- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Komplikato
veterán
Az a kérdés mi az elérhető, már árban. Vagy hol kezdődik az amivel a user elégedett. Ezt azért írom, mert emlékeim szerint pont itt volt talán több projekt is a Logout-on házi barkács témában és ugyan nem olcsó, de egy 600-900 dolláros VR headsethez képest nem is drága dolog. Nyilván egy minden irányban 360 fokos elfordulásra képes kütyü, mint a régi SEGA gépek már más árban lenne.
-
Komplikato
veterán
Ha már olcsóság, akkor én pl. ennek az áresésének jobban örülnék: Tesla Suit
Esetleg ez az érdekes kütyű jöhetne emberi áron, ez még nem VR esetén is vicces lehet, főleg amikor a user behány egy szimulátor játékban majd tőle: Samsung Entrim 4D - Galvanic Vestibular Stimulation
-
Ribi
nagyúr
Ez amiatt hüyleség, mert a hidraulikus cockpit a méretei, súlya, agyagszügséglete miatt nem lesz olcsó sose.
A kis elektronikai cuccok pedig egyre olcsóbbak. HD kijelzős 4-8 magos telefon 40k. Pár éve hülyének néztek volna ha azt mondod utánad dobják majd ennyiért.
Persze ettől még lehet a 3D filmek mintájára senkinek sem kell a kényelmetlenségek miatt, pont ahogy mostmár szinte minden TVben van 3D, mégsem kell a kutyának sem. Ezzel is pont ez lesz a helyzet, de nem az ára miatt. -
KAMELOT
titán
válasz
Necroman_Mk2 #26 üzenetére
Mint már írtam ilyen már van úgy hgoy ez semmiféle újdonság.
Sőt sokkalta jobb.
-
Necroman_Mk2
őstag
Jó látni, hogy a magyar játékfejlesztők is kísérleteznek a VR-ral. A projekt érdekes, még akármi kisülhet belőle - akár egy az egész iparág számára elfogadott szabvány játékpisztoly
(#6) orichalcos: Szerintem is ez inkább az elhivatottabb FPS rajongókat célozza meg, analógiára azon autóverseny fanokkal, akik nem érik be a kontrollerrel/billentyűzettel, ezért kormányt, pedált meg sportülést vesznek. Nyilván nem mindenki, de elég nagy lehet a tábora. Sőt, professzionális szinten a hadsereg akár még a kiképzésekhez is felhasználhatja.
-
Littoral
aktív tag
-
KAMELOT
titán
Ezt már régen bemutatták sőt az egészhez egy futópadot is adnak. ami érzékeli azt, hogy mennyire futsz gugolsz vagy állsz és hogy fordulsz.
Még mindig kérdéses számomra a VR-ben lévő kép minősége és, hogy mennyire bírja az agy. Mert én már a 3D-s szemüvegnél is 5mp után 1 perces fejfájást észleltem.
-
AGE-T
őstag
válasz
Sirandrish #13 üzenetére
no way
-
gantum
tag
hát pedig így nagyon királyul néz ki a fegyver.
-
oriic
HÁZIGAZDA
A VR cuccok jónak tűnnek, de nálam a best akkor is az lesz, ha majd átlag usernek is elérhető lesz normális áron EZ:
Virtuix Omni -
törölt tag
Valami hasonló metódussal digitalizálták élő szereplők mozgását 3d-s modelljeikhez, legalább is a színes gömbök ismerősek onnan.
A kamerák minősége nagyban befolyásolhatja a pontosságot, jó lenne valami támpont hogy mekkora összegről van szó.
(#1) AGE-T: Igen, de olcsóbb így becsapni az agyat, a projektor csak valamire tud vetíteni, az meg a nagy bejárható szabad térrel ellentmondásban, ha csak nem egy minden irányban szabadon forgó gömb-be zárod, amire kívülről vetítesz. illetve rendhagyó ára lenne, és ez csak 1 ember szórakoztatása..
-
AGE-T
őstag
Remélem, és bízom benne, hogy nincs igazam és igyekszem nem "butának tűnni"...
Mondjuk úgy, eléggé belelátok a jelenlegi állapotokba. A jövő persze még hozhat újdonságokat, de a jelen nem túl biztató.
Feltételezem te jobban képben vagy, ha már kritizálod a véleményemet. Kíváncsi volnék szerinted, hogyan fogják megoldani a fentebb felvázolt problémákat. -
Az innováció miatt mindenképpen dicséret illeti a csapatot, az elképzelés is ötletes, így valóban látom értelmét a VR-nek.
-
AGE-T
őstag
Szerintem ez a VR lufi hamar le fog ereszteni. Nagyon sok hátránya van a technológiának, amit az emberek nem fognak tolerálni. Valószínűleg csak egy szűk geek réteg fog ezzel a hétköznapokban foglalkozni, esetleg orvoslásban és egyéb fejlesztéseknél jöhet jól, de játszani VR-en órákig nem lehet! Hamar ráizzad az ember fejére, hely kell neki, pár perc után fejfájást, hányingert okoz. Játékoknál egy FPS kész horror, egy álló kamerás játékban is 15-20 percet lehet maximum játszani egy ilyennel. Tengeribeteg szimulátornak tök jó.
Szerintem a kiterjesztett valóságot más irányból kellene megközelíteni. Projektorokkal, esetleg hologram felhasználásával, vagy hasonlóan a google glasshoz a való világ bevonásával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest