Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondolj a statisztikai tömegre, akik körülvesznek, csak nem hívják fel magukra a figyelmet!
Sok százmillió embernek van 10-90 éves beidegződése arra, hogy a közeledő járművet hallani is tudja. Akármennyire is tudatos a többségük, mindegyikük agya ezt tanulta meg, tudat alatt is így kezeli a helyzetet a háttérben.
Ez tanulható, újratanulható, de sok millió emberke számára a változás gyorsabb lesz, mint ahogy az agyuk biztonságosan át tudna állni. Tisztán statisztikailag kiszámítható, hogy elég sok baleset következne be amiatt, hogy sokan nem tudnak agyban váltani, és bármilyen nem hülyeség meg tudatosság mellett is csökken az általános biztonság.
Ennek az orvosolására egy olcsó és relatíve fájdalommentes megoldás a zaj generálás alacsony sebesség mellett.
Nekem sem tetszik, mert én pont a zaj csökkentését tartanám üdvöznek, de túl régen foglalkozom közlekedéssel és közlekedésbiztonsággal ahhoz, hogy ne lássam, hogy itt most erre sok emberélet megóvása érdekében szükség lesz.
MaCS
-
Egyetértek a véleményeddel, de zajgenerátor a villanyautókba történetesen rossz példa. Nekem sem tetszik, de ott egyszerűen arról van szó, hogy a belső égésű motoroknak van hangjuk, és ezt az évtizedek során megszoktuk, teljesen beépült a tudatalattinkba, hogy az észlelésbe beépül a hallás.
Sajnos így működik az emberi agy, még az odafigyelő, tudatos emberkéké is. Úgyhogy szerintem átmeneti megoldásként szükséges rosszként el kell fogadnunk a zajgenerátort, és nem arról van szó, hogy az idiótákhoz igazodunk.
MaCS
-
mjani1172
addikt
Tudom, hogy nem a hívást
Csak a hallgatózás volt a gondjuk, és ez ugyanúgy azt csinálja.Nem csak az én hangomat jegyzeteli hanem akár másét is.
Az indexen? volt kb 2 hónapja ennek meg egy másik google valaminek a bemutatója ott volt hogy, honnan lehet letölteni..
Mate9 re töltöttem le próbaképp. -
clon
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB fekete, szép állapotban
- iPhone 15 Pro 128GB Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4355
- iPhone 11 Pro 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4354
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest