- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
jacint78
addikt
válasz
frostitualt #119 üzenetére
Tényleg fejezd be, csak magadat járatod le. Amúgy pontatlanul fogalmaztam és a mobil eszközökről volna szó, amiket még földelni is tilos, nem, hogy nem leválasztani.
-
azopi74
addikt
válasz
frostitualt #119 üzenetére
A vezeték nélküli vasalók és hajszárítók adapterére/töltőjére gondolsz? Igen, levannak választva galvanikusan, különben nem igazán forgalmazhatnák az EU-ban (meg szinte sehol máshol). Szép is lenne, megfognád a végét, és beléd száladna a 230 ...
-
jacint78
addikt
válasz
frostitualt #108 üzenetére
Az azért akkora meg meg van benne oldva a hálozat galvanikus leválasztása. Ha egy zárt egységről van szó akku+töltő egyben akkor elhagyható és akkor nagyon kicsi lehet
Ne haragudj, de borzalmasan nagy ökörséeket írkálsz, nézni is rossz.
Elég durva lenne, ha egy kézbevehető eszköz nem lenne galvanikusan leválasztva (manapság kötelező) és egy tápegység közel sem azért akkora amekkora, mert le van választva, ja és a kapcsolüzemű tápegységekben is van transzformátor az előbb említett okból kifolyólag.
-
imibogyo
veterán
válasz
frostitualt #111 üzenetére
Ez ok, de a plusz alkatrészek hűtése + egyéb kiegészítők (plusz nyák terület, hűtés stb.), ha mindet összeadod is marad az 5g? Anno amikor erősítőt építettem (ez alapján) oda is komoly hűtés kellett a mosfet-ekre, pedig csak 2x10W-ról volt szó. Ezért nem tudom valahogy elképzelni ezt az 5g-ot. A modell és drone meg megint más tészta, mert ott áramoltatott levegővel is lehet hűteni, ami egy telefonnál nem (feltétlenül) adott.
Én itt arra akarok egyébként kilyukadni (eredetileg is arra akartam), hogy az egyre könnyebb telefon az igény (nekem nem), de amikor kollégám megfogta a Lumia 625-ömet, arra is azt mondta, hogy nehéz, pedig megnéztem a speckókat és csak kb. 20 grammal nehezebb, mint az övé... Ezért írtam, hogy én nem vagyok róla meggyőződve, hogy olyan sokan akarnak akár csak plusz 5-10 grammot is a telefonjukba.
Szóval az én szemszögekből nem is az fontos, hogy megvalósítható-e és egyáltalán ezen a területen, hanem az, hogy ha megvalósítható is lenne, akkor sem a telefonba tenném, hiszen a konnektorba menő részre akkor is szükség van, akkor meg miért ne abba legyen?
-
imibogyo
veterán
válasz
frostitualt #107 üzenetére
Jó lovagolhatunk azon, hogy nem jó a megnevezésem, de ettől függetlenül még a legtöbb ilyen egység nem 5g. Mutass légyszíves egy komplett 230V-ról 5V 50A-re konvertáló modult 5g-os méretben. Kíváncsian várom (komolyan, nem szarkazmus). És ha szeretnéd cipelgesd csak ezt a többletet is a mobilban, mivel ugye ez volt az eredeti hozzászólás lényege, amire reagáltam és nem az, hogy ezt most transzformátorral, vagy "kapcsoló üzemű stabilizátor"-ral oldják-e meg.
És amúgy meg rengeteg helyen így nevezik ezeket a modulokat, legyél szíves őket is tájékoztatni arról, hogy rossz az elnevezésük, mert félrevezetik az átlag usert, mint pl. engem. Az angolszász területeken is sok helyen így nevezik ezeket a külső egységeket, mert végülis mi mást csinálna, ha nem 230V-ot transzformálna át 12V-á, vagy 5V-á, vagy bármi mássá?
-
dealerman
aktív tag
válasz
frostitualt #107 üzenetére
igen,már a hegesztőt se talicskával hordják,hanem zsebbe elfér a táp
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- DUNE médialejátszók topicja
- OTP Bank topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- TCL LCD és LED TV-k
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Horizon Forbidden West
- További aktív témák...
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged