- Mobil flották
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Yettel topik
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bundás22
őstag
[OFF]10 év múlva lehet hogy lesznek már qvantum számítógépek, remélem az én szobámban is lesz egy
akkor majd a core2 lesajnált gagyi sz*r lesz
http://www.sg.hu/cikkek/29632Ez a hatalmas teljesítmény például triviálissá tenne olyan számításokat, mint például a prímszámok faktoriálisának keresése, amely a mai leggyorsabb számítógépet is elég rendesen megdolgoztatja. Példaként Tsai a következőt hozta fel. Vegyünk egy 256 bites bináris számot, és Shor algoritmussal próbáljuk meg kiszámítani a faktoriálisát. Ez a feladat az IBM Blue Gene szuperszámítógépének 10 millió évébe kerülne, míg egy kvantum számítógépnek mindössze 10 másodpercre van szüksége a számítás elvégzéséhez.ennek a csökkentett, SE változatát is elfogadnám
[/OFF]
-
Hun'reeth
őstag
Egyáltalán nem baj ha kevesebbet fogyaszt és sokkal gyorsabb
a vga-k elavulása úgyis olyan gyors, hogy mire ezek leterjednek ki tudja milyen ATI meg nv kártáyknál tartunk már.
A gddr3 meg már tényleg elég régi még a 6600GT-k idejében volt sláger akkoriban kezdett teret hódítani tömegesen. -
CYBERIA
őstag
válasz
WonderCSabo #15 üzenetére
Szép.
-
Power
senior tag
Nem marad ki semmi.
Idén már el kezdődött a GDDR-4-es kártyák gyártása. 2008-ban még valószínűleg több GDDR-3-ast adnak el, de 2009-ben már a GDDR-4 lesz a nyerő, ekkor jelenhet meg a GDDR-5. Amitől 2010-ben várnak tömeges elterjedést. Nem olyan gyors ez, 3-4 évig gyártanak egy GDDRx generációt, azért ez a chipgyártásban egyáltalán nem gyors. -
Rolcsi20
senior tag
ha belegondolsz, 10éve mi volt a csúcs? ha jól tudom akkor vettem 300as mmxet 16mb edo-val, és akkor a csúcs volt a 333 vagy a 366os mmx
...most meg a csúcsnak vehetjük a 4magos 3ghzes intel procikat, és hozzá kb 16GB ramot
...10év alatt kicsit ezerszeresére nőtt a ram kapacitás, gondoltad volna 98ban?
-
glutamin
őstag
Szerintem nincs ezzel semmi baj, hogy voszonylag sűrűn jönnek ki az újabb és újabb specifikációk. Viszont az tény, hogy a gyártást beindítani, felfuttani stb hosszabb ciklus. Vagyis tényleg ki fognak maradni emiatt generációk.
Azért ne fejlesszenek, mert a gyártás úgysem tudja követni a tempót?
A zsebünkből meg azt a pénzt lehet kihúzni, amit hagyunk. Nem hiszem, hogy rá lennénk kényszerítve az évenkénti gépcserére.
-
Zsoo80
tag
nem semmi!
de ezzel is csak a mi zsebünkből huzzák ki a pénzt, ezért nálam vége a fejlesztésnek, marad a noti, eladom a gépet és veszek 1 konzolt!
-
greatchaos
addikt
akkor kihagyom agddr-4s családot...
-
MaSzKa
senior tag
én úgy tudtam a Samsung riválisa a Hynix(Hyundai)
ez a Qimonda hogy a fenébe...................jött így fel vagy nem is jött
?
-
Power
senior tag
válasz
Thulcandra #14 üzenetére
ATI 2600XT, 2900XT, 3870...
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Thulcandra #14 üzenetére
lehet, hogy nem is lesz... a "fejlődési" sebesség lassan annyira gyors lesz, hogy most 1, legközelebb már 2, aztán még több generáció lemarad a sorozatgyártásról.
lehet, hogy mire megjelennek az első gddr5-ös kártyák, bejelentik a gddr6 sorozatgyártását, és a gddr7 első példányait... de sorozatgyártásba csak a gddr8 kerül. nem értem, hova ez a nagy rohanás.
-
Thulcandra
senior tag
Ez már itt van, de gddr4 -el szerelt kártyát se láttam még
-
CYBERIA
őstag
Lehet, hogy soha nem lesz GDDR5-öm, bár nagyon design-os
-
lorcsi
veterán
követhetetlen lesz az iram, csak egy pillanatra nem nézek oda és máris GDDR5...kéttőt pillantok és már lesz itt 7-8 is
tavaly nyáron még a 3 volt a sláger -
Lacix29
őstag
válasz
Dr. Romano #4 üzenetére
(DDR-es hozzászólás. Törölve.
)
-
putti
aktív tag
Ez mind szép és jó, de azért kiváncsi vagyok milyen késleltetések mellett fog megvalósulni. Tudtommal ez volt a legfőbb gond a DDR3-nál is, hiába a nagy frekvencia, nagy a késleltetése. De lehet tévedtem.
-
Vincsó
aktív tag
válasz
Dr. Romano #4 üzenetére
GDDR5 ramokról szól a cikk
-
yankee
tag
válasz
Dr. Romano #4 üzenetére
Hidd el, sokan vagyunk még így...
-
Dr. Romano
veterán
LoL! Már lassan itt az 5?
Nekem a gépemben a legmodernebb ramfajta a ddr2 és az is a vga-mon van
-
EQMontoya
veterán
GDDR4 megoldásoknál másfélszer, a jelenleg elterjedt GDDR3 chipeknél pedig akár négyszer gyorsabbak is lehetnek lehet, hogy én vagyok a hülye, de nekem ebből az jön le, hogy a gddr4 4/1.5, azaz 2.66x gyorsabb a gddr3-nál. ezt mégis hogy sikerült kihoznia, és kinek? elég irreálisnak tünik a dolog, legalábbis viszonylag kevés 5ghz körüli modult láttam még.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest