- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkiDev
őstag
Nem tudom jó helyre írom-e, de a HD testvérét nem találtam mobilarena-n. Szerintetek egy Xperia SP mellé érdemes lenne beszerezni a Telekomtól 24x990Ft-ban az Alcatel OT EVO 7 HD-t vagy inkább egy Samsung Galaxy Tab 3-at vegyek 24x1490Ft-ért?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
csilee
csendes tag
Sikerült valakinek rootolni vagy esetleg egy másik romot rávarázsolni?
-
Geryboy19
csendes tag
Nem tudja valaki hol lehet venni hozzá 3G modul-t? Mert a netten hiába kerestem nem találtam sehol.
-
Gorbesz
tag
Lenne lehetosegem beszerezni egy Alcatel OneTouch TAB 7" Wifi only modellt eleg jo aron. Van valakinek ilyen eszkoze? par szot ha mondana rola. koszonom.masik topicba irom inkabb
-
törölt tag
Sziasztok! Kaptunk magentáéktól 1 ilyet, valami hűség aláírásával, de nem is ez a lényeg, szeretném rootolni mert csomó fölösleges kacat van rajta amit el kellene távolítani de sehol nemtalálok róla leírást.
Valami szemfüles, jobban guglizó kolléga ha segítene a rootban megköszönném!
-
zdanee
őstag
válasz
kolosanyi #50 üzenetére
A rezisztív panelnél a multitouch maximum két pontot jelenthet, igen, kivitelezhető, de ez fizikailag is más felépítést igényel, tehát drágább, mint egy hagyományos rezisztív vagy akár egy kapacitív (kereslet - kínálat ügye). Azt sem vitathatod, hogy a rezisztív panel sokkal sérülékenyebb, mivel az érzékeléshez fizikailag is be kell nyomnod a legfelső réteget, szó sem lehet különféle edzett üvegekről vagy spéci bevonatokról. A rezisztív panel kalibrációját szintén nem lehet megúszni.
A rezisztív panel előnye a pontosság, valamint az, hogy bármilyen eszközzel érinthető (stylus, B2-es ceruza, köröm) és nem befolyásolja, ha a felületére víz kerül. Mindez azonban nem fontos egy tabletnél, ellenben az ellenállóság az nagyon is.
Szóval kérlek fejtsed ki, miért lenne jobb, ha ebben a tabletben egy rezisztív panel lenne? -
kolosanyi
veterán
Nem igaz, amit írsz. Léteznek valódi multitouch képes rezisztív panelek, nagyon sok előnye lenne az alkalmazásuknak, csak gondolom a Stantum nem tudja elég olcsón gyártani, hogy megjelenhessen a kapacitív panelek mellett. Gazdaságosság miatt haladhatott erre a fejlődés. Persze ez csak az én tippem, lehet, hogy csak az iPhone miatt...
-
=Mentor=
őstag
Sokadik teszt ahol a Prestigio 7.0 Pro Duo/Prime Duo még említés szintjén sem szerepel mint alternatíva. Öreg hiba.
-
punky10
addikt
Az árak összehasonlitásánál nem ártana figyelembe venni, hogy ez feltehetőleg hivatalos forrásból is kapható lesz. Nem fair összehasonlitani olyan készülékkel, amit Kínábol rendel az ember feketén. A 3G-re pedig nyugodtan lehet +7 ezret számolni(OTG+stick).
Ettől függetlenül szerintem is drága, itthon hivatalosan jobb vétel pl a MyAudio 1-2 terméke... -
GeryFlash
veterán
Ennyiért két magos tableteket lehet kapni, mármint használhatót, akár 30ezerért is, ez hogy kapott plecsnit de tényleg? Hiába 3g, akad a rendszer, ez 20ezret ha megér, de nem tudom ki akar a normál használatnál is a szenvedésért fizetni...
-
Cynicelectro
aktív tag
Big respect Kind-nak! De ismét egy csapnivaló tab ami tetszett plecsnit kapott, nem érdemli meg, 3G ide vagy oda. Valóban sokkal jobb tab-okat lehet Kínából rendelni, akár retina kijelzővel, igaz 3g-t csak otg kábelen keresztül fogadnak.
-
HuMarc
veterán
Upsz, afelett átsiklottam, hogy 3G-s
Látszik, hogy én nem marketinges fejjel gondolkodom, csak a saját véleményemet tekintem fontosnak, és nekem nem kéne 3G SIM-slot.
Persze így már más az ár, de továbbra is drágának tartom, és a 3G hiánya is megoldható a konkurenseknél, pl. OTG-vel, vagy WiFi-megosztással.
-
HuMarc
veterán
Elég érdekesen lehet levenni a hátlapot és ez az ár sem épp meggyőző
Ezzel a hardverrel elkéstek egy kicsit. Persze ettől még lehet jó, de egy tízessel többért ott a Nexus 7
-
-
zdanee
őstag
Rezisztív kijlzőnél nincs multitouch, keményebben kell nyomni és sérülékeny. Mivel az ár egyik fő tényezője a tömeggyártás, mára az sem lehet indok, a kis kereslet miatt a rezisztív ugyanannyiba kerül, mint a kapacitív, kivétel az esetleg feleslegbe maradt darabok, de arra nem lehet szériát építeni, max egy-egy kínai garázsműhely megszórja a piacot 10-20000 db-al. Az mondjuk igaz, hogy rezisztív pontosabb, de azért mostanra a kapacitív kijelzők is elég jók lettek, és a rezisztív kijelzőket folyton kalibrálni kell, ez a kapacitív társaiknál már nem szükséges. Amúgy a leggagyibb kínai tabletekből is kezd kikopni a rezisztív, alig találni pár régi raktár sarkában maradt darabot.
-
dr. Kind
aktív tag
Én ríttam volna, de másnak megfelelt
De mint azt a cikkben is említettem, a betekintési szöggel is van gond, az általad említett táblagépek esetén ez megfelelő. Plusz csak magamat tudom ismételni: szinte ugyanennyiért van 7 hüvelykes, 1280 x 800 képpontos felbontású IPS is, így az árkategóriájában is van jobb.
-
fojuzer
aktív tag
Nos biz gyenge,mindenben,az ára irreális,viszont nehezéknek kiválo! Elavult!
-
zdanee
őstag
Ezt, vagy ezzel egyenértékű tabletet a kínaiak 20-22eft körül utánad vágják. Lehet, hogy szép a formaterv, de ez a processzor ilyen drágán elfogadhatatlan, ugyan az, mint amikor egy nagy gyártó kijön egy "új" MSM7227x köré épített telefonnal (azaz a 3 éves belépő szintű hardver köré új fröccsöntött ház). Én nem adtam volna erre plecsnit.
-
csibe1
addikt
-
Tirexi
addikt
A végén még valami hasznosat is kiad az Alcatel.
-
gabancs
addikt
Most nagyon gonosz leszek! Ezek a "plecsnyik" milyen indittatásból vannak oda ítélve? Csak nem "kedveskedett" a gyártó vagy forgalmazó? Mert erre a legjobb indulattal sem lehet adni a "Tetszett" minősítést. Talán a "kutyámnak se vennék ennyi pénzért" valós vélemény lenne.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Uhh ez a SoC. Na ezt itt rontották el. A kinézet tetszik, a kijelző se olyan rossz, de ez a belső. Hát.
-
punky10
addikt
Nem egyedi eset... Itt a MA-n egyesek már egy 5-6 colos kijelz
őnél is rinyálnak, hogy"miért nem fullHD"?...
Az előzetes antropológiai várakozással ellentétben a XXI. század kockáinak nem tompulnak az érzékszervei, ellenkezőleg :300 dpi alatt zavarja őket a "szőrösödés"...Az általam emlitett jelenség nem (csak) a mostani esetre igaz, sajnos terjedőbe lévő betegség tünete...
-
Borosz
őstag
Ki a frász fog ilyet venni?
Kicsit unalmas már, hogy a nagyobb gyártók is "telefossák" a nagyvilágot ezekkel a szemetekkel, ami jóformán használhatatlan még arra is, amire egyébként jó kellene legyen: gyors infószerzésre a netről többek között pl. de akkor is akadozik szerencsétlen kütyü. Pláne ezen az áron nem gondolom, hogy nagyon népszerű lesz, hacsak nem a laikusok körében. Ezek majd megveszik, aztán rájönnek, hogy sz@rt sem ér és gyorsan megválnak majd tőle.
-
Beci9595
tag
Nagyon gyenge
-
-
leeate
senior tag
Egy jobb rezisztív kijelzős tabletet mikor láthatunk már végre vajon?
-
csibe1
addikt
" 1024 x 600 képpontos felbontásból fakadó alacsony pixelsűrűség viszont zavaró lehet. "
Miért is?Az iPad-nél 9,7"-on vagy a Galaxy Tab 2 7.0-nál nem zavaró?
"A hátlap alatt egy 4160 mAh kapacitású lítiumos akkumulátor lapul, mely a hivatalos specifikációk szerint akár 7 óráig is bírja a nyüstölést egy töltéssel, a készenléti idő 200 óra. Ezen a téren az átlag szintjét hozza az Alcatel üdvöskéje, visszafogott használat mellett akár két napig is jól érzi magát töltő nélkül."
Megnézhetted volna,hogy a mostani 7"-os tabletekben mekkora akksi található.
A jellemző a 3000mAh-os kapacitású; még a kétmagosok többségében is,hiába erősebb a hardver. -
Sajna ezt ugye még a tavalyi Veletech-en hangoztatták, hogy lesz majd ilyen moduláris tabletjük... Akkor még épp elment volna ez a hardver... viszont idén ez már nagyon kevés.
Ennyiért meg végképp. Drága és ez a hardver nem ér ennyit.
-
MuzikJunkie
aktív tag
A 3G bővítést opciónak meghagyni remek döntés, ezt leszámítva minden szempontból harmatos a vas szerintem. No de sebaj, Alcatelnek elnézem, mert tolnak azért jó cuccokat is óccsóé'!
-
ricsi0307
senior tag
Nekem nagyon bejön a vöröses keret meg a szürke középrész kombinációja, viszont az az egymagos proci és az ára teljesen lehangolja az embert.Rádobok egy 20-ast és ott a nexus 7 vagy valami kínai olcsóság fele ennyiért.
-
gzbotii
nagyúr
Gyenge HW
-
Retekegér
MODERÁTOR
Ez a SoC elég harmatos. A külső bemutatásakor hiányoltam a felbontás megemlítését (tudom, hogy amúgy ott van a specifikációs résznél).
-
Sofian
őstag
Ennyiért van Galaxy Tab 2 7.0
-
cabii
tag
HMM
a cím alapján elkezdtem reménykedni, és olvasni. Olcsó, jó, aztán kiderült...
Előfizetéssel 50 lepedő? Egymagos proci, TFT kijelző? Ehhh Ahogy más is írta előttem, millió 1 jobb ajánlat van a piacon, 3G ide, vagy oda... -
Gusztáv
addikt
Én az RK2918-nál hagytam abba az olvasást, 2013-ban azért ez már a vicc kategória, amikor 100-1200$-ért lehet RK3066-al, IPS panellel szerelt modelleket kapni.
-
tjb007
nagyúr
Akárhonnan is nézem ez ennyiért, 3G ide vagy oda drága.
Ha a 3G nélküli árat nézem 30 és 40e forint között 100x jobb modelleket lehet vásárolni, ha meg 3G kell akkor veszek egy Lenovo IdeaTab A2107A-t vagy MyAudio Series 7 708AG-t. Mindkettővel jobban járok mint ezzel.
Ez a keretcserélgetés szerintem teljesen felesleges, az effajta moduláris 3G megoldás viszont ötletes és jó, csak épp drágább mint a hagyományos megoldás."a Vivante GC800 egy egészen erős chip"
Ezen meg most egy jót röhögtem így reggel
-
kelly416
veterán
A kiegészítők ára sokat számítana... de 50000Ft az azért nem kevés egy akadozó rendszerért.
-
érdekes, érdekes!
-
Nigér
őstag
Olvasom, thx!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab S9 FE+ eladó, nagyon keveset ment, mint az új, garanciális!
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest