- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip4 - tavalyi göncben flexelsz?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
te valamit elfelejtesz!és nagyon keversz! én lennék az első aki visszaváltana SE-ra ha olyan készülékek jönnének mint a K750 K800.de sajnos nem ez a helyzet!nem ellenszenves a márka pont hogy a kedvencem. mindig ő nyújtotta hosszú évekig azokat a készülékeket amik kielégítették a korhoz képest maximálisan az igényeimet. ez megváltozott egy ideje az nekem édesmindegy hogy ezt a változást üzletileg valami indokolja-e.azért váltottam Nokiára mert most ők adták ki azt a modellt amire szükségem van, pedig a SE-tól vártam.És ahogy mondtad nem véletlen piacvezető a Nokia mégis ő tud olyan készülékeket kiadni amire te mindig mondasz valami kifogást hogy az SE milyen üzleti szempontok alapján dönt úgy hogy nem ad ki olyan készüléket. szerintem nincs igazad de ez teljesen lényegtelen. legyen igazad, megvan az oka rá. akkor viszont megint ott vagyunk hogy ez az SE baja továbbra is van a piacon olyan készülék ami nekem kell csak ezentúl más gyártó adja ki. és nem csak én hiányolok bizonyos funkciókat stb az új SE telókból hanem mások is, sőt SE pártiak is írják hogy igen ez meg ez tényleg hiba de ők ezt még lenyelik.viszont sokan nem.és pont azért kritizálom az SE-t mert a kedvenc márkám lehetne továbbra is és igen, idegesít hogy nem vehetek SE modellt mert azok tetszenek a legjobban azok a legkényelmesebb szoftverrel rendelkező készülékek de nincs meg az a tudás a háttérben amit pl a Nokia nyújt, de írhatnám a Samsungot, sőt az LG-t is lassan.
a fejlesztéshez: persze mindenhez pénz kell de ez a többi gyártóra is igaz... ők mégsem említik meg a visszaesés okai között a fejlesztési költségeket pedig náluk az általad említetteken kívül mást is fejlesztenek valódi újdonságokat.
-
joey04
titán
azt nézegesd majd inkább hogy a Nokiának mennyi lesz a bevétele és az SE-nak mennyi!
a változások, csökkenések tényétől függetlenül hatalmas lemaradásban van a SE a nagyokhoz képest, ami pedig vicces az egészben hogy "az európai piac bővülésének lassulása" csak az egyik érv volt az SE-nál nálam ez tette be a kaput: "a fejlesztési költségek megugrása". a fejlesztésnek csak úgy lehet költsége ha fejlesztenek is valamit.ez a SE-ra nem igaz. -
joey04
titán
na talán ettől magukhoz térnek.
azt nem igen értem milyen fejlesztési költségek megugrásáról beszélnek... a nagy semmit drága lehetett fejleszteni.
-
joey04
titán
Már miért lenne divat?Szerintem te azokra az időkre gondolsz amikor a Nokia olyan hihetetlenül gagyi kijelzőkkel szerelte még a közép-felső kategóriás modelleket is.legalábbis úgy rémlik nekem.Azért mert ez sokaknak zavaró volt és sokan hangot is adtak ennek attól ez divatfikázás? nem hiszem.mint most az SE.rohadtul nem tud érdekelni mit a divat fikázni és mit nem.Én korrekt kamerafont szerettem volna venni, méghozzá SE telót mert az a kedvencem.már az nem tetszett hogy a K850 ilyen későn jött.de nem baj mondtam magamban fasza ütős teló lesz megéri a várakozást!hát nem.hihetetlenül gagyi lett legalábbis kamera terén.aztán azt mondtam áhh ez még béta szoft majd ha kijön az igazi!hát ez se jött be.Aztán azt mondtam nem baj legalább a K800 szintet hozza majd talán, az már elég lenne. ez se jött be.na mondom nem baj, akkor nézzünk egy W-s telót!annyi kívánalmam volt hogy A200 platformos legyen és legyen benne AF kamera meg led(vagyis a jó régi K750/W800 kamera már eleget tenne a minimum elvárásoknak.). jött a W910.AF kamera bukta. led bukta.ekkor már mérges voltam.közben vettem egy P1i-t mondom maradjunk azért márkánál.Meg vagyok vele elégedve mert nekem nagy újdonság az UIQ felület de eszméletlen lassú.Engem ez annyira nem zavar(ezért is tartottam meg)de ez a hiba már elég ahhoz hogy sok szempontból a Nokia féle S60 felülkerekedjen mert ott jóval erősebb vas van.aztán jött a W760.ami alig más mint a W910.aztán jött még egy rakat bejelentés: alsós alsós alsós... ami nem lenne baj ha jönne végre valami normális is mellé.de nem.na ezért szidom az SE-t. mert a K800 óta nincs semmi igazi nagy durranása a felső kategóriában.és így én nem tudok a kedvenc márkám által kiadott telefonra váltani jószívvel mert a konkurens gyártók modelljei mind jobbak.ez idegesít nem tetszik ennek hangot adok és szidom őket hogy ha a többi gyártó meg tudja csinálni akkor ők miért nem?AF kérdésre mert látom te főleg ezzel próbálod védeni őket: nagyon jól fogtad meg a lényeget amit a nokiánál írtál: 60+k induló árral!ez a kulcs!ezt írtam más topicban le, hogy egy 60k feletti telefonban hacsak nem divatkütyü benne kell lenni az AFnek.és igen. sok olyan Nokia van amiben nincs benne.azokat nem is nézem jó szemmel, de általában a cikkekben is le van írva hogy ebbe bizony bele kéne férnie.csakhogy!a nokiánál találni olyan telefont amely zenei modell modern tudással(240*320, 3G, stb) és van benne AF.ilyen az SE-nél nincs.csak az egy szem W960.az meg elég drága.
de rövidebben: van olyan viszonylag újabb készüléke az SE-nek amiben van AF és zenei teló?nincs!és nokiának?van.
van olyan készüléke az SE-nek amiben a legjobb zenelejátszó és a legjobb kamera egyszerre jelen van?nincs!és a nokiának? van.
van olyan okostelefonja az SE-nek ami cpu 3d teljesítmény és általános sebességben is jól szerepel?nincs!és a nokiának?van.
az SE-nek van a piacon a leggyengébb fényképezésre kihegyezett modellje?igen
a Nokiának van a piacon legjobb fényképezésre kihegyezett modellje?igen(holtversenyben a Samsung G600zal ami képminőségben egy picit jobb de videóban szolgáltatásokban jóval gyengébb)és az is nagyon jellemzi a helyzetet amit még írtál a 30-40k környéki SE telókról.ott tényleg verhetetlenek.de ez megint nem a felsőkategória!!én ott vagyok elégedetlen az SEvel nem összességében.ha a legtöbb AF kamerás telót gyártják de ezek közül egy sem tartozik a felsős W kategóriába(kivéve W960) akkor semmit nem ér vele az aki felsős W telót akar normális kamerával!középkategóriában verhetetlen, ott a K550 de inkább a K750 aminél nincs jobb szerintem sem. alsóban nagyon együtt vannak a gyártók nincs olyan nagy különbség de az SE ott is nagyon jó!ezért tud sikeres lenni mert az alsó és középkategóriában ontja magából a kategóriának 100%ig megfelelő készülékeket.de a felső kategória teljesen el van hanyagolva,kamera teló 0 okosteló fronton sem jók hiszen az a proci van a P1ben ami a P990ben és az már akkor is lassú volt.W telók jók, de azok is csak a középkategóriában a felsős W-k nem érik meg a pénzüket. ott azok is elbuknak.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
igen ez tény, sokan vàlasztottàk az se-t de ami nagyon fontos:ennél több ember vàlasztotta a samsungot és még annàl is több a nokiàt!
nem tudom mièrt ìrsz ùgy mintha vilàgmegvàltò földtől elrugaszkodott lehetetlen dolgokat kérnék szàmon az se-n hiszen csak olyan dolgokat hiànyolok amit a konkurencia màr megvalòsìtott.és egyre többen làtjàk ìgy hogy fejlesztésben kezd nagyon komolyan lemaradni az se(ettől függetlenül üzletileg lehet hogy jòl megy nekik)
-
joey04
titán
tehàt igazam van.
én user szemszögből nézem hogy melyik a legjobb kameràs mobil.megnézem a teszteket és làtom hogy az se csùcsmodellje mindenhol szinte az összes tesztben az utolsó helyen végez,hihetetlen gyenge képminőséget produkàl sőt a sajàt elődje is leveri.videòfelbontàsban is jòval alulmarad a konkerinciàhoz képest de nem csak felbontàsban hanem tényleges minsőségben is.és az hogy hogy ez üzletileg érthető az engem telefonvàsàrlàskor nem fog érdekelni.és ez csak a cyber-shot hiànyossàga.a többi problémàròl nem is beszélve.a közép-felső kategòriàs zenefonok szintén kritikàn aluli kameràjàròl nem is beszélve.oké a nokia meg gyenge fülest ad a zenetelòk mellé is de ez a hiànyossàg viszont pòtolhatò legalàbb.de mondhatnàm azt is hogy mind a nokia mind a samsung rendelkezik 320*240nél nagyobb kijelzőfelbontàsù készülékkel.vagy igazi multimédiàs telòval mint az n95 vagy az n82 vagy régebben az n90 amit azért hozok fel mert ebből làthatò hogy azòta csinàl a nokia all in one telòt és mégis tud mindegyikbe valami ùjdonsàgot tenni tehàt az se is tehetné ezt nem kell attòl tartani amit màshol magyarazàzatnak felhoztàl hogy ha kijönne egy ilyen telòval az se akkor nem tudna mit pakolni az utòdba.nem értem hardveresen hogy lehet ennyire elmaradva okostelefon fronton is a p1 példàul...nagyon remèlem februàrban mutat pàr ùjdonsàgot az se bàr félek csak közel olyan tudàsù készülékek jönnek amik a most piacon lévő konkurensek szintjét hozza és ezek mire megjelennek addigra sokkal jobb készülékekkel jelentkezik a többo nagy gyàrtò.üzletileg lehet hogy sikeres az se de a nokia is az(sőt) ők mégis meg merik azokat lépni amiket az se szerinted üzleti okok miatt nem mer.(és most itt nem arra gondolok amit a kameràkkal kapcsolatban ìrtàl az oké bàr ettől függetlenül mint ìrtam nem tudom felmenteni az se-t hogy miért csinàlt ilyen kritikán aluli fényképezésre kihegyezett modellt)
-
joey04
titán
válasz AMD Power #44 üzenetére
nem tudom hogy van de én úgy gondolom hogy van "ottani" SE meg "itteni".Kint sokat fejlesztenek ez igaz de az EU fejlesztéseket nagyon hanyagolják.
ez az új okosteló ad valami reményt.viszont én szívesen látnám a japán modelleket itthon átalakítás nélkül nekem bejön az ottani SE formavilág.(a tudásról nem is beszélve persze.)
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
elhiszem hogy gazdaságilag jól csinálja az SE(bár kétlem hogy nagyon hosszútávon erre építhetne)de a Nokia is nem kicsit sikeres mégis képesek mindenféle telefont fejleszteni.mindent bele telefonról: a Nokia az N90 óta ezt csinálja eddig bejött neki még ha az N93 nem is volt nagy szám de az a kamera miatt volt nem a tudás miatt.n95 N95 8GB N82 mind népszerű telók.és mi marad 2008ra netán későbbre?Ott van a érintős Nokia,lassan ténylegsesn indulhat a MobileTV,jöhet az optikai zoom.ez már eleve 3 komoly dolog.és akkor ki tudja még mit hoz a jövő...a bemutatott készülékek nekem is tetszenek, annyi gond van csak velük hogy ezek mellett nincs semmi más.ezek jó dolgok de AMD Powernek leírtam miben van már most is lemaradva az SE a konkurenciához képest és abban nem javít egy új modell sem.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
válasz AMD Power #19 üzenetére
egy jó kamerás, aztán egy olyan okosteló ami normális procival van szerelve,tovább kéne lépni a QVGA kijelzőn(Samsung Nokia megtette már),AF szerelt W-telók,Nokia féle mindent bele telók(N95 N82),normális videófelvétel.így hirtelen ennyi.
és ha ezeket teljesítené az SE akkor lenne EGY SZINTEN az élmezőnnyel!!
szerk: full érintős telók iPhone,Viewty stílusban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eredeti játékok OFF topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 PRO Kamera fólia
- Új, bontatlan Samsung 10.000 mAh-s powerbank EB-P3400XUEGEU
- ESR iphone 15 Pro Max edzett üveg Privacy képernyővédő fólia készlet
- Benks Mecha telefontok Apple iphone 15 Pro / Pro Max készülékhez Magsafe Új
- ESR Cloud Soft Case Apple iphone 15 Pro Max tok Magsafe Stand Halolock