Hirdetés

Alcatel One Touch Evo7 - keretcsere

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Kissé csalódottan tértünk haza az idei Mobile World Congress-ről, a nagy cégek sajnálatunkra igen visszafogottan adagolták az újdonságokat. A kicsikre viszont nem lehetett panasz, több esetben úgy éreztük, hogy néhányuk jóval komolyabban veszi a kiállítást a piacvezetőknél, ilyen volt többek között az Alcatel is. A gyártó szinte az összes létező szegmensben támad, a belépő- és középkategóriás kínálatot néhány, a felső kategóriában induló eszközzel kiegészítve. Láttuk a Full HD kijelzővel szerelt zászlóshajót, a jelenleg legvékonyabb droidot, a kapacitív tollal és 5 hüvelykes kijelzővel felvértezett Scribe családot és az egyik első Firefox-mobilt, plusz természetesen a kicsiket is kipróbáltuk. A telefonok csatatere mellett a táblagépek arénáját is ostromolja az Alcatel, a standon számos tabletet láthattunk, melyek közül az alapmodellt kaptuk meg most egy teszt erejéig.


[+]

Mai tesztalanyunk több szempontból is különleges. Egyrészt a termék hivatalos oldala szerint a One Touch Evo7 a világ első moduláris táblagépe, ami esetünkben egy külön is megvásárolható, a hátlap mögé építhető 3G-modult takar. Ez az állítás egyébként ebben a formában nem igaz, az Archos 80 G9 Turbo is hasonló megoldással operál a hálózati egységet tekintve; igaz, a francia versenyzőnél a keret nem cserélhető. Másrészt a piac egyik legolcsóbb szereplőjéről van szó, mely a magenta színű szolgáltatónál kártyás csomagban akár 53 ezer forintért is hazavihető. Persze kérdés, hogy a barátságos árcédula miatt milyen kompromisszumokat kell kötnünk; többek között ezt is megpróbáljuk megválaszolni cikkünk során.


[+]

A táblagép csomagolás nélkül, egymagában érkezett a szerkesztőségbe, így a tartozékok milyenségéről nem tudunk nyilatkozni. Nálunk a már említett 3G-modullal szerelt kivitel járt (ez az alábbi képen látható), maga az egység Qualcomm-gyártmányú, körülbelül 30 grammal növeli a táblagép tömegét. A masinához további kiegészítőket is be lehet szerezni, a flip cover egy mágneses előlapvédőt takar (mely kissé az Apple-féle smart coverre hajaz), a zip pouch és a leather pouch egy zipzárral felszerelt és egy bőr tokot jelöl. Néhány kiegészítő valószínűleg Magyarországon is kapható lesz, júliusi indulással.


[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés