- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ONEFREE
aktív tag
-
csabi+
csendes tag
Quanta NL5C alapú Noti, Core i7-8750h 6 mag - 12 szál 4,1 GHz boost órajel, Nvidia GTX1070 8GB, 32 GB 2666 MHz DDR4 notimban, az említett boost órajelen, 95 fokig emelkedik mindig a CPU, mondjuk a Far Cry 5 1080p Ultra beállítások mellett... A játék abszolút laggmentes, de viszont a ventillátorok folyamatosan sivítanak, mint egy sugárhajtómű (és e-mellett is 95+ a CPU hőmérséklete) Érdekes, hogy a GPU hőmérséklete nem éri el soha a 75 fokot. Na most a Turbot letiltva, csak 2.20 GHz-en üzemel a fent említett CPU, így nem éri el a 70 fokos hőmérsékletet akkor sem, ha pl. szintén a feljebb említett FC5-el, 1080p-ben, ultra beállításokkal játszom.
Hogy mi a különbség? Valamivel tovább tölt be a játék, és a töltő-képernyő animációi néha belaggolnak...
Cserébe viszont a CPU marad max. 65 fokon, a GPU ugyanígy......Később nyilván jó lenne a magasabb órajel, kompenzálni a szoftveres fejlesztések igényeit, de!
Szerintetek, jót tesz az ilyen magas hőmérséklet (intenzíven) a forrasztásoknak, az alaplapnak, vagy akár a procinak/GPU-nak??
Olvastam itt egy hozzászólást, hogy elvileg abszolút normális ez az üzemihőmérséklet, és nem kell aggódni emiatt... Hát nekem nagyon soknak tűnik a közel 100 fokos hőmérséklet... A ventillátorok zajszennyezéséről, nem is beszélve!
-
dajkalaszlo
újonc
Csakhogy a gtx 9es generacio laptopban meg sokkal messzebb volt a pcs megfelelojenek az architekturajatol, en ugy hallom. Az uj 10es generacio architekturaja nagyon kozel all a pc veriohoz ezert bar meg mindig gyengebb annal, de kozel olyan sebesseget eler. a huteshez meg fel kell tolni a ventik sebesseget jatek kozben
-
Bedepi
tag
válasz
Pocok256 #123 üzenetére
Nem Mindenki használja játék közben még másra is a laptopot, pl amiket te írtál. A furmark és a prime 95 együttes tesztelése igen is, egy nagy fas.ság. Én lassan 5 éve használok egy alienware m17x r3-at Jelenleg egy 780m-es kártyával. És a furmark, miatt, le tud oldani a gép, mert van benne védelem kártya megsülés ellen. 2 teljesen külön körön van a proci, és a vga, és még így is. Viszont halkan megsúgom játék alatt soha nem oldott le a gép még fél nap után sem. Division alatt gpu 72C CPU 63 Medium/high beállítások mellet 60 fps-el megy. A jó pasztát igényli kb fél évente, ez tény, de ez nem nagy móka. Mellesleg halkan megsúgom azt is, hogy a biosban kikapcsolható h a cpu rángassa az órajelét ugyanis sokkal jobban melegszik, ha így használod. Nyerni viszont alig nyersz rajta talán 200 pontot, ha benchelsz. Én is szórakoztam ezekkel, tapasztalatból írom. A CPU (2860qm) bőven elég lenne ma is mindenre. A kari a gyenge pont. Hidd el hogy a Predatort normál körülmények között, játéknál nem tudnád kinyírni.
-
válasz
kiltrus@citr #133 üzenetére
Árban még folyik a verseny, hogy az asztali alkatrészek utolérjék a hordozható társaikat.
-
kiltrus@citr
csendes tag
Egész jó megdöbbentő hogy végre a noti egész jól beérte teljesítményben az asztali pc-t persze árban nem
-
Seirus
tag
...Ott akadhatnak olyan 15 colosok amik bár 1366x768-ban, de elég magas minőségre húzott grafikával viszik a modern játékokat...
Igen, valami ilyesmire gondoltam, hogy szerintem ezt a kompromisszumot erdemes meghozni laptopos jateknal, es akkor:
1) Nem kell millas nagysagrendet beleolni (nekem spec keresettol fuggetlenul fajna egy ilyen gep ertekvesztese)
2) Nem kell throttlingon meg elfustolesen aggodni
3) Esetleg vallalhato meretu es uzemideju (tenylegesen mobil) gepunk lesz -
rudi
nagyúr
Rétegigény az ilyen gép. Mi is mértük már tesztben, hogy azokkal a játékokkal, amikkel a játékosok döntő többésge játszik, tehát a LoL, CS:GO, DOTA, WoT lazán el lehet lennei IGP-s gépekkel. Ha viszont nőkek az igények, maxiláis folyamatosság vagy éppen legújabb, legkomolyabb játékok terén, és kell a mobilitás, akkor jönnek ezek a drága cuccok.
Igazán érdekes majd a két kategória határa lesz, a már nem IGP-s de még nem is szuperdrága GTX 1070-es gépeké. Ott akadhatnak olyan 15 colosok amik bár 1366x768-ban, de elég magas minőségre húzott grafikával viszik a modern játékokat, és nem olyan vészesen drágák. Gondolok itt a GTX 1050 és 1050 Ti-s modellekre. Azok árazása lesz érdekes.
-
Khelben
nagyúr
Akkor BMW-t se gyártsunk, csak Opelt, mert legyen elég mindenkinek a "fapad", a masszírozós bőrfotelt használja otthon a nappaliban
A gyártók piaci igényeket szolgálnak ki. Amíg van igény ilyen gépekre, addig gyártani fogják. Valakinek ez az egyetlen lehetőség a játékra, nem várja otthon gamer pc, mert mondjuk sokat utazik vagy nincs pénze két gépre. -
Seirus
tag
Őszintén szólva én nem értem ezt a brutál gamer laptop kategóriát.
Nem egyszerűbb tudomásul venni hogy egy laptop az nem PC és némi kompromisszumot kötni?
(pl 15-17 colos notin megelégszik az ember mondjuk FHD med-high beállítással vagy 13-14-en akár HD-val és akkor befér egy 2-300K-s normál gépbe)Pl amikor Starcraft 2-ztem, 2 hetente 2 napot a céges notin LOW-on is eljátszogattam (amikor hazautaztam Pécsre az IGP-s céges notival)
De lehet ezt off topicba illett volna tennem, csak azért írtam le mert ez az érzés uralkodott el bennem az összes eddigi hozzászólás után. Meg végülis ez is egy valid reakció erre a gépre nem?
-
->Raizen<-
veterán
válasz
assemble #126 üzenetére
Azt az "extra kényelmet" is erősen idézőjelbe kell rakni, egy ekkora dögöt nem fog az ágyon a hasán vagy a fotelban használni az ember, mert sanszos hogy megfőzi a tojásait, meg rohadt kényelmetlen, ez is a munkaasztalon/szgép asztalon figyel mert böhöm nagy. Erősen megkérdőjelezhető ezeknek a gépeknek a létjogosultsága, kivéve ha az ember sokat utazik ez az egyetlen elfogadható magyarázat miért vesz valaki ilyen grill rácsot. Én korábban sűrűbben hazautaztam ősökhöz de már nanapság egyre ritkábban mert 250+km-ről van szó akkor f@sza volt a g751-et a dobozába berakni, bedobni a kocsiba azt viszont látás. De ha valaki keveset mászkál, munkájához nem kell annak ezerszer jobban megéri egy gamer pc 3 kilóért meg egy csúcskategóriás mobil kombó.
-
assemble
addikt
Komoly masina, en mondjuk inkabb asztali gepet vettem fele ennyibol, ami gyorsabb, kevesbe melegszik, es evek mulva is bovitheto marad.
Amikor 4+ kilo es jatek alatt 1 oran belul lemerul, igazabol ez is alig nevezheto hordozhatonak mint jatekgep - lenyegeben az extra kenyelemert fizet az ember, ha sokat hurcolaszna a gepet. -
Pocok256
veterán
Noticsek mind a mai napig keszut furmark prime 95 ös tesztet, mert kiindulási pontnak jó. Nálam pedig pont fordítva van a boist orajel hianya miatt nalam prime és furmark alatt teljesen stabil throttling mentes a gép mig egy 10-12 órás witcher 3 party után néha néha belenéz a throttle stopba. Vagy ow is low grafon játszva nagyon durván terheli folyamat a gépet allandóan turbon tartva mind a CPU t mind a gpu t így hosszabb játék utan ott is a határon táncol a gépem, és ne feledjük g751 nek kilometerekkel jobb hűtésé és kasznija van mint a tesztelt acernek.
-
rudi
nagyúr
válasz
Pocok256 #118 üzenetére
Szerintem fordíva ülsz a lovon, de ki vagyok én, hogy rékényszerítselek a változtatásra
Furmark alatt éppen azért nem engedik a boost órajelet, mert irreálisan terhel. A Notebookcheck is pont azért dobta a furmar+prime kombót, mert nem reális a felhasználásuk. És igen, sok esetben worst-case kell tesztelni, mert a worst-case reálisan előjön, de amit te írsz a 12 virual szerverről, meg a kimaxolt játék alatt streameléstől az alaptalan kitaláció.
Ezt onnan tudom, hogy tesztelő vagyok, ami azzal jár, hogy nem csak a hardvert hanem a tesztelő eszközöket is tesztelem. Kipróbáltam számos CPU-intenzív tevékenységet és a mai top terhelő játékokat számos beállítási variációval és ezen tapasztalatok alapján választottam az AIDA64 nagyjából 10%-kal a legkomolyabb játék fölé lövő terhelését. Ami ráadásul konstans értéket tart, nem annyira terhelési tüskéket mint egy játék.
-
-
ludi85
tag
Csak azért mert egy laptopnak vannak "korlátai" szerintem még nem kuka. Álltalában minden játékot ultra béállítással kezdek. Kiváncsi vagyok, szeretem a szép grafikát. Ha egy idő után észreveszem, hogy a gép akad, nem bírja, ezt lejebb veszem. Nem nagy ördöngőség.
Én egész biztos vagyok benne, hogy tudnám élvezni ezt a Predátort.
(Aki benchmark-okra venné a gépet, az nem feltétlen gamer szerintem) -
Pocok256
veterán
válasz
->Raizen<- #120 üzenetére
Leírtam hogy életszerű sőt jóval nagyobb terhelés is életszerű szóval nem értem a kommented
-
->Raizen<-
veterán
Osztom a véleményed, aki prime+furmark duóval nézi az órajeleket görcsberándult gyomorral az meg is érdemli. És az utóbbi pár laptopjaimra rá se engedtem eme két semmirevaló programot. Túlzottan beterhel, és ilyen terhelést játékokkal nem lehet produkálni. Nem életszerű, és az nv szoftveresen míg az amd hardveresen védekezik a furmark és egyéb hasonló semmirevaló gépgyilkos szoftverek ellen. Ez mindent elmond. Stabilitást lehet tesztelni más programokkal is amik képesek úgy meghajtani a cuccot hogy eldobja magát ha nem stabil az adott órajel beállítás. teszem azt alulfeszelés egy laptopnál. Nem ekkora terhelésre lövik be a laptop hűtését, a notebook check-en is már inkább más terheléskor fellépő hőtérképet nézek, és a fm+prime-t alapból skippelem.
-
plaschil
aktív tag
Kíváncsi vagyok, vajon a gumi borítás úgy málik-e szét, mint néhány egéren egy idő után. Mert akkor öröm lehet beleragadni minden egyes alkalommal 6-800 ezeré'.
-
Pocok256
veterán
Komolyan nem értem miért milyen terhelést kap egy gép ha 12 virtual servert futtatsz rajta miközben renderelsz gpu val 100% ban szerintem egy furmakr prime 95 elbújhat mellette. Vagy milyen terhelést kap mikor min grafikán mind a procit mind a gpu t maxra hajtva tolod rajta a játékot 18 órán át miközben megy a streamelés ezerrel mindenféle overlayel.... meg kéne végre érteni minden tesztelőnek, ha gamer gépet tesztel akkor extrém környezetre teszteli ez nem hétköznapi szőke cica baba gépe lesz .... Ha pedig egy furmark prime 95 nél behasal és throttlingol akkor az a gép kuka nem pedig ajánlott.. hanem KUKA így nagy betűvel, mert egy gamer sem fogja azt mondani, hogy jaj nem probléma ha megakad a streamem percenként 5 secre mert throttling miatt 20% ot visszaesik épp a gépem teljesítménye... Ne nevettessetek már... annak az embernek meg, akinek jó ez a indok, annak meg nem kell a gép teljes teljesítménye. Ebben az esetben meg ugyis mindegy milyen gépet vesz, vegye meg az első acer tojsássütőt aztán kész.
Plusz kis adalék nálam furmarknál nem is megy a vga boostja mert konkrétan a driver leszabályozza azonnal ahogy észleli, hogy elindítottam, így kisebb terhelést kap mint egyes játékokban, szóval ...
-
rudi
nagyúr
Így van! Sőt nem is a hűtés fizikai képességét, hanem a jellegét lehet összehasonlítani. Múltkor volt nálam az Acer F15. Fizikailag csodás hűtés van benne, hatalmas borda, hatalmas szellőzőnyílások nagy venti. Csak elszúrták a hangolását, nem pörög fel. Terhelve is majdnem néma a gép, cserébe throttlingol mint a fene. Ez a bosszantó hiba sokkal gyakoribb, mint a fizikailag alulméretezett hűtés.
-
na ez így jó, köszönöm a választ! először én is csak az aida64-et használtam. én nem hajtottam csak 15 percig, a kíváncsiság hajtott, hogy az enyém throttlingol-e. szerencsére nem.
metro last light-ot is ki fogom próbálni!
nagy kedvenc skyrim special edition, szénné moddolt verzióban 65-69 fok között ingadozik a proci is meg a 970m is. civ 5-ben a proci 75, vidkari itt is 69.igazából nem szeretem az ilyen furmarkolós teszteket, mert féltem a hardvert, akkor is, ha bírnia kell. ez nekem olyan, mintha beülnék a kocsiba és álló helyben padlóra nyomnám a gázpedált és nézném, hogy fél óra múlva él-e még a motor. ha bírja jó, ha nem, akkor szar az autó.
aztán a másik oldal meg az, hogy azért a gépek hűtését jól össze lehet hasonlítani az ilyen tesztekkel. az egyik bírja így throttling nélkül, a másik meg nem, akkor eleve a jobb hűtésűt veszi az ember.
-
Khelben
nagyúr
Ennek csak annyi igazságalapja van, hogy a fűtőproggi jobban terhel mint a játék.
Jelen témához nem kapcsolódik, de ez nem feltétlen igaz. Pl. ha integrált vga-s a gép, akkor furmarkra eldobja a cpu órajel felét, míg játék alatt tud menni teljes órajellel. Mértem már pl. prime+furmark alatt 70 fokot, játék alatt meg 80-at.
-
rudi
nagyúr
Rém egyszerűen tudod reprodukálni a tesztben szereplő Predatorok terhelését. Ugyanis az aktuális AIDA64 verziót használtam a CPU, az adattárak és a GPU terheléséhez is. Először 50 percig a CPU és az adattárak mentek, utána még vagy 50 percig melléjük a GPU terhelés is.
Egyébként sokan jönnek ezzel a dologgal, hogy "fűtőprogramokkal" kell hőterhelést mértni mert az a tuti és akkor játékban sem hal meg. Ennek csak annyi igazságalapja van, hogy a fűtőproggi jobban terhel mint a játék. Az arányok viszont eléggé nevetségesek. Leginkább ahhoz hasonlítanám, mint hogyha egy 120 kilóra tervezett széket 150-200 kilóval terhelnének, és ha összeroppanna, akkor kijelentetnék, hogy bizony ez egy teljességgel rossz, semmire sem használható eszköz.
Most, a notebookoknál nem tettem, meg de nemrégiben, a Radiumtól kapott asztali gépen megnéztem, milyen az AIDA64 fent leírt terhelésének fogyasztási viszonya a ma legjobban terhelő játékokhoz viszonyítva. Nos, kérem annál a gépnél a Merto Last Light éppen 300 watt alatti terhelést hozott, míg az AIDA felment 340 fölé. Ráadásul nem minden esetben igaz, hogy a legújabb játék kimaxolt grafikával eszi a legtöbbet. A Metro LL esetében kicsit visszavett grafika és ezáltal magasabb FPS érték nagyobb terheléshez vezet. Anno, amikor 3D Markkal mértem a csúcsterhelést, akkor sem a legösszetettebb, legkisebb FPS értéket produkáló szakaszban, hanem éppen ellenkezőleg, a nagyon magas FPS-se szakaszban jöttek a maximumok.
Anno a Furmark+Prime párosszal jó 50%-kal vagy még többel is a bármilyen reális, játékban elérhető fogyasztási szintre fel lehetett menni. Most már ezellen védekeznek a VGA driverek, úgy rémlik, 10-20%-os többlet érhető el velük,
-
Pocok256
veterán
HA furmarkoltak volna ezt kapták volna. Az meg butaság, hoyg ilyen terhelést nem fog kapni a gép ... dehogynem játék közben is nem mindenki kacsát lő.
-
válasz
Pocok256 #111 üzenetére
na ezért lenne érdekes, hogy mivel lett tesztelve az acer. mert ha furmark+cpu stress, akkor még lehet, hogy valós felhasználás mellett nincs throttling, mert ott az én procim se ment még 75 fok fölé soha! több óra játék után sem. és általában 3,2-3,4 ghz között mozog az órajel.
kíváncsi lennék, hogy egy asus 752vs-gtx1070-es milyen értékeket mér az én féle tesztemben, meg az itteni játék táblázat értékei milyenek lennének rajta. akkor derülne ki, hogy milyen ez az acer!
-
Pocok256
veterán
A következtetésed rossz. HA bármilyen proci eléri a throttling küszöböt játék alatt vagy stress test alatt akkor az a gép kb kuka használhatatlan fps droppos hulladék, főleg annak tényében, hogy ugyanennyiért simán kapsz normális gépet ami nem throttlingol még furmark alatt sem...
-
válasz
Pocok256 #109 üzenetére
ezért lennék kíváncsi, hogy a cikkben szereplőt mivel tesztelték!
negyed óra furmarkoló+aida64 cpu stressz hatására az én cpu-m is felmegy 92 fokig (mondjuk nincs throttling és átlagban 2900-3000mhz-en megy a proci), pedig ebben csak egy 970m van, ami kb harmada teljesítmény, mint az 1070!tehát úgy gondolom, hogy nem olyan rossz ez a predator!
-
Pocok256
veterán
prime95 és furmark egyidejű (kb fél órás) futtatása elég korrekt eredményt ad. Cikkben szereplő gép konkrétan eme két program egyidejű futtatása hatására kb használhatatlan papírnehezék lenne
Ha jó látom ugyanolyan géped van mint nekem csak 970m el szóval nálad semmi rpbléma nem lesz
-
milyen "fűtőprogrammal" tudom ugyanígy letesztelni a laptopomat? valami játékkal, vagy tesztprogrammal?
kíváncsi vagyok, hogy azon milyen hőfokok jönnek ki. asus g751 970m-es.
-
-
Reggie0
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
Pocok256 #103 üzenetére
Ja értem, szerinted mindenki programozó
Csak mert én is 10 évet dolgoztam nyugatabbra és havonta tudtam ennyit keresni a szakmámban.
Amúgy ez egy magyar cikk, magyar fórum, magyar fizetésekkel.
Nem 1 heti, hanem 3 havi fizu, sajnos itt ehhez kell mérni az árakat
Amúgy Ausztriában is a jellemzőbb a 700-1000 euro amit kiadnak az emberek egy notira, egy játékos notira meg 1500-2000, de ez réteg igény, inkább konzolt nyomatják játékra főleg PS-t -
Hibátlan minden szempontból, az ára is ott van ahol a konkurencia tart.Szóval bármikor elfogadnám, igaz megvenni biztosan nem venném meg.
-
kromatika
veterán
Jó teszt és nagyon jó vas.Köszi.
-
pilu85
őstag
Akárhányszor jön egy ilyen lapos, mindig rájövök hogy az asztali gépnek párja nincs.
-
ludi85
tag
Eddig acer TimelineX- em volt (6 évig) 13,3" aminél megszoktam hogy könnyű és az ágyban a melkasomról neteztem, filmeztem rajta. Most hogy újat kellett veni, beruháztam egy 15,6"-os AW R3-ra.
Na ezzel ez az -ágyban használom- dolog már nem igazán kényelmes. Szóval minden ilyen jellegűt a kis 5"-os telomon csinálok, ami azért nagyobb szöveg olvasásakor gáz.
Szóval, ha valaki nem asztalnál ülős, egy ilyen nagy "gamer" dög mellé nem árt egy tablet is. -
BeZol
őstag
Esetleg megfontolható alternatíva egy ilyen mini-pc lehet: [link]
Kereken 1000 Euro németeknél a gtx 1060-nal szerelt, tehát 310ből megállhat.
Ha gtx 1070-es verzió kell, akkor 1250-1300 Euro, tehát 400ból meglehet. Tény, hogy csak egy i5-6400T ketyeg mellette, de a tesztek alapján pont nem lép fel throttling se a cpu, se a gpu részéről, mert kb. 78 fokig melegedtek maximum mind a ketten. Kb. egy 10.1"-os tablet alapterületűek, csak 6,2cm magas.A maximalisták persze vehetnek dupla ilyen magas dobozt i7-6700-zal és gtx 1080-assal. Ez magyar boltban 774ezer Ft
Kicsit persze pofátlan, hogy ilyen árak mellé nem fért bele se a notebookmemória, se a tárhely.
-
ONEFREE
aktív tag
Bazári kicsit ezekkel a színekkel...
-
bindike01
aktív tag
válasz
noPublicFG #22 üzenetére
Megfelezzük a lapost,vagy az árát??
-
törölt tag
Ez ugyanolyan baromság, mint amikor vki kitalálja h a 17"-os laptopot nem lehet hordozni. Mert "nehéz és nem fér el"
... nap mint nap járok vele, 1x sem szakadt le a kezem és folyton megkapom: ú neked mekkora géped van
Aztán odaültetnek egy 13 colos MacBook Air elé és kifolyik a szemem a 10-es betümérettől
-
törölt tag
Itt inkább az a gond, hogy te nem tudod értelmezni kinek van szánva a gamer notebook....
Ennek ellenére el tudom képzelni azt, hogy egyeseknek kell ez a mobilitás, csak érzékeljék, hogy ezért mekkora bődületes lehúzás áldozatai lesznek, és h a jövőben is mekkora cumi lesz a masinával.
Milyen lehúzásról beszélsz?
A net tele van tesztekkel, pontosan lehet tudni mit kapsz a pénzedért. Ha nem tetszik ne vedd meg, ennyi, senki se akar átverni. Az h te azt hiszed egy notebooknak annyiba kell kerülni mint egy desktopnak na AZ a leányálom
....
Mondok egy példát kinek jó ez:
Kapsz egy jó állást külföldön, ahol nem lehet tudni meddig maradsz kint (mondjuk fél évet) aztán máshol vagy. Nem akarsz a költözéskor 1 bőröndnél többet magaddal vinni. Tessék! -
troviko
senior tag
Azt tetszett a legjobban, hogy elölről milyen kis vékonynak tűnik, mint egy Razer Blade, oldalról meg egy szörny, kétszer vastagabb a 12 évvel ezelőtti gamer notimnál.
Szerk: amúgy szerintem nagyon giccs ronda, de ingyé elfogadnám.
-
->Raizen<-
veterán
Egyetértek. Laptopnál ott az a rossz szájíz hogy vajon mikor lesz bga-s valamilyen chip, asztali gépnél nincs ilyen plusz azt könnyű szerelni és bővíteni. A mobilitást én egy csúcskategóriás phablettel oldom meg mert kielégíti az a pár játék az igényeimet, és a kép is tűéles rajta. Laptop nálam is mindenhogy kilőve, mert iszonyúan feláras a történet kompromisszum hegyekkel megfűszerezve és iszonyú sokat szoptam eddig a gariztatásokkal.
-
Pocok256
veterán
Köztes megoldás veszel egy 13 as AW -t 350k bol megvan ujonnan kb . És hozzá egy amplifiert és happy.
Mostani 13 as tetjébe rendes 4 magos i7 el van szerelve szóval erő lesz benne elég -
BeZol
őstag
válasz
#74018560 #70 üzenetére
Nem dilemma, max értelmezési nehézség számodra, de lefordítom magyarra neked, én hogyan értettem.
HA heti 7 napból 4et vagy többet vagyok valahol, akkor oda leteszek egy asztali gépet, és a maradék 3 napban elvagyok egy olcsó laptoppal és hearthstone-ozok.
Nem éri meg amiatt a hiányzó max. 3 nap miatt 2xer annyi pénzt kifizetni úgy, hogy a jövőben még bővíthetetlen is. Én ezt a szituációt egyszer végigéltem, többször átrágtam és kiköptem, soha többet gamer laptopot. Ennyi. Persze ha 20ezresekkel törlöd a poppolódat, akkor nyugodtan, de szerintem baromság. Ennek ellenére el tudom képzelni azt, hogy egyeseknek kell ez a mobilitás, csak érzékeljék, hogy ezért mekkora bődületes lehúzás áldozatai lesznek, és h a jövőben is mekkora cumi lesz a masinával.
Természetesen meghajlok a mai technika előtt még ha még mindig hőtermelési problémáik is vannak, mert soha eddig nem volt ennyire közel az asztali teljesítmény a laptopéhoz. Régen jó volt ha laptop csúcskártya tudta az aktuális asztali 50%-át, a gtx 9xxM széria már nagy előrelépés volt, a mostani 10xx széria pedig már rendes hűtés és procierő mellett hozná az asztali szintet!
Azért kicsit még igazítanék az eredményeken, hogy kb. mire is képes ez a mobil i7-6700HQ proci:
8095 pontot kap passmarkban, és 1798 pontot egyszálas teljesítményre. (nem tudom, hogy a teszt alatt bejön-e már a throttling, de tartósan ezt az eredményt biztosan nem hozza!)
Egy asztali i7-6700(nem K-s!) 10026 összpontot, és 2157 egyszálasat kap (4ghz turbó, amit remélhetőleg fixen hoz is mindig), tehát van egy 23,85%-os előnye összpontszámban, és 19,96%-os előnye egyszálon (legalábbis a talán 5 percig sem tartó prociteszt alapján, ahol nem hinném h sok throttling lépne fel a mobil cpu-ra).
A ph-tesztből tudjuk, hogy 3.1ghz-en megy a 4mag egyszerre, de nagyobb terhelésnél lecsorgunk 2.8ghz-re, nyáron talán 2.6-ra, de ez most mindegy, az biztos, hogy tutira kiesik hosszú távon 10,71% teljesítmény, amit hozzá lehet adni az asztali proci előnyéhez, és EZ lesz a tényleges használat melletti teljesítménykülönbség! Tehát durván 30-35%-kal lesz erősebb az asztali.Most merül fel a kérdés, hogy ez az erőhiány okoz-e fps csökkenést játékok alatt (vmennyit szinte biztos!), azt meg szintén tudjuk, hogy a mobil gtx 1070 is fog az órajelén, tudna 1733mhz-et, de inkább kapásból 1645mhz, de hosszabb távon lecsorog 1443mhz. Hát nem pompás?! Kereken 20%-kal lehetne több fps-em, de nem lesz mert nem bírja a hűtés + még a proci is fog majd magán 10,71%-ot és lemegy 3.1ghz-ről 2.8ghz-re. A potenciál adott, hogy hozza ez a mobil technika játékok alatt az asztali szintet, de a throttling megöli a bulit. Nem tudom, megoldható-e a teljesen megfelelő hűtés, de durva, hogy más gyártó más laptoppal képes lehet azonos alkatrészekkel (csak hűtés más ugye) 20%-kal több kakaót kicsikarni a vga-ból, és még a proci is ott van a buliban.
A processzor összpontszámban egy asztali i5-6500k és i7-2600(nem a K-s verzió!) szintjét üti meg, egyszálon persze eldöngöli az új i5-ös, a régi i7-es pedig csupán 5-10%-kal gyorsabb, DE csak amíg nem throttlingol a mi kis mobil procink, márpedig FOG!
Aki akar nekiláthat pontosan matekozni, mennyi egy új i5-6600k-s gép egy gtx 1070-essel (nekem 368ezer jött ki 1tb winyóval, 256g ssd-vel, rendes táppal, Z170-es lappal, 16gb rammal és rendes procihűtővel egy cégnél összerakosgatva, nem árukeresős árakat összelegózva ), de ez nem fair, mert alsó hangon 20%-ot vernénk a mobil gépünkre, tehát majdnem pont egy már kifutott gtx 980Ti kéne vga-nak. Okosabban összejöhet egy használt régebbi i7-es komplett konfig, és csak vga-csere kell (minimum 250ezer Ft ebben az esetben a komplett cucc).
Legolcsóbb 16gb-os gtx 1070-es 6700HQ-s 1080p kijelzős acer predator gép 636ezer Ft (DE EZ NEM G-SYNC-es kijelzőjű! azt csak a 856ezer Ft-os tudja, ami viszont csak gtx 980m-mel szerelt...)
Tehát ha veszek 2 asztali gépet, akkor újonnan 740ezer, használtan minimum 500ezer Ft-nál járok, de még hiányzik pár cucc.
Külön egér, egérpad és fejhallgató kell mindegyikhez, billentyűzet opcionális a laptophoz (nekem régen volt), tehát igazából csak monitort kell külön venni az asztalihoz. Ha teszem azt 2 hely között ingázok, akkor veszek minden perifériából kettőt (mert betörik a körmöm ha szét kell szedni valamit...). Itt nem tudom ki mennyit szánna rá, de 100ból össze kell álljon helyszínenként minden, ha tényleg annyira luxus bármit is szétszedni, de szerintem csak 1-1 monitor kell max, kivéve ha amíg nem vagyok az egyik helyen, addig más is ülne a gépnél.
A lényeg, hogy használt gépet és új monitort + perifériákat számolva 2 helyszínen is ott lehetne az asztali gépem annyi pénzből, mint a laptop, és még gyorsabb is alsó hangon 20%-kal.
Ha új gépből indulunk ki, akkor változik a képlet, olyan 840-890 közé saccolnám a költségét mindenestül, tehát egyértelműbb a laptop melletti döntés, de 2 asztali gép fenntartása már eleve elborult ötlet volt ugyeHa kicsit talpraesettebbek vagyunk, akkor kb. 10 perc alatt szét lehet szedni a gépet és be lehet pakolni a kocsiba monitorostul mindenestül, majd újabb 10 perc kipakolni és összerakni (laptoppal is van egy kis ceremónia a perifériák miatt), ez így visszacuccolásostul heti 20-20, tehát 40 perc az életünkből a laptopozás kb 12-15percéhez képest, tehát a heti kb. +25 perces munka miatt adunk ki 1,5-2xer annyi pénznél is többet. Ma már kapni tuti kis mini-ITX konfigokat, nem kell batár gépházakat cipelni mint régen, tehát sokkal könnyebb ez is ma már, meg hát a crt monitorok is kikoptak
Mindenki ki tudja számolni vajon mennyivel lenne időben több macera az asztali gépet cipelni A-ból B-be majd vissza. Ha a szomszédja lennék, azért a kb. 300-400ezer Ft-nak a feléért (hiszen én csak A pontban lennék), tehát 150-200ezer Ft-ért elcipelgetem és szerelgetem neki a gépe ciklusának a végéig. Jó kis potyapénz (heti 20 perc munka kb. 5 évig -> heti 575-770 Ft, tehát 1725-2310Ft-os órabérnek felel meg úgy, hogy ez egy hobbi
).
Persze én se kedvelem cipelni az asztalimat mindenestül, de szimplán csak a dobozt cipelgetve, a perifériákat mindkét helyen beszerezve elég egyszerű és gyors művelet az egész, de egyszerűbb lenne kibírni azt a pár napot játék nélkül...
Szóval srácok én megértem ha gamer-laptop kell mert elkényelmesedtetek és ott a rózsaszín köd, csak az esetek 90%-ában bilibe lóg a kéz. Én már kihúztam az enyémet, ti mikor fogjátok?
-
dementor
senior tag
Nagyon is rendben van a gép, igazi bivaly. Az árán már régen nem csodálkozom. Akinek kell úgy is megveszi. A tesztért köszönet.
-
SLYM
veterán
nem kifejezett gamer gép volt, de hasonló tapasztalataim voltak a Lenovo Y570 laptoppal, pedig az eddigi laptopjaim közül ennek volt szemre a legjobb hűtése. képes volt kb 20-30 percig jól futtatni a játékokat, majd jött a throttling és elment a teljesítmény. pedig csak egy GT555m VGA volt benne
az volt még vicces a géppel kapcsolatban, hogy ezt a masinát bárhol kérdeztem, mindenki ajánlotta. kellett gariztatni is mellé ráadásul. a Lenovo Y500-al utána nem volt melegedési gondom a GT 650m-el, csak kezdett széthullani a gép időbel. az utána következő Asus X550-et GT 850m-el sehol senki se ajánlotta, mindenki szerint fos minőségű gép volt (szemre amúgy tényleg), hát soha semmi baja nem volt, a hűtése pedig (bár ez valszeg nem a gyártó érdemes) kiváló, nem csak, hogy nem melegedett, de hangja se volt semmi. GT 850m volt a VGA. szóval érdekes dolgok ezek. szerencsére a mostani géppel sincs semmi gond egyelőre
-
BeZol
őstag
G-sync-es kijelző, de milyen tartományban? 30-60Hz? Gondolom nem fért a keretbe 120Hz-es kijelző (144hz-es nem tudom van-e már laptopban), a 4k pedig szerintem is hasztalan, de egy natív 1440p jó lett volna 120-144-165hz-en, ha megoldható, és akkor a g-sync is tutti-frutti mellé, és lehet hardcore szinten cs:go-zni és overwatchozni
Ez elvileg hardcore gamer gép, ne legyen ilyen nemű fogyatékossága akkor.
Én 2005-ben vettem ezt a gépet csak 3.6ghz-es procival. Tudom, hogy sokat haladt a technika azóta, de pár tapasztalatot megosztanék a nagy lendülettel vásárolni szándékozóknak.
Az akkori technikai fejlődés miatt megvételkor még ment minden játék full grafikán, de 2 év múlva már csak mediumon, 3-4 év múlva pedig csak low beállításokkal futottak. Manapság nem évente jönnek az új vga-k, hanem inkább 1,5-2 évente, szóval simán jó lesz már akár 6+ évig is minden játékra. Ez jó dolog.
Ami rossz, hogy már akkoriban kb. ugyanígy ment a hűtés, és nekem pl. 113 foknál kapcsolt le a vga (műanyag kerti asztal felületi mintáját megolvasztotta konkrétan). A procit sosem néztem, de mikor kijött az új c&c tiberium wars, akkor télen a -5 fokban nyitott ablak alatt játszottam, a gpu-nál leszerelt alsó lapi lemezzel, bicskával a gépet alátámasztva, és így nem kapcsolt le a gép túlmelegedés miatt max. 40 percen belül, hanem bírta 2-3 órán keresztül, aztán ugyanúgy megadta magát. HA csak simán az asztalon volt a gép, alsó lapot sem szereltem le, és bicskával sem emeltem meg picit, akkor 15 perc játék után kikapcs volt. (ki volt fújva a gép egyébként)
Ezt a problémát ma már könnyebben kezelik, hiszen intelligensen beállítják az órajeleket, és talán még kevesebbet is esznek ezek a laptopok mint az én régim, aminek szintén féltégla tápegysége volt, és 11 kg volt a laptoptáska súlya mindent eltéve.
Ettől eltekintve nekem továbbra sem jön be ez a throttling-os dolog. 3.6ghz-es turbó papíron, de 4 magnál csak 3.1ghz, amit mivel nem bír tartani lemegy 2.8ghz-re?! Ez gáz, kár szépíteni. Nyáron ha nincs klíma, akkor az alap 2.6ghz lesz belőle.
Ezzel el is érkeznék a grafikus teljesítmény eredményeihez. Biztos vagyok benne, hogy azért lassabb a laptopos eredmény, mert a proci nem megy 3.1ghz felett, tehát egy i7-es asztali géphez képest, ami 4ghz felett megy, simán beragad annyi fps a proci miatt, amennyi pont hiányzik. Ez most még nem zavaró annyira, de majd ha jönnek izzasztóbb játékok, és a 2.8ghz-et sem tartja majd a proci, akkor még nagyobb lesz a differencia ÉS azt is le merném fogadni, hogy elindítottátok a játékot, szépen gyorsan lemértétek, és még mielőtt throttlingolt volna a cpu/gpu, már véget is ért a teszt, és ezeket kaptuk ---> aki 10-15 percnél tovább játszik, hosszabb távon biztos rosszabb eredményekre számítson. Persze a gpu is throttlingol, ott is elmegy 10% teljesítmény.Tehát tök jó h vannak ilyen gépek, az én életvitelemhez is tök jó volt anno (bár a 2005-ös 792ezer Ft ma már 1milla felett lenne), de túlmelegednek, amiből akadozás lehet, amit a g-sync korrigál ugyan, de ennyi pénzért nekem ez nem fér bele bárki bármit mond. A poén a poénban, hogy nekem kereken 5 évesen megadta magát a laptop, úgyhogy nyugodtan számoljon mindenki úgy, hogy 5 év után szó szerint kuka, de ha garancián túl bármi baj is lesz vele, a gép újkori árának a felét simán belelapátolhatja, mert laptop alkatrészek 2x asztali árakon mennek + munkadíj és alkatrészrendelés miatt 3 hétig offolhatod a gépet. Nekem utólag derült ki, hogy vmi gebasz volt a vga-val, és utána nekem sem ment 113 fokra, de cserébe postázták kompletten a gépet németbe majd vissza, szóval 2,5 hónapig nem volt gépem! Gépfejlesztési lehetőség persze szintén kizárt, pedig a laptop procik láthatóan nem fejlődnek pár éve, egy erősebb gpu utólagos beszerelése (természetesen asztali gpu árának 2szereséért!) pedig nem megoldható. (bár azt hiszem van kivétel, de akkor is újabb pénzlapátolás az egész)
Hát így vegyetek ilyen drága, már most fogyatékossággal rendelkező mobil erőgépeket. Én megfogadtam, hogy soha többet, iszonyatosan megbántam, és bárki aki vett erősebb laptopot, a többség már visszaváltott asztalira, és inkább kibírja azt a pár napot játék nélkül. Én is csak netezek és hearthstone-ozgatok ilyenkor.
-
ludi85
tag
Én az Alienware-emen azt vettem észre, hogy a proci hűtő nem egyenletesen hűt. Ferde lehet vagy nemtudom.. Az 1. mag álltalában felmegy 91-92 celsiusig, míg a 2. és 3. ugyanúgy 80-90 között, a 4. mag meg hűsöl olyan 78 fok környékén.
Amúgy a gpu (GTX 1070) nem forrósodik egyeltalán, csak a proci
Amúgy néha (nagyon ritkán), feltételezem akkor a teljesítmény visszaesés miatt nagyon zavaró tud lenni. A HTC Vive miatt vettem, és ott a szemenkénti 90 FPS esés szédüléssel, rosszulléttel jár.
Amúgy 99%-ban nem tapasztaltam ilyet. -
Reggie0
félisten
Mert Ausztria huvosebb orszag ugy eves szinten atlag 3 fokkal. Nezzel meg egy meleg orszagot, pl. olaszokat. Ott mar 96-ban 34% volt a penetracio es akkor meg hidegebb is volt, mint most.
De erosen osszefugg a szegenyseggel is. Pl. nagyon meleg orszagban ahol nincs penz, pl. India, alig van, mig ahol van penz, ott szinte mindenhol van (Del-Korea).
USA-ban pedig meg annak is van, akinek nem nagyon kene (72%-os penetracio atlagban).Az egeszsegtelensege meg egy kulon trefa...
-
Peter13
senior tag
A profilozás szerintem sokat segít. Nekem az adatlapomon lévő laposban ugyanez a proci elég ritkán megy 80 fok fölé, órákon át tartó játék során sem (általában hatvansok-hetvenkevés fokon lebzsel, és elég halk a hűtése is). Mindez persze azóta, hogy alulfeszeltem: így hiba nélkül tartja a 3,1-et, és hűvösebb is (alapon simán felszaladt 90 fok fölé, ott meg azonnal elkezdi visszavenni az órajelet). Biztos vagyok benne hogy egy alulfeszelés ezen az Aceren is sokat segítene.
Nálam inkább a GPU az ami folyton a tűréshatáron szambázik:85-90 között nyomja, szintén nem számít hogy hány órán át. Nem throttlingol, az 1201-es órajelet tartja, de nem tudom lejjebb cincálni a hőmérsékletet.
Nekem inkább itt jön be az amit Abu írt, hogy határértékre lövik be a vasat (egyébként tuningolni is lehet, nem lesz tőle lényegesen melegebb, talán plusz 1-2 fok, de lehet hogy ennyivel melegebb volt a szobában éppen), és erre méretezik a hűtést. Azért remélem nem fogja egy szép napon leforrasztani magát az alaplapról...
-
rudi
nagyúr
válasz
->Raizen<- #53 üzenetére
Hát, ahogy érzed... nekem a négymagos i7-nél játék közben ez a 300 MHz nem szokott hiányozni.
-
->Raizen<-
veterán
A g751jy 3 ghz feletti turbo órajeleit képes volt tartani 90 fok alatt. Na ez a nem mindegy, sok cpu erő elvész, ha throttingolnia kell a cuccnak. A melegedés notinál általános, mindegy hogy 300-vagy több mint fél milla a cucc, de mégis mint láthatjuk 5-10 fok igen is számít, nem csak az élettartam miatt.
-
rudi
nagyúr
30 °C-ban 14 óra jáccásnál a Predator 17 kb. annyit fog neked visszavenni, mint az ugyanúgy konfigolt Asus ROG vagy Alienware 17-es. Ugyanis a fizikai méretük szinte azonos, hűtési elrendezésük is szinte azonos. Vannak különbségek, de azokkal pár °C-os difit kapsz majd, ami kb. semmiség, legfeljebb egy-két 100 MHz-es CPU Boost visszalépést jelent, 2,6 meg 2,8 GHz-es CPU órajel között meg nem fogsz eltérést érzékelni, a G-Sync és Full HD-s kijelző pedig megoldja, hogy a GTX 1070-nél le legyen érezhető framerate esés.
Az viszont tény, hogy a GL-es Asus, az Acer nitró és a többi vékony gamer gép belesül a 30° C-os szobában játszásba. Mert ott fél kilóval kevesebb "vas" és kisebb térfogat van a hűtésben.
-
Pocok256
veterán
A probléma a fluktuáló teljesítménynél kezdődik ami igenis zavaró egy 4 magos +200 mhz es boost órajel összevissza állítgatása vagy a thermal throttling miatt drasztikusan leeső fps szám marha idegesítő lehet. 17 es gamer gépet desktop replacementnek vesz az ember nem pedig hímes tojásnak én ha fogom amgam 30 fokos hőmérsékletbe nyáron 14 órát játszok egyhuzamban és összevissza fps droppokat kapok akkor nemes egyszerűséggel vagy kidobom az ablakon a gépet vagy visszaküldöm a gyártónak, hogy hulladék amit csináltak. Ez a acer pedig borítékolható, hogy ilyen körülmények között egy hulladék lesz. Az ember ha gamer gépet vesz akkor elvárja, hogy éles helyzeteknél ne essen le az fps és ne halljon meg amiatt mert a gyártó egy ipari szemetet adott el drága pénzért.
Teszteknek pedig a gépet ilyen szempontból kéne értékelni mert ez nem egy irodai gép lesz, nem egy szőke cica baba paintes eszköze lesz amin a legmegterhelőbb játék a mahjong. Hanem GAMER gép lesz, és ezt a funkcióját, teljes mértékben így nem képes ellátni, mert alultervezett elégtelen a hűtése.
-
Bundyta
tag
kurzormozgató gombokat szépen elkülönítették
Kár, h ilyen notit KÉNE vennem, ha normális kurzormozgató gombokat és numpadot szeretnék.
Gyűlölöm a numpadon megnyomorított 0-t és a kurzormozgató fel/le gombjainak hajszál vastagságúra szabását. Kényelmetlen.
-
Ok, hogy felfele nincs gond, de lefele sincs?
Ugy ertem, hogy ok, hogy a kupak mar csak mondjuk 60°C-os, de attol meg a cpu 96, ami az alaplapra ra van cuppantva. Kerdes, hogy hosszutavon mennyire tesz jot a nyaknak a napi akar sokszori 70°C hoingadozas.Mondjuk, nyilvan a gyar is teszteli, es a garanciaidon belul semennyire, vagy legalabbis problemat nem fog okozni, meg gondolom aki ilyen gepet vesz ugyse tervez vele 3 evnel tobbre, tehat kb mindegy, de akkor is kivancsi lennek ra, hogy ezt hosszutavon birja-e a barmilyen nyak. gondolom par ev mulva (amikor mar vannak ilyen valos tapasztalatok) okosabbak leszunk.
-
rudi
nagyúr
Marha nagy kérdés itt az elégtelen hűtés. Őszintén szólva én sem szeretem a 90 °C-ot meghaladó CPU hőmérsékletet, de érdemes ezen a dolgon elgondolkodni, és tervezői irányból megközelíteni.
Ma már baromi precízen tudják kezelni az Intel processzorok teljesítményét és hőmérsékletét, ezért nagyon pontosan ki tudják centizni a 100 °C-os max hőmérsékleti keretet. Itt pedig felmerül a kérdés: hogy baj-e a 95-96 °C-os CPU hőmérséklet, ha közben a gépház kvázi hideg? Egy szilícium lapkán 100 °C-os processzor kupakon jó ha 60 °C-os, ezt egyből elhúzza a hőcsöves hűtés és a nyomtatott áramkör, amit ezeknél a nagy notebookoknál hővezető hátlappal is meg szoktak toldani. Végeredményben a 95-96 °C nem ártalmas a processzorra, nem jut át a környezetére akkor meg mi a baj?
Nem volt időm kipróbálni, de szerintem a Predator 17 vagy az Asus, Alienware, Dell, akármilyen mai, vaskos gamer notebookja a 95-96 °C-os processzor hőmérsékletet napookig tartani tudja a CPU referencia órajele mellett. Nem fog tovább melegedni, mert egyszerűen így lőtték be. Ezeknek a gépeknek a hűtését 200+ wattra tervezték, ezért bírják a kiképzést. Probléma a vékonyabb gépekkel szokott lenni, ahol alulméretezték a hűtést és a hardvernek vissza kell vennie, hogy a határhőmérséklet alatt tudjon maradni.
Nyilván nekünk, akik a 60-90 wattos TDP értékű procira 150-180 wattos "hűtési teljesítményű" hűtőt tesznek, mert ez a hobbijuk hajmeresztő 90+ °C-os CPU, de valójában ez nem okoz semmi komoly bajt. Az asztali intel OEM hűtőket is erre a szintre lövik be, mert ez a normális
-
davidsone
addikt
Tetszetős de nálam ez a szegmens pont kiesik ezek a gépek már mobilitásban elvéreznek árban meg olyan asztali miniITX méregzsákot építek h keresztben lenyeli...
A Razer Blade na az ja...
...mondjuk az ár ott is hibádzik -
Yeffy
veterán
válasz
noPublicFG #24 üzenetére
meg lehet kérdezni, hogy mivel foglalkozol, hogy ennyit és ilyen távokat költözöl?
a cikkhez: nagyon nagyon közel voltam, hogy rendeljek egy hasonlót, 1070-el a Clevo-tól, de végül meggondoltam magam, úgysem használnám ki. meg nem is ér nekem ł1700-akat, úgyse használnám ki. rendeltem tőlük egy kisebb, de számomra szintén pöpec gépet.
ha majd egyszer nagyon rámjön, akkor meg építek egy bika gamer PC-t.de azt jó látni, hogy nagyon bika lett az 1000-es GTX sorozat. mobilban is. kár, hogy elb.szták a CPU hűtést. ezért sem, meg a számomra ocsmány kinézet miatt sem kéne semmilyen Acer. még a Predator sem.
-
ribizly
veterán
Nem vagyok a híve a gamer laptopoknak, de amit az Acer az elmúlt 2 évben csinál nekünk az dicséretes!
Még jó volna látni tőlük valami korrekt gamer periféria (egér, billentyűzet, headset), de az mondjuk már nem létkérdés. -
TaS1kaaa
tag
Elég komoly teljesítmény egy notitól. Az igazi mind fuck akkor is a Razer Blade Pro - Gtx1080-al 4.000€-ért
-
Nem is fontos.
-
Murrin
újonc
Egy ilyen gépbe, ráadásul ennyi pénzért illene már legalább blu-ray olvasót beletenni.
Az én gépem nem sokkal került többe 450 ezernél (monitorral és minden mással együtt), de jobb, mint ez.
-
Hulkminator
csendes tag
és a processor hűtés ? tipikus Acer,....ha nem lenne a piacon más csak ez ,akkor talán vennék ilyet ,de még így sem lenne rá sok esély. Egy Asusal jobban jár az ember !
-
hemaka
nagyúr
Meno ga(y)mer noti, bar nalam max porosodna, haszontalan. Ebbol a penzbol veszek egy frankot pc-t, meg valami maszkalos kisebb notit melozni.
-
törölt tag
Tizen pár éve volt fél millás csúcs notebookom, hát van fejlődés!
-
4k fölösleges bele, miért nem raktak bele 2k-s kijelzőt? Azt még kényelmesen kihajtja a 1070-es. A hűtésen meg dolgozhattak volna még kicsit ebben a kategóriában, ha már a maximális teljesítményre mentek, és ekkora batár gépet raktak össze.
-
Vigneau
félisten
válasz
CptAdamica #20 üzenetére
RoG-ban és az asztalimban is van. Kocsiba CD-t írni, stb.
-
-
kolopele
nagyúr
válasz
noPublicFG #24 üzenetére
Így már érthető
Én nem költözöm sehova
Ettől függetlenül van otthon két gamer noti is azon célból, ha megy a család párszor valamerre évente, rossz időben, este legyen mivel játszani a két gyereknek, de nem ekkora monstrum, hanem amit az előbb felvázoltam.
-
-
kolopele
nagyúr
Alig került többe az asztali gépem ennél monitorral együtt (most az SSD - ket nem számolom ide), mégis mindenben odaver neki. Nem érzem igazán ennek a létjogosultságát, utazáshoz bőven elég egy régebbi GTX980 - al szerelt noti is, ami valóban hordozható és kiváló játékra a mai napig. Kinek kell egy ilyen gép vajon otthoni játékra?
-
-
bindike01
aktív tag
Egy ilyen jó lenne nekem is !!
Vagy csak az ára.
-
dangerzone
addikt
Brutális, hogy mennyire erős már egy mai laptopban levő vga.
-
elithun
őstag
A hűtést azért megoldhatták volna órejel esés nélkül...
-
->Raizen<-
veterán
Igazi kazánok ezek az i7-es procik. Hűtést tervezni meg tudni kell és azt kvázi kettő-három cég tud a laptopba, alienware, asus, clevo meg néha a lenovo.
-
Franklin
addikt
A kijelző hány Hz-es? Illetve a G-Sync milyen tartományban működik?
-
Pocok256
veterán
Se boost órajel se alacsony hőmérséklet, de cserébe van magas ár. Igazi fail gép lett
-
Vigneau
félisten
válasz
CptAdamica #8 üzenetére
Én szoktam használni...
-
válasz
noPublicFG #7 üzenetére
Most látom, válasz lett. Nem annak szántam.
-
Ezeknek a gamer cuccoknak a design specifikacioja valahogy ugy nezhet ki, hogy:
Bemesz egy ovodaba. Leraksz az asztalra egy karacsonyfat, meg a laptopot. Nem josz haza, amig nem ert egyet minden 5 eves abban, hogy a laptop nez ki jobban.Komolyan nem ertem, miert kell mindegyiknek ilyen sokledes randomhelyen vilagitos verpistike edition-nek lennie.
Jah, amire meg rajottem, hogy az osszes gyarto szerint az atlag user es a hardcore gamer kozotti legnagyobb kulonbseg, hogy a hardcore gamer magatol nem talalja meg a wasd billentyuket, ugyhogy segitokeszen kiemelik nekik. Fortelmes, komolyan...
-
kpal
nagyúr
Ütős masina,de a 4K az felesleges bele csak az árat tudják vele felhajtani.
-
meci77
tag
Köszi a tesztet! Már vártam nagyon!
-
CptAdamica
veterán
2017-ben minek CD/DVD olvasó? Már réges-régen el kellett volna hagyni.
-
-
Tetszene ha..a hűtésre kicsit jobban odafigyeltek volna! De így...
-
GreatL
őstag
A pénz feléből...
-
SkyS1gn
félisten
Az úgy elég gáz hogy a cpu hűtését nemtudták megoldani...
-
Fred23
nagyúr
Nem lett volna szabad olyan hűtést rakni bele, hogy visszavegyen az órajeléből! Ennek a cuccnak az értelme veszik el, ha nem lehet kihasználni egészen a benne rejlő teljesítményt!
"nem véletlenül adnak hozzá 230 wattos tápot" Nem semmi!
-
stratova
veterán
Ha küllemre nekem kicsit meredek is, a teljesítménye nem hétköznapi.
Látom azért valamelyest Nv is alkalmazza a régi trükköt, asztali közeli teljesítményt alacsonyabb órajelű de magasabb egységszámú lapkával ér el.
Mobil GTX 1070 16 SM [2048 ALU 128 TMU] asztali 15 SM [1920 ALU 120 TMU], ez egy picit megkavarodott a táblázatbanAhogy kicsiben teszi ezt a Radeon Pro 460 az asztali RX 460-nal szemben.
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest