- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#16939776 #12 üzenetére
Az rx 580-on gyári 1411Mhz az órajel, boost-al 1425. De ha gyárira lekorlátoztam (1257 talán) akkor is csinálta.
Az asztalon ill menüben magas FPS és/vagy alacsony GPU terhelés jellemző, ezekben az esetekben elképzelhető, hogy a 3 monitoros terhelés igényeihez képest túlzásba viszi az energia gazdálkodást a GPU/memória.
Akkor mit kellene tennem szerinted?
-
-
Akkor a driverekhez. Mivel van egy rx 580 8 gb-os kártyám és 3 monitorom a szimulátorhoz és félelmetes rossz a driver támogatás eyefinity-hez. Hogy értem? Ha csak a 3 kijelző van rákapcsolva és nincs belőve, hogy a 3 monitor 1 képet adjon, tökéletes. Eyefinity -> a 18.x.x-es driverrel a játékok jól mennek 5760x1080-ban, viszont ha asztalon vagyok, akkor egy zöldes ugrálás jön elő rajta.
Ez néha játékokban is előjön, de csak akkor ha menüben vagyok vagy töltőképernyő van. Beletörődtem.
19.x.x-szel a játék katasztrófa (Dirt rally) mert sok fps csökkenésem van, viszont az asztalban tök jó lenni. Nincs ott csíkozás. A játékban ugyan úgy előjön, ahogy fentebb írtam. Az 580-nál az újabb driver, 19.6 ha települ a driver, akkor vagy kékes színre vált a képernyő vagy rózsaszínre. Király, döglik a kártya, de érdekes volt, hogy ha újraindítom frankó minden. Na jött mellé még néhány restart, magától, 41-es hibakód a windowsban, hogy a power elveszett.
Táp?!
Igen, a tápom haldoklott, mert volt egy párszor az elmúlt napokban hogy a power megszűnt és újraindult a gép. (Event viewer 41-es hibakód). FSP raider II 550 ->Hyper M 700W
Jó, de ha már itt vagyok, akkor vettem egy rx590 8 gb, blue shieldes szériát...
Az előzö driver amd cleanup utility-vel törlés, táp, vga csere. Alaplap ellenőrzés, nincs e púpos kondi, stb. Semmi.
Telepítés a 19.6-al, nem hogy érdekes színek vannak, az új vga-val dob egy kemény BSOD-ot. What?!. Na akkor újra neki, driver törlés, 19.4-es fel. (mivel az rx 590 az 18.12-től és felfele van támogatva, így megnéztem a 19.4-et).
A driver itt is vágja a színeket (driver telepítés után), de ha újraindítom, akkor jó.
3 monitor eyefinity. A játék (DR) már ezzel a driverrel nincs fps zuhanásom, a windowsban megint van villogás... ( 3 vödör szanax gyorsan be). Agyalásom vége az, hogy a driver eyefinityben egy hulladék.
A fő monitoron (rx 580 pl) a Batman Arkam Knight is 2560x1080-ban fullon megy minden hiba nélkül, mindegy melyik driverrel. Jó, nem mindegyikkel, mert a régebbi 18.3-4 körülivel a játékból való kilépéskor nem adott jelet a vga, de minen más játéknál kilépett. De a 18.12, vagy 10-zel simán jó.
Azért nem lett nv kártyám, mert ott igen húzósan mérik a 4-5 kimenetes vga-kat, 1060 és haverjai. Már nem fért bele.Szóval ott tartok, hogy nem érdekel a villogás. Nem tudok vele mit csinálni, annyi mindent megpróbáltam.
A driver 3 monitornál (eyefinity-ben) egyenlő a 0-val. Vagy én vagyok balszerencsés, hogy valami hardver nem passzol bele a képbe, de egyszerűen nincs több ötletem a driverrel kapcsolatban.
Megvárom az új drivert, amit majd jövőhónapban kiadnak, kíváncsi leszek mit fog mutatni...Off topikba rakom, mert nem pont ehhez passzol az írni valóm.
Szóval az amd driverekre haragszom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Napelem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Futás, futópályák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen autót vegyek?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest