- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
DeFranco #178 üzenetére
"Ez a kisebbik rossz. Amióta ennyire széles körnek elérhető és jelen levő az informatika, egyre több az R=1 user. Ezek pedig nemcsak hogy nem tudnak róla, hogy milyen kockázata van a nem naprakész oprendszernek"
Elfelejtitek, hogy a windows telepítő, a telepítés során megkérdezi, hogy hogyan állítsa be a frissítést, és hasonlókat. Ha szerencsénk van, akkor az "egységsugarú user", ha telepíti is magának a windowst, akkor next-next-next-finish módon telepít, és akkor frissül a rendszere.
Egy olyan embertől, aki viszont azt állítja magáról, hogy valamennyire ért az ámítógéphez, elvárható, hogy ne így telepítsen."Szerintem munkára lassabban használható rendszer mint a W7."
Annyira azért nem rossz a helyzet. Sokakat zavar a start menü hiánya, de a fontos dolgokat ki lehet rakni a desktopra, taskbarra, sőt lehet használni az XP-vel megjelent Quick Launch Toolbar-t is, és akkor minden oké.
De akkor meg minek a nyóc???
Ahhoz, hogy céges környezetben elterjedjen, ahhoz túl sűrűn jönnek a windowsok. Voltak, akik az XP-t lecserélték Vistára. Na, ezek nem szoptak rendesen, és talán lecserélték a Vistát hetesre. Ezek nagyon valószínű, hogy nem váltanak. Legfeljebb, ha új gépeket vesznek majd 1-2 év múlva, és mindenre már a 8 lesz előretelepítve, akkor. Aki pedig az XP-ről hetesre váltott, azok pedig nem cserélgetik a rendszereket hobbiból 2 évente, a nyolcast sem fogják feltenni.
Esetleg abban a környezetben tudom elképzelni, ahol eddig iPad-al rohangásztak az emberek, és volt az asztalán egy laptop, vagy PC. Ezeken a helyeken meg merem kockáztatni, hogy elgondolkodnak a Win8-os táblán, azért, hogy valóban ugyanazt a szoftvert használhassa, bárhol is van. -
vlevi
nagyúr
válasz
Silentfrog #168 üzenetére
Hát, pedig megnézni azért érdemes. Mert lehet, hogy megtetszik. Ott a 90 napos enterprise eval, MS honlapjáról tölthető, aztán 3 hónap alatt kiderül, van-e vele hardver problémád, és, hogy érdemesnek tartod-e arra, hogy a mostanit lecseréld?
-
vlevi
nagyúr
"Masreszt nem a Win 7 elleni ervkent hoztam fel, de az MS kezd elkanaszodni es tojni a userek fejere. Lasd Metro eroltetese. Ez persze mar uzletpolitika."
Hát, nem védeni akarom a nyolcast, de pont abban van úgy a windows update, hogy csak jelzi, hogy 2 nap (és nem 30 másodperc) múlva legkésőbb újraindítja a gépet. Az meg azért teljesen rendben van, mert két napig csak nyomsz egy mentéstDe az igaz, hogy nem a legnyerőbb, ha a frissítés önhatalmúlag újraindul. Pl. valamit töltök le (azértse filmet, hanem ubuntu ISO-t
), és közben újraindul, és kéri a logint. Fasza. Futó letöltés meg dögöljön meg, ahol van...
"régen sokáig elvoltunk a 6.22 DOS-sal, mindenféle windóz élmény nélkül, de fejlődött a világ, a mai gépek igénylik a rendszeres karbantartást. "
Hát, részben iggaz, meg részben nem. Mert azért voltunk el a DOS-al, mert nem is tudtuk, hogy létezik olyan, hogy hálózat, meg internet, meg hacker, meg, hogy az oprendszer hibát távolról, hálózaton ki tudják javítani.
Természetes, hogy ahogy fejlődött a dolog, úgy lett egyre bonyolultabb.
Amúgy pedig olvastam, hogy a Linux is át fog állni az újraindulós frissítésre, mert igaz, hogy szép duma, hogy ő meg tudja oldani restart nélkül, de nem tudja. -
vlevi
nagyúr
"Vagy csak a W7 bejáródott már, a W8 pedig csak most jelent meg egy hónapja"
ahogy tomtyi is írta, hogy azért mégiscsak van abban valami, hogy a Win7-et a megjelenésekor én már 4-5 hónapja használtam, és semmi kedvem nem volt visszaváltani XP-re. A nyócas viszont annyira nem jött be, hogy használtam szintén kb 3-4 hónapig, bétával, 90 napos triallal együtt, de sosem éreztem a késztetést, hogy a 7 után nekem valami sokkal több kellene.
Nem azt mondom, hogy azért maradtam a 7-nél, mert a nyolcas szar, hanem azért, mert a több havi használat közben ami újdonságot láttam belőle, azt (a task manageren kívül,) köszönöm, nem kérem..."Ezúttal már rutinosan kezdek neki start8-al, meg mindennel, ami a metrotalanításhoz kell."
Akkor minek????
Hacsak nem akarsz metro UI-s alkalmazásokat fejleszteni, ennyi erővel fel se tedd. -
vlevi
nagyúr
válasz
#06658560 #69 üzenetére
"Ez a boot gyorsítás miért olyan fontos?"
Ezt én sem értem. Hibernálni szoktam a hetest, és abból a nyóc sem áll fel gyorsabban.
Amúgy állítólag (mérések alapján) nem csak a boot gyorsul, hanem az alkalmazások is. Ezt azonban én nem tudtam mérni, mert a konfigom ezt nem teszi lehetővé. Igaz, hogy van 4G RAM, de a Win7 SSD-n van, a nyolcas próba pedig egy öregecske vinyón. Mondjuk, ha azon gyorsabb lenne, azonnal váltanék
A bootja pedig csak azért gyorsabb, mert kikapcsoláskor a kernelt hibernálja, és bekapcsoláskor nem nulláról indul, hanem ezt a hibernált kernelt éleszti fel. Emiatt kicsit észnél kell lennie az embernek, ha hardvert cserélget.Amúgy nem rossz a Win8, csak, ahogy előttem már sokan leírták. Desktopon a Win7-et nem szívesen cseréli le az, akinek nem tetszik a metro felület, okosteló és tablet fronton pedig kemény ellenfelei vannak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- ZIDOO médialejátszók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gitáros topic
- Milyen autót vegyek?
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Ingatlanos topic!
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF F16 FX607JV-QT212 Tesztvideó a leírásban Nézd meg működés közben
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest