- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
jacint78
addikt
válasz
frostitualt #119 üzenetére
Tényleg fejezd be, csak magadat járatod le. Amúgy pontatlanul fogalmaztam és a mobil eszközökről volna szó, amiket még földelni is tilos, nem, hogy nem leválasztani.
-
jacint78
addikt
válasz
frostitualt #108 üzenetére
Az azért akkora meg meg van benne oldva a hálozat galvanikus leválasztása. Ha egy zárt egységről van szó akku+töltő egyben akkor elhagyható és akkor nagyon kicsi lehet
Ne haragudj, de borzalmasan nagy ökörséeket írkálsz, nézni is rossz.
Elég durva lenne, ha egy kézbevehető eszköz nem lenne galvanikusan leválasztva (manapság kötelező) és egy tápegység közel sem azért akkora amekkora, mert le van választva, ja és a kapcsolüzemű tápegységekben is van transzformátor az előbb említett okból kifolyólag.
-
jacint78
addikt
Szerintem még mindíg nem 5V-ról van szó, inkább kevesebbről és az ipari tápokat ne hasonlítsd a kommerszhez. Nem lenne nagyobb a táp, mint egy masszívabb noti töltője, a bemeneten pedig annyi lesz, amennyi kell, olvass kicsit vissza, ott kalkuláltam kb.-ra bemeneti és kimeneti áramot. Nem analóg áteresztőtranyós megoldás lesz, ahol a bemeneten akkora áram folyik, mint a kimeneten.
Ráadásul a táp tervezésénél is figyelembe veszik az időt, mivel 1 perc alatt feltölt elvileg, ez egy sokkal kissebb méretű táppal is megoldható 1 perc erejéig.
-
jacint78
addikt
Lusta vagyok számolgatni én átmérőben gondolkodom. Nemrég építettem áramgenerátort, ha a 4mm átmérőjű kábel mégcsak nem is langyosodott 60A-től, akkor a 2mm-es sem fog elolvadni. Melegedne, de bőven túlélné, arról nem is beszélve, hogy seki sem mondta, hogy kábelel lenne ez megoldva, lenne egy aljzat amire ráülteted a telefont, majd egy perc múlva leveszed és kalap kabát..
Amúgy az sehol nem volt a cikkben, hogy 5V-on kell érteni a 40-50A-t, egyszer csak megjelent a hozzászólások között.
Mert eléggé nyílvánvaló.
-
jacint78
addikt
1 perc erejéig elég egy 2mm átmérőjű kábel is, legfeljebb picit melegszik.
Elméletileg minden akkumlátor ezred annyi Amperes töltővel tölthető lenne. Pl 3000 mAh-ás akksit lehetnek 3A-el tölteni.
Ez szimplán nem igaz. Lehet nagyobb árammal tölteni az aksit, de az életartamra nagyon rosz hatással van a gyors töltés, ezt a gyártók is feltüntetik.
-
jacint78
addikt
válasz
Depression #16 üzenetére
Nem is a 230-on fog folyni a 40-50A, hanem a 3V-on mondjuk, ami 50A-el még mindíg csak 150W, vagyis 230V-on 650mA lenne, plusz a táp hatásfoka és legyen akor 690mA.
-
jacint78
addikt
válasz
BlackPriest #9 üzenetére
Miért ne lehetne? Az, hogy nagy árammal is lehet tölteni, nem azt jelenti, hogy csak úgy lehet tölteni!
-
jacint78
addikt
Ennél kevesebb információ csak akkor lehetett volna a cikkben, ha üres lap lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Horgász topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Nintendo Switch
- Eredeti játékok OFF topik
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest