Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Balala2007

tag

A cache méréseknél meg volt "magyarázva" és meg is értettem hogy miért lehet a másolás gyorsabb mint az írás...no de a memóriánál...?;]

Idezetek az everest.chm-bol:

Memory Read
    The benchmark reads a 16 MB sized, 1 MB aligned data buffer from system memory into the CPU.
    [...]
    Memory Write
    The benchmark writes a 16 MB sized, 1 MB aligned data buffer from the CPU into the system memory.
    [...]
    Memory Copy
    The benchmark copies a 8 MB sized, 1 MB aligned data buffer into another 8 MB sized, 1 MB aligned data buffer through the CPU.

Copy = "Egyszerre" Read es Write.

Sot: az AMD procik esetében gyorsabb a másolás mint az olvasás...elobb kíírja a proci a cuccot mint ahogy beolvassa...

Nem, ez azt jelenti, hogy a read es write atlapolodhat.

Read:

movdqa xmm0, [esi]
    movdqa xmm1, [esi + 16]
    ...

Write

movdqa [edi], xmm0
    movdqa [edi + 16], xmm1
    ...
    Copy

movdqa xmm0, [esi]
    movdqa [edi], xmm0
    movdqa xmm1, [esi + 16]
    movdqa [edi + 16], xmm1
    ...

CopyBW <= ReadBW + WriteBW

Sajna nincs egyseges szemlelet, hogy a copy-nal a read es write egyutt vagy kulon szamit, Sisoft Sandra mindkettot beleveszi, az RMMA es a Sciencemark meg nem. Ez szemlelet es valasztas kerdese. Mi az elobbit valasztottuk, hogy a cache meretu blokkoknal a teljes adatforgalom a cache-en belul maradjon.

képes akár az elméleti sávszélességnél is nagyobb értékeket mérni

Arra a lassan ket evvel ezelotti malorre gondolsz, amikor az uj membw rutin beta tesztelesekor az elso 2MB L2-es Prescottokat egy VIA chipsetben tesztelgettuk az RMMA-val egyutt? Elobb kellett volna gyanakodnunk arra, hogy egy 2MB-os cache 16MB memoria tesztelesebe bezavar, minthogy az -- esetleges aszinkron -- VIA varazsol valamit. Ez egy hulye feltetelezes volt reszunkrol, de mi nem ragaszkodunk hozza. A bench modul 125-os buildje ota van cache invalidacio a memoriara vonatkozo benchekben, a Vegleges verzioba mar csak a javitott kerult bele. RMMA iroknak level ment, reakcio 0, RMMA maig invalidalas nelkul mer. Ugyanugy, ahogy a "lelkesedesbol" irt osi rutin. Idonkent persze felbukkanak extrem magas bw riportok, de eddig az osszesrol kiderult, hogy a user valamilyen modon megpiszkalta a time source-ot.

Új hozzászólás Aktív témák