- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Google Pixel topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
Amúgy igen gazdaságilag szinte szétválaszthatatlan már a két ország, és ezért se akar senki változtatni a politikai helyzeten, mert ahhoz hogy változzon valakinek engednie kell az meg gyengeség, és egyik ország se engedheti meg, így minden marad úgy ahogy van. (Ugyanezért nem történik semmi Észak-Koreával se sajnos pedig ott már nagyon kéne a váltás.)
Nekem a kedvencem, hogy a Mediatek kínai fosnak van címkézve, a HTC meg már tajvani prémium termék, szóval a kettősség mindenhol jelen van.
Hongkong amúgy még nincs teljesen integrálva, jelenleg autonómiával rendelkezik 2047-ig, de folyamatosan állnak át.
Makaó szintén ők 2049-ig kaptak autonómiát. -
azopi74
addikt
A slusszpoén az egészben, hogy miközben politikai szinten továbbra is megy az izmozás a két ország között, a gazdasági kapcsolataik példaértékűek jól szemlélteti a helyzetet az, hogy - csak hogy mobilarena-s témánál maradjunk - a kínai telefongyártók fő SoC beszállítója a taiwani MediaTek.
És fordítva is igaz, a MediaTek fő célpiaca is Indiát is megelőzve a Kínai Népköztársaság, de a MediaTek-en kívüli fabless gyártók többsége is a taiwani TSMC-vel gyártatja le a chipek többségét, amik aztán legnagyobb arányban kínai készülékekben landolnak.
A kínai (népköztásrasági) készülékgyártók többsége pedig a szintén taiwani Foxconn-nal vagy Pegatronnal szereltetik össze a cuccokat, amiknek gyártókapacitásainak túlnyomó része egyébként meg a kontintentális Kína (Kínai Népköztársaság) területén van
A gyökeres gazdasági/kereskedelmi integráció már rég megtörtént a "két Kína" között, itt politikailag is lesz majd egy közös megegyezés, és szép csendben újraegyesülnek, pénz peszél, kutya ugat.
HongKong visszacsatolása előtt is, mikor lejárt a britek koncessziós joga, és nem hosszabbították meg a "tartós bérlet"-et, sokan aggódtak, hogy patakvér fog folyni. Ehhez képest olyan nyugalomban lezajlott az annektálás pár hónap alatt, hogy gyakorlatilag a kutya sem vette észre, hogy HongKong szép csendben beolvadt a kontinentális Kínába. -
vicze
félisten
válasz
#32839680 #64 üzenetére
Egyáltalán nem ezen vitáztunk.
A másik hozzászólásodra, meg csak annyit, hogy a dolog kölcsönös. Kína is megszakítja a diplomáciai kapcsolatokat azokkal akik elismerik Tajvan, így Kína megerősödésével alakult ki az a helyzet, hogy míg korábban a szigetet ismerte el Kínának a nyugat, mostanra már a szárazföldet. Az meg hogy megszakítanának bármilyen diplomáciai kapcsolatot az túlzás, mivel a dolog fordítva történik meg.
pl így.
Én csak azért ástam bele magam mert tök érdekes ez a patthelyzet igazából.
-
azopi74
addikt
válasz
#32839680 #67 üzenetére
"Ez kb olyan mint ha mi megszakítanánk minden kapcsolatot azokkal az országokkal, akik nem ismerik el az Osztrák-Magyar Monarchiát és nem ismernék el a magyar kormányt ausztria egyetlen törvényes kormányának. Röhej..."
Ne fesd az ördögöt a falra, lehet, hogy annak is eljön az ideje
Sőt, perszonálunió miatt Lengyelország is hozzánk tartozik. De ha kicsit tovább megyünk, megtámadhatjuk a spanyol örökösödési háborút lezáró utrechti békét is, és követelhetjük Spanyolországot és az egéaz akkori gyarmatbirodalmát, így pl az USA területének is nagy részét , meg persze Németországot és fél Európát is a Habsburg dunai monarchiára visszatekintve
-
azopi74
addikt
válasz
#32839680 #50 üzenetére
Meg az összes többi országnak. A kínai köztársaságot csak néhány fejlődő ország ismeri el, akik gyakorlatilag taiwani segélyekből élnek, ezért cserébe lemondtak a kínai népköztársasággal ápolt kereskeselmi és diplomáciai kapcsolatról. Nyugati államok közül egyedül a Vatikán ismeri el.
-
azopi74
addikt
" A jelenlegi elméleti maximum a 3,25 nanométeres csíkszélesség, aminek elérése azért még évekbe telik, kivéve persze, ha közben olyan felfedezéseket tesznek a fejlesztők, mellyel meggyorsítható a folyamat. Addig marad a Galaxy S6, amit a március 1-jei sajtóesemény keretében fog Barcelonában bemutatni a Samsung."
Ez a végszó elég viccesre sikerült
-
vicze
félisten
Nyilván arra céloztam, hogy akkor 97-ben és 99-ben kínaivá konvertálták őket Wololo-val, vagy mi történt?
A vitával az a probléma, hogy akárhogy is nézem neked is igazad van és nekem is. Mivel létezik olyan, hogy tajvani öntudat már a fiatalok között és ez egyre nagyobb arányú lesz, de az öregek bizony kínainak vallják magukat, tehát még az országon belül is van némi megosztottság e-téren. Én vaskalapos vagyok és kínainak számítom őket. -
doooo
veterán
ezt az utolsó mondatodat nem tudom mire vélni, mivel vagy nem értetted, mit mondtam, vagy mégse olvasod eleget a wikipédiát. Mert innen úgy tűnik, hogy se Hong Kong, se Makaó, nem tartozik abba a kategóriába, aminek az utóbbi 17 évben történt eseményeit követted volna. Mivel H.K. 1997 óta, Makaó 1999 óta a Kínai Népköztársaság része. Tehát ha Tajvanon tajvaniak vannak, akkor H.K.-ban és Makaóban pedig kínaiak (a népköztársaság beli kínaiak.. még mielőtt összekeverednél) élnek.
-
vicze
félisten
Írtam, hogy egyáltalán nem olyan egyszerű ez, mert ha jobban belemész elég sok ellentmondás lesz, a két Kínának a jelenlegi helyzet megfelel főleg gazdasági szempontból. Made in Taiwan azért van, mert a made in China-t nem használhatnák hivatalosan. Arra azért kíváncsi lennék, hogy 50-70 közti években hogy volt, mert akkor bizony ők voltak Kína nemzetközileg.
Valaha volt Made in Hong Kong is. -
vicze
félisten
Ha tényleg tisztában vagy vele, akkor tisztában vagy az ország nevével, és azzal is, hogy Tajvan a sziget neve nem az országé hivatalosan, maga az ország az bizony Kína, az hogy kettő van egy dolog.
De ha Tajvanon tajvaniak vannak, akkor Hong-Kong-ban brittek, Makaóban meg portugálok. -
doooo
veterán
Márpedig a világ így ismeri, és teljesen elfogadott a Tajvan (vagy nem-magyarosan, Taiwan) név. És mivel szerves része volt Kínának a múlt évszázad második feléig, természetes, hogy ennyi a kínai lakos.. Részemről felesleges, hogy wikipédiát olvasgassak, tisztában vagyok a helyzetével, bármennyire is kételkedsz benne.
-
tjb007
nagyúr
(#14) Kasya & (#19) Obyboy & (#24) Matada2.3 & (#30) bteebi
[link]
Az első mondat a leglényegesebb. Amíg a Samsung továbbra is 99,9%-ban saját használtra gyárt, addig a Qualcommot hidegen hagyja, hogy mit milyen gyártástechnológián hoznak ki, mert a Sony, a HTC, a Lenovo, a ZTE, de még maga a Samsung (meg még azok, akiket most kihagytam) is változatlanul tőlük fogja venni az "anyagot".(#36) AS
Egy párhuzamos univerzumból tetszett érkezni ?
Tudod mi készül 28nm-en ? Az MT6795, ami állítólag kiporolta a Snapdragon 810 (ami még mindig 20) seggét a 8db A53-as magjával. -
vicze
félisten
Ja csak a S810 éppenséggel 20nm-es...
(Bár a tények általában nem zavarnak.)
@doooo: Olyan ország, hogy Tajvan kb. nem létezik. A hivatalos neve Kínai Köztársaság(ajánlom a cikk telejs elolvasását, mert annyira nem egyszerű), még mindig, ami Tajvan szigetén található, és a lakosai kínaiak 98%-ban.
-
O_L_I
őstag
Ahhoz képest hogy "könnyen" elérhető az 5nm elég sokat tökölnek a gyártók mostanság egy egy csíkszélesség váltáson.
-
-
HawerKing
őstag
TökMagos - KenderMagos mikor lessz?
-
LeMiki
tag
Kicsit le vagyok maradva, és nem vagyok járatos a témában. Segítsetek megvilágosodni!
Miért is fontos, hogy csökkenjen ez az érték?
-
sNake^
tag
Nem kötekedésből, de nálad a millimétert is láttam felsorolva, lehet én tudom rosszul, de a milliméter a méter ezredrésze, a nanométer meg a milliárdodrésze, szóval a milliméteres érán már túl vagyunk
Elegek ezek az akkumulátorok, bár egy yoktométeres (1×10-24 m) processzornál lennék kíváncsi egy snapdragon 800 szintű processzor fogyasztására
-
bteebi
veterán
Örvendetes hír, bár arra lennék igazán kíváncsi, hogy utána mi lesz, milyen alternatív anyagot fognak találni (számomra a CNT irreális alternatíva mondjuk 20 éven belül). Már valószínűleg jó ideje kísérletezgetnek az alternatívákkal is.
#10: "Múltkor már (kb. két hete) el lett magyarázva, hogy miért is nem számít ez game changer dolognak, azóta pedig semmit sem változott a helyzet."
-
BlackPriest
őstag
válasz
tothmaxy182 #21 üzenetére
vannak más elven működő akkuk is, csak nem tudják olyan ütemben honosítani, ahogy kéne. ez a verzió pl elég jó megoldás az elektromos autó megtankolására hasonló idő alatt, mint egy benzines autónál. (telefonra kevésbé alkalmas)
-
maximilian4
addikt
-
pusszycat
nagyúr
válasz
tothmaxy182 #21 üzenetére
Sejtettem, viszont jó hatással van az akku üzemidejére ha a memoria és proci is megelégszik a felével nem beszélve a sporolos wifi bluetooth komboról. Mire elfogy a benzin mehetsz majd 1 óra töltéssel 2000 km-t csak nem télen.
-
tothmaxy182
őstag
válasz
pusszycat #17 üzenetére
Szerintem ez nem akku, hanem proci...
Amúgy én a technikai fejlődés jelenlegi legnagyobb gátjának az elmaradott akkumulátortechnikát látom. Autóiparban, energetikában, távközlésben, űrkutatásban, mindenben! Példa: ha lennének olyan akkujaink, amikkel egy 12 órán át tartó feltöltéssel jobb esetben nem csak 200 kilométert lehet megtenni egy autóval, hanem mondjuk egy 1 órás töltéssel 2000-et, akkor azt mondom oké, elértünk valamit. Ez csak egy példa, de a technika szinte minden területéről lehetne ilyen példákat hozni. Oké, hogy frankó dolog a csíkszélesség csökkentése, de egy Snapdragon 810-es procinak kb 4-5 év múlva is elég ereje lesz meghajtani egy telefont, szóval ezen a téren nem állunk rosszul. Ellenben az akukkal nagyon!
-
pusszycat
nagyúr
válasz
tothmaxy182 #16 üzenetére
Ez is az. Kevesebbet fogyasztanak évről évre. Egyébként hol késnek már a 16 magos mobilok.
-
tothmaxy182
őstag
Tudom sablon, de inkább az akkukat kéne, nem...?
-
sTERNI
senior tag
Azért kíváncsi leszek, mihez kezdenek, ha elérjük a minimumot.. valahol csak vége lesz.
-
maximilian4
addikt
A samsung mindig is tisztességes összeget fordított a kutatás - fejlesztésre, így nem csodálom hogy az élen járnak.
-
rnyk
tag
Hat az Intel 2020-ra tervezi az 5nm-es cuccait szoval nem mostanaban lesz. Persze lehet a samu elolrebb tart de nem hinnem.
-
Én akkor veszek saját samut, (most a céges az) ha elérik a 1 nanométeres csíkszélességet...
-
Badboys
őstag
Inkább egy normálisan optimalizált telefont tegyen az asztalra.
AS:
Akárhogyis van szerited, sosem kellene MT procis telefon. Sok jót lehet olvasni róluk. Maradok a Snapi mellett. Szerintem meg sokan mások is így vannak vele.
-
AS
félisten
Samsungnak most nagy fegyver van a kezébe
Qualcom nak csak 20 nm van és örülhet ha 14 es lesz évé végén...
Ráadásul már a Kínaiak is elvérték.
Exynos 7420 (Galaxy S6 Edge)5478
MediaTek MT67954536
Snapdragon 810 (LG G Flex 2)3604
Snapdragon 805 (Galaxy Note 4)3394
Exynos 5430 (Galaxy Alpha)3214 -
philips20
aktív tag
5 nanométer ?? Könnyedén ??
Akkor miértnem rögtön azzal kezdenek? -
kolosanyi
veterán
Érdekes, hogy évről évre kevesebb ez a szám.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Samsung egyáltalán nem áll meg a chipsetek fejlesztésével, az ISSCC konferencián pedig a jövő vívmányairól is szót ejtettek.
- Megújult a PROHARDVER!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vírusirtó topic
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- BestBuy topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Karctalan kijelző? Hydrogel fóliával gyerekjáték. Most 3.000 Ft-tól minden telefonra/okosórára!
- Apple Gyári Dobozos Gyorstöltő 20W USB-C - LIGHTNING (Type-C) telefon töltő (adapter, töltőkábel)
- Spigen Thin Fit Pro + Spigen Slim Armor Pro Samung Galaxy Z Fold5 -höz
- Samsung S Pen érintő ceruza gyári, újszerű, több db
- Ringke Xiaomi 14 edzett üveg képernyővédő.
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest