- Netfone
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
HawerKing
őstag
Van valakinek ilyen?
-
mani17
tag
Csak remélni tudom hogy az xda-n is fognak vele foglalkozni!
-
littlelion21
addikt
Video, ha valakit érdekel.
-
Probber
őstag
Valóban elegáns, szép darab.
-
válasz
freemanone #45 üzenetére
Bármit is írnak itt-ott, a valós helyzet az, hogy a DAC megelőzi az erősítőt a hangminőség kialakításában. Ezt sokan nem tudják elképzelni, és nem is hiszik el, míg saját tapasztalatra nem építhetnek. Én is így voltam vele sokáig.
De valóban, ebben az esetben ez lényegtelen, mivel kombó eszközről van szó
-
Recon666
Közösségépítő
Szép, és a kijelző sem utolsó.
-
freemanone
addikt
Értem és köszönöm, viszont így utánnaolvasgatva én a DAC-nak mint jel átalakítónak elég kis szerepét látom a minőségben. Sokkal több múlik az erősítésen, valamint a lehallgató berendezésen (hangfal/fejhallgató). De így hogy Te is említetted ugye a telefonoknál ez a két eszköz együtt értendő így világos, hogy miért fontos!
-
raulicio
senior tag
persze én nem vagyok valami vájt-fülű, meg gondolom itt is csak szoftveres javításról van szó, de annak idején, amikor a Stream romját felraktam a liquidre igenis sokat javított a hangzáson a dolby. Nyilván nem történt csoda meg persze biztos van jobb is de ez is több mint a semmi.
-
raulicio
senior tag
No igen, nekem is volt Liquidem, sőt még meg is van valahol. Imádtam mert zseniális kis közösség volt mögötte, ami ontotta a romokat. Persze az acer support az acer support: normális magyar gari nem volt, frissítést is egyet adtak ki hozzá...
Ettől függetlenül ez a telefon is nagyon szép, reméljük, hogy jó is lesz.
Rohadt nehéz lesz megállni, hogy ne vegyek új telefont idén, pedig semmi olyan csoda nincs, ami miatt le kellene cserélnem az atrixomat...
-
nicu71
addikt
tényleg szép!a hátlap viszont szerintem sem sikerült olyan ütősre mint az eleje.Sebaj,szilikony tokot rája!
-
blackmajesty
aktív tag
Nagyon pofás. Akárcsak a Sony Xperia S. Ha droid vonalon szeretnék a jövőben előrébb lépni, akkor e kettő közül választanék. De inkább WP ami tetszik, így az Optimus 7 lesz majd cserélve, nem pedig a Nexus S. Zenében úgyis a Nexus az egyik legjobb, amire azt leginkább használom jelenleg.
-
válasz
freemanone #39 üzenetére
Az analóg konverzió során jön létre maga a hang.
A hangminőséget 3 tényező befolyásolja a legjobban:
a) DAC
b) erősítő
c) lehallgató berendezésLévén, hogy a fej/fülhallgató, mint lehallgató berendezés, nem rendelkezik külső erősítővel, az erősítést is a telefonnak kell elvégezni. Ezért pontosabb lenne a telefon esetében a DAC-ot inkább erősítős DAC-nak hívni, de mindegy.
Persze egyéb befolyásoló tényezők is vannak, mint a szoftver vagy a digitális jelfeldolgozás, de ezek az előző 3-hoz képest elenyésző mértékben befolyásolnak, és főleg akkor van jelentőségük, ha az első 3 rendben van.
-
freemanone
addikt
köszönöm szépen
Viszont, így merül fel bennem egy újabb kérdés, amire nemigen leltem kielégítő választ. Miért fontos, hogy milyen a DAC minősége? Keresgetek közben neten is, de ha valaki össze tudná foglalni pár mondatban azt megköszönném! Nem teljesen értem a dolog működését, hogy egy digital-analog converternek mi a szerepe a hang minőségben. -
sir fg
aktív tag
válasz
freemanone #35 üzenetére
Így van. Digital to Analog Converter rövidítése, azaz, ahogy a neve is jelzi, az az áramkör, ami a digitális bitfolyamból analóg jelet állít elő, ami aztán megfelelő erősítés után a hangszóróra van vezetve.
Processzornak nem nevezném. Viszont processzorok része lehet a DAC. -
válasz
freemanone #35 üzenetére
-
maláj
addikt
csak nekem nem tetszik
-
freemanone
addikt
off-os téma, de emlegetitek ezeket a DAC-okat és nem vagyok benne biztos, hogy jóra gondolok amikor feljön ez a 3 betű.
Ez a digital to analog converter rövidítése lenne, ami kvázi a hangprocesszor szerepét tölti be?
-
gybazsi
senior tag
Ez baromi szép lett! De a fórumot olvasgatva úgy tűnik, nem csak én gondolom így.
-
Maateeo
aktív tag
Szép, nem az a tucat telefon. Ez a negyedik androidos mobil (HTC Legend, Samsung Galaxy S Armani, Dell Venue) ami tetszik!
-
törölt tag
igen, bár nem is erre gondoltam elsősorban, hanem inkább arra, hogy alatta-felette ne hagyjanak olyan hatalmas területet. mert ugye az új Nexusnál is ez a baj, hogy mindenki azt hitte, hogy nem lesz nagyobb az SGS2-nél, mert a gombok helyett a kijelző lesz nagyobb, aztán közben egy jó centivel magasabb is...
-
Hogy a villám vágjon az összes idióta gyártóba. Hagyják már a fenébe ezeket az idióta szoftveres baromságokat, mint Dolby Mobile, meg Beats, és normális hardvert tegyenek ezekbe a nyomorult Androidos telefonokba. Az Alma ezen a téren fényévekkel előrébb jár.
-
PR0JECTNR56
addikt
Külsőre nagyon megnyerő lett.
-
Integra
titán
válasz
#16820480 #17 üzenetére
igen, ez a kérdés, hogy mennyire keskenyitik le a kávát, hogy használható maradjon de ne nőjön tovább fizikai méretben maga a ház. igazából ehhez az is nagyon kéne, hogy rendesen lekódolják a panel érintésre adott reakciójit zónásan. vagyis hogy tudja hogy csak tenyértő érintkezik a képernyő szélével, az nem szándékos parancsra adott érintés.
-
mrlujoak
veterán
Egyébként nekem kicsit furcsa az oldalél képe... A hátlap és az oldalkép valahogy nincs szinkronban az első, féloldalas képpel.
A hátlap burkolata felkúszik a kijelzőig (oldalkép, ami a készülék jobb oldalát mutatja), de a féloldala képen egy másik dizájnelem van (ezen a képen a készülék bal oldalát láttatja)Plusz a hátlapi képen van egy gomb is (a készülék bal oldalán), amiből azért csak kellene valaminek látszania a féloldalas képen nem?
(#14) Psytech:
Erre reagáltam:
"Plusz pont azért, hogy végre valaki az 1280*720p-t nem 4,6-5,3"-ba rakta, hanem 4,3-ba."Szal', nem végre valaki, hanem másvalaki is...
(#15) Oppenheimer:
"Az LG Optimus LTE 4,5 hüvelykes"
-
freemanone
addikt
Ha a hátlap bőr borítású lenne akkor eléggé instant get. Bár majd még a belső spec után meglátjuk
Nagyon szép lett! -
Oppenheimer
nagyúr
A hátlapja lehetne jobb anyagból is...
Amúgy az LG Optimus LTE vagy mi az 4 colos és 720p és az USÁban 1 millát már eladtak belőle
-
Gyula88
tag
A felbontás az tényleg tetszetős
-
rObika8802
aktív tag
hmm..igen csak tetszetős darab
-
daninet
veterán
Acer összes telefonja állati szép, nem ezek a tucat vacak szappanok (iphone, samsungok nagy része stb., htc) amivel én is járok
Kár, hogy nem vagy csak nagyon ritkán kerülnek szolgáltatói kínálatba, népszerűek lennének az tuti. Illetve ugye a support is kérdéses, anno emlékeim szerint a liquid frissítéseivel szórakoztak rengeteget. -
Cyberpunk
félisten
Azért vicces hogy +0,3"-on kiakadtok.
-
stbtamas
aktív tag
Ez így egy álomtelefon! Remélem jó árban lesz, akkor ez kell nekem is. Normális méretű kijelző, hatalmas felbontással, remélem kerül bele egy izmosabb akku és semmi más nem érdekel. Hajrá acer!
-
Psytech
őstag
Szép nagyon
Plusz pont azért, hogy végre valaki az 1280*720p-t nem 4,6-5,3"-ba rakta, hanem 4,3-ba. Ez még a nem zavaró kategóriába tartozik, tökéletes!
Meg ekkora kijelzőn a HD felbontás elég szép lehet...
-
Cyberpunk
félisten
Nem néz ki rosszul szemből. A hátlap már annyira nem szép.
-
törölt tag
ismerős a forma: [link]
ettől függetlenül még mindig gyönyőrű! bár én szívesebben látnám 4"-os méretben. -
spawn21
veterán
Valóban nagyon szép telefon!
Biztos a belseje is bitang lesz!
-
Integra
titán
asszem az acer beletalált ezzel a formával, nagyon üt. reméljük az anyag minőség is legalább ennyire jó lesz, mint a forma.
-
VD
őstag
Gyönyörű!!!!
Anno volt Liquid-em. Imádtam! A mai napig a legszebb Android-os telefonnak tartottam. Ez a Cloud viszont most átvette a koronát tőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest