag
válasz
bartatamas #702 üzenetére
Engem nem zavar, ha egy parancs, egy megoldás a Te szavaiddal élve "nem szép". Ha ez nem jár egyéb hátránnyal (pl. fokozott erőforrásigény) akkor szerintem ne bolygasd, ne bonyolítsd még feltételekkel, amik további hibalehetőségek egy user számára. Ha létezik valami dokumentáció, akkor bele kell írni ezt a korlátozást. A korlátozás érthető, én is fázok attól, ha egy parancs végtelen ciklusba kerülhet. Tudomásul kell venni és kész. Az általa okozott probléma símán, egyszerűen áthidalható. Szerintem!
-
bartatamas
senior tag
válasz
#79335424 #701 üzenetére
Igen, kipróbáltam és látom már hogy anno beletettem egy védelmet. A Hibakövetés oldalon látszik is hogy egy parancs nem futtathatja önmagát. Éppen ezért amit írtál az működhet. Én viszont szedjem ki a védelmet? De az meg véletlen hibás beállítástól véd. Vagy legyen annak a műveletnek egy paramétere hogy engedélyezze önmaga hívását?
-
törölt tag
válasz
tobias40 #699 üzenetére
Viszont addig is találtam egy lehetőséget, ami működőképesnek tűnik. Most van egy Hivasjelzes parancsod. Nyomj alul a ceruza gombra és nevezd át Hivasjelzes1 -nek. Újra plusz gomb és a másold. Adj a másolt parancsnak Hivasjelzes2 nevet. Ennek a 2. -nak az eseményére bökve töröld az eseményt. Az utolsó műveletet változtasd meg úgy, hogy ne magát, hanem a Hivasjelzes1 -et indítsa. Aztán alul mentsd el a parancsot. Hivasjelzes1 utolsó műveletét pedig változtasd meg úgy, hogy Hivasjelzes2 -t indítsa. Nálam ezzel nem csak elsőre rezeg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az E-Robot egy magyar fejlesztésű androidos alkalmazás, mely műveletek eseményekhez kötött végrehajtására használható.
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Hegesztés topic
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Robot fűnyírók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 PRO
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 Széria
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest