- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
A vita tárgyát képező "új" AHCI driver 2009.05.05-ei dátummal van ellátva, így az áprilisi tréfa kizárva. Az sem nagyon fordulhat elő, hogy már ezelőtt fent lett volna az AMD honlapján, mert én hónapról hónapra nézem és szedem le, eddig egybe volt gyúrva a RAID-es driver-rel. Most ez utóbbi már AHCI-hez nem jó, és az ahhoz való driver is másképp működik kicsit. Támogatja már a SMART-ot is például, és nem települ a RAID konzol mellé. De mint írtam, nálam vacakolt mikor újraindítottam a rendszert, kikapcsolta meg felpörgette többször is a merevlemezt mire hajlandó volt restartolni. Értek azért hozzá, nem bennem van a hiba, ebben biztos lehetsz, ezzel a vacakkal van a gond.
-
Persze, jobb híján nálam is az alap MS driver-ek vannak. Igazából ezekhez nem is kell több, viszont van amikor kell a gyári driver, hogy a hardver maximális képességeit kihasználhassa az ember. Tudom, hogy nem nagy kunszt, de Inteléknél ott az INF Update Utility, ami végigfrissíti az egész mindenséget. Tehát igazából itt minálunk AMD-seknél is jó lenne, ha ekkora, ilyen minőségű szoftveres támogatás lenne. De valahogy úgy érzem, hogy minden programozó a videókártya driver-ekre koncentrál, de ott is csak a viszonylag újabb szériákra, meg főleg Windows platformra.
-
Mivel az a GPU még az egységesített árnyalók előtti időszakból van, szal DX9-es, már nem jönnek hozzá havonta driver-ek az AMD-től. Ki kell várni, amíg adnak ki hozzá, addig pedig azt kell használni hozzá, amit a Windows 7 felajánl, vagy a legutolsó működő Vista-sat mondjuk. Illetve most néztem, hogy a 9.9-es jó hozzá, vagy ha nem, akkor moddolt driver kell, mivel akkor mobility a cucc.
-
Nem baj, hogy nincs új IDE driver, de itt a Windows 7 és névben is kompatibilis driver hozzá sehol. Plusz a régi sem tölthető már le, mert az SB driver-ben volt benne annak előtte. Most egy USB-s szűrő valami van benne helyette, amitől például virtuális gépre nem tudok USB-s cuccokat felcsatolni.
-
Igazából én jobbára pont a Hot Plug funkciót használom ki. Ott lenne még az NCQ is, ami sorba rendezi a parancsokat, de azt be is kellene kapcsolni, MS driver-rel nem megy. Azt nem tudom, hogy ezzel az új AMD driver-rel ment-e, de előtte a JAVA-s RAIDXpert-et kellett feltenni hozzá, és a böngészőben lehetett engedélyezni. Ekkora baromságot még mondjuk életemben nem láttam őszintén szólva. Mennyivel egyszerűbb lett volna egy szimpla exe fájl hozzá, mint egy pár száz megás ilyen valami, ami egy idő után nem is működött, újra kellet raknom.
Jó persze az IDE mód is, de már az AMD nem ad ki új driver-t hozzá, a legutolsó 2008.06.18-i dátummal van felvértezve.
Egyébként NCQ-val kicsit jobban teljesített a merevlemez mikor másolás közben játékokat futtattam. Egyéb haszon őszintén szólva nincsen, csak emiatt is később indul a rendszer, mert ezzel is tököl a BIOS.
De nem is a hasznossága a lényeg, hanem ha valamit csinálnak, akkor azt csinálják jól. -
AHCI módban működik a SMART az alap MS driver-re itt, és ezzel az új AMD driver-rel is ment most már. Intel fronton már régóta semmi gond nincsen, ők tudnak működő driver-t szolgáltatni régi chipset-jeikhez is, nem úgy mint pl. az SB600-nál.
Egyébként sok alaplap BIOS-ában állítható, hogy ha nem is 4, de 2 külön SATA port IDE vagy AHCI-ként működjön, míg a többi AHCI-ben megy. -
válasz
VaniliásRönk #42 üzenetére
A lényeg, hogy használhatatlan és kész. Nem értem mért nem bírnak normális driver-eket publikálni, ez még bétának is túlzás lenne.
-
Leírtam a tapasztalataimat vele, persze nem csak OEM gépekre, hanem sehova nem ajánlanám. Persze lehet ám, hogy én valami kivételes vagyok, és csak nálam produkálta a jelenséget, próba cseresznye. Egyenlőre maradok a MS alap driver-nél, aztán meglátjuk jövő hónapban mi lesz.
Gondolom VaniliásRönk csak a figyelmeztetést olvasta el az AMD honlapján... -
Kimaradt a cikkből, de létezik még ez is:
ATI Catalyst™ 9.10 Proprietary Linux Display Driver
Ugyan jelenleg még nem letölthető, azt írták AMD fórumon, hogy még feltöltés alatt áll. De hamarosan biztosan meglesz.
Egyébként akkor érthető, hogy mit keresett a csomagban ez az új cucc, hogy "DnDTranscode", most már akkor tudom, hogy mire jó, illetve majdnem.
Úgy utálom már, hogy minden hónapban 28 féleképpen kell letölteni a Catalyst-ot. Mért nem csinálnak valami összerakót hozzá? 1. Software Suit, 2. Control Center magyarul, 3. SB driver, 4. Avivo Video Converter, 5. AHCI driver, stb.. Ezeket mind külön-külön kell leszedni, néha csak 1-2 MB, vagy annyi sem, a hasznos belőlük, a többi nem, de több mint 20 MB minimum a legkisebb is.
Egyébként végre, hogy a RAID driver-t elválasztották az AHCI-tól. Rögtön ki is próbáltam, frankó volt tényleg, a boot csuda gyors volt ezzel már végre. Erre meg kiderült, hogy újraindításnál háromszor, vagy négyszer is leállítja és felpörgeti a merevlemezt, mire restartol. Iszonyat idegesítő, leállítva indul újra a gép, boot előtt újra fel kell pörögnie a merevlemeznek, így még lassabban indul, és még a hardvernek sem kedvez ez a játék. Tanuljanak már meg driver-t írni könyörgöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Projektor topic
- Autós topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Méretes QD-OLED monitor jött az ASUS ROG-os portfóliójába
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest